Nike Invincible

• Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη geomaz.
Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    geomaz
    Συμμετέχων

Δοκιμασα το invincible….πανοπλια,χωρις βαρος!
    Νομιζω οτι θα το αγαπησω πολυ αυτο το παπουτσι και οτι θα με βολεψει απο τα ελευθερα μου εως τα longrun.
    Χθες κατακοπος απο τις νυχτερινες βαρδιες,ενω στην αρχη ειχα ξεκινησει στο 6 20″ πιασμενος σε ολο μου το σωμα και με πολυ κουραση, στο τελειωμα κατεβαινα τα τελευταια κατηφορικα χλμ στο 4 30- 4 50…πραγματικα χωρις ιχνος καταπονησης.
    Το παπουτσι ειναι οδοστρωτηρας! Αλλα και πολυ ευχαριστο για τα γουστα μου.

Μια παρατηρηση σχετικα με το drop,κατι που βρηκα ενδιαφερον.
    Ενω η nike δινει το ιδιο drop στο invincible αλλα και στο react miler…Εμενα μου φαινεται οτι το invincible εχει πιο μεγαλο,μαλιστα το αισθανομαι και στον αχιλλειο ,αφου δεν μου εβγαλε την παραμικρη ενοχληση, ακομα και στην αρχη που ημου κρυος.

• Το θέμα τροποποιήθηκε 4 έτη, 1 μήνα πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    giannis d
    Συμμετέχων

το παπουτσι ειναι φοβερο ,γνωμη μου ιδανικο για long κ το λεω μετα απο ενα 32αρι ζορικο με αρκετες αλλαγες ρυθμου ,ειναι αξεπεραστο υλικο τελικα αυτο το zoom…

Andy
    Συμμετέχων

@geomaz απ’ότι κατάλαβα έχεις τρέξει και τα invicible και τα miler. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια σύγκριση μεταξύ τους καθώς φαίνεται να έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Αρχικά μου γυάλισαν όταν τα είδα. Τα ζαχάρωσα ακόμα παραπάνω όταν διάβασα καλα λόγια του @echetlos.Βέβαια η έκπτωση στην nike με κάνει να σκέπτομαι τόσο σοβαρά όσο ποτε αν δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω τα Nike ZoomX Vaporfly Next% 2.

Απ οσο αντιλαμβάνομαι το invincible μπορεί να σε πάει χαλαρά από 6.30 μέχρι και σε ποιο δυνατούς 4.30, δηλαδή να πιάσεις χαλαρό, αερόβιο, long run και mp (για πολλούς υποκειμενικός ο ρυθμός). Από την άλλη έχω την αίσθηση πως το Next% 2, μπορώ να το έχω από χαλαρό μέχρι 5k/10k.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vslis Το Next δεν πάει τόσο εύκολα αργά. Είναι ασταθές πίσω, οπότε πρέπει να έχεις όλη την ώρα το νου σου να μην τεμπελιάζεις και φορτίζεις την φτέρνα. Άσε που ποτέ δεν πρόκειται να κρατήσεις ρυθμό, 15″+ κάτω θα είσαι χωρίς να το καταλάβεις.
    Ούτε και έχει η εξώσολα την ανθεκτικότητα αυτής του Invincible, με την πλήρη κάλυψη από λάστιχο.

Ανδρέα, καμμία σχέση τα χαρακτηριστικά και το πάτημα των Miler και Invincible.

@giorgos-grig
    Σχετικά με το μούδιασμα που αναφέρεις, με πρόλαβες μιας και θα το έγραφα στο review.
    Το είχα κι εγώ στα πρώτα τρία τρεξίματα, ακριβώς κάτω από τα μετατάρσια και μάλιστα από νωρίς. Επίσης, μου έκανε φουσκαλίτσες στο 2ο και 3ο δάχτυλο κάθε ποδιού. Έβγαλα τον εσωτερικό πάτο και είδα ότι στο τελείωμά του είχε ελαφρώς τσακίσει. Αυτό δείχνει ότι επειδή είναι πολύ σπογγώδης, λεπτός κι εύκαμπτος, η μεγάλη βύθιση του ποδιού μέσα στον αφρό, τον μετακινεί προς τα εμπρός. Γι’ αυτό δημιουργείται τριβή στο πέλμα που επιφέρει μούδιασμα/κάψιμο, όπως και στα δάχτυλα από το τσάκισμα μπροστά.
    Τον άλλαξα με έναν άλλον, λίγο πιο structured (από ένα 1500ν1), και έκτοτε δεν έω το παραμικρό θέμα.

geomaz
    Συμμετέχων

Φιλε andy,αν και τα invincible μοιαζουν αρκετα αρχιτεκτονικα με τα react miler,ειμαι πεπεισμενος οτι παρουσιαζουν σημαντικη διαφορα ως προς την αποροφηση/προστασια, παντα με βαση την αισθηση οταν τρεχω, υπερ των invincible.

