Strava

Αυτό το θέμα περιέχει 8 απαντήσεις, έχει 4 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Γιώργος Κ 8 μήνες πριν.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #96622

  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  Γεια σας παιδιά.
  Έχει κάποιος από εσάς καμιά ιδέα γιατί ξαφνικά σταμάτησε η εφαρμογή να μου ανεβάζει τις προπονήσεις μου; Από το ρολόι μου πάει κανονικά στο app του κινητού (amazefit), αλλά μετά τίποτα. Στο strava δεν πάει.

  #96626

  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Γεια σου Γιώργο,
  Δεν έχω amazefit, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι επιλογές σου δίνει, αλλά φαντάζομαι ότι σε κάποιο σημείο της εφαρμογής στο κινητό σου θα ορίζεις τα connections με άλλες εφαρμογές ή το σε ποιες πλατφόρμες γίνονται uploaded τα workouts. Εκεί λογικά θα υπάρχει και το strava. Δες αν είναι ακόμη on. Αν είναι, δες αν μπορείς να το απενεργοποιήσεις με κάποιο τρόπο και να το ενεργοποιήσεις ξανά. Αν τα έχεις κάνει ήδη όλα αυτά, μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως αλλιώς.

  #104710

  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  Μέχρι τώρα ανέβαζα τις προπονήσεις μου στο strava και έβλεπα μόνο τα δικά μου. Από τότε που ασχολήθηκα με τα segment βλέπω Ότο ορισμένοι χρόνοι άλλων αθλητών είναι λίγο «απίθανοι». Βλέπω για παράδειγμα ότι σε μια ανηφόρα ένας καλός χρόνος είναι στα 4 με 4:20 (εγώ έχω 5), ο πρώτος έχει κάνει 2:04 και μάλιστα με 119 παλμούς. Σίγουρα δεν κάνει λάθος το strava? Καταλαβαίνει αν χρησιμοποιώ τα πόδια μου ή κάποιο άλλο μέσο (π. Χ. Ποδήλατο?)

  #104716

  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  @skull Γιώργο το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό. Πολύ συχνά έχει να κάνει με λάθος δηλωμένο τύπο activity που έχει κάνει κάποιος. Ενώ δηλαδή εμφανέστατα είναι ride, μάλλον έχει καταχωρηθεί ως run, οπότε εμφανίζεται ένας εξωπραγματικός χρόνος στα εκάστοτε segments. Πολύ πιο απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, είναι το ενδεχόμενο να έχει μπερδευτεί το gps, όπως πχ στις περιπτώσεις με τα τούνελ που σου είχα αναφέρει. Τέλος, δεν ξέρω πώς ακριβώς κάνει τον υπολογισμό του το strava, αλλά δεν αποκλείεται αν σπάσω ένα 1000άρι πχ σε 10 x 100άρια σπριντς, σταματώντας και ξαναξεκινώντας κάθε φορά το ρολόι μου, το strava να το θεωρήσει ως ένα ενιαίο τμήμα.

  #104718

  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  @sotiris_diamantopoulos
  ξέρεις Σωτήρη, αν ήταν μόνο ο χρόνος, ίσως θα έλεγα ότι εγώ είμαι χάλια, και ο άλλος απλά θεός, αλλά βλέποντας τους παλμούς σε ρυθμούς χαλαρό ισιάδι, λέω ρε φούστι, κάτι δεν πάει καλά.
  Πρόσεξε και το ανέβασμα στο πολυβολείο, ο πρώτος με τους επόμενους απέχει μίλια, αλλά τουλάχιστον οι παλμοί του δείχνουν ότι κατέλαβε φοβερή προσπάθεια.

  #104720

  StefanosM (papako)
  Συμμετέχων

  το strava υπολογίσει τον χρόνο του διαλύματος ακόμα και αν σταματήσεις το ρολόι. Μπορείς να το καταλάβεις βλέποντας ότι έχει στα στατιστικά τον χρόνο τρεξίματος (moving time) αλλά και τον συνολικό χρόνο, ξεχωριστά.

  Το πρόβλημα με το λάθος activity διορθώνετε αν κάνεις report το activity και το δουν από την strava. To flag το βλέπει και ο άλλος, ώστε να διορθώσει μόνος του το λάθος. Αλλά δεν βλέπει ποιος το έχει κάνει. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν από δυο χρόνια.

  https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216917647-What-is-the-Flag-feature-

  #104722

  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Σωστός Στέφανε @papako, βλέπω τώρα ένα τρέξιμό μου που σταμάτησα στη μέση ενός segment και συνεχίζω μετά. Όντως φαίνεται να έχει συνυπολογίσει την παύση, εμφανίζοντας με μετά να πηγαίνω με πολύ αργότερο pace σε σχέση με αυτό που πήγαινα πραγματικά.

  Γιώργο @skull, βλέπω λίγο τον τύπο με τους 119 παλμούς. Έχει 5άρι σε 12.40 και 10άρι σε 26.43, δήλαδη είναι ένα κλικ πιο αργός και στα δύο από τα παγκόσμια ρεκόρ του Bekele. Δυσκολάκι 🙂

  #104724

  aRiSTiDiS
  Συμμετέχων

  @sotiris_diamantopoulos

  δεν ξέρω πώς ακριβώς κάνει τον υπολογισμό του το strava, αλλά δεν αποκλείεται αν σπάσω ένα 1000άρι πχ σε 10 x 100άρια σπριντς, σταματώντας και ξαναξεκινώντας κάθε φορά το ρολόι μου, το strava να το θεωρήσει ως ένα ενιαίο τμήμα

  Όντως, ειδικά άν εχεις και το auto-pause ή αν πατας pause χειροκίνητα μετά από κάθε 100ρι, θα δείς τρελό pace για το 1000ρι.
  Αν όμως πας στο Flybys (από desktop) θα δείς τις «παύσεις» που κάνεις. Θα τρέχει ο χρόνος, και η κουκίδα σου θα ειναι σταματημένη κάπου. Βλέπωντας το χρόνο που τρέχει, μπορείς να υπολογίσεις και το διάστημα της παύσης

  #104726

  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  @aristidi
  το θέμα δεν είναι να διορθώσεις την δική σου λάθος ένδειξη, αλλά αν σε ένα segment ο άλλος εσκεμμένα κάνει «κουτσουκέλες» μόνο και μόνο για να φιγουράρει πρώτος στην σχετική λίστα (διότι η ματαιοδοξία δεν έχει όρια!!!).

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.