- Αυτό το θέμα έχει 37 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη
thesalos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Ιουνίου 2019 στις 00:01 #109030
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα
Κλασικός νέος δρομέας με την τρέλα δεν έδωσα την απαραίτητη αξία σε ένα σταθερό ωραίο ικανό παπούτσι κ εχοντας λιώσει τα εδώ κ 2 χρόνια παπουτσια (τελευταίος αγώνας που θα βγάλουν ο Νιάρχος στις 23) εμφανίστηκε πόνος στο γόνατο
Μαγνητική κτλ. Οστικο οίδημα κ μερική θλαση έξω συνδέσμου. Ευτυχώς όχι υγρό δε γονατο.. Αντιμετώπιση με πάγο μετά τις προπονήσεις κ για το οίδημα φυσικοθεραπεια με κρουστικό υπέρηχο κάπου στην Δάφνη
Το θεμα είναι μετά κ την σημερινή προπόνηση πόνο σε πέλμα κ καμάρα
Αύριο έχω πελματογραφημα
Ερωτησεις.
Το πελματογραφημα στα διάφορα κέντρα δεν εινσι στατικό σωστά; γιατί σε intersport είναι. Έχει η mizuno σε κολωνακι έχει κάποιος?
Αν χρειαστεί να φτιάχνουνε Πάτοι έχετε υπόψη σας κάποιον? Ξέρω για τον αρβανιτακη σε Βύρωνα. Αλλά έχει πολύ ξύλο σε τιμή 80 με 100 ευρώ. Κ οι κριτικές σε goggle είναι αρνητικές.
Μου έχουν πει για καπθοβ σε καλλιθεα που με 60 ευρώ σου κάνει πελματογραφημα κ πάτους.. Λογικά αν του πας έτοιμο πελματογραφημα δεν θα σου κάνει καλυτερη τιμή;
Αν με το πελνατογραφημα πάω η σε mizuno η σε saucony k τους πω τι παπούτσι προτείνετε θα ξέρουν η θα με κοιτάνε σαν τρελό..?.
Η ανάλυση του πελνατογραφηματος λογικά θα λέει αν έχει υπερπρινισμο κτλ…Σόρι για το σεντόνι
20 Ιουνίου 2019 στις 10:45 #109032Echetlos
Συντονιστής@giorgos-pliakos Για ποιον λόγο θες να κάνεις πελματογράφημα, Γιώργο;
Πώς κατέληξες ότι χρειάζεσαι πάτους;20 Ιουνίου 2019 στις 10:58 #109034ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα
Ειχα πονους σε γονατο και οταν πηγα σε πολυ γνωστό γιατρό σε ευαγγελισμό να δει την μαγνητικη που έκανα ειδε cd κτλ με εβαλε να περπατησω να δω πως περπαταω κτλ εξετασε τα πελματα και μου συνέστησε να κανω πελματογράφημα , Πολυ πιθανόν μου είπε με τα αποτελέσματα που θα του πάω να δει ισως χρειαστώ πάτους,
Εκείνος θα με καθοδηγήσει. δεν παιρνω προτοβουλίες μόνος μου.
Το πελματογράφημα θα το κάνω σε ευρωκλινικη που δουλελυει η συζυγος , θα παρω μια πρωτη γνωμη απο εκει,
Θελω να πιστεύω οτι με την αγορά ΚΑΛΟΥ,,, παπουτσίου κ με την καθοδηγηση υπαλληλων σε mizuno κ σε saucony θα ειμαι μια χαρα..
Το σιγουρο ειναι το 6 αρι του νιαρχου τελευταιος αγωνας για την σεζόν, μετα συντηριτικά πολυ και οτι τι πιο πιθανον να παρω 2 ζευγαρια ενα για προπονησεις και ενα για αγωνας και με σωστή συντηρηση οσο τα κρατησω20 Ιουνίου 2019 στις 11:16 #109036Echetlos
ΣυντονιστήςΆρα θα κάνεις μια στατική μέτρηση (footscan) για να βγάλεις συμπέρασμα και να το χρησιμοποιήσεις σε μία δυναμική δραστηριότητα (τρέξιμο), σωστά;
Ουσιαστικά θα δεις το ύψος της καμάρας σου και αυτό θα σε οδηγήσει να φτιάξεις πάτους, οι οποίοι θα λύσουν το όποιο πρόβλημα (???) αφορά όλη την κινητική αλυσίδα, σωστά;
Το ότι είσαι αρχάριος δρομέας και κάνεις ακόμη τις προσαρμογές σου, μαζί με τα όποια λάθη, δεν το έλαβε υπ’ όψιν ο doc;
Το ότι φοράς ένα παπούτσι (entry level κιόλας, αν δεν κάνω λάθος) που έχει ξεραθεί εντελώς η σόλα του, δεν παίζει ρόλο;
Το ότι χρειάζεσαι προφανώς ενδυνάμωση, δεν του πέρασε απ’ το μυαλό; Κατευθείαν φτιάχνουμε πάτους;20 Ιουνίου 2019 στις 11:30 #109038ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΔεν θα είναι στατικο λογικα. Το έλαβε υπόψη ότι ειμαι νέος δρομεας όπως κ μου έδωσε πρόσθετες ασκησεις ενδυνάμωσης. Να σου πω την αλήθεια ήθελα να κάνω Πελνατογραφημα να δω την κατασταση. Μου πότε δεν έχω κάνει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχω κάποια πρόβλημα. Το παπουτσι επιδινωσε το οποίο πρόβλημα.δεν μου είπε με την μια πας να κανεις πάτους..
