Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023

• Αυτό το θέμα έχει 47 απαντήσεις, 19 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 11 μήνες πριν από τον χρήστη spy.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 48 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mikeb
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους.
    Τελευταίο ας πούμε λονγκ χτες και ουσιαστικά τέλος η προετοιμασία- τυπικά την Πέμπτη.
    Σίγουρα καλύτερη από τις προηγούμενες τρεις που έχω κάνει αλλά και πάλι χάθηκαν προπονήσεις αρκετές με αποκορύφωμα το ένα και μοναδικό 30αρι που είχα στο πλάνο λόγω ίωσης. Η οποία ίωση στις μέρες μετά ήταν ξεκάθαρο ότι με είχε φέρει ένα βήμα πίσω, αλλά θα το παλέψουμε για ότι καλύτερο.
    Στο θέμα καιρού αν και από Πέμπτη θα είμαστε πιο σοφοί, φαίνεται να είναι μάλλον μέτριος για τους αθλητές. Αν έχει πάντως κάτι σαν το χτεσινό θα πέσει πολύ δάκρυ.

Stelios
    Συμμετέχων

Αυτή η ίωση μας σακατεψε όλους τελικά. Κλασσικά μετά χτυπησε και τενοντας λόγω της ίωσης και χαθηκε σχεδόν όλο το φορμάρισμα. Τώρα υπάρχει κόπωση αλλά δε πειραζει.
    Αέρα να μην έχει και βροχή όλα τα αλλά μια χαρά.

Odysseas
    Συμμετέχων

6ος μου μαραθωνιος, 6η φορα που τις τελευταιες 2 εβδομαδες ειμαι με ιωση. Φετος είπα θα το αντιμετωπισω ποιο σοβαρα! Ενα μην πριν ξεκινησα βιταμινες, ψευδαργυρο, μαγνησιο, διαφορε συμπληρωματα, πολλα φρουτα λαχανικα, εκοψα καθε κοινωνικη συναναστροφη σε κλειστο χωρο. Τελευταιες 2 βδομαδες δεν παω και δουλεια, δουλευω απ το σπιτι, μασκα παντου… λεω φετος την γλίτωσα…και ξαφνικα την Κυριακη ξεκινησε… πονολαιμος, μπουκωμα, δεκατα, κομαρες… δεν υπαρχει σωτηρια… Να μαστε γεροι και του χρονου θα το αντιμετωπισω αλλιως…θα βγω απο σεπτεμβρη στους δρόμους να κολλησω covid, h1n1 ιωσεις και οτι κυκλοφορει μπας και καταφερω και ειμαι τις τελευταιες μερες υγιης!
    Καλη επιτυχια σε όσους τρεξουν!

LEONT
    Συμμετέχων

Μια απο τα ιδια οπως και περυσι ετσι και φετος
    Τριτη πονολαιμος βηχας μπουκωμα
    Περυσι πηγιανα για κατω απο 3:20 κι εκανα 3:32
    Φετος ειναι ολα στον αερα….

mikeb
    Συμμετέχων

@hypnox κι εγώ είχα ενοχλήσεις στον υποκνημίδιο εκείνη την περίοδο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ήταν από την ίωση.
    Ο καιρός σχεδόν απίθανο να βγάλει βροχή με ότι βλέπω ως τώρα. Πιθανώς όμως θα έχουμε κόντρα αεράκι δυτικό αλλά μάλλον όχι πολύ δυνατό.

Stelios
    Συμμετέχων

@mikeb Είναι κλασσικό η ίωση να χτυπήσει τένοντα. Και κυρίως σε όποιον υπάρχει ευαισθησία. Και εμένα υποκνημιδιο με χτυπησε. Εδώ κατεβηκα να παω μέχρι την παραλία περπατώντας και ξαφνικά άρχισε να ποναει το ισχίο όπου και εκεί υπήρχε τραυματισμός παλιοτερα.
    @Odysseas δεν πιάνει το έχω δοκιμάσει 😂. Έχω περασει και covid και h1n1 και ότι θέλεις, παλι κολλάς. Δυστυχώς ο ΑΜΑ ειναι φθινόπωρο και ο Μέγας Αλέξανδρος την Άνοιξη. Και οι 2 είναι την περίοδο των ιώσεις. Ειδικά ο ΑΜΑ πέφτει και με τα σχολεία όπου κολλάει το ένα παιδακι το άλλο και γίνεται πανικος.
    Τώρα ότι έγινε έγινε έτσι και αλλιώς πάντα 2 καλοί αγώνες και 6 κακοί είναι συνήθως.

vpier
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους και καλό αγώνα εύχομαι!

