Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Βελτιώσεις – Τροποποιήσεις Προγράμματος Μαραθωνίου

Βελτιώσεις – Τροποποιήσεις Προγράμματος Μαραθωνίου

• Αυτό το θέμα έχει 47 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη savas.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 48 συνολικά)
  • Συντάκτης
    xipolitakos
    Συμμετέχων

@savasvas για 4:30 ώρες σε φλατ μαραθώνιο έπρεπε να έχεις μέσο ρυθμό 6:24 λεπτά το χιλιόμετρο.
    Φτάνοντας λοιπόν στο μισό του αγώνα (με μέσο όρο 6:50+) στις 2:25 ώρες, από το οποίο ξεκινάνε οι συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες για 10χλμ., και οι οποίες σε κούρασαν αρκετά από ότι φαίνεται, αφού στα 10 τελευταία χιλιόμετρα που ήταν κατηφόρα πήγαινες με πολύ πιο αργό ρυθμό (8:00+) από ότι στα 10 πρώτα, καταλαβαίνεις ότι οι 4:30 ώρες δεν είναι και τόσο εφικτές. Τουλάχιστον για τη φυσική κατάσταση που βρίσκεσαι τώρα.

Αλήθεια που έκανες τα Long Runs; Σε επίπεδο έδαφος;

xipolitakos
    Συμμετέχων

Διαλειμματικές μάλλον δε χρειάζεσαι ακόμα. Ανηφόρες μικρής διάρκειας θα έλεγα ναι.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Και κάτι άλλο που είδα είμαστε της ίδιας σειράς 🙂

Echetlos
    Συντονιστής

Καλά, ο άνθρωπος δεν τρέχει μόνο μαραθωνίους για να μην κάνει ποτέ του διαλειμματικές…
    Τρέχει και 10άρια και μάλιστα αρκετά καλά. Αν θέλει για παράδειγμα να βελτιώσει το 47′, θα ωφεληθεί αρκετά αν κάνει και κομμάτια.

@savasvas
    Μην ακούς τον Tazi, είναι άσχετος…

savas
    Συμμετέχων

Κοιτάξτε να δείτε πως έχει η ιστορία :Τα 3 πρώτα 5άρια τα πήγα στο 6:51 πάνω κάτω γιατί έβλεπα τους παλμούς μου που ήταν ανεξήγητα υψηλοί . Δεν ξέρω τι έφταιξε σε αυτό. Λόγω άγχους είχα κοιμηθεί ελάχιστα 2-3 ώρες , δεν ξέρω αν έπαιξε κι αυτό το ρόλο του.Είχα σκοπό να πάω στο 6:35-6:30 αλλά βλέποντας τους παλμούς να φτάνουν στο 145bpm-150bpm προσπάθησα να τους συγκρατήσω , αλλά μάταια σταθερά στο 145. Φυσιολογικά για να είμαι στα 145bpm πρέπει να πηγαίνω γύρω στο 5:20-5:30 .Με 6:50 έπρεπε να είμαι <130bpm . Δεν ξέρω αν οφείλεται στο άγχος , γιατί υγρασία δεν είχε καθόλου.
    Πάρε μάτι τους παλμούς , πως αυξάνονται και φτάνουν στα 160bpm στα πρώτα 9km , στο ίσιωμα!!!!

tazi
    Συντονιστής

Μην ακούς τον Tazi, είναι άσχετος…

Τη ξερετε τη παροιμια…. Σηκώθηκαν τα αγγούρια να βαρεσουν το μαναβη…

mashine
    Συμμετέχων

@savasvas Φίλε τα περάσματα δείχνουν ότι κάρφωσες.Με μια μπανάνα και ένα τζελ τον έβγαλες;

Etien
    Συμμετέχων

Στα πρωτα χιλ του αγωνα θαρρω ….εκανε λιγο κρυο !!! Μπορει απο εκει να ανεβηκαν οι παλμοκ !!!

Ευχαριστω .

savas
    Συμμετέχων

@mashine κάθε 7,5km έπαιρνα τζελάκι και στο 25 μπανάνα.
    Προφανώς και κάρφωσα , ψάχνω το γιατί όμως .

Echetlos
    Συντονιστής

Εγώ πάντως θεωρώ πολύ δύσκολο να έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση ο Σάββας. Μήπως έκανε κάποιο λάθος ο Ηλίας.

@tazi
    Βάζε μου ιδέες…

xipolitakos
    Συμμετέχων

Τέτοια να ακούω για τις εργομετρήσεις….
    Να μην πετάω τουλάχιστον τα λεφτά τζάμπα.
    Να πάρω κανένα παπουτσάκι παραπάνω. 🙂

savas
    Συμμετέχων

@echetlos, τι να σού πω; Όλα παίζουν, θυμάμαι πάντως πως του είχε κάνει εντύπωση και του Ηλία και μού το είχε τονίσει πώς είναι μεγάλο πλεονέκτημα που έχω. Υπάρχει μια λεπτομέρεια βέβαια, όταν είχα κάνει το εργομετρικό, τον Μάιο 2015 είχα ακόμα περισσότερα κιλά. Αν θυμάμαι καλά κοντά 97kg.Τοτε βέβαια δεν έκανα καν σκέψεις για Μαραθώνιο. Ο στόχος τότε ήταν να πέσω στο 10αρι κάτω από τα 50′, ήμουν με πάρα πολύ ζόρι στα 55′. Τώρα είμαι στα 47′. Βέβαια είμαι και 47 ετών με μια 10έτη παρένθεση και βάλε που είχα προσεγγίσει τα επίπεδα της δριμύας παχυσαρκίας. Τέλος πάντων, μιας και πιάσαμε τα του παρελθόντος, στα 25 με 28 το tempo μου στο 10αρι έπαιζε στα 40’με 41′, με pb 37:40, δεν έχει καμία σημασία βέβαια τώρα.

xipolitakos
    Συμμετέχων

@savasvas. Πως δεν έχει σημασία. με 37:40 PB το σώμα θυμάται πολλά. Διατροφή και όλα τα αλλά θα έρθουν.
    Απορία. Με ποσά κιλά περίπου έγινε το ΡΒ στα είκοσι κάτι;

savas
    Συμμετέχων

Πρέπει να ήμουν στα 65 με 68 κιλά τότε. Άστα, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις.

savas
    Συμμετέχων

@xipolitakos, του πότε είσαι;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 48 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.