- Αυτό το θέμα έχει 13 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη
xipolitakos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Ιουλίου 2016 στις 13:32 #8872
mashine
ΣυμμετέχωνΜε την δική μου χρήση και συχνότητα αγορών μόνο αγοράζω δεν αλλάζω!Διανύοντας τον τέταρτο τρεξιματικό χρόνο χρησιμοποιώ σε ζέσταμα ή αποκατάσταση ζευγάρι που είχα αγοράσει τον πρώτο με 1300+χλμ.Υπερβολή;Αγνωστο γιατί όπως ισχυρίζετε ένας γνώστης ο κύκλος του παπουτσιού ολοκληρώνετε μόλις σου κάνει κλικ το ζευγάρι με το χρώμα που θέλεις!Γεγονός είναι ότι με έναν χιλιομετρικό όγκο 3000χλμ ετησίως 2 προπονητικά και ένα πιο ελαφρύ (performance) σε καλύπτουν.Αν βέβαια έχεις και άλλα 2 στο rotation είναι το καλύτερο.
Εσείς λοιπόν κάθε πότε;13 Ιουλίου 2016 στις 14:39 #8874tazi
ΣυντονιστήςΚαι εγω πολυ δυσκολα αποχωριζομαι τα γλυκα μου παπουτσακια, ειμαι και ελαφρυς οποτε αυτο βοηθαει, γενικα παντως, αναλογα και με το παπουτσι βεβαια, μου κρατανε κανα οκταμηνο, μετα νιωθω οτι με κουραζουν σε γαμπες και τετρακεφαλους
13 Ιουλίου 2016 στις 14:39 #8875Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΑν και ποτέ δεν έχω πάει πάνω από 400Κ σε κάποιο ζευγάρι, η γνώμη μου είναι πως ένα παπούτσι “τελειώνει”, όταν απλά δεν σου αρέσει πλέον η αίσθηση που έχει. Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα τραυματισμού, κατ’ εμέ.
13 Ιουλίου 2016 στις 18:24 #8881dimitrissss
ΣυμμετέχωνΌταν έρχονται οι εκπτώσεις 😛
13 Ιουλίου 2016 στις 18:44 #8882spy
Συμμετέχων…τα παπουτσια τ’αλλαζουμε οσο το δυνατον πιο αργα … διοτι δεν καταλαβαινω τους λογους που κοστιζουν τοσο ακριβα … και φυσικα δεν το λεω αυτο απο τσιγγουνια!Ολα αυτα δε περι τεχνολογιων, προστασιας κλπ … τα θεωρω μπουρδες!Οταν ημουν μαθητης σχολειου ετρεχα 3 χλμ με ελβιελες flat μια χαρα … ενω αλλοι μεγαλυτεροι ετρεχαν με αντιστοιχα παπουτσια ακομα μεγαλυτερες αποστασεις!Το τελευταιο σουπερ-ντουπερ μοντελο της asics κανει 250E …μηπως εχουν τρελλαθει εντελως???Αυτα βλεπω … και προσπαθω σιγα-σιγα ν’αυξανω τα χλμ που τρεχω ανυποδητος…!
13 Ιουλίου 2016 στις 22:37 #8883dimitrissss
ΣυμμετέχωνBy the way είδα και τον πρώτο άνθρωπο που φοράει το Metarun. Απλά ο συγκεκριμένος δεν είναι δρομέας, ακόμα και για 10 μέτρα απόσταση χρησιμοποιεί αυτοκίνητο.
13 Ιουλίου 2016 στις 23:32 #8884xipolitakos
Συμμετέχων14 Ιουλίου 2016 στις 01:10 #8885mashine
ΣυμμετέχωνΜπορεί να τελειώσει ένα παπούτσι δρομικά αλλά μπορεί να συνεχίσει την δράση του στο γυμναστήριο ή στο ποδήλατο αν είναι και βουνού ακόμα καλύτερο γαντζωμα στο πετάλι!
