- Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη
Sotiris Diamantopoulos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
3 Αυγούστου 2017 στις 13:35 #55478
ΚώσταςΣυμμετέχωνΜια συμβουλή για ρολόι.
Προς το παρόν, ξεκίνησα με ένα Xiaomi mi band2 (hrm στο χέρι) και το κινητό μαζί μου (GPS).. και το αντίστοιχο app της Xiaomi που τα παντρεύει σε ένα.
Θέλω να περάσω σε ρολόι που να τα συνδυάζει όλα και να βελτιώσει προπονήσεις και περαιτέρω εξέλιξη.
Η χρήση μου.. βασικά τρέξιμο, βουνό-hike, λιγότερο ποδήλατο και σπανιότερα κολύμπι (αν και εκεί δεν το χρειάζομαι, απλά να αντέχει θάλασσα).
Διαβάζοντας κατέληξα σαν value for money + αισθητικά, με σειρά προτίμησης, στα Garmin
FR230+HRM – FR235 -(& outsider?) Vivoactive HR
.. τεντωμένο το budget και με δόσεις φανταστείτε, αλλά είμαι της λογικής αν είναι πάρε με τη μια το καλύτερο που θα σε καλύψει κι αργότερα.
Γνώμη, εμπειρίες από τα 3 αυτά? – εναλλακτικές γνώμες δεκτές πάντα(τρώγομαι καθώς έρχεται ελεύθερο ΠΣΚ – χωρίς παιδιά..)
ευχαριστώ
3 Αυγούστου 2017 στις 17:02 #55496
ΚώσταςΣυμμετέχωνΚι ο νικητής, παρελήφθη:
Forerunner 230 + HRM
Θεωρητικά, από όσο έχω διαβάσει δηλαδή: Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας,
Σίγουρα καλύτερη ακρίβεια σφιγμών λόγω ζώνης
Περισσότερη πληροφορία, ανάλυση για τρέξιμο
Software
όμορφο 🙂.. ανυπομονώ να το δω και στην πράξη!
4 Αυγούστου 2017 στις 10:23 #55524
Roberto4CarlosΣυμμετέχων@costas Κώστα, πολύ καλή επιλογή. Ένα όμορφο δρομικό ρολόι το οποίο θα σε καλύψει πλήρως και κατά την ώρα της άθλησης αλλά και μετά, όταν θα βλέπεις τα δεδομένα της προπόνησης στην online πλατφόρμα της garmin.
Η ζώνη έχει σίγουρα καλύτερη ακρίβεια στους παλμούς κυρίως γιατί ‘διαβάζει’ πολύ γρήγορα τις αυξομειώσεις. Σε μια σταθερή κατάσταση (συνεχόμενο σταθερό τρέξιμο) και ο παλμογράφος στο καρπό και η ζώνη θα δείχνουν σχεδόν ίδια, αν και ο οπτικός παλμογράφος εξαρτάται και πόσο καλά εφάπτεται στο χέρι κτλ.
Η ζώνη πάντως θα σε καλύψει απόλυτα και θα την έχεις ακόμα και αν κάποια στιγμή αλλάξεις ρολόι.
Σε κάτι άλλο που θα συμφωνήσω επίσης είναι ότι καλύτερα να δώσεις από την αρχή ένα ποσό για να πάρεις κάτι πιο καλό, παρά να πάρεις το φθηνό και μετά να δεις ότι δε σε καλύπτει και να δώσεις και άλλα χρήματα μετά για καινούργια αγορά. Έτσι σου έρχεται πιο ακριβά, από το να έπαιρνες από την αρχή το καλό και ακριβό.
Την έχω πατήσει αρκετές φορές και πλέον το έχω κανόνα.5 Αυγούστου 2017 στις 18:17 #55634
ΚώσταςΣυμμετέχωνΠρώτες εντυπώσεις:
-βεβαια τι να προσθέσει ένας αρχάριος.. αλλά παρόλα αυτά.. –– Ελαφρύ στο χέρι, πλαστικό αλλά εμπνέει εμπιστοσύνη
– Κλειδώνει αμέσως τη θέση, γρηγορότερα κι από το κινητό (με κλειστά δεδομένα) χρησιμοποίησα απλό GPS – έχει και GLONASS – αλλά δε χρειάστηκε, σίγουρα θα καταναλώνει επιπλέον μπαταρία.
– Σύνδεση και συγχρονισμός με PC, κινητό, ζώνη χωρίς θέματα.
– Μενού εύκολο, θα το μάθω..
