Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Schneider Electric marathon de Paris

Schneider Electric marathon de Paris

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    petransfhp
    Συμμετέχων

Schneider Electric Marathon de Paris 03/04/2022

Συμμετοχή στον μεγαλύτερο Μαραθώνιο της Ευρώπης στο Παρίσι .

Κυνήγησα ένα ατομικό ρεκόρ , στην ουσία το ισοφάρισα με χρόνο 2:46:45 .

Λίγα λόγια για τον αγώνα για όποιον ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο μέλλον .
    Εγώ προσωπικά λόγω υποχρεώσεων ταξίδεψα για Γαλλία τελευταία στιγμή πριν τον αγώνα το Σάββατο . Έφτασα το μεσημέρι και πήγα κατευθείαν στην έκθεση με τις βαλιτσες να παραλάβω το νούμερο . Ήταν ότι χειρότερο γιατί είχε απίστευτη ουρά και κόσμο μπορεί και 10.000 άτομα , γινόταν πανζουρλισμός . Τελοσπαντων απίστευτη ταλαιπωρία τελειώνω κατά τις 6 και πάω καρφί με το μετρό στο ξενοδοχείο . Το μετρό απίστευτο , έχει 14 γραμμές ! Θέλει εξοικείωση . Τακτοποιούμαι στο ξενοδοχείο και φεύγω έξω για την τελευταία μακαρονάδα . Παραγγέλνω πένες με 4 τυριά και πίτσα μαργαρίτα . Μην το κάνετε , είναι κακή επιλογή , ηταν πολυ λιπαρά ,προτιμείστε μακαρόνια σκέτα με τυρί. Επειδή ήμουν από το πρωί στον δρόμο άλλαξα και δυο αεροπλάνα και έτρεχα γενικώς μέσα στο άγχος να προλάβω , με έχει πιάσει ένας φοβερός πονοκέφαλος . Έτσι πριν να κοιμηθώ και μετά το μπάνιο παίρνω ένα ντεπόν 1000αρι . Το πρωί σχετικά καλή αίσθηση , πρωινό κτλ , και είχα αποφασίσει επειδή έμενα κοντά στην εκκίνηση να μην πάω να αφήσω πράγματα . Φόρεσα ένα έξτρα κοντομάνικο , ζακέτα φόρμας , γάντια και σκουφί (τα οποία τα πέταξα πριν το μπαμ σε ειδικούς κάδους ) και ξεκίνησα για ζέσταμα προς την λεωφόρο των Ηλισίων Πεδίων . Έφτασα σε 2 λεπτά στην εκκίνηση , πολύς κόσμος , μουσική , χαμός ! 07:55 μπήκα στο μπλοκ . Πήγα τέρμα μπροστά . Περίμενα μέχρι τις 08:16 για να δωθεί η εκκίνηση . Ήμουν στο sub3 μπλοκ . Μετά τους ελίτ . Αλλα για κακή μου τύχη πρώτα έδωσε εκκίνηση το δεξιό ρεύμα του δρόμου και μετά το αριστερό που ήμουν εγώ με αποτέλεσμα σε όλη την διαδρομή να προσπερνάω κόσμο διότι πρέπει να έφυγαν μπροστά μου περίπου 2000 άτομα . Έτσι σε όλη την διαδρομή είχε πολλούς δρομείς , δεν αραίωσαν πουθενά ! Στο 5ο χλμ έφτασα τον κυρίως όγκο των δρομέων με τους λαγούς των 3 ωρών . Ήλπιζα ότι εάν τους προσπεράσω θα ανοίξει λίγο η διαδρομή αλλά αυτό δεν συνέβη . Η κοσμοσυρροή και η πολυκοσμία συνέχισε αμείωτη . Προσπαθούσα να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα ζιγκ ζαγκ ώστε μην γράψω έξτρα άσκοπα μέτρα . Εν μέρη το πέτυχα .
    Η διαδρομή είναι τρομερή , πολύ όμορφη , περνάει από όλα τα διάσημα ορόσημα της πόλης . Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί ξεχνιέσαι κατά την διάρκεια του αγώνα κοιτώντας δεξιά και αριστερά παρατηρώντας ότι και όσο μπορείς .

Έχει όμως αρκετές εναλλαγές κλίσεων , μικρών , αλλά σταδιακά σε χρεώνει . Αρκετές ανηφορίτσες δηλαδή όπου αν πας στα όρια σου είναι ζόρι .

Προσωπικά ξεκίνησα συντηρητικά για ένα οριακό ατομικό ρεκόρ πέρασα Ημιμαραθώνιο 1:22:53 , στην συνέχεια δυσκόλεψε λίγο η διαδρομή και στο 35 όπου λέω πάμε δυνατά με πετάει άλλη μια ανηφόρα και μου έκοψε τα πόδια διαδρομή είναι τρομερή , πολύ όμορφη , περνάει από όλα τα διάσημα ορόσημα της πόλης . Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί ξεχνιέσαι κατά την διάρκεια του αγώνα κοιτώντας δεξιά και αριστερά παρατηρώντας ότι και όσο μπορείς .

Έχει όμως αρκετές εναλλαγές κλίσεων , μικρών , αλλά σταδιακά σε χρεώνει . Αρκετές ανηφορίτσες δηλαδή όπου αν πας στα όρια σου είναι ζόρι .

Προσωπικά ξεκίνησα συντηρητικά για ένα οριακό ατομικό ρεκόρ πέρασα Ημιμαραθώνιο 1:22:53 , στην συνέχεια δυσκόλεψε λίγο η διαδρομή και στο 35 όπου λέω πάμε δυνατά με πετάει άλλη μια ανηφόρα και μου έκοψε τα μές της Ολλανδίας ή της Γερμανίας .
    Στην κατάταξη ήμουν 439 και 2ος Έλληνας από τους συνολικά 70 που έλαβαν μέρος .

Είναι όμως ένας τρομερός τουριστικός προορισμός , ισως ο κορυφαίος της Ευρώπης ! Οποτε είναι ένας Μαραθώνιος που τον προτείνω ανεπιφύλακτα .

• Το θέμα τροποποιήθηκε 2 έτη, 7 μήνες πριν από τον/ην petransfhp.
    Nestoras Katsios
    Συμμετέχων

εντυπωσιακή επίδοση! διόρθωσε με αν κάνω λάθος, δεν είχε ξαναγίνει το Φθινόπωρο μαραθώνιος στο Παρίσι? ειναι ίδια διοργάνωση? πόσο καιρο νωρίτερα γράφτηκες?

petransfhp
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ πολύ Νέστορα! Τον Οκτώβριο έγινε ξανά επειδή είχε ακυρωθεί τον Απρίλιο λόγω Covid ! Είναι ο ίδιος αγώνας , παραδοσιακά γίνεται κάθε Απρίλιο !
    Γράφτηκα 50 μέρες πριν τον αγώνα . Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα να κλίσουν οι εγγραφές . Νομίζω ότι επειδή γράφτηκα σχετικά αργά , δεν έγραφε το όνομα μου πάνω στο νούμερο !

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.