Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Slow motion Saucony παπούτσια

Slow motion Saucony παπούτσια

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 37 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #64118
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα σας!
  Την περασμένη εβδομάδα είχα λίγο περίσσιο χρόνο στο κατάστημα και είπα να κάτσω να δοκιμάσω ότι παπούτσι έχω και να τα τραβήξω με το κινητό μου σε Slow Motion! Η λήψη έγινε από πίσω στα 120fps, αλλά στο μέλλον θα γίνει και από το πλάι. Η ταχύτητα μου πάνω στο διάδρομο είναι τα 12km/h. Στην θεωρία το πάτημα μου είναι ουδέτερο, στην λίγο μεγαλύτερη ένταση, έχει την τάση να πρηνίζει ελαφρώς. Ο λόγος που σας τα παρουσιάζω είναι το ρητό, άλλα τα μάτια της αλεπούς και άλλα της κουκουβάγιας. Δηλαδή, αν δείτε κάτι που δε βλέπω, αναφέρετε το στα σχόλια
  (Όλα τα παπούτσια είναι Saucony.)
  Τα παπούτσια είναι τα εξής.

  Endorphin Racer
  0mm Drop
  92gr
  Neutral

  Το συγκεκριμένο παπούτσι το προτείνουμε σε άτομα με ουδέτερο πρηνισμό, με λίγα κιλά και πολύ δυνατές επιδόσεις. Είναι για χρήση σε στάδιο εώς 10km και για χρόνους κάτω από 32 λεπτά. Σε λίγες περιπτώσεις θα το έπαιρνε κάποιος στο 1.10′ και κάτω.

  Breakthru 2

  8mm Drop
  247gr
  Neutral

  Ουδέτεροι δρομείς με βλέψεις πολύ κοντά στο να γράψει 2ωρο στον μαραθώνιο. Για κάποιους είναι πολύ κοντά η αίσθηση με το Boston της Adidas. Και για εμένα το ίδιο αφού τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. (Το Boston και σε μαραθώνιο στην Αθήνα πέρσυ). Παρόμοια αίσθηση, ίσως το Breakthu λίγο στενότερο, στην αρχή στο κουτεπιέ, αλλά στην πορεία προσαρμόζεται καλύτερα.

  Guide 10

  8mm Drop
  283gr
  Moderate Pronation

  Παπούτσι με ελαφριά υποστήριξη (διορθωτικό). Με αρκετή απορρόφηση για κάποιον που θα μείνει για αρκετή ώρα στα πόδια του. Είτε αυτό είναι Long Run, είτε ένας μαραθώνιος 3.20 και πάνω. Γενικά είναι πολύ σταθερό παπούτσι και η αίσθηση που μου άφησε ήταν λίγο ξερή στην εσωτερική πλευρά όπως ήταν φυσικό. (Περιμένω την επόμενη γενιά Guide η οποία είναι Full Everun…)

  Zealot ISO 3

  4mm Drop
  241gr
  Neutral
  Cushion

  Ουδέτερο παπούτσι με ελαφριά αίσθηση. Θα έλεγα ότι είναι το προπονητικό του Kinvara. Καλή αίσθηση απορρόφησης και σταθερότητας. Πολύ κοντά στην κατηγορία του Ride αλλά με χαμηλότερο προφίλ. Αυτό το κάνει ιδανικό με τους εξοικιωμένους στα μικρά drops. Σίγουρο παπούτσι για Long ή και για μεγάλες διαλειματικές.

  Freedom ISO

  4mm Drop
  255gr
  Neutral
  Cushion / Responsive

  Πολύ ιδιαίτερο παπούτσι στο πόδι μου. Δεν το αισθανόμουν ελαφρύ, πολύ καλή απορρόφηση (σε φάσεις έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να πατήσει φτέρνα), δίχνει τα 4mm και πολύ έντονη επιστροφή στην εκτίναξη. Το επάνω μέρος, δεν το συνήθισα στο πόδι μου. (Παρόμοια αίσθηση είχα παλαιότερα με τα Energy Boost της Adidas, αλλά έφυγε μετά από 2 προπονήσεις).

  Επόμενα μοντέλα που θα δοκιμάσω είναι το αγαπημένο μου Kinvara, Triumph, KOA tr και Type A6.

