- Αυτό το θέμα έχει 17 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη
Periklis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Νοεμβρίου 2019 στις 20:49 #113936
Periklis
ΣυμμετέχωνΑξιζει τα λεφτά που κοστίζει η είναι υπερεκτιμημένο; Εχει κανείς εμπειρία, κατοχος μηπως κανείς;
Δίνει το κάτι παραπάνω σε έναν δρομέα ή απλά είναι ένα ακόμη κόλπο της Nike με την υψηλή τιμή για να “τσιμπάνε” όλοι και να τα θεωρούν το καλύτερο παπούτσι;13 Νοεμβρίου 2019 στις 22:40 #113938Nikos Pilikas
Συντονιστής@periklis1987 Μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή για μεγάλες αποστάσεις.
Πολλοί οι κάτοχοι και το επιβεβαιώνουν όλοι.
Πολύ σύντομα το review.16 Νοεμβρίου 2019 στις 01:01 #114060Periklis
Συμμετέχων@Echetlos εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια τις γνώσεις σου αποδεδειγμένα σε ότι μας έχεις πει ως τώρα, πεφτεις μέσα παντα. Εχεις γνώσεις και είσαι ψαγμένος με αυτά! Αυτό ειναι σιγουρα ενα εντυπωσιακό παπούτσι απλα δε περίμενα οτι θα εβγαινε μοντέλο οποιασδήποτε εταιρίας που θα κοστιζε τοσο ακριβα(!)
Δεν ξέρω πολλους δικους μου γνωστους που να εχουν εμπειρία. Καλός μου φίλος ο οποίος φέτος στο Μαραθώνιο τερμάτισε 9ος στους Ελληνες το φορούσε αλλά πόσο μπορείς να χρεώσεις την επιτυχία αυτή στο παπουτσι κι οχι στον αθλητή που σε αυτό το επίπεδο νομιζω οτι και χωρίς παπουτσια αυτοι οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη!!!
Θα ήταν ενδιαφέρον βέβαια, να μας πουν τη γνώμη τους δρομείς μέσης κατηγορίας που φορώντας το είδαν διαφορά σημαντική στους χρόνους τους από ότι χωρίς αυτό.
Πραγματικά, δεν είμαι ο δρομέας που κάνει χρόνους καλούς κτλ, μου αρέσει απλά να τρέχω. Όμως έχω στόχο του χρόνου να συμμετάσχω ξανά μετά το 2015 που είχα τερματίσει με ζόρια λόγω τραυματισμού σε 5 ώρες και 20 λεπτά! 🙁 Οπότε ξεκινάω από τώρα προετοιμασία.
Παρόλα αυτά, με βάζει σε σοβαρό πειρασμό να βρω τρόπο να μαζέψω τα χρήματα να αγοράσω το nike ZoomX & να τρέξω με αυτό το παπούτσι γιατί από τη περιέργεια σχετικά με το πόσο καλό είναι, θα σκάσω ομολογώ!Περιμένουμε ολοι με ανυπομονησία το review!!!
16 Νοεμβρίου 2019 στις 01:59 #114066tazi
Συντονιστής@periklis1987 Περικλή ο Δημήτρης πάντα σε αυτούς τους χρόνους κυμαινεται, βρέξει χιονίσει κάπου εκεί θα προσγειωθεί. Το παπούτσι σίγουρα παίζει και αυτό το ρόλο του αλλα όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες, όσο λιγότερο καλός είναι ο δρομέας, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος από ένα καλύτερο παπούτσι. Σε αναμονή το review λοιπόν που οι περιμένουμε αλλα τσιγκουνευομαστε, και σωστά κάνουμε αν θες τη γνώμη μου, να ξοδεψουμε για ένα τόσο καλό πατουμενο, όσα θα δίναμε για δύο επίσης πρωτοκλασάτα παπούτσια. Τον επόμενο χρόνο θα έχει πέσει η τιμή. Άλλωστε άποψη μου είναι ότι πρώτα πρέπει να βελτιωθούμε ως δρομείς, πχ το πενταωρο να κατέβει, και μέτα να δώσουμε βάση στον εξοπλισμο. Το να κερδίσεις ένα πεντάλεπτο λέμε τώρα, από το παπούτσι και από 5+ να κάνεις 5+ μείον 5 η αντίστοιχα 4 η και 3+ μείον πέντε, θα σε κάνει καλύτερο δρομέα? Βελτιώσου πρώτα εσύ, φτασε σε ένα καλό επίπεδο και μετά ζητά και την συνδρομή του παπουτσιού. Όπως καταλαβαίνεις μιλάω γενικά, δε ανάφερομαι σε εσένα αλκά σε εμενα στο Γιάννη, Κώστα, Γιώργο, στον κάθε δρομεα δλδ που με την προπονηση μπορεί να έρθει πιο κοντά στο ατομικό του potential.
