Τοποθέτηση ετικέτας: Forerunner 935, garmin
- Αυτό το θέμα έχει 71 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη
pseiras.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
9 Μαΐου 2019 στις 12:44 #107854
Periklis
ΣυμμετέχωνΕνδιαφέρομαι για την αγορά του 935 και θέλω γνώμες και επιχειρήματα για να πειστώ ότι το ρολόι αυτό αξίζει τα 400plus ευρώ που κοστίζει. Θα είναι το πρώτο μου ρολοι! Δεν ειναι το θέμα μου τα χρήματα, αλλά η αίσθηση ότι θα τα δώσω τουλαχιστον για ενα ρολόι που τεχνολογικά και σε σε θέματα ακριβειας (πχ gps, καρδ. παλμοι κτλ) θα είναι αξιόπιστο.
Μαλιστα ηδη ξεκινησαν οι προπαραγγελίες για τα νέα μοντέλα της garmin. Μεταξυ αυτών και το νέο forerunner 945. Σαν νέο μοντέλο αυτό αν και ακριβότερο τωρα στις αρχες, προβλέπεται να εχει καλυτερη ακρίβεια;
Δίνω έμφαση στην ακρίβεια γιατί οι εφαρμογές που έχουν τα ρολόγια λιγο πολυ σε εναν ερασιτέχνη δρομέα-αθλητή που δεν ασχολείται με πολλά αθληματα σοβαρά, δεν του ειναι χρησιμα. Επομένως το να ξερεις οτι οι μετρησεις σου ειναι σωστές ειναι σημαντικο θεωρώ.
Δηλώνω ερασιτέχνης καθώς τρέχω μεν αλλα με normal χρονους.Εχω κάνει 5 ώρες το Μαραθώνιο και 2 ώρες τον ημι-Μαραθωνιο για να καταλάβετε. Κάνω Τακτικό τρέξιμο γυρω στα 35-40km ανα βδομάδα. Θα ήθελα τα “φώτα” σας πάνω στο θεμα γενικότερα και ειδικοτερα στο 935 forerunner εφοσον εχετε κιολας εμπειρία με το ρολόι αυτό.Ευχαριστώ
9 Μαΐου 2019 στις 13:13 #107858Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΓια δες μια πλήρη ανάλυση του ρολογιού
εδώ9 Μαΐου 2019 στις 14:08 #107864Periklis
ΣυμμετέχωνΑυτη ειναι ΥΠΕΡ-πλήρης ανάλυση! Ευχαριστώ. Ομως η απορία μου ισχύει. Το ρολόγι αυτό αν το αγοραζα το 2017 θα ηταν χωρις αμφιβολία κορυφαίο. Τώρα ομως, 2 έτη μετά τη κυκλοφορία του, λιγο πριν βγει το νέο μοντέλο 945, αξιζει τα χρηματα του ; Σιγουρα το νεο μοντέλο εχει περισσοτερα και νεα στοιχεία, ομως η διαφορές τους λειτουργικά και σε θεματα ακρίβειας θα ειναι μεγάλες;
9 Μαΐου 2019 στις 14:47 #107868Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΚοίτα, το 935 είναι ένα πλήρης ρολόι που καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός δρομέα του επιπέδου μας! Προσωπικά χρησιμοποιώ το 735 και παλαιότερα το 235!
Το ερώτημα είναι αν συμφέρει το 935 σε σχέση με το 945 (άρα έχεις πειστεί ότι θα πάρεις κάποιο της σειράς 9) ή σκέφτεσαι μήπως καλύπτεσαι και με κάποιο από τις μικρότερες σειρές (735,645)!Σαφώς και το 935 καλύπτει σε όλα και το κάνει καλά και πολλοί δρομείς θα συνεχίσουν να το εμπιστεύονται. Απο κει και πέρα, αν θες να έχεις το τελευταίο τεχνολογικά μοντέλο(945) και εφόσον μπορείς να διαθέσεις το όποιο ποσό, σαφώς και αγορασέ το!
