- Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Οκτωβρίου 2018 στις 22:13 #100306
tzatzikis90ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σας!
20ρι κουρασμένο χθες το απόγευμα μετά από 9:30 ώρες ορθοστασία στη δουλειά και μια ώρα με το ζόρι ξεκούραση ενδιάμεσα. τελικά 5:06 μέσο και 161 παλμοί, αναπάντεχα καλός συνδυασμός με αυτά τα δεδομένα! ένα τζελάκι στη μέση μόνο και 200ml νερό. σημειωτέον πως είχα τρέξει και 12ρι προχτές, στα χαλαρά όμως για να μην πιεστώ.
επίσης την Πέμπτη βγήκε 12ρι με 4:59 μέσο και 152 παλμούς(λίγο καλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα σε ρυθμό και παλμούς).
από σήμερα ξεκίνησε διαβολοεβδομάδα καθώς το πρόγραμμα στη δουλειά δεν βοηθάει και με δεδομένο το 32ρι που πρέπει να βγει, ενδεχομένως να αρκεστώ σε 3 προπονήσεις συνολικά. βλέποντας και κάνοντας..
αυτά για σήμερα, καλή συνέχεια!
16 Οκτωβρίου 2018 στις 01:51 #100342
KalogeridisΣυμμετέχωνΣχεδόν 16 χλμ σήμερα.
Ξεκίνημα με 4,21 χλμ στο 5’56” (25′).
Συνέχεια με 4×2 χλμ στο 4’26” με 5′ στο 5’56”.
Αυτό το κομμάτι βγήκε 10,66 χλμ σε 51’16” (4’49″/χλμ)
Οι μέσοι ήταν 151 και οι μαξ 169(!!!)
Ήταν η πρώτη φορά που έτρεχα αρκετή ώρα σε πίεση και βρισκόμενος πάνω από 160 δεν διαμαρτυρήθηκε το στομάχι. Πιστεύω πως μπορεί να είχε και κάτι ακόμα.
Έκλεισα με ένα χλμ αποθεραπεία στο 5’56”.
Εξίσου εντύπωση μου έκανε η απίστευτη εφίδρωση μου . Σίγουρα πρέπει να βάλω τα saltstick στο παιχνίδι γιατί με τις ταμπλέτες που παίζω δεν παίρνω όλη την ποσότητα αφού πίνω 2_3 γουλιες μόνο. Στο σημερινό σετ ήπια 1,5 λίτρα υγρά και με το πέρας είχα χάσει 3 παουντς βάρος.16 Οκτωβρίου 2018 στις 19:22 #100404
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχων@kalogeridis Παναγιώτη σου απαντάω εδώ σε σχέση με το ημιμαραθώνιο workout που θα κάνεις, γιατί μάλλον βολεύει περισσότερο. Το θέμα που βλέπω με τους 155 παλμούς ως στόχο για τα 21χλμ είναι ότι τόσους είχες πριν 2-3 βδομάδες στο 2ο πεντάρι του αγωνιστικού 10αριού που είχες κάνει (δεν έχω μνήμη ελέφαντα, έψαξα και το βρήκα :)). Αν σε εκείνο το 10άρι ήσουν χαλαρός, τότε όντως οι 155 παλμοί είναι εντός ορίων για τα 21χλμ. Αν ήσουν όμως σκασμένος στο τέλος, τότε ίσως πρέπει να αναπροσαρμόσεις.
Όπως και να ‘χει όμως, δεν θα χαλάσει ο μαραθώνιος από ένα workout που δεν βγήκε στο 100%. Εκτιμώ μάλιστα ότι κέρδος θα υπάρχει ούτως ή άλλως. Θα σου έλεγα να κινηθείς σε ένα σβέλτο ρυθμό, ενδεχομένως και στο τίμιο 155 που λες και να δεις πώς είσαι στο τέλος. Αν είσαι περισσότερο άνετος απ’ ό,τι πρέπει, θα μπορούσες να πας τον μαραθώνιο ελαφρώς πιο κάτω. Αν είσαι οριακά, τότε θα μπορούσες να τον πας 5 παλμούς πιο κάτω (οι πιο έμπειροι μπορούν να με διορθώσουν). Αν δεν βγει καν το workout γιατί κλάταρες στα 15χλμ, θα τον πας πχ 10 παλμούς πιο κάτω. Τι λες;
16 Οκτωβρίου 2018 στις 19:43 #100406
KalogeridisΣυμμετέχωνΣτο τέλος του δεύτερου πενταριου ήμουν 168. Χθές 169. Κάπου εκεί είναι το ταβάνι. Τώρα με αυτά που λέμε, σκέφτομαι στις ανηφόρες να μη περάσω τους 150(1ο πενταρι), τους 154(2ο πενταρι), τους 156(3ο) τους 160(4ο) ώστε στο τελευταίο χλμ να μπορέσω να ανοίξω με ο.τι ρέστα διαθέτω. Στο κατηφορικό κομμάτι θα μαζεύω μποσικα για να μη ξεφύγω στην ανηφόρα.τι λες?
