Αρχική / Επικαιρότητα / Όλα για τον Μαραθώνιο Αγώνα 42,195χλμ. Επιστημονική Ημερίδα

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Όλα για τον Μαραθώνιο Αγώνα 42,195χλμ. Επιστημονική Ημερίδα

sports-excellence

Όλα για τον Μαραθώνιο Αγώνα 42,195χλμ.

AllAboutMarathonRunning 42,195κμ

 

Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό – πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιατροί, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι,ψυχολόγοι, αθλητές – υπό την επιστημονική εποπτεία του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – SportsExcellenceCenter της Μονάδας Αθλητιατρικής της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και θα παρουσιάσουν σε ημερίδα πολύτιμες πληροφορίες για αρχάριους και προχωρημένους δρομείς καθώς ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας μας τον Μαραθώνιο Αγώνα της Αθήνας.

Όλοι οι δρομείς  – ανεξάρτητα αν είναι έμπειροι δρομείς ή αν υπάρχει η σκέψη να δοκιμάσουν στο μέλλον την πρόκληση του Μαραθωνίου – είναι απαραίτητο να κατανοήσουν την τακτική της ασφαλής και αποτελεσματικής προπόνησης έτσι ώστε να αποφύγουν συνήθεις κακώσεις και να παραμείνουν υγιείς και ακμαίοι έως την γραμμή τερματισμού.

Επιπλέον το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων επιφέρει σημαντικές καταπονήσεις στο μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών που αν δεν γίνουν εγκαίρως αντιληπτές μπορεί να έχει σαν συνεπεία σοβαρού τραυματισμού με αποτέλεσμα πρόωρης διακοπής της προετοιμασίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει:

 • Πρόληψη – Αντιμετώπιση συχνών κακώσεων των δρομέων
 • Κατανόηση καλής τεχνικής
 • Προπόνηση δύναμης και αύξηση της απόδοσης στο τρέξιμο
 • Βασικές διαιτητικές συνήθειες για τον μαραθωνοδρόμο
 • Συμβουλές για τον αρχάριο που θέλει να τρέξει τον πρώτο του Μαραθώνιο
 • Στρατηγική για την ημέρα του αγώνα
 • Συμβουλές για την διανοητική προετοιμασία πριν κατά την διάρκεια και μετά τον Μαραθώνιο.

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – SportsExcellenceCenter – λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητού κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλου, Διευθυντού της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των συνεργατών του.

Η δραστηριότητα υλοποιείται από την ΜΚΕ «Αναγέννηση κ Πρόοδος» www.randp.gr και αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η επιστημονική ημερίδα «Όλα για τον Μαραθώνιο Δρόμο 42,195χλμ» θα πραγματοποιηθεί στις 04/11/2016 και ώρες 17:00 – 21:00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Υπεύθυνοι κ. Π. Κουλουβάρης, Λέκτορας Ορθοπαιδικής, ΕΚΠΑ, Γ. Τσεκούρας Βιοχημικός Άσκησης, Χ.Τσολάκης Αν. Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ).

Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και αποτελεί αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παρακατω θα δείτε το ενημερωτικό έντυπο για την ημερίδα.

image001

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

6 Σχόλια

 1. Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά αν μπορείτε να προσπαθήσετε μέσω των διοργανωτών, την συγκεκριμένη ημερίδα να την παρακολουθήσουμε και εμείς που είμαστε αρκετά μακριά και δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες?
  Για παράδειγμα web tv ή youtube?
  Ευχαριστώ..

 2. @michalistoros Μιχαλη θα το διαβιβάσουμε στη διοργάνωση, ελπίζω να πεσουμε σε ευηκοα ωτα. Η αλήθεια ειναι οτι το πανελ των ομιλητων είναι πολυ καλο.

 3. Κι εγω αυτη την σκεψη εκανα μολις τωρα που το ειδα !
  Αναμμενουμε …..

  Ευχαριστω !

 4. Το βλεπω τωρα στο youtube… Ευχαριστω

 5. έχεις link;

 6. Εξαιρετική ημερίδα, με υψηλότατο επίπεδο ομιλητών που με απλό τρόπο παρουσίασαν το σύγχρονο γίγνεσθαι σε όσα αφορούν το χόμπι μας. Μόλις λάβουμε τα pdf αρχεία των παρουσιάσεων θα τα κοινοποιήσουμε. Μπράβο στη διοργάνωση και το ΚΠΙΣΝ!!

Αφήστε μια απάντηση