Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

Μετά από 450 χιλιόμετρα τα GoRun Ride 5 της Skechers έχουν αυτό που λένε και στο αμέρικα lack of cushioning. Όταν πας “γρήγορα” το ξεχνάς. Όταν όμως περνάς στη φάση της αποθεραπείας σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να φοράς κάτι άλλο. Σε αντίθεση με το LunarTempo της Nike, που όσο κρατάει ακόμα ο αφρός του, όταν από το γρήγορο περνάς στο αργό νομίζεις ότι το παπούτσι έγινε Nimbus.

big-blue
    Συμμετέχων

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση Δημήτρη. Πάντα τα είχα στο μυαλό μου για αγορά αυτά τα Gorun, αλλά δεν έχω λεφτά για να τα αλλάζω κάθε 500Κ.
    Στα δικά μου. Ίσως το πρώτο τρέξιμο σε άσφαλτο με το Boracay v2, ή τρέξιμο μετά από πάνω από ένα χρόνο-όπου τρέχω με αυτά πάντα στο ταρτάν.
    Στην άσφαλτο καταλαβαίνεις το πάτημα. Ενώ στο ταρτάν ήταν κάπως περίεργο, μου έδειχνε την αγριάδα του ταρτάν, κάπως σαν να κοντράρονται τα υλικά (της σόλας και του ταρτάν), στην (καλή σχετικά) άσφαλτο το πάτημα ήταν βελούδινο. Έκανα ένα 17άρι με ενδιάμεσα 4Χ1600 Τempo και το ευχαριστήθηκα. Αν δεν είχε αυτό το φάγωμα μπροστά στις μύτες δε νομίζω πως θα θελα να δοκιμάσω άλλο παπούτσι…

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ηλία για αυτό ακριβώς το λόγο για προπονητικό καθαρόαιμο ήμουν μεταξύ pegasus ή glide boost. Γιατί βγάζουν 1000 χιλιόμετρα και τα βρίσκεις ευκολότερα σε στοκάδικα ή σε εκπτωτικά στο δίκτυο. Και για αυτό λέω για το LunarTempo όσο αντέχει ο αφρός του. Ο αφρός του είναι για 300 χιλιόμετρα. Μετά τα χρησιμοποιώ μόνο σε ταρτάν και μετά τα 600 χλμ είχα την αίσθηση ότι το παπούτσι άρχισε να γίνεται επικίνδυνο. Για αυτό προτίμησα και το Elite επειδή έχει και λάστιχο κάτω από τον αφρό. Δυστυχώς αγαπάμε παπούτσια αλλά πρέπει να αλλάξουμε και λάστιχα στο αυτοκίνητο!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Και για να μη ξεχάσω. Το Zealot 1 έβγαλε 1000 χιλιόμετρα, το δε Triumph ISO 1 πέρασε τα 1000 και μάλλον θα το κόψω στα 1200. Αν αναλογιστείς ότι το είχα πάρει με έκπτωση 50% στα €72,5 είναι μέχρι τώρα η καλύτερη παπουτσοεπένδυση που έκανα ποτέ.

tol ga
    Συμμετέχων

Εγώ είμαι αντίθετος σε όλα αυτά! 1000 χιλ κρατάτε παπούτσι? Ειμαι της άποψης 700 και πέταμα…γιατί μετά οι ορθοπεδικοί θα τα φάνε τα χρήματα! Εκεί να δεις μετά!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Υπάρχουν αφροί που μπορούν να φτάσουν και 1000χλμ. Ή και να τα ξεπεράσουν.
    Αλλά και να “κάτσει” ο αφρός, πέρα από την αλλαγή στην αίσθηση, τι ακριβώς μπορείς να πάθεις; Γιατί να χρειαστείς γιατρό;

tol ga
    Συμμετέχων

Μήπως μη απορρόφηση κραδασμών ? Θεωρώ πολλά τα 1000 χιλ για ένα παπούτσι…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Σκέψου το λίγο διαφορετικά…
    Έχεις κάποιον που τρέχει με Vomero και είναι μια χαρά.
    Έχεις κάποιον άλλον που τρέχει με LunarTempo και επίσης είναι μια χαρά, ενώ με το σκεπτικό σου, ο δεύτερος θα έπρεπε να έχει πρόβλημα.
    Μήπως επειδή τελικά, το να τρέχεις απροβλημάτιστα, δεν είναι θέμα cushioning του παπουτσιού αλλά θέμα προσαρμογών του μυοσκελετικού;

tol ga
    Συμμετέχων

Τι να σου πω φίλε μου? Εσύ είσαι πολύ πιο έμπειρος..μπορεί να είναι και έτσι!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δεν είναι θέμα εμπειρίας, αλίμονο…
    Ακολούθα μόνος σου τον συλλογισμό μου: για παράδειγμα, όσο και να χάσει την απορροφητικότητά του ο αφρός του Energy Boost, ποτέ δεν θα έχει λιγότερη σε σχέση με αυτήν ενός καινούργιου Boston ή Adios, τα οποία κάποιοι χρησιμοποιούν ως προπονητικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Να θυμάσαι… η απορρόφηση γίνεται πρωτίστως από τους μύες, τους τένοντες και τους συνδέσμους μας, δευτερευόντως από το παπούτσι. 😉

big-blue
    Συμμετέχων

Και ήθελα να σε ρωτήσω Δημήτρη τι εννοούσες με το “όσο κρατάει ο αφρός του lunartempo”.
    Και γω γι αυτό σκέφτομαι κάποιο boost ή τα Pegasus. Επίσης σκέφτομαι: όταν εχεις φτάσει να κανεις δυο μαραθώνιους με Ζάντε-χωρις ιδιαίτερη προσαρμογή στην αλλαγή τόσο του drop όσο και του βάρους-και βγάζεις μια προετοιμασία με το boracay, το ελαφρύ των 4mm, δεν είναι πισωγύρισμα ένα προπονητικό βαρύ στα 10 ή 12mm? (σορυ @Echetlos δε θυμάμαι απ´ εξω τα drop:))

dimitrissss
    Συμμετέχων

@nimbus19 άλλοι τρέχουν ξυπόλητοι.

dimitrissss
    Συμμετέχων

@big-blue Ηλία από τα 10+mm drop των Kayano και των GT-2000 πήγα στα 4mm χωρίς να καταλάβω διαφορά. Μόνο τα λίγα χιλιόμετρα που έκανα ξυπόλητος με ανάγκασαν να πατήσω “κανονικά” τίποτα άλλο.

big-blue
    Συμμετέχων

Αυτό λεω κ γω Δημήτρη. Ουσιαστικά κατέβηκα στα 4mm χωρίς πρόβλημα. Τώρα έχει νόημα να ξαναπάω στα 10 ή 12mm?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Τι κακό έχει το μεγάλο drop, Ηλία; Εκτός αν δεν το προτιμάς.
    Από την στιγμή που πατάς φτέρνα, δεν σου κάνει κάποια διαφορά. Αντιθέτως, μπορεί να σου φορτίζει και λιγότερο τις γάμπες.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.