- Αυτό το θέμα έχει 20 απαντήσεις, 14 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Ανώνυμος.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
5 Μαΐου 2016 στις 11:20 #6539
Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΤρεις εβδομάδες τώρα, καθώς προσπαθώ να επανέλθω από 3 μήνες+ αποχής, τα τρεξίματά μου είναι πολύ αργά. Τόσο λόγω σταδιακής φόρτισης του τραυματισμένου πέλματος, όσο και αδυναμίας του αερόβιου συστήματος.
Κι ενώ θεωρούσα ότι θα ήταν μια ευκαιρία να τρέξω χωρίς το άγχος του ρολογιού, μακρυά από προγράμματα και προετοιμασίες αγώνων, τελικά διαπιστώνω ότι ακόμη κι έτσι, το μάτι δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το GPS.
Εν ολίγοις, ακόμη και τώρα που και να θέλω δεν μπορώ, το τρέξιμο μου είναι συνυφασμένο με το χρονόμετρο και εν τέλει, ψυχαναγκαστικό…5 Μαΐου 2016 στις 11:51 #6541Elda
ΣυμμετέχωνOταν επαναλαμβανεις κατι καθημερινα ή εστω αρκετα συχνα, λογικο ειναι να μην ειναι το ιδιο απολαυστικο οσο ηταν τον πρωτο καιρο κι αυτο πιστευω πως ισχυει στα παντα και σε ολους τους τομεις. Οποτε λογικο ειναι ν αναζηταμε κατι για να διατηρησουμε το ενδιαφερον μας. Ολοι θελουμε ενα κινητρο. Ειτε αυτο ειναι μια νεα διαδρομη, ενας καλυτερος χρονος, μια βελτιωση, μια διαφορετικου ειδους προπονηση, μια παρεα κλπ.
Περισυ τετοια εποχη που αγορασα ποδηλατο κι εκανα μερικες προπονησεις μετα απο σχεδον 30 χρονια, ενιωθα παρα πολυ ομορφα, μου αρεσε πολυ η νεα αισθηση πανω στο ποδηλατο, να τρεχω χωρις να λαχανιαζω (ενταξει, δεν πηγαινα και γρηγορα), να προσπερναω γρηγορους δρομεις (ειδικα αυτο :-P), να κανω νεες διαδρομες κλπ. Εννοειται οτι δεν κοιτουσα χρονους, απλα ειχα το GPS για να καταγραφω τις διαδρομες μου. Αλλα το εκανα 2-3 φορες την εβδομαδα και μετα που ξεκινησα προετοιμασια μια φορα και αυτη οχι παντα. Αν συνεχιζα σε συστηματικη βαση πιστευω οτι θα βαριομουν και αναγκαστικα θα εψαχνα το κινητρο στη βελτιωση μου.
Επισης, αν ετρεχες με παρεα και μπλα μπλα, θα κοιταζες το GPS σου και το ρυθμο σου? Τρεχοντας μονος, τι αλλο να κανεις?
5 Μαΐου 2016 στις 13:19 #6545ale
ΣυμμετέχωνΌπως λέει η elda το gps στις προπονήσεις χωρίς κάποιο στόχο είναι και λίγο παρέα.
Εμένα με κουράζει το πρόγραμμα, δηλαδή ότι ”ΠΡΈΠΕΙ” αυτή την εβδομάδα να κάνω τις συγκεκριμένες προπονήσεις.
Εάν βγαίνω ακανόνιστα, όποτε θέλω και κάνω ότι θέλω είμαι σούπερ.
Για αυτό το λόγο βάζω 1 αγώνα στόχο τον χρόνο, δεν αντέχω 2 προετοιμασίες.5 Μαΐου 2016 στις 15:24 #6555notaSOL
Συμμετέχων….? Υπάρχει ζωή και μετά το τρέξιμο…
http://www.runnersworld.com/elite-runners/thats-not-fat-how-ryan-hall-gained-40-pounds-of-muscle
5 Μαΐου 2016 στις 15:27 #6556Skakinen
ΣυμμετέχωνΜπράβο Ryan!!
