Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Ρούχα & εξοπλισμός / Foot Pod VS Αγορά νέου Ρολογιού

Foot Pod VS Αγορά νέου Ρολογιού

 • Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη πριν από τον χρήστη savas.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #115610
  savas
  Συμμετέχων

  Καλημέρα και καλή χρόνια σε όλους , με πολλά πολλά χαμόγελα και επιτυχίες. Σκέφτομαι να αγοράσω το Foot Pod για το Garming310XT ,αντί για νέο ρολόι . Το σκεπτικό μου είναι ότι με το Foot Pod θα έχω ακριβή μέτρηση της απόστασης για τρεξίματα εντός κυκλικού στίβου (εφόσον βεβαια αυτό ρυθμιστεί σωστά) , συν βέβαια τις επιπλέον ενδείξεις για cadence και μήκος βηματισμού , πού δεν τις έχει το 310ΧΤ . Είναι σωστό το σκεπτικό μου ; Θα απαλλαγώ επιτέλους από το κλέψιμο του Gps ;
  Ευχαριστώ πολύ !

  #115612
  Echetlos
  Συντονιστής

  Καλή χρονιά, Σάββα!
  Θεωρητικά, το footpod έχει πολύ μεγαλύτερη (έως και απόλυτη) ακρίβεια από το GPS αλλά…
  Θέλει πολύ καλό και συχνό καλιμπράρισμα και στον “τύπο” διασκελισμού που θα έχεις στα κομμάτια. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι πρέπει να το καλιμπράρεις ακόμη και με το παπούτσι της προπόνησης.

  Απ’ την άλλη, με ένα απλό χρονόμετρο λύνεις όλα σου τα προβλήματα στον στίβο, ενώ αν χρησιμοποιείς το timer του 310, θα μπορείς και να περνάς τις προπονήσεις σου.

  #115616
  savas
  Συμμετέχων

  Το καλιμπράρισμα μια φορά δεν γίνεται ; Αν δηλαδή τρέξω ένα “μετρημένο” 5άρι και το διαιρέσω με την απόσταση πού θα γράψει το Foot pod και ότι προκύψει x 100 , αυτό πού θα προκύψει θα “παίζει” ;

  Το σκεπτικό ότι “αγοράζω” φτηνά τις επιπλέον ενδείξεις για cadence και stride length , ενώ αν αγόραζα νεό ρολοί ναι μεν θα τις είχα αλλά θα εξακολουθούσε να με κλέβει το gps , είναι σωστό ;

  #115618
  Echetlos
  Συντονιστής

  Νομίζω πως δεν γίνεται μια κι έξω, θέλει κάθε τόσο επανάληψη και υπό συνθήκες.
  Απ’ όσο ξέρω, το χρησιμοποιεί ο @chamav. Ας μας πει.

  #115620
  chamav
  Συντονιστής

  Νοσταλγώ τις ημέρες που είχα το Garmin FR70 και το footpod. Δεν είχα ποτέ ανάγκη για φόρτιση (και τα δύο με μπαταρία που κράταγε χρόνο) και επιπλέον απόλυτη ακρίβεια στο ρυθμό (στιγμιαία και στο δευτερόλεπτο). Δυστυχώς, το FR70 χάλασε και έμπλεξα κι εγώ με τα GPS.

  Όσον αφορά στο καλιμπράρισμα, η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από τον ρυθμό τρεξίματος. Αν δηλαδή το καλιμπράρεις όταν τρέχεις με 6 λ/χλμ, θα δεις κάποια απόκλιση όταν θα τρέχεις με 4 λ/χλμ. Δεν παρατήρησα αποκλίσεις από άλλους λόγους.

  Προσωπικά το είχα καλιμπράρει στον συνήθη ρυθμό καθημερινής προπόνησης, και πριν πάω σε κάποιον αγώνα, το ρύθμιζα στον ρυθμό αγώνα.

  #115628
  savas
  Συμμετέχων

  Ευχαριστώ πολύ Νικόλα , ευχαριστώ πολύ chamav !

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.