όσο αναφορά την ακρίβεια,
σε θέμα GPS ΤΟ ΝΈΟ ΣΎΣΤΗΜΑ Galileo του 945 δεν ξέρω πόση παραπάνω ακρίβεια μπορεί να δίνει, ιδίως στον στίβο όπου το κλασσικό gps τα χάνει λίγο με τις στροφές
σε θέμα καρδιακών παλμών, οι κλασσικοί αισθητήρες καρπού, συνήθως χάνουν λίγο στις απότομες αυξομειώσεις παλμών, ενώ σε σταδιακές αλλαγές δεν έχουν πρόβλημα. Όμως αυτό δεν δημιουργεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα έτσι και αλλιώς ή χρησιμοποιείς μια ζώνη παλμών που φοριέται στο στήθος και όλα οκ
Προσωπικά, αν μπορούσα να περιμένω λίγο, θα περίμενα καμιά προσφορά σε εκπτώσεις και Black-Blue -Red Monday, week και τα σχετικά. αν δεν μπορούσα να περιμένω θα έκλεινα μάλλον στο καινούργιο μοντέλο, απλά απο θέμα ψυχολογίας και όχι κρίνοντας τα θέματα τεχνολογίας! Προσωπικά έτσι, χωρίς να θέλω να επηρεάσω!
9 Μαΐου 2019 στις 15:40 #107870theok
ΣυμμετέχωνΒρίσκομαι στο ίδιο δίλημμα ανάμεσα στο 935 και στο 945 και τείνω προς το δεύτερο εκτός κι αν μειωθεί η τιμή του πρώτου στον επόμενο μήνα.
Αν, όμως δεν ασχολούμουν με τρίαθλο θα πήγαινα σίγουρα στο 245 (ή 245Μ αν με ενδιάφερε η μουσική στο τρέξιμο).9 Μαΐου 2019 στις 16:21 #107874Periklis
Συμμετέχων@Roberto4carlos thanks a lot για τις συμβουλες και τις πληροφορίες!
Η αλήθεια είναι ότι αν ειχα τοση ανεση χρημάτων θα πηγαινα σιγουρα στο νεο μοντέλο της σειράς 9. Και ναι, στη σειρά 9 θα πάω κατα 90% καθως με ικανοποιεί και αισθητικά.
Ομως επειδή δεν υπάρχει ανεση χρημάτων σκεφτόμουν ότι αν ειναι να δωσω πχ 420ε να πάρω το 935 που πάλι μιλάμε για αρκετά χρηματα, τουλαχιστον να ξέρω οτι το ρολόι μπορεί να προσφέρει αξιοπιστες μετρήσεις στο βαθμό που θα το κάνει και το νέο μοντέλο. Παντα θα βγαινει κατι νεο και θα μας ενθουσιάζει. Σα τα κινητά. Επειδή ειναι το πρώτο μου ρολόι και θέλεω να πιάσει τοπο η αγορά αυτη με αγχώνει λίγο και το ψάχνω μεχρι αηδιας αθελά μου! Στην έκθεση του Μαραθωνίου σιγουρα θα κανουν καποια καλυτερη τιμη στα μοντέλα όλα αλλα μέχρι τότε ειναι αρκετός καιρός και θα ήθελα να έχω το ρολόι νωρίτερα. 😀9 Μαΐου 2019 στις 16:39 #107876Periklis
Συμμετέχων@theok, δε ξερω πως κινειται η garmin στις τιμές της. Θυμάμαι ότι ενας φιλος το πηρε στην εκθεση του προηγ Μαραθωνίου το 935 και ελεγε οτι το ειχαν προσφορά στα 420 από 500ε που ειχε πριν. Κατι τετοιο. Υστερα από 2-3 μηνες επεσε στα 420 σε καταστηματα επισημους μεταπωλητές της garmin. Οτι θα πέσει πιστευω θα πεσει διότι βγαινει και το νεο μοντέλο αλλα το πότε θα γίνει αυτό ειναι το θεμα!!!
Να σου πω, το 945 εχει εξτρα λειτουργίες που εμένα προσωπικά μου ειναι οχι τοσο σημαντικες. Πχ η μουσική δε με ενδιαφέρει διότι εχω τρεξει με μουσικη και χωρίς και κατεληξα οτι η μουσική δε με βοηθάει στη συγκέντρωση και με κουράζει σε μεγάλες αποστάσεις. Σε μικρές πχ 5-10χλμ βοηθάει αν εχεις καποια κομμάτια που σε “ανεβάζουν” και σου δινουν μια ώθηση. Αλλα σε μεγαλες αποστάσεις βοηθά καλυτερα αν συγκεντρώνεσαι και εστιάζεις στις εισπνοες κ εκπνοές σου και κρατας σταθερο ρυθμο, κατι που με τη μουσική αλλαζα χωρίς να το θέλω σαν ασανσερ!
