- Αυτό το θέμα έχει 21 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Οκτωβρίου 2020 στις 22:04 #119742
nvlass
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα και από εμένα,
Καταρχάς θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε.
Ονομάζομαι Νίκος και είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Έχω αρχίσει και τρέχω τα τελευταία 3 χρόνια. Είμαι 45 χρονών, 1,76 και 85 κιλά. Ξέρω ξέρω πρέπει να χάσω μερικά κιλά.Κάπνιζα 2 πακέτα τσιγάρα 20 χρόνια περίπου. Είμαι άκαπνος 1 χρόνο και κάτι!!😊
Στις 4 Οκτώμβρη έτρεξα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο με χρόνο 2,25 (ελπίζω για καλύτερους)
Είχα κάνει όλες τις προπονήσεις με 2 παπούτσια το Broks Glycerin 17 και το Nike Pegasus 36 για το διάδρομο. Έχω και to Nike zoomFly 3 για κάποιες γρήγορες προπονήσεις.Θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να φτιάξω ένα σετ για προπονήσεις και αγώνες.
Αυτήν την στιγμή έχω πάρει το νέο μου παπούτσι New Balance FuelCell Prism, είμαι στα πρώτα στάδια. Έχω μικρό πρόβλημα με πρινισμό καλό παπούτσι. Έχω αγοράσει και το New Balance 1080 v10 αλλά δεν ξέρω σαν να μην μου κάθετε καλά στο πόδι μπορώ να το επιστρέψω στο μαγαζί βέβααια.Έχω στα υπόψιν μου τa
1) Novablast, για τα easy και long runs,
2) Saucony Speed ίσως σε συνδυασμό με το Prism?
3) Nike Turbo 2Θα ήθελα να ¨χτίσω” κάποια σωστά παπούτσια με στόχο βέβαια τον Μαραθώνιο τον επόμενο χρόνο. αλλά και σωστά παπούτσια για τις κάθε προπονήσεις.
Βέβαια στον ενθουσιασμό μου κάνω και λάθη αλλά για αυτό είμαι χαρούμενος που σας βρήκα ώστε να με συμβουλεύετε οι παλιοί. Τα χρήματα δεν τα λυπάμαι διότι πάνε για καλό σκοπό αντί να τα δίνω στα τσιγάρα ☺️😊😊Και πάλι χάρηκα που σας βρήκα, ελπίζω να γνωρίσω κάποια στιγμή κάποιους από εσάς.
Ευχαριστώ
Νίκος27 Οκτωβρίου 2020 στις 23:38 #119745Nikos Pilikas
Συντονιστής@nikos_vlasiadis Νίκο καλωσήρθες κι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Μην αγχώνεσαι τόσο για τα παπούτσια, προς το παρόν έστω. Ακόμη και τις πιο τσιμπημενες προπονήσεις σου, μια χαρά τις κάνεις και με εντελώς προπονητικά μοντέλα. Για τέτοιες πάντως, το Prism είναι πολύ καλό.
Το Novablast είναι εξαιρετικό αλλά ασταθές πίσω.
Θα σου πρότεινα το Glycerin 18 ή το Triumph.
To Turbo, πρώτα παρ’ το και βρίσκεις μετά τι θα το κάνεις. Αξίζει να είναι σε κάθε rotation, όποια κι αν είναι η χρήση του.
Με αυτά τα τρία, είσαι πλήρης.28 Οκτωβρίου 2020 στις 09:21 #119748nvlass
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα
Χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Επειδή μπορώ να γυρίσω στο μαγαζί το New Balance 1080 v10. Θα πρέπει να διαλέξω ένα άλλο. Δυστυχώς δεν έχει Nike έχει όμως το saucony, mizuno Ascics New Nalance
Θεωρείς ότι αν πάρω το turbo 2 για τα γρήγορα ποιο άλλο θα κάλυπτε για παπούτσι long run easy? Το saucony speed είναι πολύ γρήγορα λες; Ίσως για αγώνες μόνο; Το triumph 18 νομίζω ότι πέφτει λίγο βαρύ ; Δεν το έχω δοκιμάσει.
Μήπως να ξαναδώ το 1080 v10 για long easy ?
Ευχαριστώ28 Οκτωβρίου 2020 στις 09:50 #119749Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΚαλημέρα, Νίκο.
