- Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη
Γιώργος Κ.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
11 Ιουνίου 2019 στις 20:10 #108778
Γιώργος Κ
ΣυμμετέχωνΧαιρετώ την παρέα.
Προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα διαλλειματικής νηστείας 16-8 (όπου στο 16ωρο είναι και η νύχτα μέσα). Το ερώτημα είναι αν η κατανάλωση καφέ με γάλα και ζάχαρη επηρεάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή να μην επηρεαστεί ο μηχανισμός καύσης γλυκογόνου). Σε σχετική εκπομπή που είχα παρακολουθήσει έλεγε ο καθηγητής ότι μπορούμε να πιούμε καφέ, αλλά δεν διευκρίνισε αν εννοούσε σκέτο. Φαντάζομαι ότι η ζάχαρη του καφέ παίζει ρόλο και φοβάμαι ότι χαλάει το πρόγραμμα. Σε άλλη ομιλία που είχα παρευρεθεί ο γιατρός μιλούσε απλά για κενό στομάχι τουλάχιστον 3 ώρες πριν την προπόνηση για την αποτελεσματικότερη καύση γλυκογόνου από τον λιπώδη ιστό. Γι’ αυτό μπερδεύτηκα.12 Ιουνίου 2019 στις 09:39 #108780Echetlos
Συντονιστής@skull Εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνεις, Γιώργο.
για την αποτελεσματικότερη καύση γλυκογόνου από τον λιπώδη ιστό.
12 Ιουνίου 2019 στις 16:11 #108794Vasilis Giannaris
Συμμετέχωνμπορεις να πιεις μονο σκετο καφε χωρις γαλα η οτι αλλο εχει μηδεν θερμιδες.
12 Ιουνίου 2019 στις 16:14 #108796Vasilis Giannaris
Συμμετέχωνμπορεις να πιεις μονο καφε σκετο χωρις γαλα η οτι αλλο εχει μηδεν θεερμιδες.
12 Ιουνίου 2019 στις 16:15 #108798Γιώργος Κ
Συμμετέχων@echetlos
Νίκο, η θεωρεία λέει ότι μετά από κάποιες ώρες νηστικός το σώμα καίει γλυκογόνο από το λίπος και όχι από την αποθήκη υδατανθράκων. Αυτό θέλω να πετύχω και εγώ, και κατά την διάρκεια της ημέρας (στο γραφείο) αλλά και κατά την διάρκεια των long runs. Το θέμα είναι αν, πίνοντας καφέ (το οποίο περιέχει ζάχαρη) αναστέλλεται η καύση γλυκογόνου από τον λιπώδη ιστό και γυρνάει στην αποθήκη υδατανθράκων.12 Ιουνίου 2019 στις 17:50 #108804Echetlos
ΣυντονιστήςΑ τώρα κατάλαβα, γλυκονεογένεση από τα λιπίδια, εννοείς.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι είναι σχετικά αργή διαδικασία και ξεκινάει αφού αδειάσει το γλυκογόνο από το συκώτι.12 Ιουνίου 2019 στις 19:15 #108806Γιώργος Κ
ΣυμμετέχωνΝαι, αυτό ισχύει. Το γλυκογόνο του συκωτιού αδειάζει μετά από 10-11 ώρες και ξεκινάει η καύση του γλυκογόνου από το λίπος. Το θέμα είναι τι γίνεται αν φας ή πιεις έστω λίγη ζάχαρη με τον καφέ ή το τσάι ή χυμό. Αυτό δεν διευκρίνισαν στην συνέντευξη. Το θέμα είναι ότι (εμείς που έχουμε συνηθίσει τον καφέ και μας αρέσει) μην χαλάσουμε ΄σε μια στιγμή ότι “χτίζουμε” για 11 ώρες.
14 Ιουνίου 2019 στις 09:25 #108856stressbuster
ΣυμμετέχωνΓιωργο να τι κανω εγω και με εχει μεταμορφωσει.
Ξεκινησα με 34% λιπος και σημερα είμαι 9%.
Εκτος της στοχευμενης διατροφης βαση των ενεργειακών μου αναγκων, εχω βαλει και ακολουθω στο πρόγραμμα τις πρωινες χαλαρες εξοδους.
Βγαινω στις 7 και για μια ωρα κανω χαλαρο τρεξιμο(εως 135-140 παλμους με μαξ 190 φαντασου 8-9 χλμ))μαζι με τον σκυλακο μου.Νηστικος όμως.Μονο νερο πινω και βγαινω να τρεξω.
Αυτό μου δινει ενεργεια για την υπολοιπη μερα και σιγα σιγα το λιπος φευγει.Δεν εχω δοκιμασει να φαω η πιω κατι άλλο από νερο αν και καπου θυμαμαι να εχω διαβασει ότι 2 ποτήρια νερο να παρει μπρος το σωμα και τα ζωτικα οργανα να ξυπνησουν και εξω.
Εκτος του ότι κανω μου αρεσει πολύ το πρωινο τρεξιμο(τρεχω Αιγινα και είναι υπεροχα ολη η διαδρομή costa costa), μαζευω και χλμ για τον ΑΜΑ 🙂15 Ιουνίου 2019 στις 15:54 #108926Γιώργος Κ
Συμμετέχων@stressbuster
Εγώ δεν θέλω να το κάνω για να χάσω κιλά (αν και από “τρεξιματική σκοπιά” με παίρνει να χάσω 3-4). Το κάνω μήπως και βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη καύση κατά την διάρκεια των προπονήσεων και να βελτιωθεί ο μεταβολισμός. Μέσα στην εβδομάδα χρειάζεται να “θυσιάζω” μόνο τον πρωινό καφέ , αφού δεν κάνει η ζάχαρη (δεν χρειάζομαι πια να τρώω πρωινό). Μέχρι το μεσημέρι ξεχνιέμαι στην δουλειά, οπότε μου εύκολο να τηρήσω το 16ωρο. Το δύσκολο είναι το Σαββατοκύριακο, όπου δεν έχω κάτι να ξεχαστώ και αισθάνομαι έντονα την πείνα και δεν μπορώ να τηρήσω το 16ωρο. Το πρωί της Κυριακής συνήθισα το τρέξιμο νηστικός, αλλά γυρνώντας θέλω να φάω οπωσδήποτε. Δεν κατάλαβα λοιπόν αν αυτή η “απειθαρχία” του Σαββατοκύριακου χαλάει την προσπάθεια της εβδομάδας. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.