16 Νοεμβρίου 2019 στις 12:53 #114082Periklis
Συμμετέχων@tazi εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
Να διευκρινήσω βέβαια για να αποφύγω το “δούλεμα” που σωστά θα σκεφτεί κανεις να κανει…να πω λοιπον οτι δεν θελω το παπουτσι για να βελτιώσω το χρονο μου! χοαοχαοχα αυτο θα ηταν γελοίο σα σκέψη απο μέρους μου! και τουρμπίνες να εχει το παπουτσι εγώ για μένα θελω ΠΟΛΥ δουλεια!
Το λέω καθαρά σα περιέργεια ως προς την αισθηση που προσφέρει το παπουτσι αυτο.Κατι αλλο ομως…ποιον Δημήτρη λες; Γιατί αν αναφέρεσαι στο φίλο μου καποιος απο τους δυο μας κανει λαθος. Μιλάω για τον Γιώργο Λουφέκη. Ο άνθρωπος ειναι ενας καταπληκτικός αθλητής, κι οταν τετοιοι αθλητές οπως ΚΑΙ ο Γκελαούζος βλέπεις οτι το προτιμούν το παπουτσι αυτό, σιγουρα αξιζει αλλιως δε θα εβαζαν κατι απλα για να το βάλουν.
Oπως κ να χει, πολυ σωστά ειπες οτι πρέπει να βελτιωθούμε (εγώ δηλ) σαν αθλητές πρώτα! Το 15 μέχρι τα 34χλμ πήγαινα σφαίρα και ξαφνικά (λόγω οχι καλης για Μαραθωνιο προετοιμασίας) ΚΛΑΤΑΡΑ απότομα, επαθα κράμπες στα πόδια αλλα οκ, αντεχα…το κυριότερο με ενα θέμα που εχω στο γόνατο με το χιαστό μου αλλαξε τα φώτα και καπου εκεί αρχισε το slow motion περπατο-τρεξιμο σε βαθμό που ξενέρωσα τη ζωή μου. εκανα τουλάχιστον μία ώρα να διανύσω τα επόμενα 7χλμ…
16 Νοεμβρίου 2019 στις 12:57 #114086Periklis
Συμμετέχων@Echetlos επίσης τι γνωρίζουμε για το μοντέλο της adidas “ALPHAEDGE 4D REFLECTIVE” (?)
Eίναι το αντίστοιχο ακριβό μοντέλο της adidas;16 Νοεμβρίου 2019 στις 13:19 #114088tazi
Συντονιστής@periklis1987 Αναφερόμουνα στο επόμενο Έλληνα που τερμάτισε, τον Δημήτρη Καλιακουδη, 10ος Ελληνας, 9ος στο πρωτάθλημα, εκεί έγινε το μπέρδεμα. Καλές προπονήσεις!
16 Νοεμβρίου 2019 στις 14:27 #114098Nikos Pilikas
Συντονιστής@periklis1987 Χαχαχα… πού πας και τα βρίσκεις όλα αυτά τα Adidas…;;;
Παλιότερα το Spingblade, τώρα αυτό εδώ. Κανόνισε το επόμενο να είναι το Yeezy!
