Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Πονος στην καμαρα του ποδιου.Προβλημα με hoka clifton 4.

Πονος στην καμαρα του ποδιου.Προβλημα με hoka clifton 4.

• Αυτό το θέμα έχει 15 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη tol ga.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
  • Συντάκτης
    geomaz
    Συμμετέχων

Δοκιμαζοντας τα hoka clifton 4,εδω και 2 τρεξιματα [ακομα και στο βαδισμα],εχω εντονους πονους στην καμαρα του ποδιου [σαν να εχω καρφια απο κατω,μετα απο ωρα…].Δεν ειχα αυτο το προβλημα με τα προηγουμενα -nimbus.Ενω μου αρεσουν περισσοτερο απο τα προηγουμενα -απο θεμα ανεσης και ενοχλησεων στα γονατα,αντιμετοπιζω το προ-αναφερθεν προβλημα.Υποψιαζεται κανεις,τι μπορει να συμβαινει;;Ευχαριστω!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Κατ’ αρχάς, καλωσήρθες!
    Τι είδους πόνος είναι; Μοιάζει καθόλου σαν κάψιμο και να μουδιάζει στο σημείο εκείνο;

geomaz
    Συμμετέχων

Ευχαριστω πολυ!

Ο πονος εχω την αισθηση,οτι ειναι σαν το συγκεκριμενο παπουτσι στο σημειο της καμαρας,να εχει ενα πιο εντονο εξογκομα [σαν να μου εχεις βαλει κατι απο κατω και με πιεζει..].

Το ποδι μου θα λεγα πως δεν εχει εντονη καμαρα,αν και δεν εχω και πλατυποδια επισης.

Συγκρινοντας με τα vanquish 2 της ιδιας εταιριας,δεν ειχα την ιδια αισθηση πιεσης σε εκεινο το σημειο.

Μπορει να διορθωθει με καποιο τροπο;;

Να πω επισης οτι ενω στην αρχη ειχα αυτον τον εντονο πονο και στα δυο ποδια,τωρα στο ενα εχει περασει καπως [τα εχω φορεσει 3 φορες ως ωρα].

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και την αμεσοτητα αυτων!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Επειδή αυτό το θέμα δεν είναι σπάνιο στα Clifton, δοκίμασε το εξής και πιστεύω ότι θα έχει αποτέλεσμα.
    Επειδή ο εσωτερικός πάτος κάνει ένα “σπάσιμο” στο σημείο της καμάρας, αντικατάστησέ τον με ένα λεπτότερο, κατά προτίμηση flat στο αντίστοιχο σημείο.
    Δεν πρόκειται να χάσεις κάτι σε απορρόφηση, έχει περίσσεια η σόλα από μόνη της άλλωστε.

geomaz
    Συμμετέχων

Ενδιαφερον ακουγεται.Θα το δοκιμασω.Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας-να ειστε καλα!

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Εγώ έχω κάνει γύρω στα 80 χλμ και κάθε φορά που έχω μέρες να τα φορέσω τα πρωτα λεπτά έχω την ίδια ενόχληση που μετα απο λίγο χάνετε.το ίδιο ενιωθα και στον μαραθώνιο στα πρωτα 5 λεπτά μετα όλα καλά και τήν επόμενη μέρα καμία ενόχληση ούτε στην καμάρα ουτε πουθενά αλλού. Αν αλλάξω πατους τι να πάρω ;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vasilis_giannaris Οποιονδήποτε σχετικά λεπτό πάτο, αρκεί να μην έχει μεγάλη κούρμπα στην καμάρα, Βασίλη.
    Εγώ π.χ. χρησιμοποιώ από άλλα πιο performance μοντέλα που δεν έχουν τόσο αφρώδες.

gandrian
    Συμμετέχων

@geomaz πλάκα κάνεις (αστειεύομαι) !!!
    Χαίρομαι πολύ για το post.
    Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα και εγώ, στην καμάρα (και μάλιστα τη δεξιά).
    Μου το επιβεβαίωσε και έμπειρος πωλητής σε εξειδικευμένο κατ/μα ειδών τρεξίματος στα βόρεια που του το ανέφεραν πελάτες.
    Κρίμα, τσάμπα τα €160 που έδωσα.
    Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τα Clifton 2 (τα έλιωσα) και είπα να πάω στα 4.
    Πλέον τα φοράω μόνον για περπάτημα, δυστυχώς.
    Πήγα τώρα σε Vanquish 3 και αισθάνομαι καλά.

