Αρχική / Θέματα / Διάφορα θέματα / Απόψεις / Τελικά, πόσο απολαμβάνουμε το τρέξιμο;

Τελικά, πόσο απολαμβάνουμε το τρέξιμο;

• Αυτό το θέμα έχει 20 απαντήσεις, 14 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τρεις εβδομάδες τώρα, καθώς προσπαθώ να επανέλθω από 3 μήνες+ αποχής, τα τρεξίματά μου είναι πολύ αργά. Τόσο λόγω σταδιακής φόρτισης του τραυματισμένου πέλματος, όσο και αδυναμίας του αερόβιου συστήματος.
    Κι ενώ θεωρούσα ότι θα ήταν μια ευκαιρία να τρέξω χωρίς το άγχος του ρολογιού, μακρυά από προγράμματα και προετοιμασίες αγώνων, τελικά διαπιστώνω ότι ακόμη κι έτσι, το μάτι δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το GPS.
    Εν ολίγοις, ακόμη και τώρα που και να θέλω δεν μπορώ, το τρέξιμο μου είναι συνυφασμένο με το χρονόμετρο και εν τέλει, ψυχαναγκαστικό…

Elda
    Συμμετέχων

Oταν επαναλαμβανεις κατι καθημερινα ή εστω αρκετα συχνα, λογικο ειναι να μην ειναι το ιδιο απολαυστικο οσο ηταν τον πρωτο καιρο κι αυτο πιστευω πως ισχυει στα παντα και σε ολους τους τομεις. Οποτε λογικο ειναι ν αναζηταμε κατι για να διατηρησουμε το ενδιαφερον μας. Ολοι θελουμε ενα κινητρο. Ειτε αυτο ειναι μια νεα διαδρομη, ενας καλυτερος χρονος, μια βελτιωση, μια διαφορετικου ειδους προπονηση, μια παρεα κλπ.

Περισυ τετοια εποχη που αγορασα ποδηλατο κι εκανα μερικες προπονησεις μετα απο σχεδον 30 χρονια, ενιωθα παρα πολυ ομορφα, μου αρεσε πολυ η νεα αισθηση πανω στο ποδηλατο, να τρεχω χωρις να λαχανιαζω (ενταξει, δεν πηγαινα και γρηγορα), να προσπερναω γρηγορους δρομεις (ειδικα αυτο :-P), να κανω νεες διαδρομες κλπ. Εννοειται οτι δεν κοιτουσα χρονους, απλα ειχα το GPS για να καταγραφω τις διαδρομες μου. Αλλα το εκανα 2-3 φορες την εβδομαδα και μετα που ξεκινησα προετοιμασια μια φορα και αυτη οχι παντα. Αν συνεχιζα σε συστηματικη βαση πιστευω οτι θα βαριομουν και αναγκαστικα θα εψαχνα το κινητρο στη βελτιωση μου.

Επισης, αν ετρεχες με παρεα και μπλα μπλα, θα κοιταζες το GPS σου και το ρυθμο σου? Τρεχοντας μονος, τι αλλο να κανεις?

ale
    Συμμετέχων

Όπως λέει η elda το gps στις προπονήσεις χωρίς κάποιο στόχο είναι και λίγο παρέα.
    Εμένα με κουράζει το πρόγραμμα, δηλαδή ότι ”ΠΡΈΠΕΙ” αυτή την εβδομάδα να κάνω τις συγκεκριμένες προπονήσεις.
    Εάν βγαίνω ακανόνιστα, όποτε θέλω και κάνω ότι θέλω είμαι σούπερ.
    Για αυτό το λόγο βάζω 1 αγώνα στόχο τον χρόνο, δεν αντέχω 2 προετοιμασίες.

notaSOL
    Συμμετέχων

….? Υπάρχει ζωή και μετά το τρέξιμο…

http://www.runnersworld.com/elite-runners/thats-not-fat-how-ryan-hall-gained-40-pounds-of-muscle

Skakinen
    Συμμετέχων

Μπράβο Ryan!!
    Μαζί σου!!!!

Bladerunner
    Συμμετέχων

Νομίζω πως υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες δρομέων:

Εκείνοι που τρέχουν καθαρά για λόγους ψυχικής και σωματικής ευεξίας, και
    αυτοί που τρέχουν για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. (Απολαμβάνοντας φυσικά και τα οφέλη των πρώτων)
    Το χρονόμετρο είναι το βασικό εργαλείο σύγκρισης της απόδοσης. Όσοι λοιπόν είμαστε ανταγωνιστικοί τύποι -όχι σώνει και καλά με τους άλλους, αλλά με τα προσωπικά μας όρια κυρίως- δεν μπορούμε να αποφύγουμε το… κυνήγι! Κι αυτό απόλαυση είναι.

tazi
    Συντονιστής

Τεραστια αλλαγη, σκεφθειτε πεινα που θα εχει τραβηξει τοσα χρονια σαν ελιτ. Απλα σε εντυπωσιαζει το γεγονος πως απο 12 μιλια την ημερα και βαλε εφτασε στα μολις 12 την εβδομαδα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@bladerunner Όπως το λες είναι…
    Προσωπικά, αν δεν υπήρχε το προσωπικό challenge, δε νομίζω να έτρεχα καν.

Ryan, είσαι ένας από εμάς πλέον! Κι αντοχιτζής και βαριτζής…

ale
    Συμμετέχων

Ο καλυτερος ειναι το παλικαρι που τερματισε πρωτος Ελληνας στην Θεσσαλονικη ειναι και τουμπανο και γρηγορος, εκανε και 2:29!!!

tazi
    Συντονιστής

Καλα ο Ρήγας είναι η εξαιρεση στο κανόνα, απο οσο ξερω ηταν παλαιστης. Οταν πρωτοξεκινησα να τρεχω το 11 τον θυμαμαι να πλασαρεται παντα στις πρωτες θεσεις οντας μιαμιση φορα παραπανω απο οσο ειναι τωρα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Όντως ο Ρήγας παλαιότερα είχε πολύ περισσότερο μυικό όγκο αλλά και τότε ήταν εξαιρετικά γρήγορος.
    Περίπτωση…

Rigelian
    Συμμετέχων

Το απολαμβάνουμε όσο θέλει ο κάθε ένας, επιλογές είναι μέσα από ταξίδια αυτογνωσίας.

Vlod
    Συντονιστής

Το τρέξιμο είναι μαζοχισμός και αυτομαστίγωμα…

Skakinen
    Συμμετέχων

Νίκο – @Echetlos – τώρα που και ο Ryan είναι δικός μας πρέπει να κάνουμε τη δική μας Ομάδα στο goRun και να τον βάλουμε (…ερήμην του βέβαια) και αυτόν μέσα. Θα έχει άλλο κύρος η Ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε και ένα καλό όνομα… Αντοχιτζήδες-Βαριτζήδες είναι σιδηρόδρομος…

Πρέπει να σκεφτώ και να γράψω αν απολαμβάνω το Τρέξιμο…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@skakinen Χαχαχα…

Όσο για το δεύτερο σκέλος, άσε… το έχω σκεφτεί εγώ για σένα, στην ίδια βάρκα είμαστε!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.