Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Πρωινό τρέξιμο και προβλήματα

Πρωινό τρέξιμο και προβλήματα

• Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη nikos79.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    nikos79
    Συμμετέχων

Καλημέρα συντρέχτες,

Αν και πάντα ήμουν πρωινός τύπος αφού συνήθως είμαι στο πόδι από τις 6 το πρωί πάντα είχα πρόβλημα με φουσκώματα όταν πάω για προπόνηση. Έχω δοκιμάσει οτιδήποτε από το να τρέξω νηστικός ακόμη και χωρίς βραδυνό φαγητό μέχρι καφέδες, τσάγια, γαλακτοκομικά, δημητριακά, μέλια, τοστ, αυγά, ταχίνια, σοκολάτες, μπάρες, κακάο, φρούτα, κλπ αλλά δεν…. τα συμπτώματα είναι πρήξιμο στην κοιλιά, έντονη εφίδρωση και λαχάνιασμα με άνοδο των παλμών ενώ όταν ξυπνώ οι παλμοί είναι φυσιολογικοί. Από το μεσημέρι και μετά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά όσες φορές έχω πάει πρωί έχει χαθεί η προπόνηση και ως γνωστών και οι αγώνες γίνονται πρωί οπότε συνήθως πάω τελείως για πλάκα με την ελπίδα ότι τουλάχιστον θα τερματίσω, για ρυθμό και στόχο ούτε συζήτηση. Βέβαια αν πάω από το μεσημέρι και έπειτα κάνω κανονική προπόνηση

Μήπως κανείς με παρόμοια εμπειρία που έχει βρει λύση;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos79 Εμένα το πρωί είναι εντελώς ξύλινα τα πόδια, ενώ το απόγευμα είμαι άλλος άνθρωπος. Καμμία σχέση όμως με ενοχλήσεις σε στομάχι κτλ.
    Μεταφυσικό μοιάζει το δικό σου…

manolee
    Συμμετέχων

Καλημέρα

@nikos79
    Νίκο είχα και εγώ παρόμοιο θέμα , θα σου έλεγα αν δεν έχεις ήδη κάνει , να κάνεις μια γαστροσκόπηση

nikos79
    Συμμετέχων

καλημέρα @manolee έχουμε κάνει και απ αυτή 🙂 τίποτα δεν έδειξε
    καμία σωτηρία λέμε….

panos gr
    Συμμετέχων

δεν ξερω ποση ωρα αφου ξυπνησεις πας για τρεξιμο αλλα θα σου πρότεινα να αφησεις 1 ωρα .
    ξύπνα λιγο πιο νωρις απο οτι συνήθως πιες ενα ποτηρι νερο, φαε μετα κατι , εγω παραδειγμα τρωω μια φετα του τοστ με μια κουταλια ταχινι ή φυστικοβουτηρο περιμενενε να χωνέψεις και να αφομοιώσεις ολα τα θρεπτικα συστατικά του πρωινου και μετα βγες .
    νηστικος απο το βραδυ δεν βγαινεις ποτε ,μονο κακο μπορεις να κανεις .
    επισεις φάε πιο προσεκτικά το βράδυ,οχι μεγαλες ποσοτητες αλλά εξυπνα

nikos79
    Συμμετέχων

Πάνο έχω πάει για προπόνηση και αμέσως νηστικός, αλλά και μετά από 1 ώρα ή δύο ώρες αφού έχω πάρει ένα ελαφρύ πρωινό

το μοναδικό πράγμα που κάτι φαίνεται να βοηθάει κάπως είναι αν προκαλέσω με κάποιον τρόπο διάρροια αλλά τότε δουλεύουν πολύ και τα νεφρά για την επόμενη ώρα. Όταν ενεργούμε κανονικά χωρίς διάρροια δεν λύνεται το πρόβλημα. Από θέμα διατροφής έχω δοκιμάσει εδώ και χρόνια κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση αφού δεν μου αρέσει να αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους, απλά έχω απογοητευτεί και στην ουσία έχω πάψει να συμμετέχω σε αγώνες πχ τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχα μόνο σε 2 μαραθωνίους, 2 ορεινά 25άρια, ένα 30άρι, και δύο ήμι αλλά σε όλα σβηστός καθώς οι αγώνες γίνονται πρωί…Η διατροφή μου γενικά είναι προσεγμένη και ποιοτικά και ποσοτικά. Θέματα βάρους δεν είχα ποτέ απλά το πρωί είμαι πολύ “βαρύς” και δεν γίνεται να τρέξω….

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.