Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπούτσια προετοιμασίας μαραθωνίου.

Παπούτσια προετοιμασίας μαραθωνίου.

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Συντάκτης
    nvlass
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους
    Έχω διαβάσει αρκετά και έχω δει και αρκετά βίντε αλλά θα ήθελα και την δίκη σας γνώμη καθώς τώρα βγαίνουν πολλά νέα μοντέλα.
    Λίγα λόγια για μένα
    Είμαι 49 χρόνων 1,76 82 kg και έτρεξα τον πρώτο μου μαραθώνιο πέρυσι Βαλένθιας με 4:47 χρόνο.
    Εφέτος θα ήθελα να τρέξω στον κλασικό. Ακόμα αν και είμαι αργός θα ήθελα και να χάσω 5-6 κιλά αλλά και να καταφέρω κάποια στιγμή να τρέξω τον μαραθώνιο κάτω από 4 ώρες κάτι που τώρα φαντάζει άπιαστο όνειρο. Αλλά δεν θα το βάλω κάτω συνεχίζω και προπονούμε.
    Θα ήθελα την βοήθεια σας με τα παπούτσια που θα χρειαστώ. Την προηγούμενη χρόνια είχα το Puma deviate nitro 2 και το Nike vaporfly και που έτρεξα τον μαραθώνιο αλλά δεν είναι για εμένα. Όχι τόσο σταθερό είναι για πιο γρήγορους δρομείς.
    Εφέτος λέω να πάρω κάποιο παπούτσι που γα κάνει τα πολλά χιλιόμετρα μέχρι το long run ας πούμε το rebel 4 ή τα nova last ή superblast ή το Hoka Skyward X, που μόλις είδα και το review. Και για τα γρήγορα λέω να πάρω το endorphin speed 4. Εδώ θα ήθελα την βοήθεια σας.
    Είναι σωστός ο τρόπος που σκέφτομαι ; Ή μπορεί κάποιος να την βγάλει και με ένα παπούτσι;
    Ποιός ειπναι ο πιο «σωστός» τρόπος για την δίκη μου περίπτωση πιστεύεται.
    Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Stelios
    Συμμετέχων

Καλησπέρα.
    Προσωπικά θεωρώ πως αν υπάρχει η δυνατότητα είναι πολύ καλύτερο να υπάρχουν διαφορετικά παπουτσια για κάθε προπόνηση.
    Και η προπόνηση είναι πιο ενδιαφέρουσα αλλά και υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη “εργασία” Του ποδιού από τη στιγμή που αναγκαστικά προσαρμόζεται σε διαφορετικούς αφρούς και ύψη.
    Υπάρχουν φυσικά παπούτσια που μπορείς να βγάλεις όλες τις προπονήσεις, ειδικά στους ρυθμους που θέλεις.
    Για long εγώ από αυτά που είπες θα πήγαινα στο Novablast.
    Είναι πολυ δυσκολο να πας σε αργούς ρυθμούς με το superblast. Θα το κρατουσα για tempo runs και τον αγώνα μιας και η προστασία του σε σχέση με το speed είναι πολυ μεγαλύτερη.
    Μπορείς να κάνεις και κομμάτια με το συγκεκριμένο παπούτσι, τους έχει άνετα τους ρυθμους αλλά λόγω κόστους είναι κρίμα.
    Το rebel πάλι δεν το έχω δοκιμάσει , σίγουρα είναι καλυτερο απο το Novablast σε κομμάτια αλλά από τη στιγμή που λογικά οι ταχυτητες σου δε θα είναι σε ρυθμούς κάτω του 4:15 – 4:05/χλμ νομίζω πως το Novablast σε παει μια χαρά προσφεροντας σου μια extra προστασια και στα long.
    Απο αυτα που είπες το καλυτερο για εμενα είναι το superblast . Δεδομένου όμως πως η Αθήνα είναι μακριά ακόμα και σίγουρα θα χρειαστείς 2 ζευγάρια παπούτσια, λόγω κόστους θα έκανα αυτό που σου ειπα στην αρχή.
    Παραπάνω λογικά μπορεί να σε βοηθήσει ο Νίκος που τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καλησπέρα.
    Σωστά τα λέει ο Στέλιος. Με ένα μόνο ζευγάρι δεν βγαίνει προετοιμασία, ιδίως αν μιλάμε για αγορά που θα γίνει από τώρα.
    Εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με τα προπονητικά επί του παρόντος και να δεις αργότερα με τι θα τρέξεις τον αγώνα. Ένας καλός συνδυασμός αρχικά, είναι κάποιο από τα Novablast, 1080, Invincible και για τα πιο γρήγορα (αλλά και σαν daily trainer) το Mach 5 που το βρίσκεις και σε καλές τιμές.

nvlass
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
    Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά να πάρω το Mach 5 ή 6 καθώς βλέπω ότι έχει βγει το νέο μοντέλο για τις διάλειμματικές;
    Και ας πούμε Novablast ή 1080 για τα υπόλοιπα;
    Προπονούμε προς το παρρόν 4 φορές την εβδομάδα 2 easy, 1 διαλειμματική 1 long run.

