Αρχική / Επικαιρότητα / Ενημέρωση για την διεξαγωγή και την έναρξη των εγγραφών του ΑΜΑ 2020

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Ενημέρωση για την διεξαγωγή και την έναρξη των εγγραφών του ΑΜΑ 2020

Ενημέρωση για την διεξαγωγή και την έναρξη των εγγραφών του ΑΜΑ 2020

Με βάση τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Πολιτείας, και πάντα σύμφωνα με το ήδη εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει  ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» 2020 θα διεξαχθεί κανονικά στις 07 και 08 Νοεμβρίου 2020, με συνδιοργανωτές του, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Μαραθώνα και την ΕΟΕ και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνεςς:

Μαραθώνιος Δρόμος – Οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους. Η κατανομή των δρομέων στους δύο αγώνες και στο ανάλογο block εκκίνησης θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, ενώ οι ακριβείς ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αγώνας δρόμου 10χλμ –  Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες στα 10χλμ θα κατανεμηθούν επίσης σε δύο διαφορετικούς Αγώνες 10χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.

Αγώνας δρόμου 5χλμ, ZERO WESTE FUTURE – Η ίδια λογική με αυτή που αναφέρεται παραπάνω για τα 10χλμ θα ακολουθηθεί και για τους συμμετέχοντες στα 5χλμ την Κυριακή 08 Νοεμβρίου. Θα υπάρξουν δηλαδή δύο Αγώνες 5χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος, όπως και για τους άλλους αγώνες, και διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος και μόνο οι Αγώνες Παιδιών (τόσο στη διαδρομή όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο) και ο Αγώνας Special Olympics Hellas, για λόγους καλύτερης εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Στο πλαίσιο των ήδη προγραμματισμένων από την αρχή της χρονιάς αλλαγών για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, τα επίπεδα εγγραφής για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης (Μαραθώνιος Δρόμος, 10χλμ, 5χλμ) τροποποιούνται και πλέον γίνονται δύο. Με αυτό τον τρόπο το επίσημο t-shirt του αγώνα θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εγγραφής για κάθε συμμετέχοντα, όπως ισχύει και για σε όλους τους μεγάλους Διεθνείς Μαραθωνίους του εξωτερικού.

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00, και θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι διαθέσιμες εγγραφές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση θα είναι κατά πολύ μειωμένες. Επιπλέον, και με σκοπό την καλύτερη και αρτιότερη εκ των προτέρων ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων δρομέων, ο ΣΕΓΑΣ έχει συντάξει ειδική Πολιτική Ακυρώσεων για τη φετινή διοργάνωση, την οποία ενθαρρύνουμε τους δρομείς να συμβουλευτούν πριν προχωρήσουν στην υποβολή της εγγραφής τους.

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κ Παναγόπουλου και του Προέδρου της ΟΕ του ΑΜΑ και ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Β Σεβαστή.

Κώστας Παναγόπουλος: Πολύ διαφορετικός και πολύ σημαντικός ο ΑΜΑ 2020.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με την ευκαιρία της έναρξης των εγγραφών για τον ΑΜΑ 2020 έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης σωστών μέτρων και της συνεπούς τήρησής τους από την πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και η έγκριση από την Πολιτεία Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ, μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των εγγραφών του Μαραθωνίου Αθήνας του 2020, του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ο Αγώνας θα είναι αυτή τη χρονιά πολύ διαφορετικός και πολύ σημαντικός.Πολύ διαφορετικός, αφού η τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, επιβάλλει λιγότερους δρομείς, περισσότερες εκκινήσεις, τήρηση αποστάσεων, σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε διαδικασία και κάθε βήμα του. Ο ειδικός σχεδιασμός των Αγώνων έχει ολοκληρωθεί και με τη βοήθεια όλων – και κυρίως των δρομέων – η τήρηση των μέτρων θα διασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντικός,  γιατί  θα συνδέσει εντυπωσιακά το ιστορικό παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.  Στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Μαραθώνιος και όπου το 1896 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, το 2020 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μεγάλος Μαραθώνιος μετά την πανδημία. Εδώ, που έγινε η εκκίνηση του Μαραθωνίου, θα γίνει και η επανεκκίνηση του”.

Βασίλης Σεβαστής: Mια ακόμα νίκη για την Ελλάδα και μια νίκη για όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΜΑ και  Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δήλωσε σχετικά με την διοργάνωση του ΑΜΑ 2020 και την έναρξη των εγγραφών:

“Ο Μαραθώνιος Αθήνας κάνει σήμερα το πρώτο του βήμα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με την επιβεβαίωση της διοργάνωσης του στις 07 & 08 Νοεμβρίου 2020 και την έναρξη της επίσημης περιόδου εγγραφών.

Είμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, γεμάτη προκλήσεις. Ο ΣΕΓΑΣ και το σύνολο των υπηρεσιών του, με την υποστήριξη των συνδιοργανωτών και χορηγών του, εργάζονται συστηματικά, με επιμονή και δημιουργικότητα για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που έχει το νέο αυτό εγχείρημα, διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού γεγονότος με διεθνή απήχηση, με σεβασμό και αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και πρωτοκόλλων ασφαλείας της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων.

Η χώρα μας έχει αναδειχθεί νικήτρια σε ένα δύσκολο αγώνα που δίνει η παγκόσμια κοινότητα. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας, συναίσθησης και ευθύνης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που χαρακτήρισε τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ακόμα την νέα κατάσταση, αποτελεί και τη βάση για μια επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας και φέτος. Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο πρώτος μεγάλος αγώνας Μαραθωνίου Δρόμου στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση της πανδημίας, θα είναι μια ακόμα νίκη για την Ελλάδα και μια νίκη για όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο”.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

6 Σχόλια

 1. Αναρωτιέμαι αν παίρνουμε τις πληρωμένες μπλούζες σε περίπτωση ακύρωσης από την πολιτεία…..

 2. Καλή ερώτηση…

 3. @aroulio αν ακυρωθεί ο αγώνας από την πολιτεία, σου επιστρέφει το αντίτιμο συμμετοχής, παρακρατωντας 15 ευρώ για διαχειριστικους, όπως λέει, λόγους. Αν σου έδινε μπλουζάκι, θα σου κρατούσε 15+15. Οπότε θα πλήρωνες 30 ευρώ για μπλουζάκι που κοστίζει 5

 4. Λογικό μου ακούγεται. Νομίζω πάντως ότι το μπλουζάκι της adidas αξίζει σίγουρα παραπάνω. Ακόμα όμως και κάποια Roly -όχι όλα- των 5€ είναι αρκετά καλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

 5. Eγώ να πω κάτι άλλο; Που ίσως θα διαφωνήσουν κάποιοι, ίσως ομως και να συμφωνού άλλοι. Μαραθώνιος με 10.000 δρομείς, είναι Μαραθώνιος; Η της πλάκας διοργάνωση ετσι για να λεμε οτι εγινε και φετος;
  Αναρωτιέμαι αυτά τα μέτρα της πλάκας που μια εφαρμόζονται μια οχι, αυτό το θέατρο του παραλόγου, μήπως μας κάνει να μετανιώσουμε όσοι λάβουμε μέρος στο φετινό Μαραθώνιο; Θα εχει κόσμο η θα πουν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και θα επικρατεί “νέκρα” σε όλη τη διαδρομή;
  Kακά τα ψέμματα, ωραίο το τρέξιμο, όμως για να πας σε μια τέτοια διοργάνωση έστω και ερασιτεχνικά, χρειάζεται να ξέρεις ότι θα βιώσεις αυτό το πανέμορφο κλιμα και την ατμόσφαιρα που έχουμε συνηθίσει. Το να σακατέψεις τα πόδια σου για μια διαδρομή η οποία πιθανόν να είναι με τις νέες συνθήκες ένα “κρύο” πράγμα σε σχέση με άλλες φορές, με κάνει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν θα λάβω μέρος.
  Θα μου πείτε, “ρε περικλή, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν θα παρεις μερος η όχι”…
  Με εκνευρίζει αφάνταστα που βλέπω να γίνεται χαμός στις παραλίες πχ αλλά τάχα λόγω καλοκαιριού δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν ξανά μέτρα. Δεν τα θέλω φυσικά. Αλλά ξαφνικά όταν πάει Οκτώβριος η Νοέμβριος θα θυμηθούν πάλι τα μέτρα και ξαφνικά θα τους παρει ο πόνος όλους για το Κορωναιό. Εχει καταντήσει γελοίο όλο αυτό και εμετικό.
  10.000 δρομεις σε δύο δόσεις των 5000 ανα μία ώρα. ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! Λες και ετσι θα μειώσεις τη πιθανότητα κρουσματος ταχα. Καλά, αυτά τα πιστεύουν και τα κάνουν η ολα ειναι για το θεαθήναι; ; ; Λες και δεν μπορει να υπάρξει συνωστισμός σε αρκετα σημεια του αγώνα. Λες και δε θα ερθουν κοντά αθλητες….λες και η λύση αυτή των 5 + 5 χιλιαδων δρομέων θα κάνει κάτι.
  Συγχωρέστε τον εκνευρισμό μου, ευχαρίστως να διαφωνήσετε μαζί μου και ας με κράξετε, δεν παρεξηγώ, αλλά με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ αυτό το πράγμα όλο που συμβαίνει. Δεν με νοιαζουν ουτε τα λεφτά αν δωσω και χασω ποσοστο αν ακυρωθει ο αγωνας ουτε τιποτα. Χαλάλι τους. Αλλά να πάω να τρέξω και να δω μια κατάσταση χαλια επειδη καποιοι πουλάνε θεατριλικι και μας δουλεύουν περνώντας μας για πρόβατα, δε ξέρω αν το θέλω!

Αφήστε μια απάντηση