Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Ηλεκτρολύτες- saltsticks

Ηλεκτρολύτες- saltsticks

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mashine
    Συμμετέχων

Τώρα το καλοκαίρι απαραίτητα στις μεγάλες προπονήσεις.Χρησιμοποιώ ηλεκτρολύτες σε ταμπλέτες κάνοντας ένα υποτονικό διάλυμα 1 ταμπλέτα σε 1λιτρο νερό από το οποίο πίνω τα 500-600μλ και άλλα τόσο νερό σε μια προπόνηση 2+ωρών.Εχθές ήπια-έφαγα ένα saltstick (ευγενής δωρεά @tazi) μην έχοντας πιει αρκετό νερό πριν (200-250ml περίπου) και η αίσθηση ήταν πολύ περίεργη.Μούδιασμα γλώσσας!;;; ξηρότητα στόματος σάλιο δεν κατέβαινε και κάθε 2χλμ έπινα νερό σαν τον ιπποπόταμο.Φτάνοντας σπίτι ήπια μέσα σε 2ώρες 2+λίτρα νερό και δεν είχα συνέλθει.Κανονικά την προπόνηση θα την έβγαζα με 700-800μλ συνολικά τα οποία μπορεί να τα ήπια μόνο με το αλάτι.Το θέμα είναι ότι αν δεν έπινα νερό μετά από 8-9 λεπτά στέγνωνα τελείως.Πόσο νερό κατεβάζετε εσείς με τα saltsticks;;;

dimitrissss
    Συμμετέχων

Στις προπονήσεις πίνω νερό και υποτονικό που φτιάχνω με ταμπλέτες. Τα saltstick τα παίρνω μόνο σε αγώνες για να μην κουβαλάω ταμπλέτες. Δε βλέπω καμιά διαφορά στην κατανάλωση υγρών. Απλά όση ποσότητα υγρού θα έπινα σαν υποτονικό την πίνω σαν απλό νερό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@mashine Πάντα saltsticks χρησιμοποιώ και ποτέ δεν μου έχει συμβεί αυτό που περιγράφεις, Πάνο.
    Μήπως διαλύθηκε στο στόμα σου το χάπι και σου άφησε αυτή την αίσθηση;

mashine
    Συμμετέχων

@echetlos Ναι το δάγκωσα!Γνωρίζοντας ότι έχεις την μέγιστη απορροφητικότητα υπογλώσσια (ειδικά σε πλάσμα ηλεκτρολύτες) το δάγκωσα-έσπασα με την γνωστή συνέχεια.Την επόμενη φορά θα το καταπιώ να δούμε αν και η αλήθεια είναι ότι τα υπερτονικά με ενοχλούν!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ε πες το ντε…

Elda
    Συμμετέχων

E οχι και να το δαγκωσεις!!! Κανονικα, σα χαπακι το καταπινω με ελαχιστο νερακι. Ειτε το παρω ειτε δεν το παρω το ιδιο νερο θα πιω. Δε με κανει να διψαω και ακριβως επειδη το παιρνω ως χαπι, δεν το νιωθω καθολου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@Elda Έτσι ακριβώς…

mashine
    Συμμετέχων

@Elda Χαπάρα είναι!Να δω αν θα μπορέσω να την κατεβάσω την επόμενη με μια γουλιά νερό.Μπελά το βλέπω πάντως να τα χρησιμοποιήσεις σε αγώνα…

stratus
    Συμμετέχων

Εγω που δεν εχω παρει ποτε ηλεκτρολυτες,σε λονγ ραν πινω αντε το πολυ 200 ml νερο,πρεπει να το κοιταξω σε κανενα γιατρο; -:)

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, ουτε σε αγωνα παιρνεις ηλεκτρολυτες? ουτε ισοτονικα, τιποτα? και νερο ποσο πινεις σε αγωνες?

γενικα παντως αν πινεις λιγο νερο δεν κινδυνευεις να παθεις υπονατριαιμια, αλλα εχεις μεγαλες πιθανοτητες να παθεις αφυδατωση->μειωση αποδοσης. Με 200 ml σε 25χλμ λογικα χανεις πανω απο το 2% του βαρους σου.

stratus
    Συμμετέχων

Μαρια σε 20αρι αγωνα δεν πινω νερο,ασχετως καιρικων συνθηκων
    Μαραθωνιο 2-3 γουλιες ανα 2,5 χλμ.Ισοτονικο το προτιμω αν βρω αντι νερου.Ηλεκτρολυτες ποτε και πουθενα.
    Το ωραιο ειναι οτι εχω αρχισει να υποψιαζομαι οτι τα 5 τζελ που πηρα στους 2 τελευταιους μαραθωνιους μου εκαναν μεγαλη ζημια.Στους προηγουμενους ειχα παει 1 ή 2 μονο και δεν ειχα προβλημα

dimitrissss
    Συμμετέχων

@mashine Αμάσητο πάει και χωρίς νερό αν δεν έχεις σε εκείνο το σημείο. Πάντως μια φορά δάγκωσα από περιέργεια κάψουλα αλλά όχι από saltstick αλλά από Ω3. Μην το δοκιμασετε!

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.