Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

Άντε και να ξεκινάω και γω σιγά σιγά από βδομάδα με στόχο τον ημιμαραθώνιο στο Ναύπλιο και το δεκάρι της Καλλιθέας. Μαραθώνιο δεν έχει αυτή την άνοιξη καθώς θέλω να κάνω focus σε άλλα πράγματα.

spy
    Συμμετέχων

… εκλεισα κι εγω την εβδομαδα στα 85 χλμ … αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν παω καθολου καλα μετα τους Αθανατους ! Η διαλειμματικη 3 2χιλιαρα στο 4:10 … δεν βγηκε οπως επρεπε, ενω στο χθεσινο LR 25χλμ … απο το 17ο χλμ ειχα ενοχλησεις στον τροχαντηρα … ο οποιος δεν μ’εχει αφησει καθολου μετα τον αγωνα των 142 χλμ … παρα τους παγους … το πατημα … και τις φυσιοθεραπειες που του κανω! Μοναδικη παρηγορια το 30λεπτο τεμπακι της περασμενης Δευτερας στο 4:15 που βγηκε απροσκοπτα οπως επρεπε … με φυσιολογικη κοπωση !
    Μαρια (@elda) …αν προσεξεις τα απροοπτα με τραυματισμους … και βαλεις λιγο ταχυτητα απο Ιανουαριο … ειμαι βεβαιος για PB στο Ναυπλιο … αν εστω πιασεις το 80% της φορμας που ειχες περσι τετοια περιοδο ! Οι υπεραποστασεις θα σου ταιριαζαν παρα πολυ … κι ειμαι βεβαιος οτι θα διεπρεπες σ’αυτες … αλλα τωρα πλεον εχω αρχισει να συνειδητοποιω ποσο μεγαλη καταπονηση εχουν και τη μακρια περιοδο αποκαταστασης που απαιτειται γι’ αυτες … οποτε ισως καλα κανεις και τις αποφευγεις …!!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

BQ, ε..; Καλή φάση…

…ενα sub 4 ετσι για το ονορε (και μονο) του boston qualifying

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ρε παιδιά μη τα γράφετε έτσι απλά τα εβδομαδιαία σας… πραγματικά στην παρούσα φάση με τα λίγο παραπάνω χλμ από τις απαιτήσεις του προγράμματος, δυσκολεύομαι πολύ στην αποθεραπεία. Σήμερα έκανα μαλάξεις με αλοιφή αρνικας και στανιαρα. Και αυτά με μόλις 38. Στο ζενίθ θα φτάσω τα 55_60 αλλά μέχρι τότε θα ρολαρουμε καλύτερα. Δηλαδή αν τώρα στην 7η εβδομάδα γράφεις 66, την εβδομάδα της κορύφωσης θα 90αρισεις ? Σοκ
    Για τον Σπύρο ( χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα παλληκαρε) Δεν σχολιάζω τίποτα. Είναι αλλού Ο φίλος .

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ο τζατζικακης μου δε γράφει τίποτα, και βλέπω να επανέρχεται με διαλλειματικες για 3’15 και να μη του ξαναμιλαω.Δεν έχω κάνει και σύνδεση στο Garmin να κατασκοπευω τον οχτρο.

Elda
    Συμμετέχων

@spy Ε μα κι εσυ βρε Σπυρο δεν ξεκουραστηκες καθολου μετα τους αθανατους, λογικο να γκρινιαζει ακομη ο τροχαντηρας σου. Οι υπεραποστασεις θελουν και διαστηματα καλης ξεκουρασης. Ευχομαι περαστικα και γρηγορα.

@Echetlos
    Νικο, ναι καλη φαση, αλλα ειπαμε μονο για το ονορε. Μεταξυ δανειων, πανελληνιων 2 παιδιων και πιθανων ενοικιων για φοιτητικη στεγη, μονο για μαραθωνιο μεχρι το Ναυπλιο μας παιρνει!

@Kalogeridis
    Παναγιωτη για μενα ειναι λιγα αυτα τα χλμ που γραφω, συνηθως εγραφα περισσοτερα, εκανα πιο πολλα μεσοβδομαδα, αρκετα medium LR απο 15 μεχρι 20 αναμεσα στα LR. Ειπαμε, ο καθενας οπως τον βολευει και τον ευχαριστει, εσυ μετα τα LR εισαι πιασμενος παντου, εγω αισθανομαι σα να μην εχω τρεξει, το σωμα μου αντεχει μια χαρα τον ογκο. Οποτε συνεχιζουμε ετσι. Οσο για τον τζατζικακη τον εχω εγω στο garmin και τον κατασκοπευω, σα να ψιλοτεμπελιαζει μου φαινεται!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Το πιασιμο ήταν μόνο στα πόδια. Από αστράγαλο και κάτω ήταν εντονότερο ενώ μέχρι τους μηρούς έσβηνε σιγά σιγά. Ίσως ήταν και θέμα παπουτσιου . Την προηγούμενη που έτρεξα με πιο φρέσκο παπούτσι, με ίδιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η επομένη με είχε βρει κομπλέ. Τεσπα, μπράβο σας που μπορείτε να βγάζετε τόσο βαριά προγραμματα.

dimitrissss
    Συμμετέχων

@echetlos @Elda Τελικά το BQ σε άλλη ηλικιακή κατηγορία είναι ο μόνος λόγος που με κάνει να θέλω να μεγαλώσω 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Ηλία, παιδί μου… εσύ προτιμάς το BBQ, υποθέτω…