Η δυνατότητα πληρωμών μεσω τηλεφώνου ειναι ασημαντη εντελως….ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ 945 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ. Ομως κι αυτό δεν ειναι κατι τοσο απαραίτητο για να κανεις το τρέξιμό σου. Ετσι κι αλλιώς τις διαδρομές τις βλέπεις και στην εφαρμογή αναλυτικά αν θες. Κατι αλλα εξτρα ειναι για πολύ ψαγμένους. Εγώ πχ νομιζω οτι τις λειτουργίες του ρολογιού θα τις αξιοποιήσω το πολυ στο 30-40% 😀 😀 😀
Θα δούμε…πάντως σιγουρα θα πάω σε ενα εκ των δυο της σειράς 9.
Εχει αλλος φιλος μου το fenix 5X saphire, ωραιο…αλλα βαρύ!!! Το 935 που το εχει αλλος φιλος το εχω δει κατι ψιλά και ειναι πανεμορφο και τουμπανο. Αν επεφτε σε τιμή στα 350 ευρώ τοτε δε θα το σκεφτομουν καθολου. Τωρα στα 420 και με το 945 προ των πυλων περιμενω ……9 Μαΐου 2019 στις 16:50 #107878theok
ΣυμμετέχωνΣυμφωνώ σχεδόν σε όλα. Το 935 ξέρω ότι είναι πολύ καλό, αλλά έχει πιο αργό επεξεργαστή και παλαιότερης γενιάς αισθητήρα παλμών.
Στα θετικά ότι είναι δοκιμασμένο ενώ για το 945 μένει να φανεί η αξιοπιστία του καινούριου gps chipset της sony,
ενώ φαίνεται να έχει κάποια θέματα με τα κουμπιά.9 Μαΐου 2019 στις 17:04 #107880Γιώργος Κ
Συμμετέχων@periklis1987
Γεια σου φίλε Περικλή. Γιατί δεν ξεκινάς με το ερώτημα: “Τι θέλω να κάνει το ρολόι μου;” Και μετά δες πια ρολόγια σε καλύπτουν. Ίσως να βρεις καλύτερο money for value σε Suunto ή Polar. Μην αντιμετωπίζεις το θέμα δογματικά θέλω να πω.
Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω να κάνει ένα ρολόι από το να μετράει απόσταση, παλμούς,ταχύτητα και ότι σχετίζεται με αυτούς τους τρεις παράγοντες. Έτσι και το Sprtan Sport ή το Polar M430 θα σου κάνει τη δουλειά σου. Για τα παραπάνω …. είναι θέμα “κολλήματος” (με την καλή έννοια) 🙂9 Μαΐου 2019 στις 17:07 #107882Periklis
ΣυμμετέχωνΘεματα με τα κουμπια; Δεν ετυχε να το διαβασω αυτο. Λενε οτι ειναι ιδιο εμφανισιακά με το 935 απλά το τζάμι που χρησιμοποιεί το 945 ειναι gorilla λιγο πιο ανθεκτικο. Σημασία εχει οτι δεν ειναι ζαφειρι και αυτο θα ηταν καλο και για τα δυο μοντελα.
Παντως το θεμα επεξεργαστή νομίζω οτι δεν ειναι τοσο σημαντικο. Φιλε μου αν πέσει λιγο η τιμη του 935 αξιζει πιστευω.
Κατέληξα σε αυτό λογω οτι ειναι ελαφρύ και ειναι και ομορφο, μπορεις να το βάλεις σε μια βολτα πχ δειχνει κομψο. Οχι οπως τα fenix που ειναι κυριλε αλλα ειναι ομορφο. Ενώ πχ το 735 ειναι καθαρά σπορ χρησης.
Αν τυχόν το πάρεις το ρολόι στειλε εντυπώσεις και παρατηρησει! μεχρι τότε οτι μάθουμε το λέμε!
