- Αυτό το θέμα έχει 18 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 εβδομάδες, 2 ημέρες πριν από τον χρήστη
Chris Rose.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Απριλίου 2026 στις 15:45 #136922
aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΞεκινάω το θέμα, για τον 43ο ΑΜΑ μιας και δεν βλέπω να έχει ξεκινήσει κανείς/μια άλλος/η από την παρέα.
Και ξεκινάω με το κόστος συμμετοχής των ομαδικών εγγραφών που το όρισαν σε 160€ (από 50€) !!! 320% αύξηση!
Και ενώ παράλληλα μείωσαν τις παρεχόμενες υπηρσίες (παραλαβή ρουχισμού στον Μαραθώνα)
Πέρα από το κατά πόσο είναι νόμιμη (θα “ενοχλήσουμε” το 1520 Γραμμή Καταναλωτή), καλό είναι οι ομάδες και δρομείς να αντιδράσουν οργανωμένα.ΥΓ. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ υποτίθεται έχει “αριστερό” παρελθόν και ιδέες: Ό,τι αρπάξουμε
27 Απριλίου 2026 στις 20:10 #136923Παναγιώτης Βελισαράκος
ΣυμμετέχωνΔεν ξέρω αν είναι παραγωγικό ή χρήσιμο να γκρινιάξουμε για το κόστος — η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι υποχρεωτική. Take it or leave it.
Για την παραλαβή του ρουχισμού νομίζω γκρινιάξαμε πέρυσι, το καλύψαμε! Δεν αποδείχθηκε σοβαρό πρόβλημα.
Η αύξηση των συμμετοχών σε 25000 όμως είναι ένα μεγάλο θέμα, με δεδομένο πως ο χώρος δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τα πλήθη του ’25, και να μην ξεχάσουμε και τις ατελείωτες ουρές γύρω από την Ομόνοια, αλλά αυτό θα το κρίνουμε μετά τον αγώνα.28 Απριλίου 2026 στις 07:39 #136925
AlkisΣυμμετέχωνΤην παροχή για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων και ρουχισμόυ την πληρώνουμε στο κόστος συμμετοχής.
Όχι δεν καλύψαμε τίποτα πέρσι ,εκτός ότι πετάξαμε ένα βουνό από ρούχα μας στην εκκίνηση και οι μισοί έτρεχαν με ένα σωρό πράγματα επάνω τους που τους δυσκόλευε επιπλέον.
Και το αυξανόμενο κόστος συμμετοχής χρόνο με το χρόνο σε συνδυασμό με τον επίσης ασταμάτητα αυξανόμενο αριθμό δρομέων είναι εξίσου γελοίο και επικίνδυνο.
Συμφωνώ με τον Αριστείδη, από τότε που ανέλαβε η συγκεκριμένη πρόεδρος η οργάνωση του μαραθωνίου υποβαθμίστηκε,με γνώμονα μόνο το κέρδος.
Και για να ολοκληρώσω το επιχείρημα (δεν είναι υποχρεωτικό να τρέξεις)δεν ισχύει γιατί για τους περισσότερους είναι ο ένας και μοναδικός μαραθώνιος που έχουν την ευκαιρία να τρέξουν.
Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται αυτοί που οργανώνουν τον αγώνα.28 Απριλίου 2026 στις 11:42 #136928
KostakosΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλη την παρέα κι από εμένα
Μετά από ένα διάστημα απουσίας – αποχής επιστρέφωδρομικά και “γραφτηκά” (λεξάρα εεεε)
Η κουβέντα αυτή έχει κατα τη γνώμη μου πολλές πλεύρές κι ανάλογα πώς θέλει ο καθένας να το δει.
