- Αυτό το θέμα έχει 25 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
Ανώνυμος.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Ιουλίου 2016 στις 09:53 #8995
dimitrissss
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα παιδιά. Η Suunto έκανε νέα αναβάθμιση στο Ambit3 Run. Ξέρετε αν έχει κάνει κάποια αλλαγή σημαντική ή απλά πρόκειται για αναβάθμιση ρουτίνας;
26 Ιουλίου 2016 στις 22:29 #9281dimitrissss
ΣυμμετέχωνΝέο κινητό, νέα έκδοση Android και το Ambit3 συνδέθηκε. Έστω και με τη δεύτερη φορά, με το Movescount χωρίς να χρειαστεί unpair και pair ξανά. Λες;
31 Αυγούστου 2016 στις 15:18 #10058Dkoukou
ΣυμμετέχωνΞερω, ειναι πολυ φρεσκο ακομα, αλλα και παλι…
http://www.titaniumgeek.com/gear-reviews/suunto-spartan-ultra-gps-multi-sport-watch-review/
31 Αυγούστου 2016 στις 15:21 #10060Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΕίναι τόσο ανώτερη η ποιότητα της Suunto που να δικαιολογεί τέτοιες τιμές;
31 Αυγούστου 2016 στις 15:29 #10061Dkoukou
ΣυμμετέχωνΜεχρι πριν 2-3 χρονια που δεν ειχανε τα προπονητικα ρολογια λειτουργιες διασυνδεσης με smartphone το software των Suunto μαλλον ηταν πιο αξιοπιστο.
Απο τοτε που αρχισαν να φορτωνουν μπλιμπλικια τα ρολογια τους και οι Φινλανδοι εχουμε γινει ολοι beta testers, ειτε με Garmin ειτε με Suunto. Ενα εξαμηνο εκανε το Fenix 2 μου να γινει το ρολοϊ που ηθελα οταν το αγορασα, μετα απο καμποσα update.
Δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω ξανα ρολοϊ που δεν κυκλοφορει τουλαχιστον 3-4 μηνες ηδη και δεν εχει δει τουλαχιστον καναδυο major software upgrade.31 Αυγούστου 2016 στις 16:15 #10062tazi
ΣυντονιστήςΠολυ σωστο το τελευταιο σχολιο!!!!
5 Ιανουαρίου 2017 στις 20:08 #15581dimitrissss
ΣυμμετέχωνΒγήκε νέο Spartan με μέτρηση καρδιακού παλμού στον καρπό. Λογική εξέλιξη. Ας περιμένουμε τα πρώτα reviews τώρα και να δούμε αν θα μπει και στα άλλα ρολόγια της εταιρείας.
18 Ιουνίου 2017 στις 11:46 #52846Ανώνυμος
ΑνενεργόςΔεδοεμνου οτι και στα πιεσομετρα που αγοραζουμε αυτα του καρπου ειναι λιγοτερο αξιοπιστα προσωπικα δεν θα επελεγα ρολοι με μετρηση παλμων στο χερι….βεβαια προσωπικα δεν εχω θεμα με τον παλμογραφο εννοω δεν μου προκαλει πληγες κλπ….ο παλμογραφος που φοραω παντως εχει τσεκαριστει με το πιεσομετρο και οι ενδειξεις ειναι ιδιες….
Αυτο το spartan αξιζει σε σχεση με την σειρα Ambit2 ambit3;;;;διοτι η τιμη εχει πεταξει ενω τωρα αγοραζεις το ambit3 στα250 ευρω περίπου…18 Ιουνίου 2017 στις 18:10 #52914stratus
ΣυμμετέχωνΑυτο που εχω παρατηρησει και εχω διαβασει για τους παλμογραφους στον καρπο ειναι οτι οσο οι παλμοι βρισκονται σε “στατθεροτητα” οπως οταν τρεχεις easy run,long run,tempo δειχνουν σωστα.Οταν οι παλμοι εχουν αυξομοοωσεις οπως οταν τρεχεις μια διαλλειματικη τοτε δεν “πιανουν” σωστα αυτες τις αυξομοιωσεις.
Επισης παιζει ρολο το χρωμα του δερματος,η τριχοφυια,το σημειο που δενεις το ρολοι κλπ18 Ιουνίου 2017 στις 18:48 #52922dimitrissss
ΣυμμετέχωνΧρησιμοποιώ μόνιμα πλέον το Schosche Rhythm+. Δύο μειονεκτήματα έχει.