Κάνε πελματογραφημα κ το βλέπουμε μαζί.. Κατά λέξη είπε..
Να δούμε το πελματογραφημα και σε συνδυασμό με περαιτέρω ενδυνάμωση κ καλό παπούτσι θέλω να πιστεύω ότι δεν χρειαστες πάτους
Τα άλλα που ρωταω αν έχει κανει πάτους κανένας τι τιμές παίζουν κτλ είναι δικές μου απορίες20 Ιουνίου 2019 στις 13:28 #109040Echetlos
Συντονιστής@giorgos-pliakos Το πελματογράφημα δεν προσφέρει καμμία άλλη πληροφορία, πέραν του ύψους της καμάρας και κάποιων στατικών φορτίσεων. Χαμένος χρόνος.
Πήγαινε σε ένα μαγαζί με διάδρομο, δοκίμασε μερικά μοντέλα και κατάληξε σε όποιο σου αρέσει περισσότερο.
Από εκεί και πέρα Γιώργο, ακολούθα ένα δομημένο πρόγραμμα, χωρίς υπερβολές, κάνοντας παράλληλα και μια στοιχειώδη ενδυνάμωση.20 Ιουνίου 2019 στις 14:00 #109042ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΜόλις τελείωσα 😀
Έκανα στατικο κ δυναμικό. Κ στα δύο φάνηκε ότι πατούσα έδινα παραπάνω βάρος στο δεξί μιας κ προστατεύα το αριστερό. Έχω μια μικρή υποφτερνια αν θυμάμαι καλά. Ιράν τρέχω πατάω πιο πολυ βάρος στην μέσα μεριά της φτερνας.
Αυτο μου ειπε κ ο γιατρός να πάω σε ένα μαγαζί με διάδρομο με το πελματογραφημα κ να διαλέξω τα ανάλογα παπούτσια.
Κατα τα άλλα. Τεμπελιά μέχρι την Κυριακή μερα του αγώνα.. Συντηρητικά κ ενδυνάμωση το καλοκαίρι. Κ αρχές Σεπτέμβρη το κοιτάμε ξανά.20 Ιουνίου 2019 στις 14:01 #109044ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΜόλις τελείωσα 😀
Έκανα στατικο κ δυναμικό. Κ στα δύο φάνηκε ότι πατούσα έδινα παραπάνω βάρος στο δεξί μιας κ προστατεύα το αριστερό. Έχω μια μικρή υποφτερνια αν θυμάμαι καλά. Ιράν τρέχω πατάω πιο πολυ βάρος στην μέσα μεριά της φτερνας.
Αυτο μου ειπε κ ο γιατρός να πάω σε ένα μαγαζί με διάδρομο με το πελματογραφημα κ να διαλέξω τα ανάλογα παπούτσια.
Κατα τα άλλα. Τεμπελιά μέχρι την Κυριακή μερα του αγώνα.. Συντηρητικά κ ενδυνάμωση το καλοκαίρι. Κ αρχές Σεπτέμβρη το κοιτάμε ξανά.20 Ιουνίου 2019 στις 17:34 #109046Ανώνυμος
ΑνενεργόςΔηλ το να μάθει κάποιος πως πατάει, αν έχει υπο/υπερ-πρηνισμό, αν το ένα πόδι είναι πιο μεγάλο, κτλ κτλ κτλ είναι χαμένος χρόνος?
Οσον αφορά πάτους, προσωπικά μιλώντας, απο κει που άρχιζα να …. διαγράφω την σκέψη του αγαπημένου μου τρεξίματος (και τρέχω απο το 1986), με πάτους έλυσα το θέμα άκανθας πτέρνας, και μαλιστα άυξησα και τα χιλιόμετρα σταθερά.
20 Ιουνίου 2019 στις 18:18 #109048Echetlos
ΣυντονιστήςΝαι, χαμένος χρόνος.
Μου εξηγείς πώς το πελματογράφημα θα σου δείξει την δυναμική κίνηση και τις ανισορροπίες από το ισχίο μέχρι το μεγάλο δάχτυλο και όλα αυτά υπό φορτίο;
Ακόμη και το να παρατηρήσεις κάποιον σε διάδρομο, έχει μεγάλη διαφορά από το να τρέχει στον δρόμο.
