Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 436 έως 450 (από 647 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tinosrun Επειδή προς το παρόν είσαι σε “εισαγωγική” φάση, αν καταλαβαίνω σωστά, ένα απλό προπονητικό σου χρειάζεται. Άνεση πρωτίστως.

@fotis-tasoulis
    Παρεμφερή παπούτσια είναι όσα αναφέρεις. Ιδανικά, πρέπει να τα δοκιμάσεις κάπου σε διάδρομο για να δεις τις διαφορές τους.

Kostakos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλη την παρέα
    Ρε παιδιά από τη Δευτερα έχουν θεωρητικά αρχίσει οι εκπτώσεις αλλά δεν έχω δει καμιά διαφορά. Τουλάχιστον εγώ.
    Οι τιμές πριν από δέκα ημέρες παραμένουν.
    Μαλιστα σε μαγαζί που πήγα και συγκεκριμένα στο cosmos sport (αγία παρασκευή) που ρώτησα μου είπαν ότι αυτές είναι οι τιμές και ότι τώρα τις αλλάζουμε. Εγώ δεν είδα καμία αλλαγή πάντως πάνω στα ταμπελάκια.
    Το πιο “τρελό”βέβαια, είναι ότι ρώτησα τον υπεύθυνο του μαγαζιού για τα EVO SL και μου είπε ότι δεν πρόκειται να βάλουν έκπτωση σε αυτό γιατί είναι λέει το καλλίτερο μοντέλος τους. Τον ρώτησα γιατί, κάνουν επιλογή που θα βάλουν εκπτωση και η απάντηση ήταν , μα ναι !!!!!!!
    Τέλος πάντων εκτός αυτού για πείτε μου σας παρακαλώ ποιά η διαφορά των duramo SL2 adizero SL2 adizero SL γιατί σε αυτά βλέπω τιμή περίπου στα 65 – 70 ευρω.

Stelios
    Συμμετέχων

120 βρίσκεις evo sl. 80€ βρίσκεις Boston 12, 85 adios 9. Πόσο να τα κατεβάσουν;
    Αν είναι να πας σε duramo πήγαινε με αυτά τα χρήματα στο adios 9 . Είπαμε δεν είναι ότι καλυτερο για long αλλά δε συγκρίνεται με duramo, είναι έτη φωτός μπροστά.
    Η ερώτηση είναι Πόσα χρήματα είσαι διαθετιμένος να δώσεις. Υπάρχουν Novablast 5 με 100-105 , pegasus με τα ιδια. Αν κυμαίνεται το budget σου εκεί μη περιμενεις super trainer σε αυτά τα χρήματα εκτός αν φοράς 40 -41 νούμερο.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 9 μήνες πριν από Stelios.
    Kostakos
    Συμμετέχων

Φίλε μου Στέλιο εδώ ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα. Και αναφέρομαι στο : ποσο να τα ρίξουν
    Αν μιλάμε για έκπτωση εγώ προσωπικά θεωρώ ότι μιλάμε για >30%
    Όταν αγοράζουν λίγο δε βλέπω το λόγο γιατί να πουλήσουν τόσο ακριβά και το λέω γιατί ξέρω πως γίνεται η τιμολόγηση. Αλλά είπαμε είναι άλλο θέμα.
    Επειδή δε ξερω τι σημαίνει το super trainer θα συμφωνήσω με τη γνώμη ότι το παπουτσι δεν τρέχει αλλά το ποδι, απλά θέλω να μη μου διαλυθεί (ποδι +παπουτσι) τόσο γρήγορα και πανε χαμενα τα 100€.
    Όπως και να’χει παντως ευχαριστώ και μάλλον παω κατά εκεί που προτεινεις novablast 5 αφου δε βρίσκω κάτι στα μέτρα μου