– Custom οθονες, επίσης θέλουν ψάξιμο αλλά ήδη πήρα μια γεύση
– Διάφορες οθόνες με ανάλυση στο τέλος του τρεξίματος. Προβλέπεται πολλη μελέτη
– Η ζώνη μου φάνηκε κάπως.. αλλά θα συνηθίζεται. Δεν είναι η φθηνότερη της Garmin, (βλέπε το κιτ του FR25), δίνει την λίγο πιο άνετη στο κιτ.
– ειδοποιήσεις από κινητό έρχονται επίσης αλλά θέλει ψάξιμο κι αυτό.
– update, μόλις το ξεκίνησα και συνδέθηκε με pc
– Μπαταρία: Είχα διαβάσει πως έχουν θέμα.. προσοχή νομίζω θέλει η πρώτη φόρτιση που είναι η πιο βασική και μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια στο μέλλον. Ενώ ήταν όλο το βράδυ στο φορτιστή δεν είχε φτάσει ουτε στο 50%. Και το πρόσεξα τελευταία στιγμή. Μετά το πρώτο update συνέχισα τη φόρτιση κι άλλες 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσω. Μετά από 2 ώρες τρέξιμο σύνολο ως τώρα και με ολα ανοιχτά δεν τη βλέπω να πέφτει και ιδιαίτερα..! Φτου φτου..Αυτά – τα ελπίζω μη φλύαρα, αλλά ίσως χρήσιμα – από έναν καινούριο
9 Αυγούστου 2017 στις 20:25 #55802
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΓια custom οθόνες (data fields), προτείνω τις:
Dozen Run: https://apps.garmin.com/en-US/apps/9ff75afa-d594-4311-89f7-f92ca02118ad ή
OneRunData: https://apps.garmin.com/en-US/apps/08760e1e-16c7-4a61-ab0c-6c4a9b632b3f
Εκτός από το ότι σου δείχνουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι όταν τρέχεις (δηλαδή δεν να χρειάζεται να αλλάζεις views όσο τρέχεις), εξάγουν και χρήσιμες μετρικές για την οικονομία τρεξίματος με διαγράμματα που εμφανίζονται στο garmin connect στον browser (και όχι στη mobile εφαρμογή).11 Αυγούστου 2017 στις 10:25 #55874
ΚώσταςΣυμμετέχων..μόλις είδα το μήνυμα.
Προς το παρόν είμαι σε οθόνη με 4 πεδία, μέσα από τα μενού, ακριβώς για να έχω περισσότερες πληροφορίες σε μια οθόνη
Αυτό με τις επιπλέον χρήσιμες μετρήσεις.. κάνει του υπολογισμούς η εφαρμογή και τα αποτελέσματα εμφανίζονται στον browser (Garmin Connect) ?
– θα πρέπει να το ψάξω !Ευχαριστώ για τις προτάσεις!
17 Αυγούστου 2017 στις 15:17 #56058
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΓεια σου Κώστα,
Και τα δύο data fields που προτείνω σου δείχνουν παραπάνω από 4 πεδία (πχ. average pace, current pace, distance, time, cadence, heart rate, calories κα). Εμένα προσωπικά με βολεύει να βλέπω στην ίδια οθόνη όλα τα παραπάνω, οπότε και κατέληξα στην dozen run. H OneRunData δίνει περισσότερη πληροφορία για το heart rate (για την ακρίβεια σου δίνει και το μέσο heart rate που έχεις σε μια προπόνηση που κάνεις), αλλά δεν δείχνει το cadence στην τρέχουσα έκδοσή της τουλάχιστον. Κάποιος άλλος βέβαια μπορεί να θεωρήσει ότι όλα αυτά είναι too much information για να βλέπεις κατά τη διάρκεια ενός workout ή ακόμη περισσότερο, ενός αγώνα.
Σε σχέση με τις επιπλέον μετρικές, κάνει αυτό ακριβώς που λες. Πχ το running economy το μετράνε και τα δύο data fields, και το βλέπεις μετά σε ξεχωριστό διάγραμμα στο garmin connect στον browser (προσοχή, όχι στην mobile εφαρμογή της garmin, εκεί δεν εμφανίζονται αυτά τα διαγράμματα).
Το σημαντικό πάντως είναι ότι στο Garmin IQ store μπορείς να βρεις πολλά διαφορετικά data fields, οπότε είναι εύκολο να καταλήξεις σε κάποιο που να σε βολεύει περισσότερο, τόσο σε επίπεδο πεδίων που εμφανίζονται, όσο και μετρικών που υπολογίζονται.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.