Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Gels, γενική συζήτηση

Gels, γενική συζήτηση

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 227 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chriskapsio
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους! Έχει κανείς άποψη για τα συγκεκριμένα?
    https://www.intersport.gr/el/andrika/axesouar/symbliromata-diatrofis/weider-energeiako-gel-energy-up-gel_655017/

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chriskapsio Τα είχα χρησιμοποιήσει σε δύο μαραθωνίους, το ’12 και το ’13. Δεν είχα κανένα θέμα.
    Μου τα είχε προτείνει μάλιστα ο Ζαχαρόγιαννης, μετά όμως έμαθα ότι κάποια σχέση είχε με την εταιρεία. 😛

Γιατί όχι Maurten, Χρήστο;

Καλημέρα σε όλους! Έχει κανείς άποψη για τα συγκεκριμένα?
    https://www.intersport.gr/el/andrika/axesouar/symbliromata-diatrofis/weider-energeiako-gel-energy-up-gel_655017/

chriskapsio
    Συμμετέχων

Απλά δεν τα έχω δοκιμάσει καθόλου τα Maurten. Ποια είναι η συχνότητα χρήσης των energy up? Ανά 45 λεπτά όπως της gu που έχω χρησιμοποιήσει?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Γιατί, τα Energy Up τα έχεις δοκιμάσει;
    Εγώ τα έπαιρνα ανά 5Κ. Το πορτοκάλι ήταν αρκετά γλυκό, θυμάμαι.

chriskapsio
    Συμμετέχων

Ναι κάπως βρέθηκαν στα χέρια μου μερικά και χρησιμοποίησα στην Ιερά οδό προχθές και σε 1-2 long run.

Τρομερά τα Energy Up, γεύση ειδικά το πορτοκάλι πιο ωραία από των GU.. Νομίζω είναι λίγο πιο παχύρευστα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τι να σου πω ρε Χρήστο…
    Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά θεωρώ τα Maurten ξεκάθαρη επιλογή, βάσει χαρακτηριστικών και όσων έχουν δείξει οι έρευνες.
    Νομίζω ο @big-blue τα χρησιμοποιεί επί σειρά ετών τα Energy Up.

Alkis
    Συμμετέχων

harris_vak,Echetlos,anton#georg…. Ευχαριστώ παιδιά!!

big-blue
    Συμμετέχων

Πολύ ωραία τα energy up (και έχουν κρατήσει σταθερή τιμή, μπράβο τους). Από το 2013 ως το 2019 τα χρησιμοποιούσα. Μέχρι που πέρσι πήρα τα Maurten. Όταν τα πήρα στον αγώνα σκέφτηκα: τι κάνουμε-χάνουμε- τόσα χρόνια;;;

Τα energy up είναι νόστιμα, όχι τόσο λιγωτικά όσο κάτι άλλα πιο παχύρευστα, είναι αρκετά υδαρή. Το φακελάκι τους είναι λίγο βλαμμένο, έχει μια ταλαιπωρία για να το φας όλο. Όμως βολεύει η συσκευασία τους (εγώ τα δίπλωνα και τα έβαζα στη ζώνη, έπαιρνα πολλά μαζί, κάπου 8-10), τότε που το έψαχνα ήταν από τις καλύτερες περιπτώσεις συγκέντρωσης υδατάνθρακα ανά συσκευασία (νομίζω 25γρ στα 40) συν ότι έχουν και αρκετό Νάτριο! (100mg νομίζω)

Τα maurten είναι απίστευτα! Καταρχάς δε θέλεις νερό! Εγώ πίνω νερό βέβαια, ίσως από συνήθεια, ίσως επειδή πάντα πίνω νερό στους σταθμούς. Όμως είναι πάρα πολύ νόστιμα και δε λιγώνουν καθόλου! Με το που τελειώνει το ένα, άνετα θα έτρωγες άλλο ένα! Αφού σκεφτόμουν μακάρι να μπορούσαμε να παίρνουμε τέτοια στην υδατανθράκωση.