😛 😛16 Νοεμβρίου 2019 στις 15:52 #114102aroulio
ΣυμμετέχωνΠάντως την Κυριακή εντύπωση μου έκαναν δυο -γυναίκες και οι δύο νομίζω- δρομείς που φόραγαν τα παπούτσια αυτά και απλά περπάταγαν στον αγώνα
16 Νοεμβρίου 2019 στις 23:05 #114116Periklis
ΣυμμετέχωνΕιναι δεδομένο ότι τα αξεσουάρ και τα παπουτσια δεν κανουν τον αθλητη. Ολοι συμφωνούμε σε αυτό. Καποτε ετρεχαν με παπουτσια που ο θεός να τα κάνει ειχαν 10 ραφές και μια σολα και παρολα αυτά γραφτηκαν ρεκόρ και ρεκορ που μεχρι σημερα αλλα εσπασαν δυσκολα ενώ αλλα ακομα δεν εχουν σπασει.
Και μιλάμε για το σημερα που ολα εχουν γινει “επιστημη”….ενώ καποτε ηταν πιο “μπακάλικο” η κατάσταση. Σωστά η κανω λάθος;
Αυτό βεβαια δε σημαινει οτι σημερα δεν ειναι ευπρόσδεκτη η εξέλιξη τοσο σε εξοπλισμό όσο και στη βοήθεια που λαμβάνει κάθε αθλητής από ιατρούς, εξετάσεις κτλ. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό σου δίνει κίνητρο και εξτρα ώθηση η αισθηση οτι φοράς κάτι ωραίο που ειναι σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό.
Ψυχολογικό ειναι το θεμα λοιπόν νομίζω σε καποιο βαθμό.
Αλίμονο ξαφνικά να χασαν την αξία τους ολα τα αλλα παπουτσια επειδη εβγαλε η nike ενα μοντέλο που κοστίζει τοσο ακριβά. Οσο καλό κι αν ειναι…@Εchetlos xaxoaxaxa η αληθεια είναι ότι γενικά είμαι λίγο σε γούστα προς adidas σχεδια και μοντέλα αλλά δεν ειμαι εκει κολλημένος οπότε ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Απλά ως τωρα οσα adidas εχει τυχει να φορέσω μου ταιριαζαν στο πατημα γάντι. Ειδικά το Boston 7 που μου ειχες προτείνει….ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!
Το springblade μου το ειχαν κάνει δώρο και επειδή εκεινο το μοντέλο (Solyce) είναι πανάλαφρο και ανετο, το είχα τρέξει μια δυο φορές σε αποστάσεις των 5 και 10 χλμ και δε με κουρασε καθόλου. Αλλά ειχα διαβάσει σχόλια και ειχα ακουσει οτι δεν θεωρείται δρομικο παπουτσι για αυτό και ηθελα την αποψή σας πάνω σε αυτό.
Αυτό το τελευταίο που σου έστειλα, το ειδα τυχαία ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ του Μαραθωνιου και μου εκανε εντύπωση γιατι δεν εχει διαφημιστει νομιζω σχεδον καθολου από την adidas. Και η τεχνολογία που φοράει και γενικότερα σα μοντέλο.17 Νοεμβρίου 2019 στις 12:43 #114136Sotiris Diamantopoulos
Συμμετέχων@periklis1987 γεια σου Περικλή. Σίγουρα παίζει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας, ωστόσο υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι όντως αυτή η σειρά της Nike προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τη δρομική οικονομία, τη μειωμένη κούραση, το έργο που παράγεται ή που δεν παράγεται σε συγκεκριμένες αρθρώσεις. Είναι πιθανόν, επίσης, το ότι στο μαραθώνιο γίνονται μαζικά χρόνοι που πριν 5 χρόνια ήταν απίθανοι να οφείλεται ακριβώς στη χρήση αυτών των παπουτσιών της Nike, και αυτό είναι κι ένα επιχείρημα για την απαγόρευσή τους. Δεν ξέρω, επίσης, αν έχεις δει αθλητές endorsed by Adidas, New Balance, UnderArmour, να τρέχουν σε αγώνες με Nike VaporFly βαμμένα μαύρα, ώστε να μην φαίνεται το σήμα της Nike. Επομένως ως ένα βαθμό μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όντως όλα τα άλλα παπούτσια έχασαν την αξία τους από τη στιγμή που έβγαλε η Nike το συγκεκριμένο παπούτσι. Ένας σωστός αντίλογος εδώ, ή ίσως η εξαίρεση στον κανόνα, είναι το γυναικείο παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο, που έσπασε πρόσφατα από δρομέα που φορούσε Adidas (Adios ή Takumi Sen, δεν θυμάμαι).