Ποιο είναι το πλάνο προθερμανσης για την ημέρα του αγώνα μιας και διαβάζω δύο διαφορετικές σχολές; Μια αποψη αναφέρει λίγο jogging με ανοίγματα και, μια άλλη μιλάει για 0 προθερμανση μιας και θα καθυστερήσεις να ξεκινήσεις οπότε και θα ξανά “κρυώσει” και ούτως ή άλλως θα προθερμανθεις από τον αργό ρυθμο μέχρι να σπάσει ο κόσμος μπροστά σου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vpierrakos Εγώ είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης. Προθέρμανση θα είναι τα πρώτα χλμ, ιδίως αν έχει επιλεχθεί (ορθά) ένα συντηρητικό ξεκίνημα. Συν το ότι δεν θες να κάψεις ούτε μισή θερμίδα.

@hypnox
    Δεν το είχα ξανακούσει αυτό περί ίωσης και αχιλλείου, Στέλιο.

vpier
    Συμμετέχων

@echetlos όπως πάντα to the point! Σε ευχαριστώ πολύ

vpier
    Συμμετέχων
    Stelios
    Συμμετέχων

@echetlos όχι μόνο αχίλλειο αλλά γενικά χτυπάει σε τένοντα που είτε εχεις ευαισθησία είτε εχεις τραυματισμό.
    Και εγώ δεν το γνώριζα και μόλις την πατησα μίλησα με φίλο φυσίατρο και πριν του πω για την ίωση με προλαβε και το είπε αυτός. Δεν είναι φυσικά στάνταρ ότι θα το παθεις αλλά συμβαίνει συχνά. Νόμιζα ότι ήταν λόγω αφυδάτωσης από τον λίγο πυρετο κτλ αλλά μου είπε δεν έχει σχέση, είναι σύνηθες φαινόμενο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Συντρέχτες, σας εύχομαι καλόν αγώνα!
    Ραντεβού στην Φειδιππίδου…

mikeb
    Συμμετέχων

Καλή δύναμη και καλό τερματισμό σε όλους.
    Εύχομαι η προετοιμασία του καθενός να πιάσει τόπο.
    Ελπίζω να δω την ομάδα στο 39 και να μου έχει μείνει λίγο δύναμη να πω ένα γεια.

LEONT
    Συμμετέχων

Καλο αγωνα σε ολους παιδια 👍
    Εγω τελικα δεν τα καταφερα

mikeb
    Συμμετέχων

Μετά από 6 χρόνια και αρκετή αποχή ενδιάμεσα από το τρέξιμο αποφάσισα να πάρω μέρος φέτος στον αγώνα.
    Ήπιο ξεκίνημα στα πρώτα 5Κ και πέρασμα δεκαριού σχεδόν στο προγραμματισμένο. Επόμενο 5αρι επίσης βάσει πλάνου και στο 16 ενοχλήσεις στον υποκνημίδιο πάλι(μάλλον δεν ήταν λόγω της ίωσης τελικά) κι ενώ στις ευθείες ή κατηφόρες δεν ενοχλούσε, στις ανηφόρες ένιωθα ότι δεν μπορούσα να σπρώξω όπως ήθελα. Αναπροσαρμογή στόχου για τα ανηφορικά κομμάτια και συνεχίζω με πέρασμα ημί και 25αρι λίγο πιο αργά απ’οτι είχα στο πλάνο και αρκετά καλή αίσθηση. Τζελάκι με καφείνη στο 27 και από το 28 αρκετά προβλήματα με το στομάχι. Αναγκαστική στάση στο 30 και συνεχίζω σχετικά καλά μέχρι Αγ.Παρασκευή αλλά το στομάχι διαφωνεί. Έντονη τάση για εμετό από το 33 περίπου και το στομάχι με το ζόρι να δέχεται το νερό. Αναγκαστικά κόψιμο ρυθμού ως εκεί που δεν μου δημιουργούσε τάση εμετού. Ο στόχος εννοείται ότι είχε εγκαταλειφθεί και σκέφτηκα και το DNF αλλά επειδή ήμουν ήδη στο 36 το συνέχισα αργά μέχρι να τερματίσω στο 4:17 και κάτι ψιλά .
    Τζελ με καφείνη εννοείται είχα ξαναπάρει αλλά μόνο μια φορά. Την πρώτη δεν με ενόχλησε, την δεύτερη μου διέλυσε τον αγώνα.
    Οκ μου έμεινε η προπόνηση της προετοιμασίας αλλά να χάνεις κόπο,χρόνο και πόσα άλλα για 3.5 μήνες για να πας αδιάβαστος από ένα τζελάκι μου έπεσε κάπως βαρύ.
    Πάντως σήμερα νιώθω πολύ καλά μυικά και μόνο λίγο πιασμένος στις γάμπες και καμία σχέση με την αίσθηση των προηγούμενων 3 ΑΜΑ.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 48 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.