Όσο για τα άλλα, τα έχουμε πει αμέτρητες φορές. Ξεχάστε την ιστορία (υπο)πρηνισμός, υπτιασμός και όλα αυτά που ουδέποτε έχουν αποδειχθεί από την επιστήμη. Ακόμη και οι εταιρείες που αρχικά τα επινόησαν, αρχίζουν να τα αφήνουν στην άκρη.Τι σημαίνει το ότι εσύ βρήκες λύση στο πρόβλημά σου, φτιάχνοντας πάτους; Οποιοσδήποτε τραυματισμός προκύπτει, η λύση είναι οι πάτοι;
21 Ιουνίου 2019 στις 06:45 #109050Ανώνυμος
ΑνενεργόςΦιλε μου αν θέλεις να γράφεις μόνος σου στο φόρουμ, κάντους όλους μπαν. Διαφορετικά μάθε να ακούς την άλλη άποψη, (η οποία είναι και η προφανής). Στα περι πάτων σαν λύση για κάθε δεινό που έχει βρει το ανθρώπινο είδος και το ζωϊκό ή φυτικό βασίλειο γενικότερα, πρέπει να απαντήσω?
21 Ιουνίου 2019 στις 09:39 #109052Echetlos
ΣυντονιστήςΤώρα με ισοπέδωσες!
21 Ιουνίου 2019 στις 14:40 #109064amarakom
Συμμετέχων“Κλασικός νέος δρομέας με την τρέλα δεν έδωσα την απαραίτητη αξία σε ένα σταθερό ωραίο ικανό παπούτσι κ εχοντας λιώσει τα εδώ κ 2 χρόνια παπουτσια”
Φίλε @giorgos-pliakos, πριν δύο χρόνια κι εγώ σαν αρχάριος δρομέας “χτυπήθηκα” από σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας. Επί δύο μήνες προσπαθούσα με ενδυνάμωση, πάγο, foam roller κτλ. Κάθε δοκιμή επιστροφής όμως είχε πόνο και απογοήτευση. Ξαφνικά έκανα την κίνηση ματ: αγόρασα καινούργια παπούτσια. Μέχρι τότε επί επτά μήνες έτρεχα με παπούτσια που είχα και πριν αρχίσω το τρέξιμο και τα φόραγα και στη δουλειά. Ως δια μαγείας, με το που έτρεξα με τα καινούργια παπούτσια ο πόνος εξαφανίστηκε. Ξεκίνα με ένα καλό neutral παπούτσι και αν δε δεις προκοπή, ψάχνεις για άλλες αιτίες.
21 Ιουνίου 2019 στις 17:27 #109074ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΝαι το έχω προγραμματισεο ήδη. Αρχές Ιουλίου με το μισθό θα κάνω μια καλή αγορά παπουτσιών. Συντηρητικά το καλοκαίρι.. Κ μετά πάω για έναρξη σεζόν σε ioannina lake run
21 Ιουνίου 2019 στις 19:22 #109078Sotiris Diamantopoulos
ΣυμμετέχωνΚαταρχάς θα ‘ρθω και θα συμφωνήσω απόλυτα με ό,τι έχει γράψει ο @echetlos στο νήμα αυτό. Θα συμφωνήσω επίσης με τη συμβουλή του @amarakom για καινούριο παπούτσι. Και να σημειώσω ότι δεν μιλάμε για προσωπικές απόψεις, αλλά για αποτελέσματα σοβαρής επιστηνικής έρευνας των τελευταίων χρόνων. Και ναι, δέχομαι πλήρως τον αντίλογο ότι και ό,τι ξέρουμε τώρα μέσω των επιστημόνων μπορεί να αλλάξει αύριο μεθαύριο αν προκύψει κάτι καινούριο, αλλά όλο αυτό είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η πραγματικότητα στο τρέξιμο είναι αρκετά σύνθετη για να θεωρούμε ότι σε 5 λεπτά, με μία μαγνητική, κάνουμε διάγνωση και ένα ζευγάρι πάτων θα λύσει το πρόβλημά μας. Ναι, για πολύ ειδικές περιπτώσεις προβλημάτων, ίσως οι πάτοι να είναι μια λύση (πιθανόν ανάμεσα σε άλλες πιο οικονομικές και πιο αποδοτικές λύσεις). Αλλά η ευκολία με την οποία ο κάθε ειδικός (που απλώς έχει επενδύσει σε μια τεχνολογία/τεχνική και θέλει να κάνει απόσβεση) προτείνει πάτους, ή κρουστικά δραπανοκατσάβιδα, ή ακτινοβολίες, ή βελονισμούς, ή ηλεκτροσόκ ως λύση για τα πάντα σίγουρα δεν σχετίζεται με τη σοβαρή επιστημονική έρευνα.
Στο πλαίσιο αυτό, και μιας και είμαστε γείτονες @giorgos-pliakos, αν θέλεις βοήθεια μπορούμε να πάμε και μαζί σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα να δοκιμάσεις διάφορα παπούτσια και παράλληλα να μην ξοδέψεις τα μαλλιά της κεφαλής σου σε Asics των 160Ε επειδή ο πωλητής πιστεύει ότι the more expensive the better.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.