Μαζί σου!!!!5 Μαΐου 2016 στις 15:38 #6557Bladerunner
ΣυμμετέχωνΝομίζω πως υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες δρομέων:
Εκείνοι που τρέχουν καθαρά για λόγους ψυχικής και σωματικής ευεξίας, και
αυτοί που τρέχουν για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. (Απολαμβάνοντας φυσικά και τα οφέλη των πρώτων)
Το χρονόμετρο είναι το βασικό εργαλείο σύγκρισης της απόδοσης. Όσοι λοιπόν είμαστε ανταγωνιστικοί τύποι -όχι σώνει και καλά με τους άλλους, αλλά με τα προσωπικά μας όρια κυρίως- δεν μπορούμε να αποφύγουμε το… κυνήγι! Κι αυτό απόλαυση είναι.5 Μαΐου 2016 στις 15:39 #6559tazi
ΣυντονιστήςΤεραστια αλλαγη, σκεφθειτε πεινα που θα εχει τραβηξει τοσα χρονια σαν ελιτ. Απλα σε εντυπωσιαζει το γεγονος πως απο 12 μιλια την ημερα και βαλε εφτασε στα μολις 12 την εβδομαδα
5 Μαΐου 2016 στις 15:50 #6560Nikos Pilikas
Συντονιστής@bladerunner Όπως το λες είναι…
Προσωπικά, αν δεν υπήρχε το προσωπικό challenge, δε νομίζω να έτρεχα καν.Ryan, είσαι ένας από εμάς πλέον! Κι αντοχιτζής και βαριτζής…
5 Μαΐου 2016 στις 16:26 #6563ale
ΣυμμετέχωνΟ καλυτερος ειναι το παλικαρι που τερματισε πρωτος Ελληνας στην Θεσσαλονικη ειναι και τουμπανο και γρηγορος, εκανε και 2:29!!!
5 Μαΐου 2016 στις 16:37 #6564tazi
ΣυντονιστήςΚαλα ο Ρήγας είναι η εξαιρεση στο κανόνα, απο οσο ξερω ηταν παλαιστης. Οταν πρωτοξεκινησα να τρεχω το 11 τον θυμαμαι να πλασαρεται παντα στις πρωτες θεσεις οντας μιαμιση φορα παραπανω απο οσο ειναι τωρα.
5 Μαΐου 2016 στις 17:36 #6566Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΌντως ο Ρήγας παλαιότερα είχε πολύ περισσότερο μυικό όγκο αλλά και τότε ήταν εξαιρετικά γρήγορος.
Περίπτωση…5 Μαΐου 2016 στις 22:22 #6573Rigelian
ΣυμμετέχωνΤο απολαμβάνουμε όσο θέλει ο κάθε ένας, επιλογές είναι μέσα από ταξίδια αυτογνωσίας.
6 Μαΐου 2016 στις 00:36 #6581Vlod
ΣυντονιστήςΤο τρέξιμο είναι μαζοχισμός και αυτομαστίγωμα…
6 Μαΐου 2016 στις 01:00 #6582Skakinen
ΣυμμετέχωνΝίκο – @Echetlos – τώρα που και ο Ryan είναι δικός μας πρέπει να κάνουμε τη δική μας Ομάδα στο goRun και να τον βάλουμε (…ερήμην του βέβαια) και αυτόν μέσα. Θα έχει άλλο κύρος η Ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε και ένα καλό όνομα… Αντοχιτζήδες-Βαριτζήδες είναι σιδηρόδρομος…
Πρέπει να σκεφτώ και να γράψω αν απολαμβάνω το Τρέξιμο…
6 Μαΐου 2016 στις 08:20 #6584Nikos Pilikas
Συντονιστής@skakinen Χαχαχα…
Όσο για το δεύτερο σκέλος, άσε… το έχω σκεφτεί εγώ για σένα, στην ίδια βάρκα είμαστε!
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.