Σε σχέση τώρα με το alphaedge, γενικά αρκετές εταιρίες έχουν πρόβλημα στο διαχωρισμό ανάμεσα στα lifestyle και τα running παπούτσια. Πχ η Nike διαφημίζει το Nike Air ως δρομικό, ενώ πιθανότατα είναι απαράδεκτο παπούτσι για τρέξιμο. Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και κάτι boost-based Adidas. Άλλες εταιρίες είναι πολύ σαφείς στο διαχωρισμό αυτό και δεν μας μπερδεύουν. Μια τέτοια εταιρία είναι η Saucony. Ό,τι βλέπεις στην κατηγορία running είναι καλό για running. Το γεγονός λοιπόν ότι η adidas δεν προώθησε καθόλου σε δρομικό επίπεδο το alphaedge είναι ένδειξη ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα και ότι το παπούτσι δεν απευθύνεται σε δρομείς αλλά στον Kanye West.
Όσο για το springblade, αυτό δυσκολεύομαι να το κατατάξω. Η adidas πιθανόν να είχε ευγενείς προθέσεις για το παπούτσι αυτό ως δρομικό, αλλά η πραγματικότητα να τους απογοήτευσε, καθώς φάνηκε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Εδώ ίσως έφταιξε και η προώθηση του παπουτσιού ως το next big thing εκείνη την εποχή, δημιουργώντας αντίστοιχες προσδοκίες, δεδομένης κιόλας της υψηλής τιμής. Αν το έδινε στα 80 ευρώ, μπορεί να τύχαινε διαφορετικής αντιμετώπισης. Όταν όμως λες ότι είναι κάνει παπάδες το παπούτσι, και το πουλάς 180 ευρώ, τότε το bang της διάψευσης των προσδοκιών είναι μεγάλο και καταστροφικό.
17 Νοεμβρίου 2019 στις 12:51 #114140Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΞέρω έναν τύπο που κάνει 2:36 και προπονείται με Pure Boost.
Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και κάτι boost-based Adidas.
17 Νοεμβρίου 2019 στις 14:25 #114144Sotiris Diamantopoulos
Συμμετέχων@echetlos έτοιμος ήμουν Νίκο να μιλήσω κι εγώ γι’ αυτόν. Αλλά επειδή ψήνω κάτι σε pureboost, αν τα βρω στα 50-60Ε, για να τα χρησιμοποιώ στη δουλειά και να κάνω την επιστροφή τρέχοντας (αντί να έχω δύο διαφορετικά ζευγάρια), είπα να κρατήσω τα άλογά μου. Μετά είναι κι αυτό το 2:36 που κάνει τα άλογά μου να μην θέλουν να κουνηθούν από το στάβλο ούτως ή άλλως.
17 Νοεμβρίου 2019 στις 21:08 #114168mashine
Συμμετέχων@sotiris_diamantopoulos Τον γνωρίζω και εγώ τον τύπο με τα pureboost!Επίσης ξέρω και έναν άλλο περίεργο που φοράει brooks ghost για να κάνει 1000αρια στο 250!
17 Νοεμβρίου 2019 στις 21:19 #114170Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΚι ο Τριβιζάς κάνει προπόνηση σε εκκινήσεις με Ultra Boost!
Τα ύστερα του κόσμου… -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.