  #64122
  Yiannis
  Συμμετέχων

  Είσαι Νr.1 Φώτη, χαίρομαι που σε γνώρισα κ από κοντά. Τώρα πρέπει να μάσουμε κ κανένα φράγκο να πάρουμε τα freedom 🙂

  #64124
  dimitrissss
  Συμμετέχων

  Το Breakthru μάλλον πολύ “βαρύ” θα είναι για κάποιον θέλει να κάνει “δίωρο” στο μαραθώνιο. Μάλλον εννοείς για κάτω από τρίωρο. Αλλά και πάλι οι δρομείς τέτοιων επιδόσεων προτιμούν ένα racing flat όπως το Type A μιας και μιλάμε για Saucony παρά ένα perfomance trainer. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως η Molly Huddle που τρέχει στους αγώνες με το Ride. Όλα σχετικά είναι.
  Επίσης με τα πρώτα Zealot ούτε που είχα καταλάβει ότι είχαν drop 4mm. Αν εξαιρέσεις το ISOFIT σε εκείνη την πρώιμη μορφή του καταπληκτικό παπούτσι. Έβγαλε και πάνω από 1000 χλμ.

  #64126
  Echetlos
  Συντονιστής

  @giakamozisfotis Ωραίο θέμα, Φώτη! 👍
  Και εξαιρετικό πάτημα!

  Συμφωνώ για το Breakthru, πολύ καλό παπούτσι παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο θα του άξιζε.
  Το Freedom είναι από τα αγαπημένα μου trainers και απ’ τα λίγα μοντέλα που δυσκολεύτηκα να περιγράψω το πάτημα τους. Το TPU είναι βαρύ υλικό, το upper του Freedom πανάλαφρο και αρκετά minimal, οπότε αισθάνεσαι όλο το βάρος να είναι συγκεντρωμένο κάτω από το πέλμα. Όντως έχει πολύ rebound, κατ’ εμέ περισσότερο από τ’ αντίστοιχα Boost.
  Θεωρώ ότι ο μόνος λόγος για να προτιμήσει κάποιος το Zealot έναντι του Freedom είναι να θέλει περισσότερο structure στο επάνω μέρος.

  Μία φορά έβαλα το NB RC5000 (αντίστοιχο του Endorphin) σε 200άρια και οι γάμπες μου κόντεψαν να εκραγούν! 😛

  #64290
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  Video συνέχεια!

  Ξεκινάω με το αγαπημένο μου, με το οποίο έχω κάνει μέχρι τώρα συνολικά κοντά στα 1000χλμ (αγορασμένο 2 φορές).

  Kinvara 8

  4mm Drop
  224gr
  Neutral
  Competition

  Τα συγκεκριμένα έχουν κοντά στα 400χλμ και τα αισθάνομαι να έχουν ακόμα “ψωμί”. Κάποιοι λένε ότι δεν έχουν τόση διάρκεια σαν παπούτσια… Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω. Έχω δει παπούτσι 3 βδομάδες φορεμένο σε κατάσταση “εκτάκτου” ανάγκης από απλό τρέξιμο. Αλλά ο χρήστης ήταν κοινώς… ατσούμπαλος! Είναι πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα αγωνιστικό ελαφρύ που να του προσφέρει και μία καλή προστασία. (σχετικά με το βάρος του παπουτσιού). Παρόλο που είναι neutral παπούτσι, έχω την αίσθηση ότι αγκαλιάζει περισσότερο την καμάρα μου αλλά χωρίς να είναι ενοχλητικό. Κάτι τελευταίο, πολύ καλή διαπνοή, σε επίπεδο να το νοιώθω στα δάχτυλα μου!

