Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Ετήσιο πρόγραμμα προπονήσεων με στόχο ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό μαραθώνιο.

Ετήσιο πρόγραμμα προπονήσεων με στόχο ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό μαραθώνιο.

• Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 10 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη el Cid.
Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Συντάκτης
    NikDim
    Συμμετέχων

Μια και βλέπω ότι οι Marthon junkies είναι αρκετοί στο forum, είπα να συγκεντρώσουμε τις εμπειρίες μας σχετικά με τι πρόγραμμα ακολουθεί ο καθένας από τη λήξη ενός Μαραθωνίου πχ της Αθήνας, τη διάρκεια αποθεραπείας, έναρξη προγράμματος για τον επόμενο Μαραθώνιο πχ Θεσσαλονίκης, αποθεραπεία, διάρκεια συντήρησης, μέχρι και την έναρξη του προγράμματος για τον επόμενο Μαραθώνιο!
    Φυσικά οι αγώνες που αναφέρονται είναι τυχαίοι, γιατί ως γνωστό υπάρχουν πολλοί πανελλαδικά, πανευρωπαϊκά και όπου αντέχει η τσέπη του καθενός.
    Προσωπική μου φτωχή δρομική πενταετής εμπειρία που έχω φάει τα μούτρα μου στους τέσσερις Μαραθώνιους που έχω συμμετάσχει, είναι ότι κατά τη διάρκεια τους υπόσχομαι στον εαυτό μου πως δε θα το ξανακάνω, και την επόμενη ημέρα θέλω να ξαναρχίσω την προπόνηση για τον επόμενο!
    “Φέρτε μου τον Μαραθώνιο να τον σκίσω…” : https://www.youtube.com/watch?v=5gnhLJqx7TE

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μέχρι φέτος μετά τον αγώνα παρότι ήθελα να ξανατρεξω, ποτέ δε κατάφερα λόγω καταστάσεων να ξεκινήσω σωστά την επόμενη προετοιμασία. Μετά τον αγώνα έκανα ένα ταλιρο και μετά το άφηνα για μήνες. Αποκορυφωση περσι που το άφησα από τον Αλέκο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πέντε μήνες πλήρους απραξιας. Τώρα για πρώτη φορά ακολουθώ το πρόγραμμα ακόμα και στις τρεις εβδομάδες αποθεραπειας, οι οποίες ολοκληρωνονται την Κυριακή. Μετά μπορώ να ξεκινήσω από Μάη για Αθήνα αλλά λόγω του αγώνα στη σαμαρια είπα να γράψω μια συντήρηση με στοχευμενα χλμ στο αεροβιο. Ελάχιστα γρήγορα μόνο για ξεμπουκωμα. Έτσι από Ιούνιο θα ξεκινήσω για Αθήνα με φρέσκα ποδια και καρδιά. Τώρα το πως θα λειτουργήσει το όλο σύστημα θα δείξει γύρω στον Αύγουστο τα πρώτα σημάδια. Έχω πίστη ότι κάτι πολύ καλό θα βγει… Ίσως γιατί υπάρχει μια εκκρεμότητα με τη διαδρομή…

mashine
    Συμμετέχων

@kalogeridis Μετά τις 15 Αυγούστου να βάλεις σιγά σιγά τις καλές προπονήσεις όχι νωρίτερα.Μέχρι τότε ενδυνάμωση μπάνια και καθημερινά τρεξίματα 1-130ω και το long σταδιακά από τις 2 στις 3 ώρες.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Δεν έχω εικόνα ακόμα. Τέλος Μάη θα πάρω το πρόγραμμα. Πάντως μέχρι τότε θα μαζέψω πολύ αεροβιο. Οι διπλές του Ιουνίου και Ιουλίου θα είναι πρωί αναεροβιο, κολύμπι, φαΐ, ύπνος – απόγευμα αεροβιο ανηφόρα και βράδυ 6ωρο περπάτημα.

NikDim
    Συμμετέχων

Πάντως ακόμα και της Acics άμα βάλεις τον αγώνα, σου έχει να ξεκινήσεις την επιτάχυνση (όπως τη λέει στα Ελληνικά) κατά τα τέλη Ιουνίου!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

με 2 μαραθωνίους όλο κι όλο ως τώρα δε μπορώ παρά να θεωρηθώ άπειρος! θα γράψω και τα δικά μου ωστόσο.

έτρεξα 2 φορές το Μέγα Αλέξανδρο, πέρυσι και φέτος. φέτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τρέξω και στην Αθήνα. μετά τον Αλέκο ακολούθησαν(τότε και τώρα) χαλαρά τρεξίματα 1-2 εβδομάδων και στη συνέχεια σχετικά δυνατό μίνι προγραμματάκι για αγώνα στα τέλη Μαϊου. ακολουθεί ξεκούραση με χαλαρά τρεξίματα, εναλλακτικές προπονήσεις(κολύμπι-ποδήλατο) και ενδυνάμωση ως τα τέλη Ιουλίου που αν δεν κάνω λάθος είναι η ημέρα εκκίνησης του προγράμματος για Αθήνα(16 εβδομάδων).

el Cid
    Συμμετέχων

Πρόγραμμα Daniels 26 εβδομάδων (4-week cycle) για τον ΑΜΑ που αρχίζει 15 Μαΐου & αμέσως μετά 2 βδομάδες ξεκούραση και ειδικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων (μεταξύ 2 συνεχόμενων μαραθωνίων) του Pfitzinger από το Advanced Marathoning για Σεβίλλη.
    Αυτό ζαχάρωνα τέλος πάντων, αλλά ο σπόνσορας πάτησε πόδι…

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.