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ρε συντρέχτες, δεν τα έχουν πληρώσει τα προϊόντα; Τζάμπα τους τα έδωσαν και τους είπαν κρατήστε τα στα ράφια σας μέχρι τις εκπτώσεις;
    Γιατί να ρίξουν την τιμή σε ένα παπούτσι π.χ. σαν το Evo SL που κυκλοφόρησε κανονικά πριν 3-4 μήνες και πουλάει σαν τρελό;

Stelios
    Συμμετέχων

@Kostakos το ποσοστό κέρδους στο αθλητικό παπούτσι δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό όπου το κέρδος είναι τεράστιο.
    Αρχικά δε παιρνεις ότι θέλεις αλλά ότι σου δίνει η εταιρεία. Δε μπορείς να παρεις πχ 20 44αρια που είναι το πιο κοινό νουμερο. Θα σου δώσει και 10 47 άρια και 10 κομμάτια 41 μεν το ζόρι. Η δε Nike σε υποχρεώνει και σε ενδυμασία ταυτόχρονα.
    Έπειτα παμε στο στοκάρισμα. Κάθε 7 μήνες περιπου βγαίνει νέο μοντέλο, δε μπορείς να πρασπαθεις να δώσεις το Boston 12 που σου έχει μείνει στα 100€ και να κατεβάσεις το Boston 13 σε περιοδο εκπτώσεων στα 110…
    Το 30% είναι αδιανόητο σε αθλητικό παπουτσι στις εκπτώσεις. Μόνο σε υποδημα με πολυ χαμηλή τιμή.
    Τα τεράστια καταστήματα πχ Ιταλός, top4running κτλ κτλ αρχικά αγοράζουν σε άλλες τιμές αφου παίρνουν χιλιάδες κομμάτια (οχι στις μεγάλες εταιρείες) αλλά κυρίως δουλευουν σαν “μεσολαβητές” Όπου παίρνουν ένα ποσοστο από την πωληση. Τώρα αυτοί μπορουν και παιζουν με το ποσοστο τους και την έκπτωση που θα βάλουν. Στην Ελλάδα δε βγαίνει ο εμπορος ο ταλαίπωρος

nikko
    Συμμετέχων

To EVO SL (γκρι-ασημι) επαιξε κι 105€ πριν 2 μερες στο hallofbrands με ολα τα νουμερα διαθεσιμα.
    Με λίγο ψάξιμο το έβρισκες και πριν τις εκπτώσεις στα 125€.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Δεν ξέρω τι ποσοστό κέρδους υπάρχει στα αθλητικά παπούτσια. Αυτό που ξέρω είναι ότι σύντομα 2-3 μετά την κυκλοφορία ενός παπουτσιού το βρίσκεις σε έκπτωση 20% και λίγο αργότερα και 30%. Έχω αγοράσει Zoom Fly 3 στα 155€ μόλις βγήκε και μετά από 4 μήνες η NIKE το πουλούσε σε δικό της Outlet 55%. Πρόσφατα πήρα το Under armour Velocity Elite 1 στα 100€ με αρχική 280€. Είναι μεν παλιό παπούτσι αλλά με αυτό έχει κερδίσει τον μαραθώνιο της Βοστώνης η Sharon Lokedi.Το Adizero Adios 3 το είχα πάρει τέτοιο καιρό από κατάστημα της Adidas 50% κάτω(από 250€ στα 125€) το ίδιο και το Asics Metaspeed Edge(από 250€ στα 125€). Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα αλλά το δικο μου συμπέρασμα είναι ότι είτε το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από 30% ή τα μαγαζιά προτιμούν να κρατάνε παπούτσια και στο τέλος να χάνουν πουλώντας κάτω από το κόστος. Εκτός και αν ένα super shoe τελικά δεν κοστίζει 250€ αλλά 120€ ή 100€ και μας το πουλάνει απλά 250€

