Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 781 έως 795 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

20 χλμ ρυθμός αγώνα, στο 5’09” στους 129 παλμούς μο. Χωρίς Τζελ, μόνο νερό και ηλεκτρολυτη. Αν ήταν σήμερα ο αγώνας θα κεντουσα.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλησπέρα σας!

το…θεωρητικό… χτίσιμο βάσης συνεχίζεται από μεριάς μου!

χθες το βραδάκι 8χλμ σε 46:34(ρυθμός 5:49) με ΜΟ παλμών τους 151 και ΜΑΞ τους 170.

σήμερα το απόγευμα, στην ίδια διαδρομή 8χλμ σε 46:22(ρυθμός 5:48) με ΜΟ παλμών 152, ΜΑΞ 167 και αρκετή ζέστη!

που θα πάει, θα έρθει η…ανάπτυξη που λέει κι ο Τσίπρας 😛

καληνύχτα σας!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

περίεργα πράγματα συμβαίνουν άγιες μέρες στην παραλιακή της Καβάλας! μετά το χθεσινό τρεξιματικό ρεπό κι αφού ξεκουράστηκα για τα καλά, βγαίνω σήμερα το απόγευμα με ήλιο, ιδανική θερμοκρασία και λίγο αεράκι για 8 ελεύθερα χιλιόμετρα. τα γνωστά δηλαδή! τελικά νιώθοντας τέλεια έβγαλα ένα ακόμα, σύνολο 9 σε 51:52(ρυθμός 5:46). με το που τελείωσα η αίσθηση ήταν υπέροχη, χωρίς ίχνος κούρασης, πιασίματος ή οτιδήποτε άλλο! κοιτάζω το ρολόι και τι να δω… ΜΟ παλμών 159, ΜΑΞ 177!

άντε να το εξηγήσεις τώρα αυτό.. 2 τεινά υπάρχουν.. ή έχω μέγιστους παλμούς κοντά στους 250 και αυτό που τρέχω τώρα είναι λίγο πριν το αερόβιο, το γνωστό και ως περπατητό(το πιο πιθανό :PPP) ή με τρολάρει το ρολόι επειδή με είδε καλό και δεν αντέχει τις ταχύτητές μου χαχα!

δεν πτοούμαι ωστόσο, από βδομάδα ξεκινάω προγραμματάκι MYASICS με στόχο τον ένα και μοναδικό.. τον κλασικό μαραθώνιο! 4 προπονησούλες έβαλα την εβδομάδα και ότι έξτρα γράψει θα είναι για καλό! με τα τωρινά δεδομένα πάω για… 4:04:24, τρέμετε Γκελαούζο και σία!

αυτά για σήμερα, περισσότερα αστεία μεθαύριο!

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Γεια σου Τάσο @tzatzikis90, τσεκάροντας τα τελευταία workouts σου στο garmin connect, όντως το τελευταίο είναι κάπως περίεργο. Ενώ στα προηγούμενα οι παλμοί σου δεν ανεβαίνουν ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου (έχεις καλό aerobic decoupling που λένε), σ’ αυτό το τελεύταιο που έκανες ξεκινάς αρκετά ψηλά, στα high 150s, και κλείνεις στους 170+ παλμούς. Θα θεωρούσα τη συγκεκριμένη προπόνηση ως outlier, μη ενδεικτική της φυσικής σου κατάστασης, καθώς οποιοσδήποτε λόγος μπορεί να ανέβασε τους παλμούς σου (παραπάνω φαγητό πριν, κούραση, κάποια ενόχληση). Ο Γκελαούζος μπορεί όντως να τρέμει :p (Κώστα, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είμαι φαν!)

Etien
    Συμμετέχων

Χρόνια Πολλά!! Χριστός Ανέστη παιδια !!

Μολις ολοκληρωσα την…αμαρτια μου: 3 ωρες αργο,βασανιστικο τρεξιμο , (νταλα μεσημερι με 24 βαθμους , καπελακι , μαυρα γυαλια , φαγωμενος ,μισο λιτρο νερο)….οσο ακριβως χρονο θελει κι ενα αρνι στην σουβλα να ψηστει !!!😊😊😊

Ευχαριστώ!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Όταν έχεις φάει πολύ το μεσημέρι.

Έλεγχος της δραστηριότητάς μου τρέξιμο στο Garmin Connect.

<iframe src=’https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/2610584055&#8242; title=’Προσπαθώντας να κάψω το αρνί’ width=’465′ height=’500′ frameborder=’0′></iframe>

Χρόνια πολλά!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!

πρώτη προπόνηση σήμερα το πρωί μετά τις ατασθαλείες των προηγούμενων ημερών (ολόκληρο κοπάδι κατσικιών ξεκληρἰστηκε εξαιτίας μου :P). 8χλμ χαλαρά με αρκετή ζέστη, πρώτη φορά κοντομάνικος φέτος, στην παραλιακή της Καβάλας σε 47:30 (ρυθμός 5:56). για άλλη μια φορά το ρολόι με έβγαλε ένα βήμα πριν το θάνατο, κάποια στιγμή έπιασα 181 χαχα! βέβαια σήμερα λόγω ζέστης ενδεχομένως να τσίμπησαν λίγο οι παλμοί αλλά πάλι θεωρώ πως είναι πολύ υπερβολικές οι τιμές. Προφανώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να τοποθετείται το ρολόι για να παρουσιάζει σχετική ακρίβεια, το οποίο προφανώς στις τελευταίες δύο προπονήσεις δεν βρήκα κι έτσι για δεύτερη σερί φορά 159 μέσο! στις οδηγίες γράφει πως το ρολόι πρέπει να είναι εφαρμοστό αλλά άνετο όμως επειδή αυτό είναι λίγο υποκειμενικό και μάλλον ανά εκατοστό ποικίλλει η ένδειξη, ακόμα το ψάχνω!

