- Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη
Nestoras Katsios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
16 Μαΐου 2017 στις 17:06 #50898
Nestoras Katsios
ΣυμμετέχωνΤην Κυριακή λοιπόν διεξήχθη στην Παραλία Κατερίνης ο αγώνας θεσμός πλέον στη μεσαία απόσταση του τριάθλου (half ironman, 1.9km/90km/21km). Ίσως ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα πλέον, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά και του συναγωνισμού, αφού συγκεντρώνονται οι περισσότεροι δυνατοί αθλητές από όλη την Ελλάδα. Αριθμός συμμετοχών (180) σε επίπεδα ρεκόρ, και αρκετοί στη μικρή απόσταση που διεξήχθη το Σάββατο. Ξεκίνημα στις 7,30 το πρωί με τον ήλιο χωρίς να καίει ακόμα αλλά να ενημερώνει για τις προθέσεις του αργότερα (κολύμπηστε τωρα και σας περιμένω μετά στο τρέξιμο να σας κάψω). Η θάλασσα σχεδόν λάδι, αλλά γεμάτη από νεαρές τσούχτρες (πέρασα τρεις φορές από κοπάδι, δε μου εχει ξανασυμβει αυτο, να συγκρούομαι και να ανοιγω πέρασμα κυριολεκτικά ανάμεσα από δεκάδες μικρές αλλά ακίνδυνες (?) τσούχτρες. Σχετικά καλός ρυθμός για τα δεδομένα μου, 1,45-1,48’’ για τα 2χμ που μέτρησακαι βγαίνω αρκετά ξεκούραστος για την αλλαγή προς το ποδήλατο. Ο αγώνας καταδίωξης για μένα ως μέτριος κολυμβητής τώρα ξεκινάει, αφού βγήκα από το νερό κάπου στην 60η θέση. Τα πρώτα χιλιόμετρα του ποδηλάτου ξεκινούν με δυνατό ρυθμό, δεν είχε αέρα ακόμα, και αρκετές προσπεράσεις. Είχε πλέον ζεστάνει αρκετά, και έπινα σχολαστικά νερό και τροφοδοσία. Προοδευτικά ο αέρας δυνάμωνες, και κατά την επιστροφή στη ζώνη αλλαγής πλέον ήταν αρκετά ισχυρός. Τα πρώτα σημάδια της αφυδάτωσης πλέον αισθητά, από προειδοποιητικές κράμπες όταν πήγα να αλλάξω ρυθμό στον κόντρα άνεμο. Προσεγγίζω τη ζώνη αλλαγής, αλλάζω γρήγορα για το τρέξιμο (πλέον κάπου στην 25η θέση του αγώνα) που θεωρητικά είναι και το δυνατό μου σημείο. Η ζέστη πλέον αφόρητη, 11 ή ώρα πλέον, ο ηλιος ψηλά και η θερμοκρασία κοντά στους 30c. Από τα πρώτα χιλιόμετρα φαινόταν ότι ο ημιμαράθωνιος θα ήταν σκληρός, αφού το 4,10’’ που είχα σκοπό να τον τρέξω κατάφερα να το κρατήσω μόνο στα τρια πρώτα χιλιόμετρα και με τους παλμούς ήδη ψηλά. Αναγκαστικά προσεγγίζω πιο αμυντική τακτική στο 4,25-4,30’’ βλεποντας ακόμα και δυνατούς αθλητές ήδη να αναγκάζονται να περπατούν από κράμπες. Στάση σε κάθε σταθμό για ανεφοδιασμό, νερο, αλμυρά coca cola και ξανα νερό. Στο 8οχμ πλέον παλεύω με κράμπες και οι αρχικοί φόβοι για εγκατάλειψη πλέον φαντάζουν σαν αναγκαστική λυτρωση, κάπου με κρατάει ότι είμαι μακριά από το χώρο του ποδηλατού και το ξενοδοχείο «κάτσε να τρέξουμε ως εκει να αποφυγω το περπάτημα στο λιοπύρι και εγκαταλείπω στο 10ο τουλάχιστον». Φτάνοντας στο πρωτο από τους δυο γύρους τρεξίματος, κόσμος, φωνές μουσική παροτρύνσεις, κάπου έδωσαν ώθηση και σκέφτομαι «ένα δεκάρι έμεινε, του πούστη». Πλέον εχω σταθεροποιηθεί στο 4,30’’, φαίνεται εφικτό να το κρατήσω και συνειδητοποιώ ότι προσπερνάω συνεχώς αθλητές, οπότε ίσως δεν πάω τόσο άσχημα όσο πίστευα για τη δεδομένη ημερα (πρέπει να είχε ανέβει στους 31-32c πλέον η θερμοκρασία). Νερό κοκακολα αλμυρά, συνεχίζω σχολαστικά σε κάθε σταθμό, και καταφέρνω να τερματίσω σε 4ωρες 43’, 10η θέση γενικής ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες τριαθλητες μεγάλης απόστασης. Το τρέξιμο βγηκε σε 4,23’’ ρυθμό, τόσο και πιο αργά το πήγαν και οι πιο γρήγοροι αθλητές όπως έμαθα στο τέλος, ανάμεσα τους τέσσερις με ρεκόρ 2,45’-2,55’ σε μαραθώνιο. Τέλος καλό λοιπόν, και του χρόνου πάλι εκεί.
16 Μαΐου 2017 στις 17:12 #50900Nestoras Katsios
ΣυμμετέχωνΟ αγώνας μου https://connect.garmin.com/modern/activity/1732519716
Και τα αποτελέσματα
http://esportevents.gr/events/events.php?id=37416 Μαΐου 2017 στις 17:45 #50902chamav
ΣυντονιστήςΣυγχαρητήρια Νέστορα. Φαντάζομαι τη δυσκολία των συνθηκών, καθώς κι εγώ την Κυριακή έσκασα ψηλά στο βουνό. Πόσο άλλο στην Κατερίνη. Αν αφιέρωνες λίγο χρόνο στην πισίνα, θα έβγαινες από το νερό πιο μπροστά και μετά ποιός να σε φτάσει! Μπράβο και πάλι.
16 Μαΐου 2017 στις 23:30 #50924tazi
ΣυντονιστήςYo ho ho Νεστορα και ενα μπουκαλι νερο ακομα!!, για να λες οτι φλερταρες με την εγκαταλειψη και παρολα αυτα συνεχισες στο 430, φανταζομαι πολυ δυσαρεστεσ καταστασεις. Συγχαρητηρια παντως, ο χρονος και το πλασαρισμα ειναι εξαιρετικα!!!!!
17 Μαΐου 2017 στις 10:24 #50940George Kar
Συμμετέχωνμπραβο φιλε για τον αγωνα κ την προσπαθεια σου!
17 Μαΐου 2017 στις 11:23 #50942Nestoras Katsios
ΣυμμετέχωνΓιωργο ελειψες φίλε! Νικο ηπια μετα τον αγωνα μεχρι το βραδυ 4 λιτρα νερό και άλλα 3 μεχρι το επομενο μεσημερι
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.