Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Ενδυνάμωση κοιλιακών ραχιαίων

Ενδυνάμωση κοιλιακών ραχιαίων

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

@Skakinen. Τη ρωμαϊκή καρέκλα.

Skakinen
    Συμμετέχων

@dimitrissss
    Με το τσιγκέλι στα βγάζω…
    Εννοείς sit-ups στη Ρωμαϊκή;

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ρωμαϊκή καρέκλα

Αυτή. Την έκανα με τα πόδια τεντωμένα, όχι λυγισμένα.

Skakinen
    Συμμετέχων

@dimitrissss
    Μιλάς λοιπόν για ανυψώσεις ποδιών και όχι ισχίων. Τα ισχία στη συγκεκριμένη άσκηση ανυψώνονται ελάχιστα. Γενικά όταν περιγράφονται κινήσεις, αυτό γίνεται είτε με την κίνηση της άρθρωσης (πχ κάμψη ισχίου, έκταση ΣΣ, έσω στροφή ώμου κλπ) είτε με την μετακίνηση μέρους σώματος (ανύψωση ποδιών).
    Συγχωρείστε μου το δασκαλίστικο αλλά το κάνω για να έχουμε ένα μίνιμουμ ορολογίας, ώστε να συνεννοούμαστε.

Επί της ουσίας: τη συγκεκριμένη άσκηση (είτε με τεντωμένα πόδια είτε με λυγισμένα) δεν θα την σύστηνα σε άτομο με παθογένεια στην ΟΜΣΣ. Αντ’αυτής θα πρότεινα τα reverse crunches όπου η σταθεροποίηση στην ΟΜΣΣ είναι καλύτερη και είναι λιγότερο πιθανό να γίνει ανεξέλεγκτη κίνηση (άρα και φόρτιση) στην ΟΜΣΣ.

Προσπαθούμε, αργά και ελεγχόμενα, να κουλουριαστούμε προς το κεφάλι φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος και ξεκολλώντας τη λεκάνη από το έδαφος. Τα γόνατα καλό είναι να έρθουν κοντά στο στήθος για να εξουδετερώσουμε την τάση των καμπτήρων του ισχίου (κυρίως λαγονοψοΐτης) και την αρνητική τους φόρτιση στην ΟΜΣΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη κίνηση, δηλαδή δεν χρειάζεται να ξεκολλήσει πολύ η λεκάνη από το έδαφος.

Επίσης, πάντα, λαμβάνουμε υπόψη μας τυχόν μικροενοχλήσεις κατά την εκτέλεση της άσκησης. Είναι σήμα του σώματος ότι κάποιες κατασκευές φορτίζονται περισσότερο απ’ότι θα έπρεπε. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι επιπλέον φορτίσεις, λειτουργώντας σωρευτικά, σε βάθος χρόνου θα προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα παραπάνω προφανώς ισχύουν για οποιαδήποτε άσκηση.

@alexandrosraptis

Τα συγκεκριμένα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει όλα αλλά έχω διαβάσει αρκετά άλλα.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Μανώλη ευχαριστώ! το βρήκα!

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 16 έως 20 (από 20 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.