Drop!

• Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 εβδομάδες πριν από τον χρήστη Nikolai.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikolai
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα!
    189 υψος και 79 κιλα.
    Αποστασεις μεχρι ημί.
    Ρίχνω drop με πιανουν οι γαμπες!
    Ανεβαζω drop με βαρανε τα ισχια!
    Σιγουρα θα βοηθουσε περισσοτερη ενδυναμωση αλλα πανω απο 2 φορες ανα εβδομαδα δεν προλαβαινω…
    Πριν ενα χρονο εριξα το drop και πηγα στα Kinvara 14 και στα Endorphin Speed 3.
    Μετα απο 4 μηνες μου βγηκε ενοχληση ακριβως πανω απο τη φτερνα(μαλλον τενοντιτιδα αχιλλειου).
    Σε σημειο να σταματαω την προπονηση…
    Το Μαιο μετα απο δυο δυνατους αγωνες με τα Endorphin, μου εσφιξαν οι γαμπες.
    Μετα απο αρκετη φυσικοθεραπεια για τις γαμπες και καθαρη μαγνητικη, μπηκα χαλαρα στις αρχες Αυγουστου
    Κολυμπακια εκανα, χαλαρο ποδηλατο και τρεξιμο πιο αργο απο replay
    Οι ενοχλησεις στις γαμπες επεμεναν και εμφανιστηκε παλι η ενοχληση πανω απο τη φτερνα. Τα τρεξιματα με drop 8mm που εχει το Endorphin speed 3.
    Ειπα να ξεθαψω τα Ghost 13 με 12αρι drop.
    Τεραστια διαφορα!
    Καμια ενοχληση στη φτερνα, σημαντικη βελτιωση στις γαμπες.
    Βγηκε ενοχληση στα ισχια ομως μετα απο πολυ καιρο.
    Ελεος ρε παιδια!!!
    Γραψτε συμβουλες!
    Σορρυ για το παπλωματοσεντονο!

• Το θέμα τροποποιήθηκε 2 εβδομάδες, 2 ημέρες πριν από τον/ην Nikolai.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikolai Καλησπέρα, Νικόλα.
    Δεν είσαι ο μόνος που στο σώμα του δεν αρέσει το χαμηλό drop και στρεσάρεται το σύστημα “γαστροκνήμιος-υποκνημίδιος-αχίλλειος”. Άλλοι έχουν άμεση και απροβλημάτιστη μετάβαση, άλλοι σταδιακή κι άλλοι δεν προσαρμόζονται ποτέ. Δεν είναι περίεργο.
    Απ’ την άλλη, αυτό με τα ισχία είναι όντως περίεργο. Μια πρόχειρη υπόθεση θα μπορούσε να είναι ότι υπερδιασκελίζεις. Η προσγείωση με τεντωμενο πόδι και μακρυά από το ίχνος των ισχίων, πολλές φορές χτυπάει γόνατο ή ισχίο. Και ένα παπούτσι με πολύ “τακούνι” σε ωθεί προς τέτοια μηχανική.
    Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι κάποιο ευρύτερο θέμα έχεις στην κινητική αλυσίδα. Κάποιες ανισορροπίες που προφανώς αναδεικνύονται σε κάθε ευκαιρία. Αυτό θέλει κάποιον πολύ γάτο και έμπειρο για να το βρει.

Μιλώντας τώρα για παπούτσια, το Speed έχει μεν σχετικά ασφαλές στατικό drop, απ’ την άλλη όμως η μαλακή φτέρνα του (ιδίως μετά τα 300χλμ) συμπιέζεται αρκετά και το δυναμικό (πραγματικό) drop μειώνεται. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάποιο μοντέλο στα 8-9mm, το οποίο όμως να είναι πιο στιβαρό πίσω.

Nikolai
    Συμμετέχων

Νικο σε ευχαριστω για την απαντηση.
    Ποια παπουτσια προτεινεις?

Να αναφερω επισης οτι το καλοκαιρι εκανα δυναμομετρηση με Cybex και τα αποτεσματα γενικα ηταν πολυ καλα. Ανυπαρκτες ανισσοροπιες.
    Ψαχνω και για μετρηση με πλατφορμα αλλα δεν βρισκω στην Ελλαδα.
    Σημαντικο επεισης πιστευω ειναι οτι τρεχω με το Stryd Duo, το οποιο δεν βγαζει ανισσοροπια χειροτερη του 52/48…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δεν αναφέρομαι σε ανισορροπίες ανάμεσα στα δύο πόδια αλλά σε κάποια μυική ομάδα που είναι πιο αδύναμη και δεν μπορεί να διαχειριστεί το φορτίο. Στην περίπτωσή σου για παράδειγμα, οι γλουτιαίοι.

Θα μπορούσες να δεις τα Vomero, Pegasus Plus ή και Superblast.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Νομίζω ότι πέρα από μυοσκελετικές ανισορροπίες και τα σχετικά, εδώ είναι που χρειάζεται να έχουμε τουλάχιστον πάνω από 1 ζευγάρι παπούτσια ενεργά, ώστε να κάνουμε το απαραίτητο rotation και να μπορούμε να ασκούμαστε με διαφορετικού τύπου παπούτσια!
    Έτσι, αναλόγως την προπόνηση και το έδαφος, θα μπορούμε να παίρνουμε τα οφέλη από τα διαφορετικά drop(και λοιπά χαρακτηριστικά) των παπουτσιών, ενώ δεν θα πιέζουμε συνεχώς τις διάφορες δυσκολίες-ανισορροπίες που τυχών έχει το σώμα μας!
    Φυσικά, το οικονομικό κομμάτι είναι βασικός παράγοντας όσο αναφορά την ταυτόχρονη χρήση 2-3 ζευγαριών. Για αυτό το θέμα μπορούμε να κυνηγήσουμε κάποιες προσφορές, εκπτώσεις κτλ και ας σκεφτούμε ότι αντί να αγοράζουμε ένα ζευγάρι το χρόνο, μπορούμε να αγοράζουμε 2 ζευγάρια μαζί, τα οποία θα μας βγάλουν για 2 χρόνια, μιας και θα μοιράζονται τα χιλιόμετρα μεταξύ τους!

Προσωπικά και εγώ έχω θέμα με το χαμηλό drop αλλά σε κάποιες προπονήσεις θα χρησιμοποιήσω τέτοιο παπούτσι και θα το απολαύσω !

Nikolai
    Συμμετέχων

Αγαπητε φιλε Roberto,

Πολυ σωστο αυτο για το rotation.
    Το εχω υποψη.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.