Έχουμε κάτι νεότερο με τα Maurten ή ισχύει ότι πέρσι; Ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε μου φαίνεται

azoto
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους,
    ομάδα πλιζ τα φώτα σας!! Θέλω να τρέξω πρώτη φορά φέτος στον μαραθώνιο της Αθήνας. Εδώ και δυο χρόνια τρέχω πιο συστηματικά, σχεδόν μέρα παρά μέρα 10 χιλιόμετρα σαν μέσο όρο και όλα τα τρεξίματα μου είναι πρωινά (6:00 με 6:30) με άδειο στομάχι και τροφοδοσία μόνο νερό. Για την προετοιμασία του μαραθωνίου έχω κάνει 3 long run>25 km και με μέσο ρυθμό στο 6km/h. Τα δυο πρώτα γίναν χωρίς κανένα τζελάκι, μονο salt sticks και νερό και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Την Κυριακή έτρεξα 28χλμ πήρα τζελάκι mauren στο 21 για να το δοκιμάσω για τον ΑΜΑ. Στο επόμενο χιλιόμετρο το στομαχι άρχισε να πονάει υπερβολικά. Περπάτησα ένα χιλιόμετρο και μετά συνέχισα με κάποιες ενοχλήσεις. Η ερώτηση μου είναι αν πρέπει να πειραματιστώ με άλλες μάρκες τζέλ και κατά πόσο θα μπορούσα να μην πάρω και καθόλου τζελάκι.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@azoto To γλυκογόνο σου (οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες, δηλαδή) την ημέρα του αγώνα θα είναι περίπου 400-430γρ, μετά από σωστή υδατανθράκωση. Θεωρητικά, η ποσότητα αυτή επαρκεί για 120′-130′ προσπάθειας στο ΜΡ. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν γίνεται να μην έχεις εξωτερική τροφοδοσία, αφού θα ξεμείνεις από ενέργεια.
    Βέβαια, όσο πιο αργός είναι ο ρυθμός κάποιου, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνεισφορά των λιπών στην παραγωγή ενέργειας και μικρότερος ο ρόλος των υδατανθράκων. Άρα θα μπορούσε να σου πει κάποιος ότι ίσως αρκεί και στερεά, κανονική τροφή (π.χ. μπανάνα) για να πάρεις τον επιπλέον υδατάνθρακα που χρειάζεσαι. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο να έχεις θέμα να απορροφήσεις ένα προϊόν που έχει φτιαχτεί για να περνάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το στομάχι στο έντερο (όπως τα gels δηλαδή και ιδίως τα Maurten), αλλά να μπορείς να απορροφήσεις την στερεά τροφή.

Όπως είπες κι εσύ, η λύση είναι να πειραματιστείς με κάποια άλλη εταιρεία. Ωστόσο, η προσωμοίωση με το 1 gel δεν έχει καμμία σχέση με τις πραγματικές συνθήκες στον αγώνα. Αυτό που ενδεχομένως θα σου προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές, είναι το 4ο ή το 5ο, μαζί με το νερό που θα έχεις πιει και βέβαια, σε συνδυασμό με το στρες και την κόπωση μετά από 25-30 χλμ.

azoto
    Συμμετέχων

@Echetlos σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση, θα πειραματιστώ και με άλλες εταιρείες.

Alkis
    Συμμετέχων

Σε κάθε μαραθώνιο που τρέχω παίρνω μόνο ένα στο 25ο χιλιόμετρο.
    Μια , δύο φορές που πήρα και δεύτερο έγινε το στομάχι μου χάλια.Ουτε στην προπόνηση έχω καταφέρει να το προσομοιωσω☹️

Chris Rose
    Συμμετέχων

Τον πρώτο μαραθώνιο τον έτρεξα με ένα μόνο ισοτονικό και χωρίς τζελ σε 3:54. Στους επόμενους χρησιμοποιώ 3-4 τζελ. Ποτέ Maurteen τα σιχαίνομαι. Μιλά φορά αγόρασα 2 για να τα δοκιμάσω με το ζόρι κατάπια το ένα το άλλο μετά -ο καιρό το πέταξα. Υπόψην δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα τζελ ούτε με κάποιο άλλο είδος ανάλογο το στομάχι μου αλέθει και σίδερα :). Επίσης αυτά της GU που είναι σαν σιρόπι μου αρέσουν πολύ και είναι και σε μισή τιμή από τα Maurten.Οπότε όλα είναι σχετικά

Chris Rose
    Συμμετέχων

Τον πρώτο μαραθώνιο τον έτρεξα με ένα μόνο ισοτονικό και χωρίς τζελ σε 3:54. Στους επόμενους χρησιμοποίησα 3-4 τζελ. Ποτέ Maurten τα σιχαίνομαι. Μία φορά αγόρασα 2 για να τα δοκιμάσω με το ζόρι κατάπια το ένα το άλλο μετά -ο καιρό το πέταξα. Υπόψην δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα τζελ ούτε με κάποιο άλλο είδος ανάλογο το στομάχι μου αλέθει και σίδερα :). Επίσης αυτά της GU που είναι σαν σιρόπι μου αρέσουν πολύ και είναι και σε μισή τιμή από τα Maurten.Οπότε όλα είναι σχετικά

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από Nikos Pilikas.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 1 μήνα πριν από Chris Rose.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 227 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.