Γιώργος-Μαρούσι

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@gandrian Περίμενε συντρέχτη, δεν τ’ αποσύρουμε έτσι τα παπούτσια… Το παλεύουμε λίγο.
    Δοκίμασε αυτό που πρότεινα και στον @geomaz παραπάνω.
    Γενικά η Hoka έχει ένα θέμα με τους εσωτερικούς πάτους της, το design στην καμάρα είναι πολύ ανασηκωμένο.
    Δοκίμασε έναν άλλο πάτο, όσο πιο φλατ γίνεται.

gandrian
    Συμμετέχων

οκ σε ευχαριστώ @echetlos

geomaz
    Συμμετέχων

gandrian,τα clifton 4 ηταν δανεικα για 3 τρεξιματα.Δεν μου εκατσαν,δεν το παλεψα….
    Εχω τα vanquish 2 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος [περα απο το στενεμα μπροστα στα πελματα,τα θεωρω φοβερα παπουτσια-οδοστρωτηρα…].

Αγορασα πριν μια βδομαδα τα paradigm 3 και τα torin 3 ,της altra και…..εχω παθει πλακα [!!]

Η προστασια [cushion] και η αισθηση ανεσης ειναι μοναδικη!
    Ασε που το toe box,ειναι κατι τοσο σημαντικο [απο θεμα ανεσης],που απορρω γιατι δεν το εχουν εφαρμωσει και αλλες εταιριες…[πραγματικα ξεχνας οτι φορας παπουτσια,αφου δεν υπαρχει πιεση πουθενα].

Θεωρω οτι βρηκα ακριβως αυτο που μου ταιριαζει [θελω μπολικη αποροφηση/προστασια και σχετικα λογικο/χαμηλο βαρος].
    Τα εχω τρεξει μονο δυο φορες ως τωρα,αλλα εχω εντυπωσιαστει απο το πρωτο τρεξιμο,[λογο αχιλλειου,που ομως μου φαινεται οτι παει καλα πλεον,αφου ισα που τον αισθανομαι και αυτο μονο τα πρωτα 2-3 λεπτα το πρωι,με το που σηκωθω απο το κρεβατι].
    Ασε δε που το zero drop των altra μου αρεσει.
    Αισθανομαι οτι οντως προαγει το φυσικο τροπο τρεξιματος -γωνια επαφης πελματος σε σχεση με το εδαφος,αλλα και την εν γενει φυσικη σταση του σωματος.

tol ga
    Συμμετέχων

Εγώ φοράω ορθοτικους πατους μετά από πελματογραφημα…τον αριστερό πατο το νιώθω ότι στη καμάρα έχει πιο ψωμί και με πιέζει …εδώ και 8 μήνες τους φοράω..υπάρχει περίπτωση η έντονη δυσφορία που νιώθω καθημερινά αλλά και στο τρέξιμο κυρίως να οφείλεται σε αυτό το γεγονός? Ενώ ο δεξιός πάτος μου έκατσε τέλεια…

tol ga
    Συμμετέχων

Να πω ότι όσο είμαι ξυπόλητος σπίτι όλα είναι τέλεια.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Στη θέση σου @nimbus19 θα δοκίμαζα αυτό που έγραψε ο Νίκος μερικά posts πριν, με τους flat πάτους. Γενικά υποτίθεται ότι η υποστήριξη στην καμάρα βοηθάει στη μείωση των συμπτωμάτων της πελματιαίας. Θα ρωτόυσα, επίσης, έναν γιατρό αν υπάρχει το ενδεχόμενο ο πόνος να προκύπτει από κάποιο ερεθισμό εξαιτίας του υπερβολικού support του παπουτσιού.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nimbus19 Με τους original πάτους έχεις δοκιμάσει να τρέξεις;
    Μήπως υπάρχει over-correcting από τους πάτους και ερεθίζει το σημείο;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.