Cardio Run 2016

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    pmano5
    Συμμετέχων

Αν δεν τελειώσει η εβδομάδα και με ένα αγώνα, αισθάνομαι ότι πηγαίνουν χαράμι οι 3-4 προπονήσεις των προηγούμενων 6 ημερών. Μιας και η Κυριακή λοιπόν -του τρέχοντος Σαββατοκύριακου- ήταν …’χαμένη’ για επαγγελματικούς λόγους, έψαξα στα καλεντάρια των δρρομικών ιστοσελίδων μήπως είχε κάτι ενδιαφέρων για το Σάββατο (αναφέρομαι πάντα για περιοχές εντός Αττικής).
    Το ενδιαφέρων μου επικεντρώθηκε σε δύο από αυτούς , το Kallithea Night Run και το Cardio Run 2016. H απόσταση που θα συνέβαιναν οι δυο αγώνες δεν ήταν παραπάνω από 2χλμ (…πέρασε από το μυαλό μου μη τυχόν και τους προλάβαινα και τους δυο… αλλά το στραβοκοίταγμα της συζύγου μου με έκανε να σκεφτώ πιο …λογικά!).
    Τελικά προτίμησα το Cardio Run γιατί μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα η διαδρομή των 8χλμ στη παραλιακή μεταξύ Παλαιού και Νέου Φαλήρου από το αδιάφορο ‘πάνω-κάτω’ 5αρι επί της Λεωφόρου Θησέως του Kallithea Night Run.
    Ο αγώνας γινόταν στα πλαίσια και κάποιας έκθεσης Fitness και η συγκέντρωση των δρομέων ήταν έξω από το Ολυμπιακό ακίνητο του TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο. Το κόστος συμμετοχής ήταν το υπερβολικό ποσό των 10€ αλλά μεγάλο μέρος των εσόδων θα πήγαινε υπέρ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για αγορά απινιδωτών οι οποίοι θα χορηγηθούν σε ακριτικές περιοχές …οπότε χαλάλι!
    Τα πακέτο συμμετοχής περιελάμβανε εκτός του αριθμού με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ένα βαμβακερό μπλουζάκι με στάμπες των χορηγών (…από αυτά τέλος πάντων που φοράμε όταν βάφουμε την αποθήκη ή όταν πηγαίνουμε στη παραλία).
    Ο καιρός ευτυχώς είχε καλμάρει αλλά τα καλοθρεμμένα και γκρίζα σύννεφα που παρέμεναν στον ουρανό, παρότι υποσχόντουσαν …καρεκλοπόδαρα, περιορίστηκαν τελικά σε κάποιες ψιχάλες…
    Η εκκίνηση των 8χλμ ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 (προηγήθηκε αυτή των 3χλμ μισή ώρα πριν) στον προαύλιο χώρο του κλειστού γηπέδου και δόθηκαν χωρίς καμία καθυστέρηση (…ήταν και ο κίνδυνος της βροχής που έκανε τους διοργανωτές να είναι απολύτως τυπικοί με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος).
    Όλα λιτά και σύντομα. Η διαδρομή ξεκίνησε από το κλειστό γήπεδο με κατεύθυνση προς τον περιμετρικά περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και επιστροφή. Όχι και άσχημα. Χωρίς αυτοκίνητα, με πολλούς εθελοντές που μας υποδείκνυαν την σωστή κατεύθυνση και ευτυχώς χωρίς βροχή. Η διαδρομή πάντως έκρυβε πολλές παγίδες λόγο ολισθηρότητας, ειδικά στα πλακόστρωτα μέρη της. Εντέλει βγήκε εύκολα και χαλαρά σε 42′ παρά τα ‘βαριά’ πατήματα λόγω της ολισθηρότητας όπως προανέφερα.
    Η ‘πιστοποιημένη’ από την ΙΑΑF 8 χιλιομέτρων διαδρομή, υποτυπώθηκε στα 7.7χλμ από το Garmin μου. Αμέσως μετά την γραμμή του τερματισμού, οδηγούσαν τους δρομείς στον εσωτερικό χώρο του κλειστού για την παραλαβή των παροχών …. και όταν λέμε εσωτερικό, εννοούμε εσωτερικά μέχρι εκεί που δεν παίρνει!!! Για να πάρει κάποιος το μετάλλιο και το αναμνηστικό δίπλωμα του έπρεπε να περάσει μέσα από Ο Λ Η την έκθεση του φιλοξενούσε το κλειστό του TAE KWON DO !
    Κάκιστη εντύπωση μου προκάλεσε και το γεγονός (…και όχι μόνο σε μένα) ότι για να πάρουν οι δρομείς τις παροχές τους έπρεπε να επιστρέψουν τον BIB αριθμό τους… (…βγάλανε και από τη μύγα ξίγκι σαν να λέμε).
    Δίπλωμα, μετάλλιο (φθηνό λιτό και αδιάφορο), μπανάνα νερό και ένα σκεύασμα σνακ από χορηγό ήταν οι παροχές. Ακολούθησαν κάποια …happening με aerobic και κάποιες κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς….and thats it.
    Συνοψίζοντας …ένας παντελώς αδιάφορος αγώνας, μια εκδήλωση που την έχω ξεχάσει ήδη… Cardio Run 2017 ούτε για αστείο…
    Κρατάω την ενδιαφέρουσα διαδρομή που θα την προσθέσω στις προπονήσεις μου…
    Συνέχεια την άλλη Κυριακή στο Olympic Stadium Run.

Cardio Run 2016 -Διαδρομή 8χλμ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manospapadakis Είχα τρέξει πρόπερσι, όταν πρωτοέγινε.
    Πρόχειρη διοράνωση, όπως τα περιγράφεις.
    Δεν ξέρω φέτος τι ίσχυε αλλά τότε είχαν μεγάλες δωροθεσίες για τους πρώτους και είχαν μαζευτεί πολλοί γρήγοροι, αθλητές και αθλούμενοι.
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, Μάνο!

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Με συμμετοχή και εγώ πρόπερσι το 2014 (πρώτος μου αγώνας γενικά), νομίζω ότι σαν αγώνας ήταν αυτός που υποτίθεται ότι ήταν.
    Μέτρια διοργάνωση, χαλαρή διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, παροχές κλασσικές, μετάλλιο ότι πιο απλό.
    Φαντάζομαι σε αυτό το μοτίβο θα κινούνται κάθε χρόνο.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.