Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Beet it-Νιτρικο άλας για δρομεις

Beet it-Νιτρικο άλας για δρομεις

• Αυτό το θέμα έχει 11 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη geomaz.
Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Τις προαλλες που αγορασα maurten απο ενα φαρμακειο στο Ελληνικο μου εδωσε δωρο κι ενα μπουκαλακι beet it. Mου ειπε οτι καλο ειναι να το παρει κανεις 1-2 ωρες πριν απο εναν αγωνα ή LR ή δυνατη προπονηση και αν προκειται για μαραθωνιο ολη την εβδομαδα πριν το μαραθωνιο, ενα καθε μερα καθως και το πρωι του αγωνα 1-2 ωρες πριν.

Ειπα να το δοκιμασω στον αγωνα στην Ψαθα, οποτε 1.5 ωρα πριν ηπια το σφηνακι, ευτυχως ειναι μονο 70 ml γιατι σε γευση δεν ειναι ο,τι καλυτερο αν και απο αυτα που ειχα διαβασει το περιμενα πολυ χειροτερο. Μετα ηπια και 500ml νερο με σκονη maurten μεχρι που ξεκινησε ο αγωνας, 2 τζελακια maurten κι ενα high 5 καφεινη και 3 saltsticks. Δεν ξερω τι απ ολα αυτα επαιξε ρολο, αλλα το 30αρι βγηκε πολυ ανετα, παρα τη ζεστη και τον ηλιο δεν ενιωθα σχεδον καθολου κουραση ουτε καρδιαναπνευστικα ουτε μυικα και σημερα 2 μερες μετα νιωθω σα να μην ετρεξα καθολου. Σιγουρα θα κανω και το 6ημερο πρωτοκολλο, ετσι κι αλλιως εδω και χρονια εχω διαβασει για τα Ωφέλη του παντζαριου στους δρομεις κι ετρωγα καθημερινα παντζαρια, αλλα δεν εχει καμια σχεση το νιτρικο αλας του μπουκαλιου με αυτο ενος βρασμενου παντζαριου.

Για οσους ενδιαφερονται για περισσοτερες λεπτομερειες στο site της εταιρειας και στο amazon για κριτικες. Στην Ελλαδα δεν ειδα να το φερνει αλλος εκτος απο το φαρμακειο που αναφερω στην αρχη.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Elda@ Σίγουρα το beet it δεν ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στην επίδοση σου κατά τη γνώμη μου. Σε μένα δεν έκανε κάτι, ίσα-ίσα που μου χάλασε το στομάχι με αυτή την απαίσια γεύση που έχει. Αφού νόμιζα ότι ήταν χαλασμένο. Τρεις φορές δοκίμασα και το ήπια πριν την προπόνηση και τις τρεις χάλια μαύρα. Έχουν μείνει 5-6 μπουκαλάκια όποιος τα θέλει του τα στέλνω και πληρώνει τα μεταφορικά.

Elda
    Συμμετέχων

@manolee , Mεταφερω αυτο που εγραψες στο αλλο τοπικ της αγγελιας εδω, ωστε να μη χαθει εκει.

Πάντως δεν προκύπτει από κάπου ότι υπάρχει όφελος στο να το πίνει κάποιος για μια εβδομάδα πριν από αγώνα
    Συμφωνα και με την εταιρεία 1-12 ώρες πριν την δραστηριότητα έχει νόημα.

Αντιγραφω απο το site της εταιρειας:

https://www.beet-it.com/nitrate-400
    Dosing Guidelines
    Consume 1-2 shots one to three hours before training and for up to 6 days prior to competition.

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Πως φτιάχνουμε χυμό από παντζάρι; Το βράζουμε και πίνουμε το χυμό ή ωμό το βάζουμε στον αποχυμωτή;

Fanis
    Συμμετέχων

karakatsanisg ωμό τον φτιάχνουμε χυμό, καλύτερα φυσικά σε αποχυμωτη αργής σύνθλιψης.μπορεις μαζί με τους βολβούς να βάλεις και τα φύλλα τους και μαζί καρότο, λεμόνι, πράσινο μήλο κτλ

Elda
    Συμμετέχων

@karakatsanisg7 εγω παλιοτερα που εφτιαχνα καθημερινα παντζαροχυμο εκανα τα εξης: επαιρνα ενα μεγαλουτσικο παντζαρι, ενα καροτο και ενα μηλο, ολα ωμα. Πλυσιμο και ξεφλουδισμα και μετα κοψιμο σε κομματια και στον αποχυμωτη. Προαιρετικα προσθετεις λιγες σταγονες λεμονιου η ενα στιμμενο πορτοκαλι.

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Θα το κάνω. Ευχαριστώ ελπίζω να πίνεται γιατί σκέτο παντζάρι είναι αηδία.

Fanis
    Συμμετέχων

Με λεμόνι, καρότο και πράσινο μήλο πίνεται για πλάκα.νιωθεις μια ευεξία…

Skargas
    Συμμετέχων

Υπάρχει κι΄αυτό, το οποίο χρησιμοποιώ εγώ, και παραγγέλνω από Αγγλία 24άδα, 1,70 ευρώ το ένα! ( Εδώ το βρίσκεις, περίπου 2,70 )
    Zipvit Zv7N Beetroot Nitrate Performance Gel cherry 60 ml

geomaz
    Συμμετέχων

Εαν υποθεσουμε οτι το νιτρικο αλας απο το χυμο μπατζαριων βοηθαει σε καλυτερες επιδοσεις, πιστευετε οτι θα ισχυει το ιδιο και με τα λεγομενα προ-εξασκητικα νιτρικα συμπληρώματα τυπου πχ κιτρουλινης/αργινινης ;

Διαβαζα πριν λιγο ενα σχετικο αρθρο, οπου ισχυριζοταν οτι οι συγκεκριμενες ουσιες βοηθουν στην καλυτερη κυκλοφορια του αιματος κατα την ασκηση κλπ.

Υπαρχει καποιος που εχει αποψη σχετικα με αυτα τα συμπληρωματα και εαν εχουν σχεση με τα αθληματα αντοχης πχ αγωνα μαραθωνιου-αφου χρησιμοποιουνται κυριως στα γυμναστηρια για αναεροβια ασκηση εαν καταλαβα σωστα

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων
    geomaz
    Συμμετέχων

Sotiris Diamantopoulos,πολυ ενδιαφερον φιλε μου σε ευχαριστω πολυ

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.