The Million Dollar Question

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Prime X.
    To μοναδικό παπούτσι που έχω φορέσει για περισσότερα από 600 χλμ (εξαιρουμένων των Clifton 1 και PureCadence 1, πολλαααα χρόνια πίσω).
    Ο αφρός παραμένει σαν την πρώτη φορά και το continental σαν να μην έχει πατήσει κάτω.
    Οπότε δεν κρατήθηκα και το ξαναπήρα στην Strung έκδοση. Και καλά έκανα διότι είναι σχεδόν άλλο παπούτσι.

Από τα παπούτσια που αγοράσατε/φορέσατε το 2022, ποιό θα ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΖΑΤΕ αν μπορούσατε να επιλέξετε ΜΟΝΟ ΕΝΑ?

Για εμένα το Takumi Sen 8 ήταν ό,τι καλύτερο φόρεσα και αγόρασα!!! Το πήρα κάτω από 120€ προσφορά ΙNTERSPORT Αυγούστου, και θα τα ξαναέδινα τώρα που 400ρίζει (ελάχιστη φθορά) για ένα δεύτερο ζευγάρι

cranfield
    Συμμετέχων

@aristidi Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω 100% μαζί σου!!! Εργαλείο και το είχα πάρει σχεδόν 100€! Αυτό μαζί με το puma velocity 2 (75€) που θα πρότεινα να το πάρετε όταν το βρείτε σε προσφορά – (απίστευτο παπούτσι-μοναδικό θεματάκι η διαπνοή του) – είναι για εμένα κορυφαίες επιλογές (μιλάμε για λογικές επιλογές μεχρι 100€).

Γιάννης

Alkis
    Συμμετέχων

Echetlos
    Νίκο πόσο διαφορετικά είναι από την πρώτη έκδοση;
    Λες να κάνω και δεύτερη προσπάθεια;😀
    Τα πρώτα ήταν από άλλο πλανήτη η αίσθηση του bounce αλλά πίσω στην φτέρνα ήταν απαγορευτικό το πάτημα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

To μακράν σταθερότερο (και πιο ρυθμίσιμο) upper βελτιώνει πολύ και την συνολική σταθερότητα. Δένει όλη την κατασκευή.
    Ωστόσο, αν όπως λες ήταν τόσο απαγορευτικό για σένα το original, δε νομίζω ότι καλύπτεται η ασυμφωνία σου με το παπούτσι.
    Τι να σου πω… Είναι και πανάκριβο, χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Νίκο πόσο διαφορετικά είναι από την πρώτη έκδοση;
    Λες να κάνω και δεύτερη προσπάθεια;😀
    Τα πρώτα ήταν από άλλο πλανήτη η αίσθηση του bounce αλλά πίσω στην φτέρνα ήταν απαγορευτικό το πάτημα.

Alkis
    Συμμετέχων

Για κάτι τέτοια παπούτσια είναι που ζηλεύω εσάς που πατάτε πιο μπροστά και ενδεχομένως πιο σωστα.
    Εγω θα πρέπει να τρέχω πιο στοχευμένα και συγκεντρωμένα που αυτό σε βάθος χρόνου κουράζει…
    Ναι είναι πανάκριβο αλλά και μοναδικό τό άτιμο!

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos Μιας και εδώ πιάσαμε τα PrimeX και TS8, 2 γρήγορες ερωτήσεις:
    #1. Για κάποιον που του “ταίριαξαν γάντι” τα TS8 θα συνιστούσες PrimeX έναντι VF για Ημι και Μαραθώνιο?
    #2. Πόσο θα πλήρωνες παραπάνω για την Strung έκδοση? (τα απλά τα βρίσκεις με έκπτωση) Είναι δηλαδή μόνο θέμα “αίσθησης” ή και “ουσίας”? (για ρυθμούς HMP και MP)

ΥΓ. Πήρα και 2ο TS8 από Ιταλό, το είχε μόλις 99€. Στις βραδινές προπονήσεις με υγρασία σε άσφαλτο+ανηφόρα, όλα τα άλλα που έχω γλυστράνε από λίγο έως πολύ. (INVI < eSPEED/PRO < NB3)

Ευχαριστώ!

To μακράν σταθερότερο (και πιο ρυθμίσιμο) upper βελτιώνει πολύ και την συνολική σταθερότητα. Δένει όλη την κατασκευή

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Γεια σου, Αριστείδη!

1. Για ημί σίγουρα όχι. Ουδεμία σύγκριση με το VF, το οποίο είναι ξεκάθαρα πιο γρήγορο, ελαφρύ, μαζεμένο και αποδοτικό. Δεν ξέ καν αν θα έτρεχα αγωνιστικά 21Κ με το Χ, δεδομένων άλλων επιλογών.
    Τώρα για μαραθώνιο, δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Απ’ την μία θα έχεις το απύθμενο cushioning του Χ, όταν αρχίσεις να κουράζεσαι, θα έχεις όμως και μία ασταθή φτέρνα που πιθανώς να κάνει την εμφάνισή της στα τελευταία χλμ. Μπορεί και όχι όμως…

2. Αρχικά είναι θέμα αίσθησης, νοιώθεις πολύ πιο δεμένο το παπούσι. Και μετά διαπιστώνεις πως είναι και ουσίας. Φαντάσου πως το λέω εγώ, που δεν είχα ουσιαστικά κανένα θέμα με το original.
    Πόσο τα βρίσκεις;

Πάντως μην συγχέεις ο πάτημα των Takumi και Prime X, επειδή φορούν και τα δύο L-Pro. Εντελώς διαφορετικό.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 10 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Κατάλαβα Νίκο! Μονο και μόνο αφού γράφεις οτι για Ημι το VF ειναι πιο γρήγορο καταλαβαίνω ότι το TS δεν έχει καμία σχέση με το PX, όσον αφορά τη μηχανική τρεξίματος.
    Και όντως η ασταθής φτέρνα παίζει ρόλο στο τελευταίο τμήμα Μαραθωνίου, λόγω κούρασης, και ειδικά στον ΑΜΑ που είναι κατηφόρα, άρα μετατοπίζεται το πάτημα προς τα πίσω.

ΥΓ. Το απλό PX το βρίσκω 60 ευρώ κάτω, αλλά κατάλαβα ότι δεν είναι για αυτό που θέλω (anti-VF σε HM). Αναμένουμε κριτική eSpeed/Pro 3

Ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αριστείδη, τα 60€ διαφορά τα αξίζει το Strung.
    Μπορεί να μην είναι καλύτερο racer από της Nike, είναι όμως κορυφαία επιλογή για LRs, γρήγορα LRs ή με ΜΡ, όπως και μεγάλα steady/progressive. Σίγουρα όμως δεν είναι ένα ενισχυμένο TS8, σαν πάτημα.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.