Τα 600 ευρώ παντως ειναι παρα πολλά για το 945 δεδομενου οτι δεν εχει καν ζαφειρένια οθόνη.9 Μαΐου 2019 στις 17:26 #107886Periklis
Συμμετέχωνφίλε @Γιώργος Κ, πραγματικά (δε παρεξηγω) οντως ειναι θεμα κολληματος. Οπως ειπα με ενθουσίασε και σε εμφάνιση το ρολόι. Διαφορετικά νομίζω οτί κι ένα ρολόι των 200 ευρώ θα ήταν μια χαρά για να πεις οτι τρέχεις και οπως σωστα λες τα πιο σημαντικά πράγματα που θελει ενας δρομέας ειναι ρυθμος ταχυτητας, χρονομετρο, παλμοι, μετρητης αποστάσεων. Τα υπόλοιπα ειναι σαλτσες.
Απλά για μένα το ρολόι ειναι και ενας παράγοντας “ψυχολογίας” διότι όταν φοράς κατι που σου αρέσει σε “τονόνει” να γράφεις χιλιομετρα στο κοντέρ σου! Αλλά ειναι οντως κόλλημα. Συγκεκριμένα τα μοντέλα που ανεφερες δε μου αρεσουν καθολου αισθητικά.
Εγώ λοιπόν ξέρω τι θελω να κανει το ρολόι μου γιατί ξερω τις δυνατότητές μου καταρχάς και θέλω λοιπόν αυτά που θέλω να κανει να τα κανει οσο καλυτερα γινεται. Γι αυτο ειπα, αν ειναι να δωσω 400 ευρώ για να κανω κατι που το κανει ιδιο ακριβως ενα αλλο ρολοι με 200ε τοτε ειναι πεταμενα λεφτα. Αν ομως αξιζει τα λεφτά του, τοτε χαλαλι του. Και αυτο μεσα από τις εμπειρίες οσων το έχουν και γνωριζουν θα το μαθω μεχρι να το τσεκάρω ο ιδιος καποια μερα!9 Μαΐου 2019 στις 18:54 #107890stratus
ΣυμμετέχωνΜερικές διάφορες του 945 από το 935
Έχει χάρτες
Παίζει μουσική
Αν έχεις revolut μπορείς να κανείς ανέπαφες πληρωμές
Δίνει παραπάνω πληροφορίες για κάθε προπόνηση
Διαθέτει οξύμετρο
Αυτά θυμάμαι τώρα23 Ιουνίου 2019 στις 22:50 #109156Periklis
ΣυμμετέχωνΈχει κανείς παρατηρήσει άνευ λόγου και αιτίας (δίχως πέσιμο η άσκηση μεγάλης πίεσης), ρωγμές ή σπασίματα στο πλαστικό περίβλημα του HRM στο FR935 του ; Αν ναι…ξέρετε από τι μπορεί να είναι;
22 Ιουλίου 2019 στις 15:19 #109790Periklis
ΣυμμετέχωνΈκλεισα σχεδόν δέκα μέρες με το 935 και πραγματικά είμαι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ. Kαταρχάς το GPS του με έχει ενθουσιάσει καθώς τόσο στην καταγραφή της πορείας δε χάνει ούτε ενα απλό zig zag αν κάνω στο δρόμο, ενώ σε μετρημένες αποστάσεις που κάνω όπου βρίσκομαι (πχ 5.55 χλμ) τόσο ακριβώς μου δείχνει. Δε χάνει καθόλου. Οσο για τις λειτουργίες του, ακόμα το μαθαίνω. Ειχαν δικιο ομως καποιοι φίλοι από εδω που ελεγαν οτι ειναι σα προπονητης. Τελικά μόνο αν χρησιμοποιήσεις ενα καλό ρολόι συνειδητοποιείς την αξία του και κατα κάποιο τρόπο θα έλεγα οτι ηδη εχει αρχισει να με κάνει να ξεχνάω το μεγάλο κόστος του!
25 Οκτωβρίου 2019 στις 14:18 #113014roukounas
ΣυμμετέχωνYπαρχει καποιο αξεσουαρ(ζελατινα) που μπαινει στην πλατη του ρολογιου για τη φθορα?
(φανταζομαι το screen protector που μπαινει στην οθονη κανει για τη πλατη? ) -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.