Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπούτσια για πρόβλημα με κότσι.

Παπούτσια για πρόβλημα με κότσι.

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Συντάκτης
    jenhris
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας.Θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει να μου προτείνει μοντέλα παπουτσιών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω αρκετά μεγάλη κοιλοποδία και κότσια και στα δύο πόδια,καθώς και στραβά δάχτυλα.
    Το πρόβλημα επιδεινώθηκε ραγδαία τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο.

Έφτιαξα πάτους μετά απο πελματογράφημα και έχω ανακουφιστεί αρκετά,αλλά έχοντας στραβώσει κι άλλο τα κότσια δυσκολεύομαι πολύ με παπούτσια που δεν είναι αρκετά φαρδιά μπροστά.
    Ότι παλιό παπούτσι που παλιά δεν είχα πρόβλημα πλέον μου δημιουργεί ερυθρότητα και φουσκάλες ακόμα και με βαζελίνη.

Αν κάποιος μπει στον κόπο να απαντήσει θα ήθελα κάτι οικονομικό κι ας είναι παλαιότερο μοντέλο,αν όχι,ας είναι και πιο ακριβό και θα δώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@jenhris Δες μοντέλα της Altra. Έχουν το φαρδύτερο toe box που μπορείς να βρεις.

jenhris
    Συμμετέχων

Έχω πάρει ήδη δύο ζευγάρια altra,τα οποία τα λένε οτι είναι και για τρέξιμο,αλλά για μέχρι 5-6 χιλιόμετρα τα αισθάνομαι καλά,μετά τα αισθάνομαι σαν αθλητικά που είναι μόνο για γυμναστήριο.
    Το ένα ζευγάρι το έχω βάλει στη δουλειά και το άλλο για περπάτημα-βόλτα.
    Τα πήρα και ιντερνετικά δεν μπορώ να τα βρώ να τα δοκιμάσω,αν ξαναπάρω θα τα πάρω για τους παραπάνω λόγους,για τρέξιμο θα ψάξω άλλες μάρκες.

ΥΓ. Τρέχω 8-10 χιλιόμετρα,σπάνια λίγο παραπάνω.

Stelios
    Συμμετέχων

Δοκίμασε και τα topo αν και δε ξερω αν έχει στην Ελλάδα.

StefanosM
    Συμμετέχων

Έχω παρόμοιο πρόβλημα.
    Έχω βολευτεί με τα New Balance. Ειδικά τα παλιότερα μοντέλα είχαν πολύ μεγάλο χώρο. Τα καινούρια είναι πιο στενά, αλλά παίρνω πάντα μισό νούμερο μεγαλύτερο.

Η New Balance είναι από τις λίγες εταιρείες που βγάζουν και παπούτσια σε 2E πλάτος. Αν βρεις, είτε από Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, θα σου πρότεινα να τα προτιμήσεις.

runwalker
    Συμμετέχων

@jenhris Ποια Altra έχεις και δε σε βόλεψαν;
    Κι εγώ θέλω χώρο μπροστά στα δάχτυλα και γενικά δοκιμάζω πολλά ζευγάρια μέχρι να μου κάτσει κάποιο καλά. Σε όλα τα reviews ξεκινάω πρώτα από τον χώρο μπροστά στα δάκτυλα και μετά συνεχίζω ή όχι την ανάγνωση
    Τα Altra που έχω είναι τα experience flow 2, και με βολεύουν πάρα πολύ τόσο για τρέξιμο (είμαι σχετικά αργός), όσο και για περπάτημα. Νιώθω πολύ άνετα το πόδι μου χωρίς να πιέζονται τα δάκτυλά μου κάπου.
    Τα altra τα δοκίμασα στην έκθεση στο taekwondo. Στην επόμενη έκθεση το Νοέμβριο σκοπεύω να ξαναδοκιμάσω και να αγοράσω πάλι κάποιο μοντέλο της εταιρείας.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 εβδομάδες, 5 ημέρες πριν από Nikos Pilikas.
    jenhris
    Συμμετέχων

Από altra έχω πάρει τα escalante 4,τα οποία τα έχω για περπάτημα γιατί δεν έχουν καθόλου καλή στήριξη και προστασία,είναι για λίγα χιλιόμετρα τρέξιμο και αυτά στο στάδιο,άμα τρέξεις έξω αισθάνεσαι και το μικρό χαλικάκι.