Οι διαφορες ειναι μικρες ως προς τα υψη ,μια και η nike σιγουρα δινει μικροτερο υψος στα miler απο το πραγματικο, ομως επειδη στο πλατος της σολας υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ του invincible,αλλα και λογω του υλικου pebax αντι react,την αισθανεσαι την διαφορα στην προστασια,αλλα και στην επαναφορα της σολας,το πως ανταποκρινεται δηλαδη το παπουτσι.

Να πω ακομα οτι αισθανομαι να ρολλαρουν πιο ευκολα/ευχαριστα τα invincible.

Κατι που μου εχει κανει εντυπωση, ειναι οτι νιωθω καποιες φορες οτι στην φτερνα, η σολα ”τερματιζει” στα miler και αυτο ισως εχει να κανει με μαλακη ρυθμιση του αφρου.
    Επισης τα πελματα μου,ειναι σαφως πιο ανετα στο invincible,παρολο που τα miler δεν τα λες στενα.

Επειδη αναφερα το υψος σολας του miler, οτι ειναι σιγουρα μεγαλυτερο απο το δηλωμενο παραθετω μια φωτο συγκρισης με τα hyperion elite 2,τα οποια η εταιρια τα δηλωνει 35 χιλ (εναντι 30χιλ των miler…)

Παραθετω καποιες φωτο ενδεικτικες (συγνωμη για την προχειροτητα αυτων,αλλα εγω δεν ειμαι echetlos χα! χα!

IMG_20210323_110810

IMG_20210323_111720

IMG_20210323_173705

IMG_20210323_174239

IMG_20210323_175052

IMG_20210323_174912

IMG_20210323_175010

IMG_20210323_175100

Andy
    Συμμετέχων

@geomaz φοβερός είσαι!
    Πράγματι το miler δίπλα στο invicible φαίνεται μικρό. Από την άλλη συνειδητοποιώ από τις μετρήσεις σου ότι το invi για τόσο “πολύ” παπούτσι είναι μάλλον ελαφρύ!!!

geomaz
    Συμμετέχων

Να σαι καλα Andy.Πραγματι τηρουμενων των αναλογιων,ειναι ελαφρυ για το μεγεθος του (τα παπουτσια ειναι 43αρια).

Την μεζουρα την βαζω για να περνει ο καθε ενδιαφερομενος μια πρωτη εικονα και να συγκρινει με οτι ηδη διαθετει.

Εχε υποψιν σου οτι ειναι μαλακο,πολυ μαλακο παπουτσι (εμενα βεβαια μου αρεσει αυτο).
    Νιωθω ως προς την γεωμετρια της σολας οτι ρολλαρει αυτο το παπουτσι αποτελεσματικα και σαν να εχει μεγαλυτερο drop απο το δηλωμενο 9αρι..

geomaz
    Συμμετέχων

Τωρα που εχω δοκιμασει μερικες φορες τα invincible,βρισκω τον αφρο ισως λιγο παραπανω μαλακο αποτι θα θεωρουσα το ιδανικο (Νικο/echetlos,το πιστευεις οτι το ειπα αυτο εγω; χα χα!).
    Ισως εαν η πυκνοτητα του pebax ηταν οπως αυτη των endorphin,να ηταν καλυτερα. Αφου και χωρις την πλακα,αλλα με ολο αυτο το παχος παλι θα ταν μαλακη η σολα,αλλα πιο σταθερη και πιο αμεση σε σχεση με τωρα.

Το παπουτσι μου δινει την εντυπωση οτι σε καθε βημα εχει βαθυ βυθισμα και ενα καπως μπαλατζαρισμα στο πισω μερος,το οποιο ομως παραδοξος δεν μου δημιουργει κανενα θεμα στον προβληματικο μου αχιλλειο.

Χθες εκανα 6 με τα invincible και μετα αλλα 6 με τα hyperion elite.Ηταν σαν να εφυγα απο ”κινουμενη αμμο”,στο δρομο..Χωρις μαλιστα να μου λειψει η μαλακη αποροφηση των invincible.

Κατι που βρηκα ενδιαφερον,ειναι οτι λυγισα την σολα στα μεταταρσια στα invincible και…εχει απιστευτη επαναφορα,εαν σκεφτει καποιος οτι μεσα δεν εχει πλακα το παπουτσι!

Παντως εστω και ετσι,σιγουρα μου αρεσει σαν παπουτσι,το οποιο μαλλον θα το χω για τα σχετικα μετριας προσπαθειας τρεξιματα μου (μεχρι moderate ρυθμο).Απο την αλλη ισως χρειαζεται να βρω τον τροπο που ”δουλευει”μια και ως τωρα εχω κανει μονο καμια 40 χλμ (και κουρασμενος καθε φορα,ηδη πριν τρεξω..).

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.