1) Το λεγόμενο artificial spike στην αρχή. Παρουσιάζεται και σε παλμογράφους στήθους. Εδώ σύμφωνα με τα σχόλια στο site του DC Rainmaker προκαλείται γιατί στην αρχή αντί για το HR μπερδεύεται και μετράει το cadence. Όντος δε ξέρω πως αλλά στα πρώτα 10 λεπτά όχι πάντα μετρά το ρυθμό των βημάτων. Αυτό δε συμβαίνει πάντα, αλλά συνήθως συμβαίνει στην αρχή. Για αυτό καλό είναι να το ανοίγεις λίγο νωρίτερα.
2) Η καθυστερημένη απόκριση σε έντονες εναλλαγές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις μικρές διαλειμματικές 400αρια, 800ρια το HR του κομματιού υψηλής έντασης ή να το κάνει λάθος ή να το δείχνει στο διάλειμμα.
Σε απλά τρεξίματα και αγώνες κανένα πρόβλημα δεν έχω.29 Δεκεμβρίου 2017 στις 13:09 #63346dimitrissss
ΣυμμετέχωνΜετά από 2,5 χρόνια το λουράκι του Suunto Ambit3 Run κόπηκε. Κόστος €37. Έχω ήδη αλλάξει τη ζώνη του παλμογράφου που κοστίζει €29. Τελικά πριν την αγορά ρολογιού θα πρέπει να υπολογίζεις και κόστος συντήρησης 😛
3 Φεβρουαρίου 2018 στις 22:28 #65560cranfield
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα,
Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να μετρήσει απόσταση/pace σε διάδρομο το Suunto Spartan Sport.
Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης4 Φεβρουαρίου 2018 στις 10:08 #65570dimitrissss
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα. Ο μόνος τρόπος είναι να φοράς footpod και να το έχεις καλιμπράρει σωστά με το ρολόι σου. Οι διάφοροι αισθητήρες των ρολογιών που υποτίθεται μετρούν όταν δεν υπάρχει GPS ή τρέχεις στο διάδρομο βγάζουν αλλά ντάλα της παρασκευής το γάλα. Το Ambit3 2 λεπτά αφού είχα κατεβεί από το διάδρομο έδειχνε ότι πήγαινα με 5 λεπτά το χιλιόμετρο.
4 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:44 #65582cranfield
ΣυμμετέχωνΔημήτρη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Το πρόβλημα με το spartan sport είναι ότι δεν υποστηρίζει δεν κάνω λάθος footpod… το ΑΜΒΙΤ 2 ήταν οκ με footpod της garmin. Σήμερα έκανα δοκιμή και έδειξε διαφορά με την μέτρηση του διαδρόμου 200mtrs (10000vs10200).4 Φεβρουαρίου 2018 στις 16:51 #65592dimitrissss
ΣυμμετέχωνΤο Spartan λογικά θα έχει bluetooth και όπως το Ambit3. Η Suunto έχει footpod που επικοινωνεί με ANT+, συνεπώς κάνει μόνο για το Ambit2. ο DCRainmaker στο site του λέει ότι δοκίμασε με Ambit3 το bluetooth footpod της Adidas και δούλεψε, αλλά δε πρόκειται να το ρισκάρω αγοράζοντας το. Το πρόβλημα με μένα είναι ότι χάνεται πολλές φορές η επικοινωνία του Smart Sensor με το ρολόι και αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ με το ρολόι παλμογράφο καρπού (Scosche Rhythm+). Άλλαξα ζώνη στήθους αλλά δεν έφταιγε τελικά αυτό. Κάποια στιγμή θα το βρει μένει να δούμε πότε. Εν τω μεταξύ ο smart sensor είναι τόσο μικρός και βολικός που αν αλλάξω ρολόι και πάω σε Garmin θα έχει κάνα παλμογράφο γκουμούτσα σαν τους παλιούς οπότε δε κάνω τίποτα.
Αν θες τη γνώμη μου η μόνη χρήση του ρολογιού στο διάδρομο είναι για τους παλμούς μη περιμένεις να σου γράψει σωστή απόσταση. Όποτε το κάνει είναι απλά τυχαίο γεγονός. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.