  Fastwitch 7 (Γρήγορη μάγισσα που λέει και φίλος βαδιστής)

  4mm Drop
  196ggr
  Moderate Suport
  Racing

  Αγαπημένη επιλογή τριαθλητών και βαδιστών (τουλάχιστον στην Βόρεια Ελλάδα). Μπορώ εν μέρη να το δικαιολογήσω λόγο της ελαφριάς υποστήριξης που προσφέρουν. Ο μεν τριαθλητής, γιατί το πόδι του όταν φτάσει στο τρέξιμο είναι ήδη σε άσχημη κατάσταση, όπως και ότι οι περισσότεροι έχουν τάση στην πλατυποδία λόγο κολύμπι. Οι βαδιστές μάλλον τους βολεύει με την κίνηση τους… Εμένα δεν μου άφησαν καλή εντύπωση στο πόδι. Στην περιοχή της καμάρας και λίγο πιο μπροστά, αισθανόμουν κάτι σαν δάχτυλο να προσπαθεί να μου σηκώσει την καμάρα σε εκείνο μόνο το σημείο και όχι σε όλο το μήκος της, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα που έχω δοκιμάσει… Αυτό κυριάρχησε σαν αίσθηση και δεν κατάλαβα κάτι περισσότερο… (@Echetlos προσφέρεις ιδιαίτερα μαθήματα Reviewing;) Μάλλον το πόδι μου είναι αρκετά ουδέτερο για τα Fastwitch.

  Triumph ISO 3

  8mm Drop
  312gr
  Cushion
  Cuuuuuushioooon

  Τι να πω για το Triumph;
  Να ξεκινήσω με την εντύπωση που μου άφησε το επάνω μέρος. Έχει τόσα επίπεδα που σίγουρα σε κάποια φάση θα με ζεστάνει το πόδι. Ομοίως και από κάτω! Χωρίς να είναι ενοχλητική, έχει πολύ μεγάλη απορρόφηση!! (Δύο θαυμαστικά) Δεν αμφέβαλα στιγμή για αυτό, άλλωστε γνωστός ουλτράς της Θεσσαλονίκης, έβγαλε χωρίς να αλλάξει τα παπούτσια 72 ώρες στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό!!! (Τρία θαυμαστικά) Όσον αφορά την χρήση του Everun, είναι τόσο στρατηγηκά τοποθετημένο που νομίζεις ότι είναι στο σύνολο του.

  Huricane ISO 3

  8mm Drop
  309gr
  Cushion
  Stability (Flatfoot specific)

  Δεν θα γράψω πολλά για το Huricane. Ότι ισχύει για το Triumph, με την διαφορά ότι αισθάνθηκα έντονα το βάρος του. Επίσης, σχετικά με την υποστήριξη, δεν είχε καμία σχέση με το στιλ στο Fastwitch. Εδώ η διόρθωση γίνεται κατά μήκος της καμάρας και δίνει και λίγο μεγαλύτερη κλήση προς τα έξω στο πόδι.

  Type A6

  4mm Drop
  147gr
  Neutral
  Racing

  Λοιπόν, Εδώ έχουμε μια περίπτωση ενός πολύ σοβαρού παπουτσιού.
  Είναι γρήγορο! Δεν με άφησε να πατήσω φτέρνα σε καμία φάση και προτιμούσα να ανέβαζα τον ρυθμό στον διάδρομο στο 17-18 για να καταλάβω μέχρι που μπορεί να φτάσει. Δεν περίμενα απορρόφηση και δεν μου έδωσε. Είναι για αθλητή ο οποίος ξέρει ότι είναι στα 32′ δεκάρι, μέχρι και 2.20′ μαραθώνιο ή για εμένα τον καημένο που μια φορά στο τόσο θα κάνω κομμάτια με ρυθμό κοντά στα 3′-3’10″… Μεταξύ μας… το αγάπησα! Έστρωσε πάρα πολύ καλά στο πόδι μου και θα έλεγα σε όποιον ξέρει τα Adios της Adidas, να τα δοκιμάσει στα πόδια του και να μας πει την αίσθηση του.

  Δεν θυμάμαι αν έμεινε κάποιο άλλο δρομικό παπούτσι να “τρέξω” στον διαδρομάκο μας. Μετά είναι τα οικονομικά της παρέας μου, τα Cohesion, τα οποία είναι μικρά στο μάτι… Να τα βάλω;

  Ελπίζω να μην κουράζω με τα σεντόνια μου!
  Καλή ακρόαση!

  υ.γ. Αν δεν σας ενοχλεί, κλικάρετε το Subscribe στο καναλάκι μου… Ίσως στο μέλλον να δοκιμάσω και κάποια άλλα πράγματα! 🙂
  Ευχαριστώ!

