Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Κάθε πότε αλλάζουμε-αγοράζουμε παπούτσια;

Κάθε πότε αλλάζουμε-αγοράζουμε παπούτσια;

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mashine
    Συμμετέχων

Με την δική μου χρήση και συχνότητα αγορών μόνο αγοράζω δεν αλλάζω!Διανύοντας τον τέταρτο τρεξιματικό χρόνο χρησιμοποιώ σε ζέσταμα ή αποκατάσταση ζευγάρι που είχα αγοράσει τον πρώτο με 1300+χλμ.Υπερβολή;Αγνωστο γιατί όπως ισχυρίζετε ένας γνώστης ο κύκλος του παπουτσιού ολοκληρώνετε μόλις σου κάνει κλικ το ζευγάρι με το χρώμα που θέλεις!Γεγονός είναι ότι με έναν χιλιομετρικό όγκο 3000χλμ ετησίως 2 προπονητικά και ένα πιο ελαφρύ (performance) σε καλύπτουν.Αν βέβαια έχεις και άλλα 2 στο rotation είναι το καλύτερο.
    Εσείς λοιπόν κάθε πότε;

tazi
    Συντονιστής

Και εγω πολυ δυσκολα αποχωριζομαι τα γλυκα μου παπουτσακια, ειμαι και ελαφρυς οποτε αυτο βοηθαει, γενικα παντως, αναλογα και με το παπουτσι βεβαια, μου κρατανε κανα οκταμηνο, μετα νιωθω οτι με κουραζουν σε γαμπες και τετρακεφαλους

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αν και ποτέ δεν έχω πάει πάνω από 400Κ σε κάποιο ζευγάρι, η γνώμη μου είναι πως ένα παπούτσι “τελειώνει”, όταν απλά δεν σου αρέσει πλέον η αίσθηση που έχει. Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα τραυματισμού, κατ’ εμέ.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Όταν έρχονται οι εκπτώσεις 😛

spy
    Συμμετέχων

…τα παπουτσια τ’αλλαζουμε οσο το δυνατον πιο αργα … διοτι δεν καταλαβαινω τους λογους που κοστιζουν τοσο ακριβα … και φυσικα δεν το λεω αυτο απο τσιγγουνια!Ολα αυτα δε περι τεχνολογιων, προστασιας κλπ … τα θεωρω μπουρδες!Οταν ημουν μαθητης σχολειου ετρεχα 3 χλμ με ελβιελες flat μια χαρα … ενω αλλοι μεγαλυτεροι ετρεχαν με αντιστοιχα παπουτσια ακομα μεγαλυτερες αποστασεις!Το τελευταιο σουπερ-ντουπερ μοντελο της asics κανει 250E …μηπως εχουν τρελλαθει εντελως???Αυτα βλεπω … και προσπαθω σιγα-σιγα ν’αυξανω τα χλμ που τρεχω ανυποδητος…!

dimitrissss
    Συμμετέχων

By the way είδα και τον πρώτο άνθρωπο που φοράει το Metarun. Απλά ο συγκεκριμένος δεν είναι δρομέας, ακόμα και για 10 μέτρα απόσταση χρησιμοποιεί αυτοκίνητο.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Συμφωνώ και πάλι με το @Spy κυρίως με το σχόλιο του @Echetlos:
    “…ένα παπούτσι «τελειώνει», όταν απλά δεν σου αρέσει πλέον η αίσθηση που έχει.”

mashine
    Συμμετέχων

Μπορεί να τελειώσει ένα παπούτσι δρομικά αλλά μπορεί να συνεχίσει την δράση του στο γυμναστήριο ή στο ποδήλατο αν είναι και βουνού ακόμα καλύτερο γαντζωμα στο πετάλι!

@spy
    Οντως για λίγα χλμ ότι και να βάλεις ακόμα και σαγιονάρα δεν έχεις θέμα.Με τα πολλά έχουμε το πρόβλημα γιατί όσο και να θέλουμε να είμαστε δρομείς κακά τα ψέμματα δεν έχουμε το σωματικό-μυοσκελετικό υπόβαθρο.Ϊσως μετά από καμμιά 30.000 χλμ να το αποκτήσουμε…

mashine
    Συμμετέχων

@xipolitakos Τα universe πως σε έχουν βγάλει;Πριν λίγο καιρό ήμουν 2 κλικ μακριά για να αποκτήσω τα ekiden 9 αλλά δίστασα τελευταία στιγμή γιατί έχω 3 φλατς!

xipolitakos
    Συμμετέχων

@mashine, τα universe φαίνονται ότι έχουν ανθεκτική σόλα παρόλο που είναι λεπτή. Έχουν φαρδύ toebox και κάθονται άψογα στο πόδι μου.
    Δεν έχω κάνει πολλά χλμ. με αυτά γιατί τα θέλω μόνο για αγώνες. Έχω βγάλει 2 δεκάρια, 1 20άρι, 3 32άρια, 1 35άρι και ένα μαραθώνιο

xipolitakos
    Συμμετέχων

Να συμπληρώσω ότι, τα θεωρώ το καλύτερο flat παπούτσι που έχω φορέσει μέχρι στιγμής. Προσφέρει άμεση ανταπόκριση λόγω της σκληρής σχετικά σόλας, πολύ μαλακό ύφασμα, άνεση μπροστά και είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας του αν δεν κάνω λάθος.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@xipolitakos Τι εννοείς “σχετικά σκληρής”..?!?!?!?!?
    Το επόμενο στάδιο είναι τα τσόκαρα!

λόγω της σκληρής σχετικά σόλας

mashine
    Συμμετέχων

@xipolitakos Τα universe νομίζω είναι μαλακά και ευκαμπτα.Σκληρό-ακαμπτο θεωρείται ας πούμε το takumi sen ή το a6.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Χαχαχα!

@Echetlos
    τέτοια είναι η αίσθηση της συνολικής εικόνας που έχω, από τα λίγα που ξέρω.

@mashine
    συμφωνώ και ίσως ελάχιστα διαφωνώ στην γενικότερη απόδοση της σημασίας μαλακό σκληρό:)
    Ίσως εννοείς σχετικά μαλακό στην κατηγορία του. Εκεί εσείς γνωρίζετε καλύτερα. 😉

Για να γίνω πιο κατανοητός με τον όρο σχετικά σκληρή…
    Φαίνεται ότι η λεπτή σόλα ανταποκρίνεται άμεσα, λόγω μάλλον:
    -του ότι δε σε αφήνει να βουλιάζεις στην την επαφή με το έδαφος (Έχει το κατάλληλο υλικό συνδυασμένο με το κατάλληλο πάχος)
    -της μεγάλης συνολικής ευκαμψίας (Ενώ μοιάζει ξύλινη, λυγίζει σαν λάστιχο. Ακουμπάει η μύτη στη φτέρνα χωρίς καμία δυσκολία).

Παράλληλα έχει κάποια υποτυπώδη απορροφητικότητα. Αν πιέσεις τη σόλα στο πλάι (με το δάκτυλο), παραμορφώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα νόμιζε κανείς.

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.