Stelios
    Συμμετέχων

@chris rose
    Προφανώς και τα παπουτσια που πωλουνται 250€ δεν τα αγοράζουν 220… Με εκπτώσεις, στοκ, λειτουργικά έξοδα, υπαλλήλους κτλ κτλ αν δεν έχεις άνω του 50% κέρδος δεν έχει νοημα.
    Επίσης δεν παίρνουν όλοι παπουτσια των 250€ , ελάχιστοι είναι αυτοί , συγκριτικά με τα παρα πολλα μαγαζιά που υπάρχουν. Στα 80-90 ευρώ που αγοράζουν πολλοι αυτό που μπαινει τσέπη ειναι μικρό.
    Δεν θέλει όλος ο κόσμος ακριβά παπουτσια , μη κοιτάζεις εδώ που είμαστε μαζεμένοι.
    Πληροφοριακά να ενημερώσω πως οτιδήποτε υπάρχει στο outlet της Nike, adidas στη Θεσσαλονίκη είναι προιον 2ης διαλογής.
    Θα σου κανει τη δουλίτσα σου ; ναι σου την κάνει αλλά έχοντας παρει απο το official κατάστημα και από το outlet παρά πολλα ίδια ζευγάρια δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το έμπειρο ποδι θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά. Βέβαια για να βγει η προπονηση μια χαρα ειναι.
    Το under Armour μόνιμα στα 130 το βρίσκεις, αφου δεν το παιρνει κανένας και θέλουν όλοι να ξεστοκαρουν. Ο χώρος επίσης που δεσμευει το εμπόρευμα κοστίζει σε χρήμα.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Stelios κανένα παπούτσι από όσα έχω αηοράσει από outlet δεν βγήκε προβληματικό ούτε διαπίστωσα διαφορά με το αντίστοιχο του κανονικού καταστήματος. Αυτά που είναι 2ης διαλογής ή έχουν κάοπιο σφάλμα συνήθως το γράφουν πάνω στην ετικέτα. Αντίθετα όλα τα παπούτσια που τρύπησαν στο πάνω μέρος ήταν αγορασμένα από κανονικά καταστήματα: adidas Takumi sen 8(στα 100 χλμ.), Pulseboost HD(στα 900 με τη σόλα άφθαρτη), New Balance Rebel 1(στα 400 χλμ.).
    Το ότι δεν αγοράζει κανείς Under armour δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα τουλάχιστον δεν είναι καλά παπούτσια. Εγώ έμεινα τόσο ευχαριστημένος που αγόρασα και δεύτερο ζευγάρι(το πρώτο το πήρα πριν 2 χρόνια). Απλώς η εταιρία δεν έχει δώσει βάση στο τμήμα της που ασχολείται με τρέξιμο και με εξαίρεση αυτό το συγκεκριμένο παπούτσι τα υπόλοιπα είναι όντως μέτρια.
    Η χειρότερη εμπειρία μου ήταν με HOKA(Rocket X 2)που με πλύσιμο στους 30 βαθμούς το πίσω μέρος δίπλα στον αστράγαλο άνοιξε αμέσως και αναγκάστηκα να το κολλήσω με κόλλα στιμής. Και αυτά ήταν αγορασμένα από κανονικό κατάστημα και όχι από outlet.

Stelios
    Συμμετέχων

@chris rose
    Μα δεν είπε κανενας πως ειναι προβληματικα, ουτε πως έχουν κάποιο ελλατωμα. Απλά χρησιμοποιουν υποδεέστερα υλικά. Άλλες φορές είναι στο υφασμα άλλες στη σολα. Γι αυτό και είναι κατασκευασμένα σε άλλα εργοστάσια..
    Εγώ πηρα vaporfly 1 σε 44 νουμερο 70€ 2 μήνες από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Δεν είναι λογικό, ουτε είναι νουμερο που δεν κινείται και τους έμεινε. Είναι ένα κλικ πιο σκληρό από το κανονικό που πηρα από τη Nike και πιο στενό.
    Μια χαρά είναι το velocity elite απλά η εταιρεία δεν κινείται στα δρομικά οπότε αναγκαστικά μένει απόθεμα και είναι πανυα στο 50%

Kostakos
    Συμμετέχων

Αρχικώς συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση
    Υπήρχε μάλλον κάποιο θέμα με το λογαριασμό μου

