Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 436 έως 450 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Σαν πολύ οινόφιλοι έχουμε μαζευτεί εδώ. Μας βλέπω το επόμενο πάρτι να είναι γευσιγνωσίας:)
    Πάω για αρνητικό ρεκόρ χλμ, αυτό το μήνα, της 6ετίας!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ηλία μας αρέσει και το καλό ουίσκι όπως και το εκλεκτό κονιάκ. Προς το παρόν θα αρκεστώ σε λαπάδες και φιδέδες καθώς με επισκέφτηκε μια ιογενής γαστρεντερίτιδα, με συμπτώματα πόνο στα πόδια, διάρροιες και λίγο πυρετό. Η έναρξη της προετοιμασίας για τα εαρινά events αναβάλλεται για λίγες ημέρες. Βέβαια καλύτερα που ήρθε τώρα παρά μετά ή ακόμα καλύτερα που δεν ήρθε πριν! Πάντως γιατρός και φαρμακοποιός μου είπαν ότι κυκλοφορεί επιδημία και να αποφεύγεται και τις χειραψίες!

chamav
    Συντονιστής

Το ποτό με έσωσε από τον αθλητισμό…

than
    Συμμετέχων

Σώθηκε κ ο αθλητισμός! Win win situation!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δοκίμασα χθες τον αστράγαλο, 20′ τρέξιμο κι εναλλαγές με περπάτημα.
    Δεμένο βέβαια αλλά έδειχνε να μπορεί να πάρει τα φορτία.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Welcome back Νίκο!
    Σήμερα στον σωστό διάδρομο, έκανα 9 αντί 8 γρήγορα αφού από την αρχή οι παλμοί έπιασαν ρετιρέ. Τα 10 θα με ξετιναζανε οπότε από την αρχή τα γειωσα. Τα 7 πρώτα στο 4’59” και τα δύο τελευταία στο 4’41”. 4’56″/χλμ με μέσους παλμούς 149 και μαξ 162. Ήρθε και η πρώτη στραβή προπόνηση του προγράμματος.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Αναγκαστικά θα αναπροσαρμοσω το σαββατιατικο 20 αρικο ,και θα το πάω.όσο πιο safe γίνεται στο χωμάτινο μονοπάτι της γειτονιάς με το μάτι στους παλμούς αποκλειστικά.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

με ψάχνετε έμαθα, σας έλειψα εε! λογικό 😀

καλησπέρα σας φίλοι μου! ψιλοτεμπελιάζω είναι αλήθεια, ελπίζω να στρώσω! δεν είχα χρόνο να γράψω, πάμε στα γρήγορα!

την προηγούμενη Πέμπτη ένα 8ρι ελεύθερο σε 41:02 (ρυθμός 5:04) και
    την Κυριακή 14ρι LR σε 1:13:26 (ρυθμός 5:15), βγήκε πολύ ευχάριστα παρά την κούραση από τις διαιτησίες! συνολικά μόλις 30χλμ τρεξίματος στην εβδομάδα όμως..

κι από προχτές (Τετάρτη) ξεκίνησα κι επίσημα το νέο μου πρόγραμμα ημιμαραθωνίου 18 εβδομάδων με στόχο τον ημί του Βόλου!

πρώτη προπόνηση είχα διαλειμματική, 12×400 με προβλεπόμενο χρόνο 1:41′ στο καθένα και 1:30′ διάλειμμα ενδιάμεσα. τελικά βγήκαν σε 1:33(το τελευταίο), 1:35(2), 1:37(4), 1:38(3) και 1:39(2)! στο διάλειμμα έκανα διακόσια μέτρα χαλαρό τρέξιμο. μαζί με ζέσταμα, ανοίγματα(6) και αποκατάσταση βγήκαν συνολικά 11χλμ. ζορίστηκα μεν αλλά έχω να κάνω διαλειμματική από…πέρυσι, λογικό πιστεύω! έχω δηλώσει λίγο χειρότερο χρόνο 5ριου στο πρόγραμμα για να μη βγαίνουν οι προπονήσεις στα κόκκινα εξού και οι καλύτεροι χρόνοι.

χτες “δεύτερη προπόνηση” με 8.5χλμ σε ποδόσφαιρο 5×5 με φίλους!

αυτά για αρχή, συνεχίζουμε!

καλή σας μέρα!

dimitrissss
    Συμμετέχων

The bad news:
    Η γαστρεντερίτιδα επιμένει παρόλα τα αντιβιοτικά και λοιπά κουμπιά. Πάντα χωρίς πυρετό ευτυχώς. Αύριο ίσως βγω για κάνα μισάωρο.

The good news:
    Η γαστρεντερίτιδα αδυνατίζει :P. Παρόλες τις μεταμαραθώνιες κραιπάλες πάμε για αρνητικό ρεκόρ κιλών 😀

dimitrissss
    Συμμετέχων

5100 μέτρα σε 32 λεπτά. Μιλάμε για μυική κατάρρευση.