Το 1080ν10 είναι πολύ καλό παπούτσι, προστασία και σταθερότητα. Τι δεν σου έκατσε καλά;
Σε τι ρυθμό κάνεις, π.χ. 1000άρια;28 Οκτωβρίου 2020 στις 10:49 #119750nvlass
ΣυμμετέχωνTo 1080 v10 το έκανα σε easy long 10-14 χιλιόμετρα είχα θέμα με το δέσιμο στο κουτουπιε.Σύνολο έχω κάνει 30 χιλιόμετρα
ίσως να το ξανα-προσπαθήσω μήπως και έχει να κάνει με κούραση απλά.28 Οκτωβρίου 2020 στις 11:01 #119751tazi
Συντονιστής@nikos_vlasiadis Νικο καλως ηλθες και απο εμενα. Μπραβο για οσα εχεις καταφερει μεχρι τωρα, στο τσιγαρο κυριως αναφερομαι…, και στο γεγονος οτι αλλοι, ονομα και μη χωριο, ακομα το πολεμανε. Για τα παπουτσια δεν εχω τιποτα να προσθεσω η να αφαιρεσω, ο Νικ μιλησε οποτε σιγουρα εγω ειδικα περιτευω. Θα ηθελα ομως να σταθω στο γεγονος οτι απο το πρωτο σου κειμενο μου δοθηκε η εντυπωση οτι δεν εισαι απλα ο περιστασιακα ασκουμενος που ετυχε να βρει το τρεξιμο μπροστα του, αλλα ισως καποιος που αντιλαμβανεται τα οφελη του και θα ηθελε να κυνηγησει το κατι παραπανω οπως το να τρεξει και ενα μαραθωνιο. Αν πραγματι εχω πεσει μεσα θα σου προτεινα να αποταθεις σε καποιον ειδικο/προπονητη. Εφοσον οπως λες το κοστος δεν αποτελει εμποδιο, ειναι μικρο ετσι και αλλιως, τα οφελη που θα αποκομισεις ειναι τοσο πιο σημαντικα και μεγαλυτερα απο οσα τελικα θα δωσεις. Η Κρητη και ειδικα το Ηρακλειο απο οσο τυχαινει να ξερω εχει μια ιδιαιτερα αξιολογη δρομικη κοινοτητα στην οποια εαν ενταχθεις θα αποκομισεις πολλα. Καλη συνεχεια!!
28 Οκτωβρίου 2020 στις 12:49 #119756nvlass
ΣυμμετέχωνΈχεις δίκιο με το τσιγάρο αφού το έκοψα εγώ μπορούν όλοι😊
Ο πρώτος μου αγώνας ήταν πέρυσι 10κ εφέτος αν και με κάποια ψιλοθέματα με το ένα γόνατο μου έτρεξα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο (Αρκαλοχωρίου που έγινε όμως Virtual ). Και στις 08/11 τον δεύτερο μου λόγο παρέας.
Η προετημασία έγινε μέσω του Garmin Fenix 6 και του προγράματος που έχει μέσα από τον coach McMillan.
Έχεις πέσει ακριβώς μέσα με το τρέξιμο. Τώρα για ειδικό προπονητή δεν γνωρίζω ακόμα κανένα. Έχεις κάποιον να μου προτείνεις? Τώρα που χειμωνιάζει θα με βολεύει και καλύτερα λόγο δουλειάς11 Νοεμβρίου 2020 στις 12:46 #119950Stellarun
ΣυμμετέχωνΚαλησπερα! θελω γνωμες για ενα οικονομικο ΚΑΘΑΡΑ προπονητικο παπουτσι για διαλειμματικες περισσοτερο και καποια ελευθερα τρεξιματα εως 10-12 χλμ.
Εχω μια προτιμηση σε NIKE KAI SAUCONY ΑΛΛΑ ευπροσδεκτες και αλλες γνωμες!11 Νοεμβρίου 2020 στις 13:21 #119957Nikos Pilikas
Συντονιστής@stellakoletti “Προπονητικό για διαλειμματικές”. Μας μπερδεύεις, φιλενάδα…
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 3 μήνες πριν από
Nikos Pilikas.
11 Νοεμβρίου 2020 στις 13:48 #119958sotosdiam
Συμμετέχων@echetlos Νίκο με ένα κόμμα μετά το προπονητικό, νομίζω πως ξεμπερδεύεσαι. Προπονητικό (και όχι αγωνιστικό), για διαλειμματικές και ελεύθερα ως 10-12χλμ. Ήτοι lightweight trainer. Από Nike θα έβλεπα κάτι Pegasus (ίσως το 35-36 αντί του 37, αν και μια χαρά μου φάνηκε και το τελευταίο σε σβέλτα κομμάτια), από Saucony κάτι σε Ride (πιο προπονητικό) ή Endorphin Speed (πιο σβέλτο), από Adidas κάτι σε Boston και SL20 (με λιγότερο cushioning όμως), από New Balance διάφορα όπως το Fuelcell Prism που υπάρχει και review εδώ, από Skechers κάτι σε Razor (ειδικά το καινούριο που είναι πιο trainer παρά racer) και σίγουρα ξεχνάω πολλά.
11 Νοεμβρίου 2020 στις 13:50 #119959sotosdiam
ΣυμμετέχωνΑλήθεια όμως, τώρα που το τσεκάρω στο nike.com, μέχρι πρόσφατα μια τίμια επιλογή ήταν το Zoom Elite. Τώρα δεν το πετυχαίνω αυτό, ούτε κάτι gravity κλπ, που θα μπορούσαν να παίξουν στην κατηγορία lightweight trainer. Κι άντε, τα Peg 35-36 μπορούσαν να κάτσουν περίπου ως αντικαταστάτες του Elite, το 37 όμως μάλλον όχι.
Update: Υπάρχει το Zoom Rival Fly 2
-
sotosdiam.
11 Νοεμβρίου 2020 στις 13:58 #119962Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΤο ξέρω Σωτήρη, πλάκα της κάνω. 😛
Στέλλα, έχεις φορέσει κάτι παλαιότερα που μοιάζει με αυτό που ψάχνεις;
11 Νοεμβρίου 2020 στις 14:00 #119963Stellarun
ΣυμμετέχωνΟπως ακριβως το λεει ο @sotosdiam.
@Echetlos ακουω και δικη σου αποψη. 🙂11 Νοεμβρίου 2020 στις 14:01 #119964Stellarun
Συμμετέχων11 Νοεμβρίου 2020 στις 14:06 #119967Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΔεν σου κάνει το Pegasus; Θεωρητικά είναι κοντά σε συτό που ψάχνεις.
-
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.