16 Οκτωβρίου 2018 στις 20:18 #100408
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΝα σου πω, αν το μαξ σου ήταν 169, τότε μια καλή προσέγγιση για τον μαραθώνιο θα ήταν να τον πας στο 85% αυτού, που είναι οι 143 παλμοί. Είμαι σχεδόν βέβαιος όμως ότι δεν είναι αυτό το μαξ σου, γιατί αν το έπιανες θα πάσχιζες να αναπνεύσεις, θα ένιωθες και καμιά ζαλάδα πιθανόν και ίσως να ξερνούσες και λίγο. Αν αυτά δεν περιγράφουν τη χθεσινή σου κατάσταση, τότε είσαι σίγουρα 5 πάνω, και πιθανόν παραπάνω. Γιατί δεν κάνεις αυτό που προτείνει ο Daniels; Κάνε 2 2λεπτα ανηφορικά σπριντ. Αν στο 2ο οι παλμοί σου είναι λιγότεροι απ’ ότι στο 1ο, τότε λογικά αυτοί του 1ου είναι οι max σου. Αν είναι περισσότεροι, κάνε ένα 3ο σπριντ και δες τι γίνεται εκεί. Τώρα έχω ένα φόβο ότι ένα μήνα πριν τον μαραθώνιο δεν θες να κάψεις κανένα δικέφαλο, επομένως με το που κλείσεις με το καλό τον μαραθώνιο θα κάνεις αυτό το τεστάκι, μετά θα εγκαταστήσεις 3 προγράμματα στον υπολογιστή και μετά δεν θα έχεις καμία απορία.
Για το 21άρι, κάνε αυτό που λες και δες πώς θα πάει. Στις κατηφόρες μην καίγεσαι, θα σου έλεγα να προσπαθείς να κρατάς τους παλμούς σχετικά ψηλά, ίσως λίγο κάτω από το μέσο όρο.
16 Οκτωβρίου 2018 στις 20:28 #100410
VickyΣυμμετέχωνΕπειδή ζηλεύω που ρωτάει ο Παναγιώτης….είπα να ρωτήσω και εγώ…
Στον ημιμαραθώνιο προχθές με μέσο pace 4:50 ήμουν στους 159 παλμούς….τελείωσα άνετα….νομίζω ότι μπορούσα πιο γρήγορα…
Έτρεξα πεντάρι τον Μάιο…γρήγορα για μένα, pace 4:25 κόντευα να σκάσω…οι παλμοί 170….
Τωρα είμαι λίγο καλύτερα από ότι τον Μάιο…
Με τι pace θα μπορούσα να πάω στον μαραθώνιο στην Αθήνα;;16 Οκτωβρίου 2018 στις 20:38 #100412
KalogeridisΣυμμετέχωνΕννοείται πως δε το δοκιμάζω τώρα. Τώρα για το 143 , όπως προανέφερα έχω πρόσφατο 147 σε δύσκολο μαραθώνιο λόγω καιρικών συνθηκών. Οπότε σαν τιμή την κρατάω με μικρή επιφύλαξη για + 1-2 παραπάνω λόγω καλύτερης προετοιμασίας.αυτα για τον μαραθώνιο.
Για τον ημιμαραθώνιο τώρα , με τον τρόπο που προτείνεις θα πάρω το απόλυτο μου. Συμφωνώ μέχρι κεραίας…
Επειδή όμως η διαδρομή με αγχωνει (χρεωνομαι στα ανηφορικά δυσανάλογα του ξεχρεωματος της κατηφορας), θα βάλω πάτωμα τους 145 στο πρώτο μισό , τους 155 στο δεύτερο … Και από εκεί και πέρα ο,τι δείξει το ορολογιο… Σταθερό τρέξιμο +- 4 γύρω από το μέσο επιθυμητό Ρυθμό (ιδανικότερο) δε μπορώ να το ελέγξω. Χρειάζομαι μεγαλύτερο εύρος.σε ευχαριστώ πολύ Σωτήρη!16 Οκτωβρίου 2018 στις 20:48 #100414
KalogeridisΣυμμετέχων@vicky εσύ να μείνεις με τη ζήλεια!
16 Οκτωβρίου 2018 στις 21:27 #100416
tzatzikis90Συμμετέχωνχαμός στο ίσιωμα προβλέπεται όσο πλησιάζουμε το στόχο!
Προσωπικά είδα το χρόνο της Βίκυς στη Θεσσαλονίκη και γούρλωσα τα μάτια (από χαρά) αφού δείχνει τρομερά βελτιωμένη σε σχέση με τα Γιάννενα! εκτός κι αν υπήρξε κάποια διαφορά στις προηγούμενες 1-2 μέρες πριν τους αγώνες που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο. Με τέτοιο ρυθμό και μάλιστα άνετη, όπως λες, ίσως είσαι για κάτι πιο γρήγορο από εμάς στην Αθήνα. αλλά από την άλλη εγώ είμαι και άσχετος, δεν έχω ιδέα!
