Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Λοιπά θέματα / Τι κάνει νιάου νιάου στα ποτήρια;

Τι κάνει νιάου νιάου στα ποτήρια;

• Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη prof.
Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Λόγω του ότι φέτος θα τρέξω για πρώτη φορά σε αγώνα που η τροφοδοσία γίνεται με ποτήρι ανά 5 χιλιόμετρα, προσπαθώ να κάνω στα long run μου προσομοίωση των συνθηκών. Τρέχω κλασσικά στη Φιλοθέη όπου έχω κάνει την πεντάρα εξάρα για να κάνω λιγότερους γύρους και στήνω τα ποτήρια μου στο πεζούλι που στήνουν οι υπόλοιποι τα παγούρια τους και κάθε 6 χιλιόμετρα πίνω ένα ποτήρι νερό.
    Σήμερα είχα 33 χιλιόμετρα να κάνω σύνολο, καθώς λοιπόν πλησίαζα στο τελευταίο ποτήρι του 30oy χιλιομέτρου, βλέπω από μακριά έναν να κάθεται μπρος στο ποτήρι. Εν τω μεταξύ εγώ θέλω να τα πιάνω και εν κινήσει οπότε λέω θα πέσω πάνω στον τύπο. Καθώς πλησιάζω αυτός καθόταν εκεί και μου έκλεινε το δρόμο, πάω να το πάρω και μου λέει: Όχι μη! Από εδώ έπινε η γάτα. Να σου δώσω ένα μπουκάλι;. Δε πειράζει του λέω έχω στο αυτοκίνητο πολλά, λίγο έμεινε θα πιω μετά και συνέχισα να τρέξω τα υπόλοιπα 3 χιλιόμετρα αναλογιζόμενος τι έχω πιει τον τελευταίο μήνα 😛
    Πάντως στο τέλος που πήγα να αδειάσω το ποτήρι και να το πετάξω ήρθε και η γατούλα. Συμπαθέστατη σπιτόγατα, ήπιε νερό της έξυσα και το κεφάλι. Την επόμενη φορά ποτήρια με καπάκια 😛

mashine
    Συμμετέχων

Δημήτρη σημασία έχει συνηθίσεις να πίνεις από το ποτηράκι στην επιθυμητή ταχύτητα και μετά να επιταχύνεις για λίγο
    για να καλύψεις τον χρόνο που έχασες 2-5″.Επίσης πρέπει από πριν να κεντράρεις το ποτηράκι που θέλεις γιατί δεν
    έχουν όλα την ίδια ποσότητα νερού.Αν παίρνεις και ισοτονικό καλύτερα να πάρεις από τους πρώτους πάγκους για να προλάβεις να πιεις
    και νερό αν θες στους επόμενους.Α και νερό όχι στο τέλος έτσι ώστε αν σου πέσει το ποτηράκι να προλάβεις να πάρεις στον επόμενο
    πάγκο.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Τα ισοτονικά στους αγώνες τα έχω κόψει γιατί κουμπώνω τα saltsticks. Αυτά δε θέλουν ούτε νερό ούτε τίποτα. Αυτή τη περίοδο προπονούμε με λιγότερο νερό από άλλες φορές για να προσαρμοστώ. Θα πρέπει να πίνω ένα επιτόπου σφηνάκι και να πίνω το δεύτερο μαζί μου. Θα έχω και μικρό καλαμάκι. Το κακό είναι ότι δε μπορώ να κουβαλήσω νερό για 2.5 χιλιόμετρα όπως κάνω με τα μπουκάλια και τα τζελ στο 7,5 και το 22,5 θα τα πάρω χωρίς νερό.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Προσωπικά θα προτιμούσα να φέρω την αναπλήρωση στα μέτρα του αγώνα, δηλαδή σε ανα πέντε χλμ ή δέκα πάρα το στομάχι μου στα μέτρα του. Γιατί στα 7,5 χλμ το στομάχι πιθανόν να συγχωρέσει, στα 22,5 δε παίρνω και όρκο. Αν είναι ρευστά έχεις περισσότερες πιθανότητες υπέρ σου.

prof
    Συμμετέχων

Ποιες οι επιπτώσεις αν πάρεις τα τζελ χωρίς νερό​;

dimitrissss
    Συμμετέχων

Λένε ότι με νερό απορροφάται καλύτερα. Εξαρτάται και από το στομάχι. Αν έχεις το δικό μου που σαβουρώνω ότι βρω μπροστά μου κατά πάσα πιθανότητα καμία.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manolis Τα gels είναι υπερτονικά σκευάσματα. Πίνοντας νερό, τα “διαλύεις” ώστε να τα κάνεις ισοτονικά και να μπορέσουν να αφομοιωθούν.
    Αν δεν το κάνεις εσύ, πίνοντας νερό, θα προσπαθήσει να το κάνει ο οργανισμός από μόνος του, καταναλώνοντας νερό που προορίζεται για την ενυδάτωσή του.
    Ως εκ τούτου, η διαδικασία απορρόφησης του σκευάσματος είναι πιο αργή, κινδυνεύεις να αφυδατωθείς, συν το ότι αν δεν καταφέρει να το αφομοιώσει πλήρως ο οργανισμός, τελικά παραμένει στο στομάχι και το διαταράσσει.
    Ρίξε κι εδώ μια ματιά.

prof
    Συμμετέχων

@echetlos Ευχαριστώ.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.