Doping

• Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη stratus.
Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μιας και είναι επίκαιρο, μια περιεκτική περιγραφή του τι σημαίνει doping και πού στοχεύει η χρήση της κάθε ουσίας:
    http://www.scientificamerican.com/article/the-scientific-american-guide-to-cheating-in-the-olympics/

AD53793C-CB24-493A-B3A4442B3AC51010(1)

Rigelian
    Συμμετέχων

Τις απόψεις μου για το dopping τις ξέρετε οι πιο πολλοί.

Παραθέτω 2 άρθρα από το protagon.

1. Θα έβλεπες Ολυμπιακούς χωρίς ντόπα;

Θα έβλεπες Ολυμπιακούς χωρίς ντόπα;

2. Η απάντηση του Περικλή Ιακωβάκη

Yπάρχει πρωταθλητισμός χωρίς ουσίες

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Προσωπικά, συμφωνώ στα περισσότερα.

stratus
    Συμμετέχων

ΣΧετικα μα αυτα που ειπε ο Ιακωβακης.Ολοι δεν ειναι ντοπαρισμενοι,αλλα ολοι που πρωταγωνιστουν ειναι.
    Θα αναφερω μερικα παραδειγματα
    1)Στους πρωτους δυο μαραθωνιους μοιυ,προπονητη ειχα ενα μακρινο συγγενη που ζει Ηνωμενες Πολιτειες.Ειναι πρωην δεκαθλητης με συμμετοχες σε ολυμπιακους αγωνες.Μου εχει αναφερει ποσο ντοπαρισμα εκανε αυτος,αλλα και οι υπολοιποι συναθλητες και απο Ηνωμενες Πολιτειες αλλα και αλλες χωρες.Μου ειχε πει χαρακτηριστικα οτι το 99,9% ντοπαρεται.Βεβαια τωρα εχει σοβαροτατα προβληματα υγειας λογω του ντοπαρισματος
    2)Εχω φιλη πρων αρσιβαριστρια στην Εθνικη Ελλαδος.Ηταν η μονη που δεν επαιρνε απο την ομαδα,γιαυτο ηταν και τελευταια στις επιδοσεις.Τα παρατησε ολα και το εχει γυρισει στο τρεξιμο
    3)Η διευθυντρια του antidoping control ειναι φιλη μου.Μια συζητηση μαζι της και μαθαινεις πολλα πραγματα που στην αρχη φανταζουν ως επιστημονικη φαντασια

stratus
    Συμμετέχων

Χωρις πολλα λογια
    http://news.in.gr/features/article/?aid=1500096015

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.