Αρχική / Επικαιρότητα / Tα αγωνίσματα των DIAMOND LEAGUE για το 2020: εκτός τα 200μ, τα 3000μ στηπλ, το τριπλούν και η δισκοβολία!

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

Tα αγωνίσματα των DIAMOND LEAGUE για το 2020: εκτός τα 200μ, τα 3000μ στηπλ, το τριπλούν και η δισκοβολία!

Tα αγωνίσματα των DIAMOND LEAGUE για το 2020: εκτός τα 200μ, τα 3000μ στηπλ, το τριπλούν και η δισκοβολία!

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που διεξήγαγαν τα Diamond League, τα τρία πιο δημοφιλή αγωνίσματα του προγράμματός τους είναι τα 100 μέτρα,  το άλμα εις μήκος και το άλμα εις ύψος,  ακολουθούμενα από το επί κοντώ, τα 200μ και τα 400μ.

Η αναγνωρισιμότητα, η δημοτικότητα των αθλητών, οι αμφίρροποι αγώνες και η αγωνία των ατομικών αγωνισμάτων, αναφέρθηκαν ως λόγοι επιλογής των πιο δημοφιλών στη μεγαλύτερη έρευνα καταναλωτών που έγινε υπό την αιγίδα των  IAAF Diamond League.

Αντιπροσωπευτική έρευνα μέσω διαδικτύου  στην Κίνα, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική και στις ΗΠΑ,  έρευνες μετά τα meetings στο Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία και φυσικά τα click-throughs, στα βίντεο, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης των Diamond League κατά τη διάρκεια του 2019, συνέβαλαν στην καθοδήγηση της Diamond League General Assembly (Γενική Συνέλευση),  αποτελούμενης από όλους τους διευθυντές των meeitings, για να αποφασιστούν ποια θα είναι τα αγωνίσματα που θα αποτελούν το νέο πρόγραμμα του 2020.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας και της προηγούμενης απόφασης, ότι μόνο 24 αγωνίσματα (12 άνδρες / 12 γυναίκες) θα αποτελούσαν τον βασικό κορμό σε όλα τα meetings, οκτώ αγωνίσματα (4 άνδρες και 4 γυναίκες) δεν θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια  των 2020 Diamond League. Αυτά τα αγωνίσματα είναι η δισκοβολία, το τριπλούν, τα 3000μ steeple – τρία αγωνίσματα που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις  της παραπάνω έρευνας – και τα 200μ για τα οποία  οι διοργανωτές των DL πιστεύουν ότι θα ήταν υπερβολικά να γίνονται παράλληλα με τα 100μ., ιδίως μια Ολυμπιακή χρονιά.

Μετά από λεπτομερή εξέταση του προγράμματος, σύμφωνα με τις ανάγκες του 90λεπτου που προβλέπεται για την τηλεοπτική μετάδοση των Diamond League, τόσο τα 200μ όσο και τα 3000m steeple θα συμπεριληφθούν σε 10 meetings (5 για άνδρες και 5 για γυναίκες) στη σεζόν των  Diamond League το 2020, συμπεριλαμβανομένου του Όσλο, της Ρώμης και της Ντόχα. Δύο συναντήσεις θα περιλαμβάνουν επίσης δίσκο και τριπλούν (1  για γυναίκες και 1 για ανδρες). Ωστόσο, κανένας από τα τέσσερα αυτά αγωνίσματα  δεν θα διεξαχθεί στον τελικό του Diamond League το 2020.

“Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ταχύτερο ρυθμό,  ένα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που θα είναι η βιτρίνα του αθλητισμού μας. Ένα πρωτάθλημα που οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς  θα επιθυμούν να δείξουν και οι οπαδοί  θα θέλουν να παρακολουθήσουν. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε την απογοήτευση των αθλητών των αγωνισμάτων που δεν θα αποτελούν μέρος της σεζόν του Diamond League 2020 “, δήλωσε ο πρόεδρος των IAAF Diamond League , Sebastian Coe.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα 10 meetings των  Diamond League, τα  οποία έχουν βρει έναν τρόπο να συμπεριλάβουν τα 200μ ή τα 3000m steeple, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2020 και τα τεσσάρα meeting που  θα φιλοξενήσουν τον δίσκο ή το τριπλούν».

“Το  Continental Tour, μια ενισχυμένη παγκόσμια σειρά μονοήμερων meetings που  θα διεξάγονται παράλληλα με τα Diamond League, θα ενσωματώσει αυτά  τα οκτώ αγωνίσματα για να εξασφαλίσει στους αθλητές τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζουν χρηματικά έπαθλα. Θα εργαστούμε επίσης πιο στενά με τους αθλητές σε αυτά τα οκτώ αγωνίσματα για να βοηθήσουμε στην  προώθηση τόσο αυτών όσο και των αγωνισμάτων τους “, προσθέτει ο Coe.

Ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε ένα από  αυτά τα αγωνίσματα θα κερδίσει επίσης μια wild card για  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όλα τα αγωνίσματα θα αναθεωρηθούν στο τέλος της σεζόν του Diamond League 2020 και θα παρθούν νέες αποφάσεις για τα 24 αγωνίσματα του προγράμματος του  2021.

