- Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
georun.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
21 Αυγούστου 2020 στις 17:28 #118745
Giannis-g
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σας,δύο χρόνια σχεδόν χωρίς σοβαρό τρέξιμο είπα φέτος γόνατου επιτρέποντος να τρέξω ένα 42αρι. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μιας και για τίποτε δεν είμαστε σίγουροι όσον αφορά τη διεξαγωγή αγώνων είπα να το ρίξω στους πειραματισμούς. Αποφάσισα να πάω σε zero drop και πήρα τα Altra escalante 2. Φορούσα μια ζωή Adidas και NB. Η αλήθεια είναι ότι για δύο εβδομάδες χωρίς να τα φοράω σε όλες τις προπονήσεις οι γάμπες τα χρειάστηκαν. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει τα συν και τα πλην από προσωπική εμπειρία. Άξιζε να πάω σε αγώνα ή να τα έχω μόνο στο rotatio; Στα του παπουτσιού τώρα είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές μόνο ένα θεματάκι έχουν σε ελαφρώς βρεγμένη άσφαλτο. Δεν έχουν το grip continental της Adidas που είχα συνηθίσει.
21 Αυγούστου 2020 στις 18:43 #118746georun
Συμμετέχωνκαλησπερα!τρεχω χρονια με τα altra.torin k lone peak.μονο θετικα μπορω να σου πω.αλλα θελουν σταδιακη προσαρμογη.οχι συνεχομενα τρεξιματα.τα φορας εναλλαξ με αλλο ζευγαρι παπουτσια μεχρι να τα συνηθισεις.τα εχω συστησει σε πολλους φιλους μου κ εχουν μεινει ευχαριστημενοι ολοι.προσεξε μονο το sizing.μερικα πας μισο εως ενα νουμερο παραπανω.τα escalante θα τα δοκιμασω ,αλλα νομιζω ειναι για γρηγορους ρυθμους και οχι για αργα long και για προπονητικο παπουτσι.για προπονητικο πας στα torin και ακομη καλυτερα στα torin plus!
21 Αυγούστου 2020 στις 22:40 #118749Giannis-g
ΣυμμετέχωνΣωστά όσον αφορά τα torin αλλά επειδή ήμουν λάτρης της σειράς boston θεώρησα οτι είναι πιο κοντά τα escalante, απο όσα διάβασα.Γι αυτό και ρώτησα για προσωπική εμπειρία.Ευχαριστώ πάντως θα δείξει …θα τα πάω βόλτα ένα 24αρι αύριο.
(σόρυ για τα λάθη στο πρώτο ποστ,έγραφα από κινητό.)21 Αυγούστου 2020 στις 22:44 #118750Echetlos
Συντονιστής@giannis Μεγάλη κουβέντα αυτή για το drop, Γιάννη…
θεωρητικά, όσο πιο χαμηλό είναι, τόσο περισσότερο σε “ωθεί” να πατάς πιο μπροστά. Τώρα το γιατί να το κάνεις αυτό, είναι μια άλλη, επίσης μεγάλη κουβέντα.
Άσε που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια ένα σωρό heel strikers σε low drop μοντέλα.Το θέμα είναι ότι δεν έχουν όλοι την ίδια προσαρμοστικότητα, όσον αφορά γαστροκνήμιο, υποκνημίδιο, αχίλλειο, οπότε το “βήμα-βήμα” είναι μάλλον μονόδρομος.
Απλά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να παλέψεις να προσαρμοστείς σε ένα παπούτσι, όταν υπάρχουν δεκάδες άλλα, επίσης πολύ καλά στην αγορά και safe. Καλά τα Altra, έχουν το κοινό τους, δεν είναι όμως και Vaporfly για να πεις ότι σώνει και καλά πρέπει να το συνηθίσω για να πάρω το αβαντάζ που δίνει.
21 Αυγούστου 2020 στις 23:48 #118751Giannis-g
Συμμετέχων@Echetlos τι να σου πω Νίκο.Ανέβηκα 3-4 φορές βουνό και από το γκρουπάκι φορούσαν altra trail παπούτσια ορισμένοι και ψήθηκα να δοκιμάσω.Αν και στο βουνό θα επηρεάζει το drop λιγότερο.Κι όμως nike δεν έχω φορέσει ποτέ το διάστημα που έτρεχα κάπως πιο “σοβαρά”.Έπαιζα μεταξύ boston με εναλλαγή 1080 από NB στα μεγάλα,σταθερά.Και ακολουθούσα το ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.Για μένα η adidas τελείωσε …ίσως ήρθε η ώρα να τιμήσω τη nike.
24 Αυγούστου 2020 στις 10:08 #118756georun
Συμμετέχωνεπειδη ειπες για βουνο ,θα σου πω τι δεν μου αρεσε την πρωτη φορα στα lone peak.η σολα τους εχει μεγαλο παχος.κατι το οποιο στα τεχνικα μονοπατια πιθανον θα δυσκολεψει καποιους που θελουν να πανε γρηγορα.δεν εχεις τοσο αμεση επαφη με το εδαφος.εξαρταται βεβαια απο το στυλ του καθενος.απο προστασια παντως ειναι φουλ!!!τανκ!!
οσο για τα boston εχεις δικιο.ειναι απο τα αγαπημενα μου.αν κ λιγο στενα!!!24 Αυγούστου 2020 στις 16:23 #118798Giannis-g
Συμμετέχων@georun περνώντας τα χρόνια όλο και περισσότερο προς την προστασία στραβοκοιτάζω.
25 Αυγούστου 2020 στις 09:16 #118801georun
Συμμετέχωντο lonepeak ειναι απο τις καλυτερες επιλογες προστασιας ανεσης και βαρους βεβαια!!!αλλο να τρεχεις με παπουτσι 300 gr και αλλο με παπουτσι 350.με τα χλμ σταδιακα καταλαβαινεις την διαφορα!κοιτα λιγο και το timp(altra) απο το 1,5 και μετα.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.