Το Skyward X που συγκαταλέγ;ονται

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 9 μήνες πριν από nvlass.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ακριβώς. Και στην πορεία, έχοντας δει καλύτερα πού βρίσκεσαι και τι σου ταιριάζει, επιλέγεις και τι θα βάλεις στον αγώνα.
    Το Skyward είναι ένα προπονητικό παπούτσι κατά βάση αλλά και marathon shoe αν μιλάμε για ρυθμούς >6:00.

nvlass
    Συμμετέχων

Για να μην κάνω λάθος

Rebel v4, Novablast 4, 1080 για τα easy & long easy run
    Mach 4 ή 5 για τα tempo & διαλειμματικές

Ρωτάω ξανά γιατί παω για δοκιμές και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος

Ευχαριστώ ξανά!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Rebel ή Mach 5 για τις “ποιοτικές”, αν και είναι ικανά και για αργές προπονήσεις.

Rebel v4, Novablast 4, 1080 για τα easy & long easy run
    Mach 4 ή 5 για τα tempo & διαλειμματικές

nvlass
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ!

geoman
    Συμμετέχων

Επειδή είχα τα mach 5-τα οποία δεν με τρέλαναν κι όλας-πάρα πολύ μαλακό για τα γούστα μου, συν τη μεγάλη τους φθορά στην σόλα από τα πρώτα 100-150 χλμ., θα σου πρότεινα να έχεις στα υπόψην σου και το Puma Velocity 2, ένα εξαιρετικό προπονητικό, πολύ ανθεκτικό και οικονομικό.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 8 μήνες, 4 εβδομάδες πριν από geoman.
    nvlass
    Συμμετέχων

Καλησπέρα
    απλά να δώσω ένα feedback αγόρασα σήμαρα το Rebel 4 και το Novablast 4
    Σήμερα έτρεξα 5×5’me ta Rebel και μου άρεσαν σαν πρώτο φόρεμα
    Σήμερα έτρεξα με τα Novalast 4. Και αυτό πολύ καλό θα ελεγα λίγο ζεστό και δεν ξέρω πως θα είναι το καλοκαίρι
    Όπως έχεις πει ξανά και ξανα ο Νίκος δεν υπάρχει κάποιο “κακ΄’ο” παπούτσι πλέον η τεχνολόγία έχει προχωρήσει ππάρα πολύ.

Συνεχίζω έτσι και βλέπω αργότερα αν πρέπει να πάρω κα΄τι άλλο για τον αγώνα. Η ταχ΄θυταητα μου δεν είναι τόσο γρήγορη το οποίο είναι κάτι που δουλεύω και θέλω να καλυτερευσω

Ευχαριστώ κι εγώ για τις συμβουλές και τις προτάσεις — είμαι στην ίδια λίγο-πολύ φάση.

Βρήκα τα 1080 v13 πιο στενά και πιο ρηχά από τα v12 για το ίδιο νούμερο και τα ξεχνάω. To Rebel v4 με πιέζει λίγο παραπάνω στην καμάρα, και μάλλον θα το προσπεράσω με βαριά καρδιά μιας και μου άρεσαν κατά τ’ άλλα. Νομίζω πως το Novablast 4 μου ταιριάζει καλύτερα, και είναι και λίγο πιο ευρύχωρο από το 3 μπροστά και δεν χρειάζεται να πάω ακόμα μισό νούμερο πάνω! Έχει και σχετικά καλή τιμή, παρεμπιπτόντως. Έχω ακόμα ένα ζευγάρι Propel v4 και θα τα χρησιμοποιήσω εναλλάξ με Mach 5 για τα «γρήγορα», για τα «αργά» θα λιώσω πρώτα τα 1080 v12 και μετά πιθανότατα Novablast 4 και ενδεχομένως Skyward X (αν πέσει λίγο η τιμή τους) για τον αυθεντικό — θα δω στην πορεία!

dpap147
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Έχω και εγώ τους ίδους προβληματισμούς για το κατάλληλο παπούτσι μαραθωνίου, μιας και φέτος λέω να τρέξω για πρώτη φορά 42k. Γενικά έχω καταλήξει ότι για εμάς τους αργούς δρομείς (5:30 – 6:30) τα αγωνιστικά των 250 ευρώ λίγη διαφορά κάνουν στον αγώνα, ενώ αντίθετα για τους γρήγορους είναι ενδεχομένως και απαραίτητα. Διαβάζοντας λοιπόν την επισκόπηση του Νίκου για το Hoka Mach X και το συμπέρασμα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μαραθώνιο σε συνδυασμό με την περιέργειά μου για τη συγκεκριμένη μάρκα, που δεν έχω ξαναδοκιμάσει, τα παρήγγειλα. Τα βρήκα βέβαια και σε σούπερ τιμή (115ευρώ) μιας και η αρχική τους ήταν γύρω στα 200. Για τα tempo και διαλειμματικές έχω τα Speed 3 για τα αργά τα propel 4 αλλά και ένα παλιό, που στην ουσία δεν είναι, New Balance Elite V2 το οποίο παρόλα τα 1000k έχω την αίσθηση ότι θα βγάλει άλλα τόσα !!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@pvgr To NB4 είναι απολύτως safe επιλογή και θα δουλέψει πολύ καλά σε καθημερινά, recovery και μεγάλα τρεξίματα. Μέχρι τον αγώνα είναι πολύς καιρός, βλέπεις αργότερα με τι θα τον τρέξεις. Σίγουρα το Skyward θα έχει πέσει σε τιμή τότε.

@dpap147
    Το Mach x είναι “γαιδούρι πολυτελείας”, θα κάνεις πολλά πράγματα μαζί του. Και θα δεις αν θα το φορέσεις και στον αγώνα.

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.