Kostakos
    Συμμετέχων

Εν συνεχεία θα πω τα εξής
    Σίγουρα δεν πρεπει να τα δώσει κανένας τα παπούτσια τζάμπα αλλά νομίζω είναι το πως το βλέπει καθένας
    Το μαγαζί σίγουρα δε θα χάσει αντε το πολυ να κερδίσει λιγότερο, πραγμα που είναι υπέρ του αγοραστή
    Το μαγαζί δηλαδή θέλει να βγάλει κι ο αγοραστής επίσης να δώσει λιγότερα
    Εδώ για μένα είναι το πως αντιλαμβάνεται κανείς το εμπόριο
    Βέβαια τώρα θα μου πεις Στέλιο:ρε Κώστα θέλει η μουρη σου και EVO αφου ότι και να βάλεις παλι τρεισήμισι ώρες θα κάνεις.
    Και θα έχεις απόλυτο δίκιο
    Απλά είπα κι εγώ να κάνω το “κομμάτι” μου αμα βρω καλή τιμή

Όσο για τα υλικά που λέει ο φίλος παραπάνω δε μπορω να παρω θέση γιατί δε γνωρίζω

Υ. Γ. Νίκο σε ευχαριστώ για τη βοήθεια στο πρόβλημα
    Δε ξερω τι έγινε ή τι έκανες αλλά έπιασε
    Σε ευχαριστώ

Alkis
    Συμμετέχων

Όσες φορές αγόρασα από outlet (Adidas,Nike)ποτέ δεν βρήκα κάτι το υποδεέστερο σε ποιότητα,η κάποια αστοχία υλικού.
    Είναι κανονικά παπούτσια παραγωγής που πουλάνε σε όλα τα καταστήματα.
    Ο κύριος λόγος που δεν γίνονται πλέον εκπτώσεις μεγάλες,είναι η αυξημένη ζήτηση των καλών μοντέλων που πολλές φορές είναι σε έλλειψη γιατί το δρομικο καταναλωτικό κοινό,έχει αυξηθεί,η ενημέρωση είναι ευρύτερη,και έκτος από (εμάς) υπάρχουν αρκετοί δρομείς που επιλέγουν καλά και ακριβά παπούτσια.

Stelios
    Συμμετέχων

Υπαρχουν τα outlet και τα factory stores.
    Στο mega outlet ήταν outlet store (κομμάτια που έμειναν απουλητα από το factory καθώς και κάποια κομμάτια με αστοχία υλικου) στο one Salonica είναι factory store . Γι αυτό και όποιος θυμάται τις τιμές του Nike στο mega outlet με του nike στο one Salonica θα δει πως δεν έχουν σχέση.
    Το factory store έχει προηγουμενες σειρές καθώς και κομμάτια που κατασκευάζονται συγκεκριμένα γι αυτά τα καταστήματα από συγκεκριμενο εργοστάσιο.
    Όταν λέμε αστοχία υλικου δε σημαίνει πως δεν είναι λειτουργικό το παπουτσι. Μπορεί ν είναι κορδονι πχ η ακόμα και να λειπει μια αυλακωση στο λαστιχο της σολας.Δε μπορεί όμως να το δώσει σε κατάστημα γιατί υπάρχει ρίσκο και κίνδυνος με δικαστήρια μετά.
    Όποτε αυτά τα παπουτσια πηγαίνουν στο outlet. Γι αυτό και βλεπαμε παντα 1 κομμάτι μέσα σε όλα τα άλλα. Ειδικά αν είναι σε νουμερο που κινείται πχ 43-44 και δεν έχουν περασει 2-3 εκδόσεις.
    Αν έψαχνες έβρισκες καμια φορα παπουτσι των 200€ στα 70-80€. Ξαναλέω πως δε σημαίνει ότι το παπουτσι δεν ειναι καλο, απλά για κάποιο λόγο δε περασε τον έλεγχο.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 436 έως 450 (από 647 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.