Τέλος πάντων, πάει η πρώτη προπόνηση του νέου προγράμματος για Αθήνα, λίγο έμεινε! xD

ΥΓ. @Kalogeridis Πάρε τηλέφωνο, δεν έχω κάρτα!

stratus
    Συμμετέχων

@tzatzikis90
    Τάσο το ρολόι πρέπει να το βάζεις δύο δάκτυλα πάνω από τον καρπό.Σε τεστ κοπώσεως που έκανα είχε μόνο 1 παλμό διαφορά από το μηχάνημα του ιατρού.Επισης πρέπει να το δενεις αρκετά σφιχτα

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Χρήστο @stratus και Θανάση σας ευχαριστώ για την πληροφορία! ομολογώ πως δεν το γνώριζα και νομίζω πως στις τελευταίες προπονήσεις οι ενδείξεις είναι λίγο πιο…σοβαροφανείς! επίσης απ΄ότι βρήκα, κι αν είμαι όντως με μέγιστους παλμούς γύρω στους 195, το αερόβιό μου φτάνει ως τους 157. επομένως αν συνυπολογίσουμε κάποιους παράγοντες όπως ζέστη, ξεκούραση κι ένα άγχος των ημερών, ίσως είναι όντως στα σωστά επίπεδα οι τελευταίες ενδείξεις!

Στα προπονητικά τώρα, η προηγούμενη εβδομάδα βγήκε κυρίως με αγώνες διαιτησίας.
    -Τετάρτη ένα εφηβικό και 5.6χλμ συνολικά
    -Σάββατο 2 παιδικά(8.84χλμ) και ένα ανδρικό, χωρίς ρολόι αυτό ωστόσο αφού ξέμεινα από μπαταρία. 4-5χλμ ακόμα λογικά.
    -Κυριακή ένα ανδρικό ακόμα με 4.56χλμ
    όλα αυτά σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη στους αγώνες με έκαναν να αφήσω για άλλη μέρα καθαρά δρομικές προπονήσεις.

Έκανα ωστόσο άλλη μια δρομική την Τετάρτη με 8χλμ σε 45:45(ρυθμός 5:43) με ΜΟ παλμών 163 και μέγιστους 182. αρκετή ζέστη και πάλι. Με αυτά τα ολίγα τελείωσε και…η πρώτη εβδομάδα του νέου προγράμματος 😛

και τη Δευτέρα, προχθές, άλλα 8χλμ σε 46:57(ρυθμός 5:52) με ΜΟ παλμών 158 και μέγιστους 173. θέλω να πιστεύω πως οι αυξημένοι παλμοί οφείλονται κυρίως σε συσσωρευμένη κούραση από τις πολλές σερί προπονήσεις και στην ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας! Κατά τα άλλα το σώμα είναι μια χαρά.

Συνεχίζουμε!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ένα ταλιρο τζόκινγκ χωρίς παλμογράφο στο 6’15”. Ήθελα παραπάνω αλλά ο αριστερός τετρακεφαλος στο 5ο μου ζήτησε λίγο χρόνο Ακόμα ξεκούραση. Χαλάλι του.

dimitrissss
    Συμμετέχων

ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΛΕΜΕ!!!!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα σε ολους και ολες! Μετα απο 7 μηνες αναγκαστικης απραξιας λογω 2 χειρουργιων στο δεξι μου γονατο την Κυριακη και σημερα νωρις το πρωι εκανα τα πρωτα μου χλμ! 3χλμ την Κυριακη και αλλα τοσα σημερα σε συνδιασμο με βαρη στο γυμναστηριο και ασκησεις ενδυναμωσης κορμου. Βεβαια μετα και την τελευταια μαγνητικη οπου δεν ηταν η απλη μαγνητικη αλλα εγινε και επεξεργασια χονδρου τα νεα δεν ηταν καλα…η αποφαση για τριτο χειρουργειο απορριφθηκε αμεσως χωρις καν 2η σκεψη! Οποτε μετα απο συννενοηση με τον γιατρο αποφασισα να τρεχω οσο αντεχει το γονατο συντηρητικα δηλαδη με πολυ ενδυναμωση βεβαια και πολυ παγο.Μετα απ ολα αυτα λοιπον …. οσο και οπου με παει…Καλα τρεξιματα σε ολους παντα με υγεια!

Echetlos
    Συντονιστής

@sotos-marathon Καλή επάνοδο, φίλε!

sotos-marathon
    Συμμετέχων

@echetlos Σ ευχαριστω πολυ Νικο ! Με Brooks ghost 10 τα τρεξιματα μου παρακαλω!

than
    Συμμετέχων

@sotos-marathon Τρέχα όσο σε ευχαριστεί! Χωρίς στόχους, χρόνους κλπ… απλά για την ευχαρίστηση.
    Καλή δύναμη!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 781 έως 795 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.