  #64294
  Echetlos
  Συντονιστής

  @giakamozisfotis Πραγματικά ωραίο πάτημα, φίλε. Σταθερό, δείχνει πολύ δουλεμένους καμπτήρες.

  Μου κάνει εντύπωση που με το Α6 (όπως και με το Endorphin) δείχνει να πρηνίζεις κάποιες ελάχιστες μοίρες, στο αριστερό κυρίως. Neutral και πάλι φυσικά, όμως ένα τικ ρολάρει προς τα μέσα το πόδι. Πιθανώς επειδή το σώμα αντιλαμβάνεται την έλειψη προστασίας και προσαρμόζεται αναλόγως.

  Πολύ ωραίο το Κ8, παραμένω όμως οπαδός των πρώτων μοντέλων.
  Με τα Fastwitch 5 και 6 είχα κάνει πολλά χλμ και αγώνες, από τα αγαπημένα παπούτσια.

  #64316
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  @Echetlos Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια! Την σταθερότητα την απέκτησα στα 21 χρόνια που έχω ξοδέψει στο ταρτάν (και στα αγαπημένα μου Steeple) και σίγουρα τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση μου με το βουνό.

  Έχεις μάτι αετίσιο… Στο αριστερό, όντως υπάρχει ένας ελαφρύς πρηνισμός λόγο τραυματισμού στον αχίλλειο και προφανώς ασυνείδητα γίνεται η κίνηση. Η άποψη σου είναι η χρήση υποστηρικτικού παπουτσιού, ειδικά κατασκευασμένου πάτου ή περεταίρω ενδυνάμωση και τεχνική στη ποδοκνημική και αχίλλειο;

  #64324
  Kalogeridis
  Συμμετέχων

  Προσωπικά θα πρότεινα το δεύτερο, με σκοπό την μέγιστη βελτίωση… Αφού το έχεις το ρημάδι.

  #64326
  Echetlos
  Συντονιστής

  @giakamozisfotis Όχι ρε συ Φώτη, γιατί να διορθώσεις κάτι;
  Άψογα δείχνει να δουλεύει το σύστημα. Ή μήπως είχες ποτέ τραυματισμό ή κάποια “δυσλειτουργία”;
  Και ποιος λέει ότι ο πρηνισμός είναι ελάττωμα (εκτός από τις εταιρείες 😛 ); Προσωπικά υποστηρίζω το αντίθετο, μάλιστα. Με τις εξαιρέσεις του βέβαια…
  Ρίξε μια ματιά εδώ κι εδώ, αν θες.

  Τόσο δουλεμένος δρομέας και να ασχολείσαι με τέτοια πράγματα… 😉
  Το είπες και μόνο σου, δεν σου άρεσε η αίσθηση:

  Εμένα δεν μου άφησαν καλή εντύπωση στο πόδι. Στην περιοχή της καμάρας και λίγο πιο μπροστά, αισθανόμουν κάτι σαν δάχτυλο να προσπαθεί να μου σηκώσει την καμάρα

  #64332
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  Όχι βέβαια. Δεν υποστηρίζω ότι είναι ελάττωμα. Δε μπορώ να το κάνω, γιατί διαφορετικά θα ήμουν ψεύτης.

  Είμαι κι εγώ της λογικής της ενδυνάμωσης και σωστής τεχνικής. Και τον τραυματισμό τον οφείλω σε λάθος επιλογή παπουτσιού (λόγο παλαιότητας) σε συνδυασμό με πολύωρη ορθοστασία.

  Παρόλ’αυτά, πιστεύω πως σε περιπτώσεις τραυματισμού, μία διαφορετική υποστήριξη σε συνδυασμό με την σωστή ενδυνάμωση και επιδιόρθωση, θα επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης.

  Να βάλω και ένα βίντεο που δείχνει έναν ταπεινό αθλητή των 2 ωρών και κάτι λίγα με ουδέτερο παπούτσι στο πόδι του (Αdios προ Boost)

  #64344
  Echetlos
  Συντονιστής

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, συμφωνώ με αυτό.
  Για παράδειγμα, επιστρέφοντας πριν λίγο καιρό από ένα διάστρεμμα και θέλοντας να προστατεύσω την άρθρωση στα πρώτα τρεξίματα (λόγω του ότι πρηνίζω και πολύ), φόρεσα κάποιο stability μοντέλο. Δεν το απόλαυσα αλλά την δουλειά του την έκανε νομίζω.

