- Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη πριν από τον χρήστη geomaz.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Οκτωβρίου 2018 στις 23:39 #99838Nikos PilikasΣυντονιστής
@ckaskatis Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι κατά την διάρκεια της άσκησης δεν προσφέρουν κάτι.
Αντιθέτως, βοηθούν αρκετά κατά την αποκατάσταση.Μπορείτε να προτείνετε πια είναι καλή εταιρεία για κάλτσες συμπίεσης και αν κάνουν δουλειά?
5 Οκτωβρίου 2018 στις 08:52 #99842georunΣυμμετέχωνκαλημερα στο team!!μεγαλη κουβεντα με τις ερευνες!!!δεν τις αμφισβητω ποτε!
καποια πραγματα ομως τα δοκιμαζω στον εαυτο μου!
οπως εχω ξαναπει παλιοτερα εμενα με εχουν βοηθησει και για τους μηρους και για τις γαμπες.εχω κ παραδειγματα!
ιδιως στις γαμπες για πολυωρο τρεξιμο.οχι για δεκαρακια κλπ!!
περισσοτερα στο …pasta party!!!!!!
καλημερες!!!!8 Νοεμβρίου 2018 στις 09:05 #101578Nikos PilikasΣυντονιστής@geomaz Σωστή παρατήρηση, Γιώργο.
Όσες μελέτες έχω δει πάντως, δεν καταλήγουν ότι υπάρχει κάποιο όφελος σχετικά με τη μείωση των δονήσεων.Αναφορικα με το θεμα των δονησεων στους μυες,που αναφερει ο κυριος του βιντεο,αραγε [εφοσον οντως ισχυει]
κανουν τελικα δουλεια [λιγότερες δονησεις/αρα και κουραση] τα διαφορα συμπιεστικα κολαν,μπλουζακια,μανικακια ,καλτσοζαρτιερες;;Εχω παντως φιλο [αρκετα ευαισθητουλης ο ατιμος,την μια τον πιανουν οι γλουτιαιοι,την αλλη οι γαμπες,την αλλη…δεν ξερω τι] ο οποιος ενω δεν εχει διαβασει τιποτα απο ολα αυτα,καθαρα διαισθητικα [των βοηθανε προφανως και οι ευαισθησιες του..],ορκιζεται οτι αισθανεται ξεκαθαρη διαφορα στο πως κραταει/πτοστατευεται κατα ενα μερος το σωμα του,οταν τρεχει με ενα σφιχτο κολαν σε σχεση πχ με ενα σορτσακι.
Ειναι σιγουρος οτι εχει καλυτερη προστασια στην περιπτωση ων κολαν.Και το τονιζω…δεν διαβαζει τιποτα απολα αυτα..του βγαινει καθαρα διαισθητικα το ολο θεμα.
8 Νοεμβρίου 2018 στις 09:24 #101580Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΕίναι μάλλον δύσκολο να σχεδιάσει κανείς σοβαρή έρευνα η οποία να παρακάμπτει το placebo effect σε σχέση με τα συμπιεστικά (ενώ στην περίπτωση των παπουτσιών της salomon ίσως είναι πιο εύκολο). Ακριβώς όμως λόγω του placebo effect, αν ο φίλος σου @geomaz όντως πιστεύει ότι τον βοηθάνε, τότε είναι αρκετά πιθανόν όντως να τον βοηθάνε, ακόμα κι αν σε μυϊκό ή κυτταρικό επίπεδο δεν κάνουν τίποτα. Τυχερός λοιπόν 🙂
8 Νοεμβρίου 2018 στις 11:54 #101600geomazΣυμμετέχωνΣωτηρη,εχει ενδιαφερον παντως οτι ακομα και ο Kipchoge στο προσφατο παγκοσμιο ρεκορ του , φοραει κολαν αντι για σορτς, μανικια συμπιεστικα,αλλα και κατι σαν ταινιες εχει κολλημενες στις γαμπες .Λογικα αυτος με ολο αυτο το ιατρικο-επιστημονικο προσωπικο απο πισω του,δεν πρεπει να εκανε αυτες τις επιλογες τυχαια. Προσωπικα εχω την εντυπωση οτι ενα σορτσακι σου παρεχει και καλυτερο αερισμο/αποβολη θερμοτητας απο ενα κολαν και οτι μονο στην περιπτωση συγκαματος πλεονεκτει το κολαν.Αλλα δεν στο κρυβω οτι προβληματιζομαι.
8 Νοεμβρίου 2018 στις 15:18 #101624theokΣυμμετέχωνΟι επιλογές αυτών των αθλητών είναι πρώτα θέμα marketing, καθώς η εταιρία επιλέγει τι θέλουν να διαφημίσουν.
Κυρίως για αεροδυναμικούς λόγους επιλέχτηκε το κολάν, όπως και οι ταινίες. Βέβαια διαφορετικό το αντίκτυπο σε ταχύτητες 21χμ/ώρα και άλλες στα 10-12χμ/ώρα που τρέχουν οι περισσότεροι δρομείς.
Πάντως έχει σχεδιαστεί το κολάν και για μυική υποστήριξη.https://news.nike.com/news/manchester-city-away-kit-2018-19
https://www.runnersworld.com/races-places/a20854239/an-exclusive-behind-the-scenes-look-at-how-nike-is-trying-to-break-the-2-hour-marathon-barrier/8 Νοεμβρίου 2018 στις 16:54 #101630geomazΣυμμετέχωνΕνδιαφερον οι παραπομπες σου theok.Ευχαριστουμε!
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.