Τενοντίτιδα στο Αχίλλειο

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Delitzakis Hlias
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Έχω 1.5 βδομάδα περίπου έχω ενοχλήσεις στο Αχίλλειο που δν υποχωρούν. Στην αρχή είχα φλεγμονή σε εκείνη το σημείο που εξαφανίστηκε.Πρόσφατα δεν είχα καθόλου μέχρι που σηκώθηκα σε ένα γάμο και χωρεψα και είχα ενοχλήσεις στο κόκκαλο που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Έχει κανείς άλλος τέτοιο θέμα; Αξίζει να ρισκάρω και να μπω σε προπονήσεις μόνο easy για να μην μείνω πίσω για Αθήνα;

Blackdog
    Συμμετέχων

Καλησπέρα φίλε, λοιπόν εγώ εξαιτίας απότομης αύξησης προπονήσεων σε ανηφόρα και σε συνδυασμό με κακό παπούτσι το πάσχα και σε ένα γάμο την επόμενη με χορό κλπ την έπαθα. χρειάζεται σταδιακή ενδυνάμωση και τρέξιμο μόνο σε ευθείες (όλα αυτά μέχρι πόνο 1-2/10 το πολύ). Η καταφυτική τενοντίτιδα (insertional) θέλει ειδική διαχείριση, πολλοί δεν το γνωρίζουν -ειδικοί και μη- και κάνουν χειρότερο το πρόβλημα. Παραθέτω και ένα κατοτοπιστικό και βοηθητικό βίντεο. Περαστικά σύντομα!

geomaz
    Συμμετέχων

Προσωπικά πριν 5 χρόνια έπαθα τραυματισμό στο σημείο που φύεται πάνω στην πτέρνα ο τένοντας αχιλλειου.
    Ξεκίνησε στο ένα πόδι (αριστερά) και μετά από λίγο την έπαθα και στο άλλο.
    Να μην πολυλογω, μου πήρε 2 χρόνια να περάσει.
    Σκεφτόμουν.. πάει, σακατευτηκα για πάντα..
    Ποτέ δεν σταμάτησα το τρέξιμο.
    Όμως όποτε έβαζα εντάσεις η κατάσταση την επομένη χειροτέρευε.
    Τα χαλαρά τρεξίματα και ειδικά το ποδήλατο ένιωθα ότι μου έκαναν καλό ( ηρεμούσε κάπως ή έστω ο πόνος ήταν πιο ήπιος τις επόμενες ημέρες.
    Γενικά πρόσεξε το τώρα στην αρχή μην χειροτερέψει γιατί μετά θα χρειαστεί πολλαπλάσιο χρόνο ίασης και θα σε ταλαιπωρήσει πολύ.

Delitzakis Hlias
    Συμμετέχων

Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκα τε. Θα δω το βιντεάκι που με πρότεινε ο φίλος. Υπάρχει κάποιος μέσος όρος αποχής για να προγραμματίσω την προπόνηση μου για τον μαραθώνιο; Είναι ο πρώτος μου και αγχωνομαι

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ηλία, πήγαινε σε έναν ειδικό. Δεν γίνεται από εδώ διάγνωση και αντιμετώπιση.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.