  Παρόλ’αυτά, πιστεύω πως σε περιπτώσεις τραυματισμού, μία διαφορετική υποστήριξη σε συνδυασμό με την σωστή ενδυνάμωση και επιδιόρθωση, θα επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης.

  #84534
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  Triumph ISO 4

  8mm Drop
  306gr
  Neutral
  Full length EVERUN

  Ήρθε η συνέχεια του πολύ γνωστού σε όλους μας, Triumph! Συνολικά μου άφησε καλή εντύπωση! Γρηγορότερο από το 3 και λίγο ελαφρύτερο σαν αίσθηση. Διαφορές με το προηγούμενο υπάρχουν αλλά οι κυριότερες που παρατήρησα εγώ είναι οι εξής:
  Λιγότερα layers, το οποίο συναιπάγεται με “δροσερότερη” αίσθηση!
  Λίγο στενότερο στο forefoot, το αισθάνομαι κυρίως στο σημείο που βρίσκεται το κότσι. Δεν έχει κανένα νεύρο σε εκείνο το σημείο αλλά συνολικά το αισθάνθηκα έτσι. Με την χρήση πάντως, είχα καλύτερη αίσθηση!
  Μία άλλη διαφορά είναι η σταθερότητα. Παρόλο που δεν το περίμενα, είναι κατά κάτι σταθερότερο το Full length Everun που τοποθετήσανε στην σόλα του, συγκρίνοντας το με το freedom που είναι το μόνο μέτρο σύγκρησης που έχω με την ίδια σόλα αλλά και με τον προκάτοχό του.
  Επίσης κάτι που παρατήρησα είναι ότι δεν είχα την αίσθηση του να “σέρνω” το παπούτσι…

  Ήρθε και το καινούριο Peregrine 8, το οποίο το έκανα και αυτό ένα βίντεο αλλά δε ξέρω κατα πόσο έχει νόημα. Πάντως και εκεί είδα πολλές διαφορές σε σχέση με το 7!

  Ότι χρειαστείτε, ρωτάτε!

  #93366
  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  @giakamozisfotis Ανέφερες το peregrine 7. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κάποιο θέμα με τα νούμερα; είναι true-to-size; Σε ρωτάω γιατί είχα ένα θέμα με το μοντέλο αυτό. Έχω τα wildhorse 4 και scott kinabalu supertrack, και χρειάστηκε να βάλω τα 44.5 για να μου κάνουν, ενώ μέχρι τότε ήξερα ότι φοράω 44

  #93592
  Lachaniaris
  Συμμετέχων

  Γενικά το sizing στην Saucony είναι λίγο κάπως. Συγκεκριμένα έχει κοντύτερη γραμμή. Αλλά και πάλι, από μοντέλο σε μοντέλο και στην ίδια σειρά, παίζει… Για παράδειγμα, τώρα που πήρα το Kinvara 9, σε σχέση με το 8 έχουν διαφορά. Και τα δύο τα έχω στο 10,5 αλλά το 9 ίσως έπρεπε να το πάρω 10.
  Γενικά, αδιαφορείς με το τι γράφουν μέσα τα παπούτσια και παίρνεις ότι σου κάθετε στο πόδι. Πολλές φορές δεν λέω στους πελάτες από την αρχή τι νούμερο τους δίνω και όταν στο τέλος τους το λέω, δεν το πιστεύουν! (Ιδίως γυναίκες που ξαφνικά φοράνε 2 νούμερα επάνω…)

  #93602
  Echetlos
  Συντονιστής

  @giakamozisfotis Πάντως εγώ βρίσκω την Saucony από τις πιο σταθερές εταιρείες στο sizing. Μόνο στο Freedom ξέφυγε λίγο και χρειάζεται μισό πάνω.
  Και στα αγωνιστικά της βέβαια, όπως στις περισσότερες μάρκες.

  Στο Κ9 (πολύ καλό update, btw) σού ξεχείλωσε το διχτυωτό, ε;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 37 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.