Εγώ ως δρομέας πληρώνω τη συμμετοχή μου και θέλω να έχω τα περισσότερα κι αντίστοιχα η διοργανωση να μου πάρει τα περισσότερα και να μου δώσει τα λιγότερα. Αυτό είναι ο νόμος του εμπορίου δυστυχώς
Όμως πλέον στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και κάτι που το έμαθα πριν λκίγες μέρες
Την όλη διαχείρηση δεν την έχει ο ΣΕΓΑΣ αλλά εταιρίες εξωτερικές και αυτό σημαίνει……..28 Απριλίου 2026 στις 12:03 #136929
dpap147ΣυμμετέχωνΣυμφωνώ με τον Παναγιώτη. Take it or leave it είναι η κατάσταση. Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι ο μόνος μαραθώνιος που μπορείς να τρέξεις. Ο ΑΜΑ είναι προιόν πλέον και υπόκειται στους όρους της εμπορευματοποίησης, όπως και όλοι οι μαραθώνιοι στο εξωτερικό. Σε 2-3 χρόνια η τιμή θα είναι πάνω από 100 ευρώ και το 10αρι 60. Τι να λέμε;; Πλέον έχει γίνει μόδα. Εδώ πάρα πολλοί που γνωρίζω χαλάνε πάνω από 5χιλιάρικα το χρόνο για αυτό που λέμε προπόνηση και συμμετοχή σε αγώνες (με αγώνες στο εξωτερικό κλπ), τα 75 ευρώ ή τα 100 θα τους προβληματίσουν;; Βέβαια δεν είναι όλοι έτσι… οκ. Παιδιά γνώμη μου είναι όσοι τρέχετε μαραθώνιο πλαισιώστε τους λοιπούς μαραθωνίους ανα την Ελλάδα. Κάποιοι είναι και καλά οργανωμένοι, μην ψαρώνετε με πλεον με τον ΑΜΑ.
28 Απριλίου 2026 στις 12:08 #136930
aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΑγαπητέ Παναγιώτη 3 ατάκες:
#1. Αναφορικά με την “παραγωγικότητα” της όποιας αντίδρασης: Αν δεν αντιδράσετε εσείς οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” δρομείς, ποιος θα αντιδράσει? Αντιδράσαμε πριν μήνες στην πρόθεση του ΣΕΓΑΣ στον ΗΜΙ Αθήνας να χρεώσει “νταβατζιλίκι” 5 ευρώ σε όσους ήθελαν να μπουν σε κλήρωση για τις επιλαχούσες θέσεις. Non refundable τα 5€, αν ΔΕΝ κληρωνόσουν. Να τα ζητούν σαν προκαταβολή, ώστε να σε “δεσμεύσουν” να εγγραφείς αν κληρωθείς ΟΚ. Αλλά σε όσους ΔΕΝ κληρωθούν με τι αιτιολογικό θα τα κράταγαν? Λεφτά για μια υπηρεσία που δεν θα παρήχαν? Μετά τις αντιδράσεις δεν έχει ποτέ η κλήρωση, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις, και τους δέχτηκαν όλους.
#2. Αναφορικά με την υπηρεσία παραλαβής ρουχισμού. Δεν το ανέφερα για να σχολιάσουμε αν είναι χρήσιμη ή όχι και όντως δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τη χρησιμότητά της εδώ. Αναφέρθηκε σαν παράδειγμα ότι κόπηκε μια υπηρεσία, που προφανώς είχε κόστος. Δηλαδή λιγότερες παροχές, και 320% αύξηση στην τιμή
#3. Το “take it or leave” θα το δεχόμουν αν τον αγώνα τον ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ ένας ιδιώτης και εάν αυτός ο αγώνας ήταν το π.χ. “foufoutos run”! Ο ΣΕΓΑΣ είναι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα (από το καταστατικό του), οπότε δεν μπορεί να λειτουργεί με “αρπαχτές”, ούτε εμείς να τον δικαιολογούμε με το νόμο της κερδοσκοπικής αγοράς “take it or leave it”. Επιπρόσθετα, όπως λέει και ο Άλκης, μιλάμε για τον ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, και όχι για οποιονδήποτε αγώνα. Την διαδρομή που έτρεξε ο Φειδιππίδης, ο Λαμπράκης, ο Σπύρος Λούης (κασέτα στο πούλμαν χαχα). Αυτά δεν είναι περιούσια του ΣΕΓΑΣ για να τα διαχειρίζεται με κερδοσκοπικό χαρακτήρα προς τους Έλληνες Δρομείς των Ομάδων. 160 ευρώ για όσους δεν το διάβασαν