Τελικά το BQ σε άλλη ηλικιακή κατηγορία είναι ο μόνος λόγος που με κάνει να θέλω να μεγαλώσω

big-blue
    Συμμετέχων

Δε φταίω, με (προσ)καλούν κάθε μέρα σε σχετικά events, με κρασάκια κτλ. Είναι κ τα γλυκά των γιορτώνε… Πάω γυμναστήριο, γιατί ο καιρός κ οι καταστάσεις δε με θέλουν να τρέξω έξω (4 τρεξίματα έχω κάνει απ’ τον ΑΜΑ), πλακώνομαι, πιάνομαι (απ το Σάββατο δε μπορώ να πάρω τις γάμπες μου:)) και μετά ξεπιάνομαι στο φαί:)

@dimitrissss
    τι στόχους βάζουμε για το Ναύπλιο;

@Elda
    σε βοηθάνε και τα κιλά – που δεν έχεις – στα πολλά χλμ. Νωρίς νωρίς πλακώθηκες στα 27άρια όμως

dimitrissss
    Συμμετέχων

@echetlos Φίλος μου τριαθλητής μου έχει πει ότι αυτή η περίοδος του έτους είναι περίοδος πάχυνσης!

@big-blue
    Ο στόχος είναι να κάνω επιτέλους μετά από καιρό έναν ημιμαραθώνιο και να είμαι ευχαριστημένος στο τέλος. Όσο για το φαΐ άστα να πάνε. Οι παιδικοί μου παλιόφιλοι έχουν γίνει πολύ foodie. Ασχολούνται με τη σωστή επιλογή κρεάτων και κρασιών, μαγειρεύουν εκπληκτικά από χόμπι και με προσκαλούν. Τι να κάνω ο έρμος;

Elda
    Συμμετέχων

@big-blue, Οντως το Σπυρο κι εμενα μας βοηθανε τα λιγα κιλα μας για τα πολλα χλμ (BTW, επιτελους καταφερα να ξαναφτασω τα 51 απο 55 που ειχα φτασει το καλοκαιρι). Αλλα δε θεωρω οτι ειναι νωρις, το Ναυπλιο ειναι νωρις! 😛 Θελω να κανω 2 30αρια και 3 32αρια, οποτε θα βγουν σχεδον βδομαδα παρα βδομαδα ξεκινωντας απο 24/12 μεχρι τις 11/2. Κανω και μια φορα τη βδομαδα (τις Δευτερες συνηθως αν ειναι καλος ο καιρος) 40 λεπτα ποδηλατο για recovery, εχω βαλει και 2-3 φορες/εβδ. σπιτικη ενδυναμωση, οποτε θεωρω οτι παει καλα το πραμα προς το παρον. Το βασικο ειναι οτι εχω ξαναβρει τη διαθεση για προπονηση, το οποιο ειναι και το κλειδι για μενα, χωρις διαθεση δε γινεται τιποτα.

@dimitrissss

Οι παιδικοί μου παλιόφιλοι έχουν γίνει πολύ foodie. Ασχολούνται με τη σωστή επιλογή κρεάτων και κρασιών, μαγειρεύουν εκπληκτικά από χόμπι και με προσκαλούν.

Σα να περιγραφεις το συζυγο, τρελα με τα κρασια εδω και χρονια, ολο σε εκθεσεις με τρεχει για δοκιμες, τα ΣΚ που εχει χρονο μαγειρευει ο,τι μπορει να φανταστεις σε φαγητα, γλυκα, ψωμια κλασικα (δεν αγοραζουμε ποτε απ εξω), αλλα ευτυχως δεν παχαινω γιατι δεν τρωω αηδιες, πχ ζαχαρη καθολου, ψωμι ελαχιστο και κρασι πολυ λιγο. Προχθες την Κυριακη για να καταλαβεις μολις γυρισα απο το 27αρι με περιμενε αρνι στο φουρνο με πατατες και μαρουλοσαλατα, για ποτε εξαφανιστηκε ουτε που το καταλαβα!

YannisV
    Συμμετέχων

@elda Βοηθάει και ο κουρκουμάς εκτός από τα λίγα κιλά 🙂

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Σήμερα το μενού είχε 8 γρήγορα. Δυστυχώς ο διάδρομος που δουλεύω ήταν πιασμένος και αναγκαστικά πήγα σε άλλον. Τελικά ξεκίνησα για 9 , που στην πορεία έγιναν 10. Είχε πιο ήπια αίσθηση από τον διάδρομο που συνήθως τρέχω για Αυτό του έδωσα λίγο παραπάνω για να μη πάει στράφι η προπόνηση. Έτσι τα πρώτα 6 έγιναν στο 4’57” και τα 4 τελευταία στο 4’37”. 4’50” μέσος ρυθμός, με μέσους παλμούς 128(!) Και μαξ 140(!!!). Εννοείται πως δεν την λαμβάνω καν υπόψιν μου αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μακάρι την Πέμπτη να.είναι ελεύθερος ο διάδρομος για να μη χάσω την επαφή με τις συνήθεις συνθήκες. Το 10 αρι θα συνεχίσει να αντικαθιστά το.8άρι στις γρήγορες. Αν όλα πάνε καλά θα κλείσω την εβδομάδα με 40(!). Πρωτόγνωρα νούμερα για την δεδομένη στιγμή του προγράμματος.
    Επίσης από Εχθές κάτι ενοχλήσεις στο λαιμό μαρτυρούν ότι κάτι πλησιάζει. Μακάρι να το αποφύγω αν και όλοι γύρω μου νοσούν.

Elda
    Συμμετέχων

@yannisv Ο κουρκουμας σουπερ, δεν το συζηταμε, αλλα ειναι για τους τραυματισμους των αρθρωσεων, αυτο το ξεπερασαμε, οποτε μου εχουν μεινει αρκετα χαπακια που δεν τα χρειαζομαι πλεον. Θα τα στειλω στον @Echetlos που τα εχει αναγκη τωρα!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 421 έως 435 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.