Elda
    Συμμετέχων

@dimitrissss η γαστρεντεριτιδα για να περασει γρηγροα θελει τη λεγομενη BRAT (banana, rice, apple, tea) diet. Το μηλο κατα προτιμηση ψητο στο φουρνο. Απαραιτητως αποχη απο γαλακτοκομικα. Αντιβιωση γιατι παιρνεις? Δε θελει αντιβιωση, ιος ειναι που κανει τον κυκλο του και η αυστηρη διατροφηβοηθαει να μην υποτροπιασεις. Περαστικα ευχομαι!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@elda Μαρία καλημέρα και χρόνια πολλά. Αντιβίωση παίρνω γιατί μου έδωσε ο γιατρός. Μαζί με almora (εδώ γελάμε) και κάτι άλλα για τον πόνο στο στομάχι. Δε τρώω φρούτα μήπως με πειράξουν. Έχω φάει φάει τόσο ρύζι όσο θα έτρωγα πριν από όλους τους μαραθωνίους του κόσμου. Όλο ρύζι, φιδέ και κοτόπουλο. Να φανταστείς τις μπανάνες που είχα στο γραφείο τις μοίρασα γιατί φοβήθηκα ότι θα με πειράξουν. Ευτυχώς είναι ανοιχτά σήμερα θα βγω για ψώνια. Εν τω μεταξύ χθες το πρωί που αισθανόμουν καλά είπα να πάρω κανονικό πρωινό με γάλα και ήλθε η απόλυτη καταστροφή!
    Ερώτηση: Το μήλο το κόβεις φέτες και το ψήνεις; Λογικά ναι.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Χρόνια Πολλά…
    Δημήτρη περαστικά…
    Στα δικά μου, τελικά λόγω καιρού έκανα πάλι το 20ρι στο διάδρομο. Στο 5’27”, μέσοι παλμοί 137 με μαξ 144. Επανήλθα λοιπόν,και έκλεισα την εβδομάδα με 39(!) Χλμ. Η ερχόμενη είναι εβδομάδα αποφόρτισης και θα σεβαστώ τους ρυθμούς αλλά όχι τον συνολικό όγκο. Η απαίτηση είναι για 25 αλλά σκοπεύω τα 30_33χλμ.

spy
    Συμμετέχων

… εκλεισε κι αυτη η εβδομαδα στα 92 χλμ χαρη στο χθεσινο 30αρι που βγηκε μεν αργα … αλλα το ζητουμενο για μενα ηταν να συμπληρωθουν τα χλμ … αφου λογω τροχαντηρα η κατασταση στην οποια βρισκομαι δεν ειναι κι η καλυτερη … αλλα χαιρομαι που το παλευω και ανταποκρινομαι στο προγραμμα μεχρι στιγμης! Τη περασμενη Δευτερα το 30λεπτο τεμπο στο 4:15/χλμ βγηκε οπως επρεπε … ενω κι η διαλειμματικη της Πεμπτης 5Χ1000 στο 3’55” με 2′ διαλειμμα με αφησε πολυ ευχαριστημενο αν και τα δυο τελευταια χλμ ολοκληρωθηκαν κατα 3″ πιο αργα !Φτιαχνει κι ο καιρος λιγακι … κι ετσι θα παρατητηθει αποσυμφορηση στους διαδρομους των γυμναστηριων … απο τους λατρεις του κρυου, του βορια … και του χειμωνα …!
    Χρονια πολλα και καλα Χριστουγεννα σε ολες κι ολους !

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλησπέρα κι από εμένα!

μετά από ένα ρεπό την Παρασκευή (δεν πρόλαβα να βγω αλλιώς..), τρώω συνεχόμενο ξύλο με αυτἀ που κάνω! πάμε λοιπόν:

Σάββατο πρωί είχα διαιτησία σε παιδικό όπου έτρεχαν αρκετά τα σκασμένα και έτσι αναγκάστηκα να κινούμαι. το μεσημέρι ήμουν βοηθός (διαιτητή ντε!) σε αντρικό και βαρούσα σπριντάκια για να τους πιάσω! μετά κι από αυτό ένιωθα μια σχετική κούραση αλλά έπρεπε να βγει το πρόγραμμα της εβδομάδας.. στο καπάκι λοιπόν 2χλμ ζέσταμα, 5Κ δυνατό τέμπο (για τα δεδομένα του προγράμματος) σε 23:36 (αντί 23:55 προβλεπόμενο) και 2χλμ αποθεραπεία. συνολικά 9χλμ σε 46:11. το πρόγραμμα έλεγε 10ρι με ένα παραπανίσιο χιλιόμετρο ζέσταμα αλλά το έκαψα.

Κυριακή μεσημέρι πλακώνομαι στο φαγητό, όμως ἐχοντας υπόψη πως έχω να βγάλω και ένα LR, προσπαθώ να όσο γίνεται να συγκρατηθώ. και 2 μόνο ποτήρια ρετσίνα ενώ τέτοια μέρα πέρυσι δεν θυμόμουν πως με λένε! τελικά επιστρέφω σπίτι 6και, δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ και μετά από καμιά ώρα με συσσωρευμένη κούραση βαράω και το 13ρι LR σε 1:08:13 (ρυθμός 5:15 με προβλεπόμενο 5:19). ένας θεός ξέρει πως βγήκε κι αυτό, από τη μέση και μετά το μεσημεριανό αρνί κυριάρχησε πάνω μου!

βγήκε παρόλα αυτά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με 41,5 χλμ συνολικά!

αύριο πρωί φεύγω για 2 βράδια στο Μπάνσκο κι έτσι σκεφτόμουν αν είμαι καλά να βγω και σήμερα για ένα ελεύθερο, αλλιώς να την κάψω τελείως την προπόνηση. τελικά παραδόξως ένιωθα καλά και βγήκα για 8ρι, το οποίο πήγα όσο πιο αργά γινόταν για να μη σκάσω και με μαζεύουν. τελικά 8χλμ σε 43:50 (ρυθμός 5:28) και τα πόδια απλά δεν ήθελαν παραπάνω. αδιάφορο όμως, αυτό που ήθελα βγήκε! τώρα δύο μέρες πλήρης ξεκούραση και από Πέμπτη ξανά…στο ρίνγκ!

ΥΓ1. καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους! με υγεία πάνω απ όλα! φύγαμε για Μπάνσκο!
    ΥΓ2. Δημήτρη περαστικά!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 436 έως 450 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.