28 Απριλίου 2026 στις 14:39 #136931Παναγιώτης Βελισαράκος
ΣυμμετέχωνΕίναι σχεδόν σίγουρο πως η συμμετοχή στον αυθεντικό θα γίνεται κάθε χρόνο ακριβότερη, μέχρι το ’30 που ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια φιλοδοξούν να εκκινήσουν στον Μαραθώνα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, και όποιος θα θέλει να τρέξει σε αυτή τη διαδρομή θα πρέπει να κάνει τα κουμάντα του, όπως κάνει για το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σικάγο, τη Βοστόνη, κλπ κλπ. Εξάλλου, διοργανώνονται 5 (αν δεν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με) μαραθώνιοι ανά την επικράτεια (και μακάρι να διοργανωθούν και άλλοι), υπάρχουν ήδη άλλες σπουδαίες διοργανώσεις. Το μόνο που θα έφερνε αποτέλεσμα σε σχέση με την κοστολόγηση του συγκεκριμένου προϊόντος θα ήταν να μείνουν οι συμμετοχές απούλητες! Αντίθετα, ήταν ήδη sold out την τέταρτη μέρα. Και ναι, η διαδρομή δεν είναι περιουσία κανενός αλλά δεν πληρώνεις την άσφαλτο, πληρώνεις για όλα αυτά που γίνονται μπρος πίσω και κατά μήκος της διαδρομής, ώστε να μπορέσεις να νιώσεις το μεγαλείο του τερματισμού στο Καλλιμάραμαρο, και τίποτα από αυτά δεν είναι τσάμπα, λυπάμαι. Και όλα αυτά τα λέω ενώ έσπασα τον κουμπαρά για να πληρώσω τη συμμετοχή φέτος…
28 Απριλίου 2026 στις 15:00 #136932
Chris RoseΣυμμετέχωνΠροσωπικά από τη στιγμή που έκλεισαν σε 6 ώρες οι εγγραφές στο “φτηνό”πακέτο των 70€, τα 165€ για το ενισχυμένο μου φάνηκαν υπερβολικά πολλά και έκλεισα για τον Μαραθώνιο Μονάχου με 145€. Από τη στιγμή που τα τελευταία 2 χρόνια οι εγγραφές κλείνουν σχεδόν αμέσως η διοργάνωση έχει “πάτημα”να αυξάνει συνεχώς τις τιμές και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ότι πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα ακόμη και αν μένουν Αθήνα.Παναγιώτη οι μαραθώνιοι στην Ελλάδα είναι 9(ΑΜΑ, Ρόδου, Χανίων, Μεσσήνης, Ναυπλίου, Ολυμπίας και το τελευταίο εξάμηνο προστέθηκαν το Οlympic Day Run στη Θεσσαλονίκη που πλέον έχει 2 μαραθώνιους(αν φυσικά τον συνεχίσουν και φέτος, είδομεν)και της Άρτας.
28 Απριλίου 2026 στις 15:07 #136933Παναγιώτης Βελισαράκος
ΣυμμετέχωνΖηλεύω (με την καλή έννοια) όσους έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν και στο εξωτερικό, εύχομαι καλή επιτυχία και να πετύχεις το στόχο σου!
29 Απριλίου 2026 στις 12:17 #136953
KostakosΣυμμετέχωνChris Rose να σημειώσω εδώ, μιας και το ανέφερες ότι οι συμμετοχές δεν εκλεισάν σε λίγες ώρες. Δεν ήταν το νούμνερο αυτό που έδωσε ο ΣΕΓΑΣ (και καλά υπεύθυνος) διοτι από πρίν έχουν δωθεί συμμετοχές καιμιλάμε για μεγάλο αριθμό όχι 100 και 200 σε εταιρίες, συλλόγους(όχι αθλητικούς) και γενικά εκεί που έχουμε το “χρ’εος” λόγω χορηγίας, λόγω γνωστών λ΄΄ογω τέλος πάντων αυτού του καθεστώτος που λέει δώσε μου για να σου δώσω κι εγώ.
