Garmin Fenix 3 ή Garmin Forerunner 735XT

• Αυτό το θέμα έχει 22 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη Manos.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Giannis Vrouh
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας, είμαι ένας ακόμα αναποφάσιστος για την αγορά ενός εκ των 2 ρολογιών, ποια τα πλεονεκτήματα του ενός έναντι του άλλου? Ποιες οι βασικές διαφορές? Δώστε μου τα φώτα σας οι πιο έμπειροι….ευχαριστώ

stratus
    Συμμετέχων

Γιάννη το fenix ειναι multi sport ρολοι σε αντιθεση με το 735.Επισης εχει μεγαλυτερη μνημη,αυτονομια και λιγοτερο πλαστικο.Συγχρονιζει δε με το Garmin connect μέσω Wi-Fi.Αν είσαι δρομέας πάρε το 735 ή το 935

Giannis Vrouh
    Συμμετέχων

Έχω την εντύπωση πως και το 735 είναι multisport ρολόι. Δρομέας είμαι βουνό και δρόμο, απλά σκέφτηκα το fenix για τις μετρήσεις υψόμετρου πρόβλεψη καιρού βαρόμετρο κτλ κάτι που το 735 δεν έχει νομίζω.

chamav
    Συντονιστής

Έχω το fenix3 και είμαι ευχαριστημένος. Κάνω βουνό και δρόμο. Νομίζω ότι θα το βρεις και φθηνά τώρα που έχει βγει το 5.

stratus
    Συμμετέχων

Multi sport εννοούσα ότι εκτός από τα κλασικά τρέξιμο κολύμπι και ποδήλατο καλύπτει σκι,golf κλπ πράγματα για το οποία δε χρειάζεται να πληρώσεις

Giannis Vrouh
    Συμμετέχων

Έχουν και μια α διαφορά στο βάρος 70γρ το fenix και το 735 μόλις 40….

Manos
    Συμμετέχων

Γιάννη και τα δύο έχουν τα ίδια, σχεδόν, χαρακτηριστικά. Άρα για να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα παρακάτω.
    Βάρος: Το fenix 3 έχει διπλάσιο βάρος με αποτέλεσμα να μπορεί να το καταλαβαίνεις το επιπλέον βάρος στα μεγάλα κομμάτια. Το 3 , εξαιτίας του βάρους του θα πρέπει να το έχεις πιο σφιχτά στο καρπό γιατί θα χοροπηδάει, ειδικά στα γρήγορα κομμάτια, και θα υπάρχουν σφάλματα στους παλμούς του καρπού. (Με ζώνη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα)
    Όγκος:Το 3 έχει μεγαλύτερο όγκο και ταιριάζει σε μεγαλύτερους καρπούς. Είναι πιο εντυπωσιακό για βόλτα. Αν όμως βγαίνεις από την θάλασσα με τη στολή και θέλεις να την βγάλεις γρήγορα για να μπεις στην ποδηλασία αυτός ο όγκος θα σου δημιουργεί ένα θεματάκι. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τριαθλητικά ρολόγια.
    Ποιότητα κατασκευής: Το 735 είναι πλαστικό. Για να γίνει 40 gr πρέπει να είναι πλαστικό Έτσι δεν το αισθάνεσαι στο χέρι σου. Το 3 είναι ανθεκτικό για καθημερινή χρήση αλλά θα χρειαστεί και αυτό προσοχή στη χρήση για να μην χαραχτεί. Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να πάρεις μεμβράνη προστασίας οθόνης.
    Μπαταρία: Εδώ εξαρτάτε από το αγώνισμα που θέλεις να κάνεις. Αν κανείς ironman και ο χρόνος σου είναι πάνω από 10 -11 ώρες ή κάποιο brevet στη ποδηλασία τότε θα έχεις πρόβλημα με το 735.
    Το Fenix έχει μεγαλύτερες δυνατότητες μνήμης, με δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι και 100 ωρών δεδομένων δραστηριότητας και διαδρομών . Το 735 μπορεί να αποθηκεύσει μόνο 80 ώρες δεδομένων δραστηριότητας. Γενικά το 3 είναι ένα πιο εξελιγμένο ρολόι παρακολούθησης πολλαπλών αθλημάτων με περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Το 735 είναι πιο κατάλληλο για δρομείς, ποδηλάτες και κολυμβητές και όχι για πεζοπόριες
    Επιπλέον το 735 είναι συμβατό με τις συσκευές Varia όπως το οπίσθιο ραντάρ Varia και το Varia Vision για το ποδήλατο. (Δεν γνωρίζω αν διαθέτει αυτή την δυνατότητα το fenix 3)
    Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να πάρεις ζώνη στήθους για να έχεις ακρίβεια στην μέτρηση των καρδιακών παλμών ειδικά στις διαλειμματικές σου και για να έχεις επιπλέον στοιχεία για τις δραστηριότητες όπως maxVo2, κατακόρυφη ταλάντωση, χρόνος επαφής με το έδαφος κτλ.
    Εγώ έχω το 735 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το fenix δεν το έχω δοκιμάσει πάρα μόνο σε μια προπόνηση.
    Σκέψου την χρήση που θέλεις να κάνεις. Αν το θέλεις μόνο για τρέξιμο το 235 έχει ότι χρειάζεσαι σε χαμηλότερη τιμή

Thanassis Priskos
    Συμμετέχων

Εξαιρετικός…

Manos
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ Θανάση

dimitrissss
    Συμμετέχων

Καλημέρα χρόνια πολλά και ειδικότερα στους Μανώληδες σήμερα. Επειδή βλέπω ότι ανοίξατε σχετική κουβέντα, σήμερα μου έστειλε το egalaxy mail για fenix 3 με έκπτωση €100. Εγώ δεν ενδιαφέρομαι αλλά μιας και το συζητάτε.

Vicky
    Συμμετέχων

Καλημέρα και Χρόνια πολλά.
    Δημήτρη σου έστειλαν κωδικο; μπαίνοντας στη σελίδα τους δεν φαίνεται η έκπτωση…

dimitrissss
    Συμμετέχων

Χρόνια πολλά Βίκυ. Όχι απλά μου έστειλαν ένα newsletter. Στο site τους λένε fenix 3 από €299.

Vicky
    Συμμετέχων

Ναι είναι η τιμή που παίζει αυτό το διάστημα…..299 χωρίς την ζώνη και 330 με τη ζώνη….
    Σε ευχαριστούμε….

Manos
    Συμμετέχων

Vicky, αυτή η ζώνη σου δείχνει μόνο τους παλμούς και όχι άλλα δεδομένα του τρεξίματος

Vicky
    Συμμετέχων

Από την ζώνη τι άλλα δεδομένα θα μπορούσαμε να έχουμε;;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 23 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.