ο Παναγιωτάκης από την άλλη προσπαθεί ο καημένος και μένει να δούμε τι θα καταφέρει! προσωπικά μιλώντας, ελπίζω να πατώσει στο τεστ για να έχουμε εύκολο στόχο στην Αθήνα 😀 <3 <3 <3 😀
στα δικά μου τώρα, δούλευα μέχρι τις 18:00 και ήθελα να προλάβω να βγω για μια ώρα πριν νυχτώσει. ήθελα και να πιέσω και τελικα…12ρι με 4:38 μέσο και 171 παλμούς! δεν ξέρω που τη βρήκα τέτοια ταχύτητα τέτοιο καιρό, μη με ρωτάτε πράγματα στα οποία δε μπορώ να απαντήσω!
ξεκούραση τώρα και Παρασκευή πρωί το μεγάλο crash test των 32 σε διαδρομή με όσα ανηφορικά χιλιόμετρα μπόρεσα να βρω στην Κέρκυρα (που να μη χρειάζεται ορειβατικό σκοινί 😛 ).
λίγο έμεινε αδέρφια, υπομονή!
16 Οκτωβρίου 2018 στις 22:18 #100418
KalogeridisΣυμμετέχωνΤρι-σκατα-ρατε ξενοδοχοϋπαλληλε σκέφτομαι να δώσω ριπορτ αποτυχίας στο τέστ, ώστε να σε στείλω στη Βίκυ για παρέα, να σε σκάσει, και να σε περάσω παρελαύνοντας.η Βίκυ (φτου φτου) δε πιάνεται !!! Μόνο με λασο μπας και μας τραβήξει!
16 Οκτωβρίου 2018 στις 22:22 #100420
KalogeridisΣυμμετέχωνΟ @giorgostatsis που είχε τρέξει μαζί μου ένα Λονγκ προπερσι στο Πολυτεχνείο Χανίων, μου είχε πει ότι η διαδρομή είναι δύσκολη, οπότε ίσως η Αθήνα να μου επιτρέψει να βγάλω κάτι καλύτερο από το τερέν προπόνησης μου.
16 Οκτωβρίου 2018 στις 22:38 #100424
KalogeridisΣυμμετέχων@vicky με τις πιο ταπεινές εκτιμήσεις μου , ο αργότερος μέσος Ρυθμός είναι το 5’20” με την τρέχουσα κατάστασή σου. Οι πίνακες μιλάνε για μικρότερες νούμερα. Εγώ υπολογίσω (ίσως υπερβολικά) ανηφορα, μάτιασμα και λοιπά απρόοπτα. Μη ξεχνάς όμως ότι οι 159 που έδωσαν το μαγ(κ)ικο 4’50” ήταν σε ιδανικές συνθήκες. Φλατ, Σούπερ καιρός, στην ασφάλεια της γνώσης της διαδρομής. Θα έκανες καλύτερη εκτίμηση αν είχες αντί του νυχτερινού, τον ημιμαραθωνιο του Αρκαλοχωρίου που είναι από πλευράς κλίσεων , προσομοίωση Αθήνας. Το ίδιο ισχύει και για τα Γιάννενα. Βέβαια ακόμα και σε φλατ οι τιμές που πετυχαίνεις αντιπροσωπεύσουν τη δουλειά που έχεις ρίξει. Ο προπονητης σου τι σου λέει για την τρέχουσα κατάστασή σου και την εκτίμηση του χρόνου σου?
16 Οκτωβρίου 2018 στις 23:26 #100428
YiannisΣυμμετέχωνΜε συγχωρείτε @kalogeridis και @sotiris_diamantopoulos εντελώς καλοπροαίρετη απορία, αλλά πόσες φορές το λεπτό κοιτάτε το ρολόι σας όταν τρέχετε? Εγώ δεν μπορώ να ελέγχω κάθε λίγο κ λιγάκι τον ρυθμό μου, κάνω κάτι λάθος?
16 Οκτωβρίου 2018 στις 23:49 #100432
KalogeridisΣυμμετέχωνΔε το πολυκοιταω. Καταλαβαίνω πλέον που ειμαι . Στο διάδρομο θα το κοιτάξω στην αλλαγή των κομματιών από αργό σε γρήγορο και σε κάθε αλλαγή. Στο δρόμο ανά ένα χλμ που με ειδοποιεί για την απόσταση ούτε που το κοιτάω. Όταν μπω σε ανηφορα το βλέπω για να εκτιμήσω τη διαχείριση της από την τιμή που θα δω.
16 Οκτωβρίου 2018 στις 23:59 #100434
YiannisΣυμμετέχωνΔλδ μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι στους 155 και τους ρίχνεις στο 152 π.χ. χωρίς ρολόι?
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.