Αρα, δε μιλάμε για 10000 φτηνές αλλ΄απολύ πολύ λιγότερες. Να βάλουμε μέσα και το σύστημα το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου άθλιο και απορώ πως δεν το έχουν δώσει σε δέκα αλάνια που ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε κομπιουτεράδες καλούς να το φτιάξουν να πηγαίνει σφαίρα(χρησιμοποιώ εκφράσεις τέτοιες γιατί σε κουβέντα με γνώστες του ΣΕΓΑΣ έτσι μου μίλησαν κι ελπίζω να το διαβάζουν τώρα αφού μου είπαν ότι ξέρουν το site)
Συνεπώς , ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι όντως τελείωσαν οι φτηνές ;
Τέλος πάντων αυτό το θέμα παίρνει πολλή κουβέντα και δεν είναι απλ΄΄ο κατά τη γνώμη μου29 Απριλίου 2026 στις 16:53 #136959
Chris RoseΣυμμετέχωνKostakos αυτό που ξέρω είναι ότι 18.30 που μπήκα εγώ την Παρασκευή οι εγγραφές των 70Ε δεν υπήρχαν. 165€ εγώ για ΑΜΑ δεν δίνω. Α να θυμήσω ότι πέρυσι που επίσης έκλεισαν οι εγγραφές πολύ γρήγορα, γκρινιάζαμε για την αύξηση του βασικού πακέτου από 45 σε 55€. Κάθε πέρυσι και καλύτερα θα λέμε…
30 Απριλίου 2026 στις 11:40 #136962
KostakosΣυμμετέχωνΕίναι πολλά αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο αγώνα αλλά νομίζω ότι μονο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και τίποτα περισσότερο. Συμφωνώ απολύτα μαζί σου Chris Rose ότι η αύξηση της συμμετοχής παραείναι μεγάλη και εγινε πολύ γρήγορα κατά τη γνώμη μου. ΟΙ παροχές παραμένουν οι ίδιες τις οποίες αν κάτσουμε και βάλουμε τα νούμερα κάτω, με απλά μαθηματικά δεν προκύπτει ότι η αύξηση ήταν επιβεβλημέμνη.
Μεταφορά —–> 5 ευρώ
Μπλούζακι —–> 4 ευρώ
Μεταλιο ——> 3 ευρω
Αρα μιλάμε για ένα κόστος στα 10-15 ευρω για κάθε δρομέα. Συνεπώς δε βγαίνουν τα ρημαδια τα μαθηματικά
Ισώς αν έλεγε να δώσω ένα ποσό της τάξης των 50-60 χιλιάδων στο νικητή και αντίστοιχα στο 2ο,3ο,4ο να ερχόντουσαν και ονόματα που όσο να πεί κανείς δίνει κάτι άλλο ακόμα και σε εμάς που πάμε για τρεισημιση ωρες ή και παραπάνω.
Τέλος πάντων δυστυχώς τους “κάθεται” καλά αφού είναι πλέον μόδα το τρέξιμο…..30 Απριλίου 2026 στις 12:56 #136963
Nikos PilikasΣυντονιστήςΑυτά δηλαδή κοσίζει ένας δρομέας σε μία διογάνωση, σαν τον Κλασικό;
Μεταφορά —–> 5 ευρώ
Μπλούζακι —–> 4 ευρώ
Μεταλιο ——> 3 ευρω30 Απριλίου 2026 στις 13:28 #136965swimer
ΣυμμετέχωνΕμείς εδώ έχουμε τον αυθεντικό μαραθώνιο, για αυτό οι συμμετοχές είναι ακριβές και γι αυτό βέβαια δεν έρχονται τα μεγάλα ονόματα.
1 Μαΐου 2026 στις 10:53 #136968
KostakosΣυμμετέχωνΚαλημερα σε όλη την παρέα και καλο μήνα
Δεν μπόρεσα να γράψω εχθές λόγω προβλήματος συνδεσης
Αυτό που έγραψα παραπανω είναι δική μου υπόθεση από αυτά που είπαν οι αρμόδιοι του ΣΕΓΑΣ
Παρέχουνε μπλουζάκι, μεταφορά μετάλιο αν και αυτό το θεωρώ επιβράβευση κι όχι παροχή.
Θεωρώ ότι ανά 2,5km νερά κλπ δεν είναι κάτι που το πληρώνει ο ΣΕΓΑΣ αλλά χορηγίες, άρα δωρεάν
Επειδή τα ίδια δίνονται τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να καταλάβω το λόγο της τόσο Γρηγόρης αυξησης της συμμετοχής
Αυτό και μόνο χωρίς να γνωρίσω από μέσα και ουτε φυσικά να υπερασπιστω κανέναν
Δε ξερω ποσο μπορεί να είναι το κόστος του δρομέα
Κι όλο αυτό έτσι απλά ως συνέχεια της κουβέντα που άνοιξε ο φίλος Aristidis
Δεν ήθελα να κάνω τον έξυπνο -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.