Nike Zoom Fly 5

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Manos
    Συμμετέχων

καλημέρα σας,
    έχετε κάποια άποψη για τα Nike Zoom Fly 5 αναφορικά με την καταλληλότητά τους για χρήση σε προπόνηση και αγώνες ημιμαραθωνίου (ερασιτεχνικά);

ευχαριστώ, Μανώλης

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τίποτα ιδιαίτερο, Μανώλη. Ούτε μαλακό, ούτε bouncy, ούτε ελαφρύ.
    Στην κατηγορία του πας σε Speed ή Deviate.

έχετε κάποια άποψη για τα Nike Zoom Fly 5 αναφορικά με την καταλληλότητά τους για χρήση σε προπόνηση και αγώνες ημιμαραθωνίου (ερασιτεχνικά);

Manos
    Συμμετέχων

σε ευχαριστώ Νίκο,
    η άποψη σου πάντα μετράει στις αποφάσεις μας για ψώνια…

Chris Rose
    Συμμετέχων

Manos κατά τη γνώμη μου εντελώς ακατάλληλο για το σκοπό που προορίζεται αυτό το παπούτσι(όπως και η 3η- η τελευταία που αγόρασα- και η 4η έκδοση). Βαρύ, χωρίς bounce, δεν βοηθάει καθόλου για tempo/threshold όπως το διαφημίζει η nike μαζί με το Τempo next %(που είναι ακόμη πιο ακριβό). Κάνει μόνο για daily trainer και πάλι μόνο για βαρύ δρομέα, σίγουρα όχι για αγώνες. Daily trainers όμως υπάρχουν δεκάδες άλλα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές ακόμη και 50% κάτω από την προτεινόμενη τιμή τους που είναι τα 160€. Για ανεξήγητους λόγους η Nike εδώ και χρόνια φαίνεται να σαμποτάρει σχεδόν όλα τα παπούτσια της και να προωθεί μόνο τα Vaporfly/Alphafly(εξαιρώ μόνο το Invincible που αν και βαρύ κάνει για long/easy runs).

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

κάθε έκδοση και χειρότερη? ή ιδέα μου? τα v1 και v2 ήταν ωραία παπούτσια!

Chris Rose
    Συμμετέχων

aRISTIDIS έχω 4 ζευγάρια από την 2η έκδοση που κατά τη γνώμη μου ήταν καταπληκτικά όταν βγήκαν(συγκριτικά με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα δεν είναι). Πήρα και την 3η η οποία είναι εντελώς διαφορετική, με αυτή άρχισε να χαλάει το παπούτσι. Οι τύποι σαμποτάρουν τον εαυτό τους, όπως είπα πιο πάνω.Δεν έχω άλλη εξήγηση.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Από το ν3 και μετά, η σειρά έχασε εντελώς τα χαρακτηριστικά της. Άλλο παπούτσι.
    Τα ν1/2 ήταν μοναδικά στην εποχή τους.

Periklis
    Συμμετέχων

λογω ενος θεματος υγείας, ειχα καποια αποχή απο το τρέξιμο και τον αθλητισμό μια 2ετία. Εχω πάρει καποια κιλα παραπάνω και για το υψος μου θεωρούμαι υπέρβαρος καθώς ειμαι 1.74 υψος και ενώ επαιζα στα 76-77kg τωρα ειμαι 85. Γιατι το λεω αυτο ομως…διότι εχω αρχίσει ξανά τρεξιμο και αποστάσεις των 5-10 χλμ. Και θελω ενα νέο παπούτσι να με “πορώσει” με την αισθηση που θα μου προκαλεί. Παλιότερα ημουν λάτρης και χρησιμοποιούσα τα Boston και τα pegasus turbo 2. Εμεινα ικανοποιημένος από αυτά, ομως πάντα ηθελα να δοκιμάσω κάτι πιο caution σαν τα adidas adios pro 3 η τα next% που ειναι αλλο επιπεδο. Ελεγα λοιπον αν τα Zoom Fly 5 ειναι κατι κοντινό σε αυτα….????

Stelios
    Συμμετέχων

@Periklis . Το Adios Pro 3 και το next% είναι πολυ πολυ διαφορετικά από τα παπουτσια που αναφέρεις.
    Από συμβατικά παπουτσια πας σε super shoes, η διαφορά είναι χαώδης και θα το καταλάβεις μόλις τρέξεις με ενα από αυτά.
    Εγώ είμαι λάτρης 3 παπουτσιών, του Adios pro 3 με το οποίο τρέχω κιόλας, του alpha fly V1 το οποίο δε νομίζω να το βρεις και του superblast το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι ότι καλυτερο μπορεί να παρει κάποιος για να προετοιμαστεί για αγώνα από θέμα απορρόφησης-βαρους-ταχυτητας (non plated)
    Το next% δε θα σου βγάλει χλμετρα και δεν κάνει για τα πάντα. Αν κανεις πχ long με τόσο σκληρή πλακα και γενικά φοράς το παπουτσι για τα παντα θα αρχίσεις να έχεις θέμα, ειδικά αφου έρχεσαι από αποχή.
    Το Adios pro 3 βγάζει πολυ πολυ άνετα 450-500 χλμ και είναι και πιο φιλικό παπουτσι (για εμενα και πιο γρήγορο σε μεγάλη απόσταση). Έχει ένα θέμα με το δεσιμο και το επάνω μέρος του αλλά το δοκιμάζεις.
    Παρ ολα αυτα μπορείς να πας στο puma deviate nitro 2 η ακόμα και στο nitro elite 2 που είναι πιο οικονομικά. Συγκεκριμένα το elite είναι ίσως το πιο value for money supershoe . Δε θα νοιώσεις την “εκτοξευση” Που έχουν τα υπόλοιπα αλλά σε σχέση με τα αλλά που είχες θα είναι λες και οδηγάς Ferrari. Μη παρεξηγηθω δεν είναι αργό το elite 2 , απλά αν υπήρχε κλίμακα super αίσθησης τα αλλά θα ήταν στο 100 και αυτό στο 85.

Periklis
    Συμμετέχων

@stelios κατάλαβα τι λες. Και μάλλον στο Adios pro 3 καταλήγω. Αφού μου λες ότι κάνει για όλα και επιβεβαιώνεις ότι είναι κορυφαίο παπούτσι θα προσπαθήσω να το αγοράσω. Θέλω να δοκιμάσω κάτι νέο κάτι ανώτερο. Θέλω να φύγω λίγο από τα κλασικα. Τα Puma όμως θα προσπαθήσω να τα βρω να τα δοκιμάσω γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτά.
    Εμένα με ενδιαφέρει να έχω μια ωραία αίσθηση τρεξίματος να νιώθω το πέλμα να δέχεται λιγότερο κραδασμο. Να μην είναι τόσο σκληρό το πάτημα. Με τα turbo 2 Pegasus στην αρχή είχα αυτή την αίσθηση αλλά μετά από κάποια χλμ παρατήρησα ότι στο πόδι με κούραζαν μπροστά στα δάκτυλα και κάτω από αυτά.
    Έχω γράψει περίπου 200χλμ με αυτά. Και άλλα 600 με τα Boston 7 και 8.

Fanis
    Συμμετέχων

@periklis1987 να το δοκιμάσεις και το Puma, είναι πολύ καλό παπούτσι
    Ειδικα όσο ανοίγει ο ρυθμος γίνεται ακόμα καλύτερο.
    Τα έχω πάνω από 700χλμ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
    Υπόψιν ότι δεν έχω φορέσει τα adidas ώστε να τα συγκρίνω,μιλάω αποκλειστικά για το Puma

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.