Το άλλο είναι το experience flow 2,το οποίο είναι πιο στιβαρό,αλλά και πάλι όχι για πολλά χιλιόμετρα.

Από χώρο μπροστά είναι σίγουρα οτι καλύτερο υπάρχει για το πρόβλημα που έχω,αλλά όπως είπα δε με ικανοποιούν στο τρέξιμο.

StefanosM ποιά μοντέλα NB προτείνεις να κοιτάξω;

StefanosM
    Συμμετέχων

Επειδή τρέχω συστηματικά, χρησιμοποιώ τα 1080, τα οποία, όπως σου είπα, έχουν στενέψει λίγο σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα. Με μισό νούμερο μεγαλύτερο, όμως, είμαι μια χαρά.
    Από εκεί και πέρα, τα 880 είναι επίσης καλά όσον αφορά τον χώρο.
    Συνήθως αγοράζω από την Ιταλία, καθώς όταν υπάρχουν προσφορές, η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από εδώ.

Βλέπω ότι στο site υπάρχει αυτό το μοντέλο σε 2E.
    Θα σου πρότεινα να περάσεις από τα καταστήματα για να το δοκιμάσεις και να δεις τη διαφορά σε σχέση με ένα κανονικό πλάτος. Βεβαιώσου ότι υπάρχει διαθέσιμο πριν πας.
    https://www.newbalance.gr/el/nees-paralaves/andrika-papoutsia/1080v15_218122/

Με λιγο ψάξιμο εξω
    https://www.misterrunning.com/en/search/?keywords=2e&gender=Man

https://www.amazon.de/s?k=new+balance+2e+width+men (επέλεξε το x-wide απο αριστερά)

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 εβδομάδες, 5 ημέρες πριν από StefanosM.
    jenhris
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ.

George Provo
    Συμμετέχων

@jenhris καταρχήν, επειδή είμαι ομοιοπαθής, το πρόβλημα μένει στάσιμο με τα ειδικά επιθέματα σιλικόνης μεταξύ πρώτου και δεύτερου δακτύλου, τα οποία σου συνιστώ (εμένα με βοήθησαν πολύ). Για παπούτσια καθότι και εγώ περίεργος, τα ΝΒ REBEL V4, έχουν τεράστιο toebox αλλά και το v5 της ίδιας σειράς μου είναι πολύ άνετο. Από ALTRA, έχω για κάθε μέρα, περπάτημα, γραφείο ή χαλαρά τρεξίματα το experience form και είναι πολύ καλό, άνετο και αρκετά σταθερό. Επίσης με βόλεψε απίστευτα και σα πάτημα αλλά κυρίως σαν άνεση στα δάχτυλα το vista 2 της Μizuno, όπου κατέβηκα και Νο, από 46-46.5 πήρα 45. Για altra υπάρχει κατάστημα στη Θες/νικη (performance store) , στο καυτατζόγλειο με εξειδικευμένες γνώσεις στα της εταιρείας! Αυτά!

jenhris
    Συμμετέχων

Απο το perfomance store έχω πάρει τα altra,καθώς και κάλτσες με δάχτυλα αλλά και διαχωριστές δαχτύλων (correct toes)
    Μαζί με τους πάτους που φοράω και στη δουλειά και στο περπάτημα-βόλτα έχω ανακουφιστεί πολύ.
    Θα δω και τα επιθέματα σιλικόνης καθώς και τα παπούτσια που μου έχετε προτείνει.
    Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.