@spy Οντως για λίγα χλμ ότι και να βάλεις ακόμα και σαγιονάρα δεν έχεις θέμα.Με τα πολλά έχουμε το πρόβλημα γιατί όσο και να θέλουμε να είμαστε δρομείς κακά τα ψέμματα δεν έχουμε το σωματικό-μυοσκελετικό υπόβαθρο.Ϊσως μετά από καμμιά 30.000 χλμ να το αποκτήσουμε…14 Ιουλίου 2016 στις 01:12 #8886mashine
Συμμετέχων@xipolitakos Τα universe πως σε έχουν βγάλει;Πριν λίγο καιρό ήμουν 2 κλικ μακριά για να αποκτήσω τα ekiden 9 αλλά δίστασα τελευταία στιγμή γιατί έχω 3 φλατς!
14 Ιουλίου 2016 στις 21:05 #8923xipolitakos
Συμμετέχων@mashine, τα universe φαίνονται ότι έχουν ανθεκτική σόλα παρόλο που είναι λεπτή. Έχουν φαρδύ toebox και κάθονται άψογα στο πόδι μου.
Δεν έχω κάνει πολλά χλμ. με αυτά γιατί τα θέλω μόνο για αγώνες. Έχω βγάλει 2 δεκάρια, 1 20άρι, 3 32άρια, 1 35άρι και ένα μαραθώνιο14 Ιουλίου 2016 στις 22:21 #8925xipolitakos
ΣυμμετέχωνΝα συμπληρώσω ότι, τα θεωρώ το καλύτερο flat παπούτσι που έχω φορέσει μέχρι στιγμής. Προσφέρει άμεση ανταπόκριση λόγω της σκληρής σχετικά σόλας, πολύ μαλακό ύφασμα, άνεση μπροστά και είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας του αν δεν κάνω λάθος.
14 Ιουλίου 2016 στις 22:24 #8926Nikos Pilikas
Συντονιστής@xipolitakos Τι εννοείς “σχετικά σκληρής”..?!?!?!?!?
Το επόμενο στάδιο είναι τα τσόκαρα!λόγω της σκληρής σχετικά σόλας
15 Ιουλίου 2016 στις 00:59 #8928mashine
Συμμετέχων@xipolitakos Τα universe νομίζω είναι μαλακά και ευκαμπτα.Σκληρό-ακαμπτο θεωρείται ας πούμε το takumi sen ή το a6.
15 Ιουλίου 2016 στις 01:27 #8929xipolitakos
ΣυμμετέχωνΧαχαχα!
@Echetlos τέτοια είναι η αίσθηση της συνολικής εικόνας που έχω, από τα λίγα που ξέρω.
@mashine συμφωνώ και ίσως ελάχιστα διαφωνώ στην γενικότερη απόδοση της σημασίας μαλακό σκληρό:)
Ίσως εννοείς σχετικά μαλακό στην κατηγορία του. Εκεί εσείς γνωρίζετε καλύτερα. 😉Για να γίνω πιο κατανοητός με τον όρο σχετικά σκληρή…
Φαίνεται ότι η λεπτή σόλα ανταποκρίνεται άμεσα, λόγω μάλλον:
-του ότι δε σε αφήνει να βουλιάζεις στην την επαφή με το έδαφος (Έχει το κατάλληλο υλικό συνδυασμένο με το κατάλληλο πάχος)
-της μεγάλης συνολικής ευκαμψίας (Ενώ μοιάζει ξύλινη, λυγίζει σαν λάστιχο. Ακουμπάει η μύτη στη φτέρνα χωρίς καμία δυσκολία).Παράλληλα έχει κάποια υποτυπώδη απορροφητικότητα. Αν πιέσεις τη σόλα στο πλάι (με το δάκτυλο), παραμορφώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα νόμιζε κανείς.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.