Ο πλήρης κατάλογος των events σε κάθε συνάντηση Diamond League θα κυκλοφορήσει σύντομα. Όλες οι συναντήσεις  θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν επιπρόσθετα αγωνίσματα  εκτός του  90 λεπτου τηλεοπτικού προγράμματος ,  τα οποία θα μεταδίδονται από τα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια.

DIAMOND LEAGUE DISCIPLINES 2020 (12 MALE AND 12 FEMALE)

 • 100m
 • 100m/110m hurdles
 • 400m
 • 400m hurdles
 • 800m
 • 1500m
 • 3000m
 • Long jump
 • High jump
 • Pole vault
 • Javelin
 • Shot put

 

Calendar 2020

MEETING COUNTRY    DATE
Doha  QAT 17th April 2020
China (venue to be advised) CHN 10th May 2020
Shanghai CHN 16th May 2020
Stockholm SWE 24th May 2020
Rome ITA 28th May 2020
Rabat MAR 31st May 2020
Eugene USA 7th June 2020
Oslo NOR 11th June 2020
Paris FRA 13th June 2020
London GBR 4th July 2020
Monaco MON 10th July 2020
Gateshead GBR 16th August 2020
Lausanne  SUI 20th August 2020
Brussels  BEL 4th September 2020
FINAL: Zurich SUI 11th September 2020

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Νωρίτερα φέτος, η Γενική Συνέλευση, αποτελούμενη από όλους τους Διευθυντές των  Diamond League, συμφώνησε να συγκεντρώσει τα καλύτερα meetings σε ένα υψηλής ποιότητας ετήσιο διεθνές πρόγραμμα το οποίο θα δίνει στους αθλητές την ευκαιρία αλλά και θα τους επιβραβεύει να ανταγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, θα είναι πιο συνεκτικό και ελκυστικό για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και θα παρέχει στους οπαδούς έναν πειστικό λόγο να ασχολούνται κάθε  εβδομάδα με τα αθλήματα. παρακολουθώντας τους αστέρες του στίβου να κερδίζουν πόντους για έναν συναρπαστικό τελικό στο τέλος της σεζόν. Οι βασικές αρχές που ορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση και συμφωνήθηκαν από το Συμβούλιο της IAAF νωρίτερα αυτό το έτος ήταν:

24 αγωνίσματα(12 άνδρες / 12 γυναίκες) θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό  όλων των meetings,  με τη μεγαλύτερη απόσταση να είναι  τα 3000μ. ( Μια σημαντική μείωση από τα  32 που ίσχυαν ως σήμερα.)

Ένα βελτιωμένο ενιαίο τελικό meeting το οποίο περιλαμβάνει όλα τα αγωνίσματα (12 για άνδρες και 12  για γυναίκες).

Εστίαση στην καινοτομία εκτός του σταδίου / πόλης, ώστε οι οπαδοί να μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα τη δράση.

Συνεργασία με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που κατέχουν δικαιώματα για έναν  πιο γρήγορο τηλεοπτικό ρυθμό των 90 λεπτών που θα συνδέει τα γεγονότα με  τους πόντους των αθλητών  ώστε οι οπαδοί να μπορούν πιο εύκολα να παρακολουθήσουν τον δρόμο προς τον  τελικό.

Αναθεώρηση της διαδικασία των  world rankings και του ετήσιου προγράμματος έτσι ώστε να   υποστηριχτεί και να προστατευτεί  το πρωτάθλημα και  οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου να έχουν το κίνητρο να αγωνίζονται πιο τακτικά  πράγμα που γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί  θέλουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Αναθεώρηση των  χρηματικών απολαβών  έτσι ώστε να  προσφέρει και καλύτερες αμοιβές για τους αθλητές και μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα πιθανά κέρδη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αντιστάθμιση των  υποβιβασμένων  αγωνισμάτων  ενσωματώνοντάς τα σε ένα  νέο και αναβαθμισμένο  Continental Tour των μονοήμερων συναντήσεων που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτό το μήνα.

Μια μεγαλύτερη εστίαση στο ψηφιακό περιεχόμενο για τους αθλητές και τους οπαδούς για να δημιουργήσει μια ακόμα ισχυρότερη σχέση μεταξύ των δύο.

Διαβεβαίωση  ότι τα Diamond League θα έχουν  τους καλύτερους αθλητές στις πιο συναρπαστικές μάχες.

Η δυνατότητα για meetings να έχουν  επιπρόσθετα αγωνίσματα  στο πρόγραμμα τους εκτός του διεθνούς τηλεοπτικού προγράμματος .

Στη Γενική Συνέλευση της 21ης ​​Οκτωβρίου συμφωνήθηκε ότι 14 meetings και ένας τελικός θα αποτελέσουν την σεζόν  του 2020 και όχι οι 12 και ένας  τελικός που είχε αρχικά προβλεφθεί, δεδομένης της σημαντικής βελτίωσης που είχαν σημειώσει όλα τα meetings τα τελευταία δύο χρόνια και της υπογραφής του χορηγού τίτλου Wanda Sports, της μεγαλύτερης χορηγίας στην ιστορία του αθλητισμού.

 

Πηγή: https://www.iaaf.org/news/press-release/diamond-league-disciplines-2020

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση