Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Salomon Sonic RA

Salomon Sonic RA

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 245γρ. – 8mm drop (28/20mm)

Η Running Avenue (RA) είναι η σειρά παπουτσιών της Salomon που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση δρόμου. Η ιστορία της εταιρείας στην trail υπόδηση και ένδυση είναι τεράστια, ως γνωστόν, όντας επί δεκαετίες η πρωτοπόρος του χώρου. Η ενασχόλησή της όμως με καθαρά ασφάλτινα μοντέλα είναι πολύ πρόσφατη. Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία, το νέο project στοχεύει εξ αρχής ψηλά. Ούτως ή άλλως, “περίοδοι χάρητος” δεν υπάρχουν στην αγορά. Πάρα πολλοί πλέον διεκδικούν κομμάτι από την πίτα και κάθε νέα πρόταση πρέπει να δώσει αμέσως το στίγμα της, αν θέλει να επιβιώσει.

Η σειρά RA λοιπόν αποτελείται από τρία μοντέλα, τα Sonic RA Max, Sonic RA και Sonic RA Pro. Παρότι δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Salomon στα μοντέλα δρόμου, η νέα σειρά πλέον διαφοροποιείται και σχεδιαστικά από τις αντίστοιχες βουνίσιες, δείχνοντας ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της.

Επάνω μέρος

Εν αντιθέσει με την σύγχρονη τάση που θέλει τα υφάσματα να αποδομούνται όλο και περισσότερο, το RA ακολουθεί μάλλον αντίθετη οδό. Στο toe box το διχτυωτό είναι αρκετά κλειστό αλλά λεπτό κι έχει μια ελαφριά και πολύ απαλή επένδυση. Δομικά στοιχεία δεν υπάρχουν, μιας κι εκεί δεσπόζει ο προφυλακτήρας δαχτύλων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος και “σχηματισμένος”. Δίνει όγκο στην περιοχή, συγκρατώντας το ύφασμα σε ύψος και πλάτος.

Πολύ λεπτό ύφασμα στο toe box. Ο προφυλατήρας δαχτύλων είναι από τους μεγαλύτερους και πιο structured που μπορείς να συναντήσεις.

Στο μεσαίο τμήμα του παπουτσιού το mesh αλλάζει και γίνεται πολύ πιο ανοιχτό, σχεδόν σαν δίχτυ. Εκεί συνυπάρχει με το Sensifit, έναν συνδυασμό από διαγώνια και οριζόντια συνθετικά στοιχεία, τα οποία είναι κολλημένα εσωτερικά του υφάσματος, ώστε να συγκρατείται το πόδι. Καλύπτουν μεγάλο τμήμα του midfoot, φτάνοντας μέχρι και τον προφυλακτήρα στο κάτω μέρος τους, είναι όμως πολύ εύκαμπτα. Επίσης, αρκετό υλικό υπάρχει και στην περιοχή που βρίσκονται οι τρύπες των κορδονιών.

Πλήθος από overlays και underlays στην περιοχή του midfoot, με μαύρο και πράσινο χρώμα αντίστοιχα.

Το κολάρο έχει χαμηλό προφίλ και είναι μέτριας σκληρότητας. Εσωτερικά του, υπάρχουν τρία ανεξάρτητα κομμάτια από παχύ αφρώδες για να κρατούν την φτέρνα. Δεν καλύπτουν όλο το κολάρο, ούτε καν φτάνουν μέχρι το χείλος του, κάτι που συναντάμε σε αρκετά μοντέλα τελευταία. Η γλώσσα είναι πολύ λεπτή και ένα ελαφρύ αφρώδες υπάρχει μόνο στα σημεία που ασκείται πίεση από τα κορδόνια. Παρότι δεν ενώνεται με τα πλαινά, είναι ιδιαίτερα φαρδιά, αγκαλιάζει όλη την ράχη του ποδιού και στέκεται αμετακίνητη στην θέση της.

Το κολάρο εσωτερικά έχει επένδυση αφρώδους μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Το ύψος του στον αχίλλειο είναι αρκετά χαμηλό.

Μπορεί το upper του RA να είναι αρκετά δομημένο, με το που το φορέσεις όμως και το δέσεις, ύφασμα και overlays (ή σωστότερα, underlays) αγκαλιάζουν αμέσως το πέλμα.
Ο χώρος στα δάχτυλα έχει πολύ αέρα, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα φαρδιά η γραμμή του. Γι’ αυτό φροντίζει ο μεγάλος προφυλακτήρας που κρατάει σταθερό το σχήμα του toe box, τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος. Θεωρώ ότι θα φιλοξενήσει άνετα ακόμη και πολύ φαρδιά πόδια. Στο σημείο που τσακίζει το πόδι, ακριβώς κάτω από την πρώτη σειρά των κορδονιών, το συνθετικό υλικό είναι αρκετά άκαμπτο και πιθανώς να νοιώσει κάποιος ότι τον ενοχλεί. Παρ’ όλα αυτά, μαλακώνει και στρώνει μετά από λίγα χιλιόμετρα.
Στο μεσαίο τμήμα του ποδιού, το νέο Salomon  έχει εφαρμογή performance μοντέλου. Χωρίς να χρειαστεί να το σφίξεις πολύ μάλιστα, κλειδώνει την περιοχή 100% και παρά τα πολλά δομικά στοιχεία, παίρνει το σχήμα της. Το σημαντικότερο είναι πως μπορεί να ταιριάξει ασχέτως του όγκου του κάθε ποδιού, παίζοντας απλά με το δέσιμο. Η πολύ φαρδιά γλώσσα δεν ενοχλεί, αντιθέτως συμβάλλει στο κράτημα, μιας και δεν υπάρχει περιττό υλικό.

Η γλώσσα είναι ανεξάρτητη από τα πλαινά αλλά λόγω του μεγάλου πλάτους της, αγκαλιάζει το πόδι και ποτέ δεν μετακινείται. Ενίσχυση υπάρχει μόνο στα σημεία όπου πιέζουν τα κορδόνια.

Στο πίσω μέρος, το αφρώδες αγκαλιάζει πολύ ευχάριστα την φτέρνα και το χαμηλό κολάρο μοιάζει σα να μην υπάρχει. Η αίσθηση είναι σαφώς πιο άνετη από αυτή του midfoot, κρατάει όμως αρκετά σταθερή την περιοχή, απλά με λίγο αέρα. Επειδή το αφρώδες δεν φτάνει μέχρι επάνω, είναι πιθανό κάποιοι με στενή φτέρνα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και τις έξτρα τρύπες για να τεντώσουν το χείλος του κολάρου. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το σχήμα του εκάστοτε ποδιού. Γεγονός πάντως είναι πως κάποιο ελαστικό υλικό στο χείλος θα βοηθούσε.

Το κολάρο έχει χαμηλό προφίλ και μέτρια ακαμψία. Το μαύρο χείλος στο τελείωμά του, ενώ δείχνει ελαστικό, δεν είναι. Αυτό επηρεάζει ελαφρώς την εφαρμογή στην φτέρνα, αν αυτή είναι στενή.

Το Sonic RA έχει ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα uppers που έχω φορέσει. Αναλόγως της προπόνησης που θες να κάνεις, μπορείς να το ρυθμίσεις και αντίστοιχα. Άνετο κι ευρύχωρο στα πιο αργά τρεξίματα, σταθερό και ασφαλές στο μεσαίο τμήμα του, αν το σφίξεις λίγο παραπάνω για να ανοίξεις ρυθμό. Πουθενά δεν δυσανασχετεί, όντας από τα μοντέλα εκείνα που εξαφανίζονται καθώς τρέχεις.
Είμαι από αυτούς που γενικότερα προτιμούν το ύφασμα να είναι ελεύθερο από overlays και στην αρχή λίγο τον φοβήθηκα τον “συνωστισμό που είδα, όπως και τον προφυλακτήρα μπροστά. Αρκούσαν όμως μερικά λεπτά για να διαπιστώσω ότι η σχεδίαση δουλεύει ακριβώς όπως πρέπει. Αν άλλαζα κάτι, αυτό θα είχε να κάνει με το αφρώδες στο κολάρο. Ή θα το ανέβαζα μέχρι επάνω ή θα το έκανα πιο λεπτό, έτσι ώστε να κάθεται σωστότερα γύρω από τον αστράγαλο. Τέλος, πάτε άφοβα στο κανονικό σας νούμερο.

Ιδιαίτερα λεπτό και αραιό διχτυωτό στο midfoot, με τα δομικά στοιχεία να αναλαμβάνουν την συγκράτηση του ποδιού.


Σόλα και πάτημα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις εταιρείες να λανσάρουν τεχνολογίες και υλικά στις σόλες, με εντυπωσιακές ονομασίες και περιγραφές. Πολλές φορές βέβαια, το αποτέλεσμα στον δρόμο δεν είναι τελικά ανάλογο των προσδοκιών, καθώς η θεωρία και τα επί μέρους συστατικά δεν δίνουν απαραίτητα και ένα αντίστοιχο σύνολο όταν εφαρμοστούν στην πράξη.

Η Salomon από πέρυσι εφαρμόζει την τεχνολογία Vibe στην κατασκευή της σόλας κάποιων trail και όλων των ασφάλτινων μοντέλων της.
Η Vibe συνδυάζει δύο υλικά: τον Energy Cell+, έναν πυκνό EVA αφρό που αποτελεί την βάση της σόλας. Μέσα σε αυτόν, έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλα κομμάτια Opal υλικού. Η σύνθεση του Opal είναι από θερμοπλαστικό πολυπροπυλένιο (ΤΡΡ), ένα πολύ ελαφρύ και μαλακό υλικό, σκοπός του οποίου είναι η μείωση των δονήσεων που φτάνουν στη κνήμη του ποδιού. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό στο οποίο επικεντρώνεται η εταιρεία με την χρήση της Vibe τεχνολογίας. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τον διασκελισμό, είναι κατά βάση κραδασμοί (50%), επιστροφή ενέργειας (15%) και δονήσεις (35%). Οι δονήσεις αυτές καταλήγουν κυρίως στην περιοχή της κνήμης κι έχουν ως συνέπεια μεγαλύτερο έργο από τους μύες για την εξισορρόπησή τους, επιβάρυνση των οστών αλλά και αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα. Εν ολίγοις, καταναλώνουν ενέργεια και συντελούν στην κόπωση. Κατά τους ειδικούς της Salomon, το Opal μειώνει τις δονήσεις αυτές, κάνοντας το πάτημα πιο ξεκούραστο και οικονομικό.

Αυτή είναι η θεωρία γύρω από την σχεδίαση της σόλας των RA μοντέλων.
Έτσι λοιπόν, το Sonic RA αποτελείται από EVA αφρό στο μεγαλύτερο μέρος του και δύο μεγάλα ένθετα πολυπροπυλένιου έχουν τοποθετηθεί κάτω από την φτέρνα και τα μετατάρσια (12mm και 6mm το πάχος τους, αντίστοιχα.). Δεν είναι καν κολλημένα στην κυρίως σόλα μάλιστα, έτσι ώστε να δουλεύουν εντελώς ανεξάρτητα.

Με γαλάζιο χρώμα διακρίνονται τα δύο μεγάλα τμήματα από Opal.

Από κάτω το RA έχει πολύ λάστιχο, μαλακό μπροστά και πιο σκληρό στη μέση και πίσω. Χαρακτηριστικό της σχεδίασης είναι ότι πάχος της εξώσολας μπροστά είναι διπλάσιο από ότι στο υπόλοιπο κομμάτι. Οι αυλακώσεις είναι πολλές, εγκαρσίως και κατά μήκος, χωρίζοντας το forefoot σε μικρά, σχεδόν ανεξάρτητα τμήματα. Παρ’ όλα αυτά, η ευκαμψία του παπουτσιού δεν είναι όση θα περίμενε κανείς. Αυτό οφείλεται στο ότι οι αυλακώσεις είναι μόνο μεταξύ του λαστίχου, χωρίς να συνεχίζονται και στον αφρό. Επίσης, απ’ ότι λέγεται, η σύνθεση του υλικού που χρησιμοποιείται (Contagrip) φημίζεται για την ανθεκτικότητα και την πρόσφυσή του.

Full contact εξώσολα, πλήρως καλυμμένη από μαλακό και σκληρό λάστιχο.

Το πάτημα του Sonic RA ισορροπεί ιδανικά μεταξύ daily trainer και performance trainer, όντας ικανό και για τα δύο εξίσου. Τα δύο τμήματα μαλακού υλικού ενδιάμεσα της σόλας, προσφέρουν άφθονη προστασία από τους κραδασμούς και μία semi-soft αίσθηση. Το καταλαβαίνεις αμέσως με το που προσγειώνεσαι. Συνδυασμένο όμως με τον σφιχτό EVA γύρω και κάτω από το Opal, το πάτημα γίνεται αμέσως πολύ σταθερό και “ευθύβολο”. Η βύθιση του ποδιού μέσα στην σόλα είναι ελάχιστη, νοιώθεις ξεκάθαρα όμως πως από κάτω υπάρχει το απαραίτητο cushioning.

Χαρακτηριστικό της σόλας του RA είναι ότι το μπροστινό τμήμα της έχει ελαφρώς πιο μαλακή αίσθηση από το πίσω. Αυτό είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά. Προφανώς οφείλεται στο πιο παχύ και μαλακό λάστιχο κάτω από τα μετατάρσια αλλά και τα ανεξάρτητα κομμάτια που μπορούν και συμπιέζονται ευκολότερα. Αυτό δεν σημαίνει πως και στην φτέρνα δεν υπάρχει η απαιτούμενη προστασία, απλά μπροστά το πάτημα είναι πιο γλυκό και βαθύ.
Κατά την γνώμη μου, το παπούτσι ρολάρει πολύ καλύτερα αν προσγειώνεσαι προς το μεσαίο τμήμα της σόλας. Αν και δεν είναι ανασηκωμένη, όπως σε άλλα μοντέλα, η αίσθηση είναι παρόμοια. Όλα τα παπούτσια έχουν ένα “sweet spot” και του συγκεκριμένου είναι πατώντας λίγο πιο μπροστά από την φτέρνα. Έτσι δουλεύει σε μένα, τουλάχιστον.

Το λάστιχο στο εμπρόσθιο μέρος της σόλας είναι χαρακτηριστικά παχύτερο απ’ ότι πίσω.

Σε αργά τρεξίματα το Sonic πάει πολύ εύκολα, ξεκούραστα και σταθερά, βοηθούμενο κι από το βάρος του. Αν κάποιος αρέσκεται στο να αισθάνεται το βύθισμα μέσα στον αφρό, ας κοιτάξει αλλού. Το Salomon δεν είναι τέτοιο, παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή η προστασία από τους κραδασμούς. Απλά την δίνει με διαφορετικό τρόπο. Κατά τ’ άλλα, θα το προτιμούσα λίγο πιο εύκαμπτο για πιο αργές προπονήσεις, καθώς η σόλα έχει ουσιαστικά ένα μεγάλο σημείο κάμψης και μάλιστα αρκετά πίσω.

Η σόλα έχει ένα μεγάλο flex point, το οποίο βρίσκεται και αρκετά πίσω, σχεδόν στην αρχή του midfoot.

Αν θελήσεις να πας σε ρυθμούς tempo, εκεί το RA ανταποκρίνεται το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα. Το Opal έχει rebound σχεδόν ανάλογο της πολυουρεθάνης, με την διαφορά ότι ο σκληρότερος EVA δεν το αφήνει να “απλώσει”. Θυμίζει εν μέρει το DNA AMP της Brooks, όπως συνεργάζονται τα δύο υλικά και δίνουν κατεύθυνση στο πέλμα προς τα εμπρός. Το forefoot είναι πολύ σταθερό (και λόγω πλάτους) κατά την απογείωση, το δε χαμηλό βάρος γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό. Η σχετική ακαμψία της σόλας βοηθάει στις πιο γρήγορες ταχύτητες, αφού δίνει μια ελαστικότητα στο πάτημα. Γενικότερα, το παπούτσι θα σε πάει και σβέλτα και άνετα και πολύ αποδοτικά.
Το μοναδικό σημείο που υστερεί έχει να κάνει με τα 20mm της σόλας μπροστά, όπου μειώνουν την αίσθηση του εδάφους. Και πάλι όμως, όχι όσο σε μοντέλα με αντίστοιχο ύψος. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν θα αποδώσει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, ιδίως σε στίβο.

O Energy Cell+ αφρός έχει σφιχτή ρύθμιση και εξισορροπεί το μαλακό Opal.

Όσον αφορά αυτό που περιγράψαμε παραπάνω περί μείωσης των δονήσεων που φτάνουν στην κνήμη, έχω να πω το εξής: δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό από άλλα “συστήματα” cushioning, παρ’ όλα αυτά τα πόδια μου ήταν πολύ ξεκούραστα όλες τις φορές. Τόσο κατά το τρέξιμο όσο και μετά. Κάτι περισσότερο δεν μπορώ να πω, νομίζω όμως ότι μάλλον αρκεί.

Ένα μικρό άνοιγμα στο footbed αποκαλύπτει το Opal.


Συμπέρασμα

Με το Sonic RA δεν ήξερα αρχικά τι να περιμένω. Η τεχνογνωσία της Salomon στα trail μοντέλα δεν εξασφάλιζε a priori και ένα επιτυχημένο παπούτσι δρόμου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα και πολλά, γι’ αυτό και η έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Δεν μιλάμε απλά για μία καλή και υποσχόμενη πρώτη προσπάθεια (ή μάλλον δεύτερη) από την εταιρεία αλλά για ένα ήδη εξαιρετικό και ολοκληρωμένο ασφάλτινο παπούτσι.

Το RA είναι πραγματικά “Ελβετικός σουγιάς”, έχοντας ένα μεγάλο εύρος χρήσης, είτε ως ελαφρύ προπονητικό είτε ως up tempo μοντέλο.
Σταθερό αλλά και άνετο επάνω μέρος, με δυνατότητα ρύθμισης της εφαρμογής αναλόγως του ποδιού. Δύσκολα δεν θα ταιριάξει σε κάποιον. Τα δύο υλικά που αποτελούν την σόλα του, συνδυάζονται ιδανικά και δίνουν τελικά ένα πάτημα με την σωστή δοσολογία από το κάθε χαρακτηριστικό του: προστασία, άνεση, σταθερότητα, pop και σβελτάδα. Κι όλα αυτά ξεκούραστα και σε ένα ελαφρύ πακέτο.
Σαν κατηγορία στέκεται απέναντι σε μοντέλα όπως το Launch ή το Pegasus, με την διαφορά, μεταξύ άλλων, ότι το cushioning είναι επικεντρωμένο περισσότερο μπροστά.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία του Sonic RA, με κάποια από αυτά να είναι πολύ καλά παπούτσια. Στην λίστα αυτή προσθέστε πλέον και το νέο Salomon, πραγματικά αξίζει της προσοχής σας.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

10 Σχόλια

 1. Το θέλω μαζί με τα υπόλοιπα 20+ μοντέλα που έχεις παρουσιάσει!
  Ξέρεις Νίκο @echetlos τι μου έχεις κάνει? Προχωράω στο δρόμο και αντί να βλέπω ίσια μπροστά ή αντί να παρατηρώ…… , παρατηρώ το τι παπούτσια φοράει ο καθένας και η καθεμία. Ζημιά λέμε! Θα με βρείτε σε κάνα χαντάκι καμιά μέρα! Ευχαριστούμε Νικόλα

 2. Και νόμιζα πως ήμουν ο μόνος Μανώλη @roberto4carlos!

  Στη σχεδίαση του outsole έχει συμμετάσχει και το Bartold, που τον θεωρώ ως έναν από τους κορυφαίους στον τομέα της βιομηχανικής του ποδιού. Τελευταία η εταιρία παρουσίασε και το Predict RA, υποστηρίζοντας ότι μειώνει την εμπρόσθια ροπή του γονάτου (frontal plane knee torque) και τον πρηνισμό.

 3. Πολλοί biomechanics specialists συνεργάζονται με την Salomon, όντως με κορυφαίο τον Bartold, Σωτήρη.
  Το Predict φαίνεται ενδιαφέρον ως πρόταση.

 4. 87,5 λίρες στο sportshoes… Έχει πολύ καλές τιμές και ο άι Βασίλης αργεί ακόμα… Δοκάρι…

 5. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους! Ψάχνω για ένα trail παπούτσι(όχι για βουνό) και έχω καταλήξει στο Salomon Sense Ride. Από ότι είδα έχει κ αυτό την τεχνολογία vibe στη μεσόσολα. Αυτό το κάνει πιο μαλακό στο πάτημα να φανταστώ. Είναι όμως καλό για ένα παπούτσι που θα πρέπει να απορροφά πιο αιχμηρές επιφάνειες; Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ας πει κ μια γνώση… Ελπίζω να μην βγήκα off topic!

 6. Καλησπέρα Γιώργο @george_vichos. Χωρίς να έχω φορέσει το Sense Ride, βλέπω ότι έχει το Profeel Film (το γράφει κάπου στο μέσο του outsole αν προσέξεις). Αυτό το film το χρησιμοποιεί η Salomon για να παρέχει προστασία από πέτρες κλπ. Ρίξε και μια ματιά στο review εδώ https://www.roadtrailrun.com/2017/06/salomon-sense-ride-review-90-s-lab-at.html σε περίπτωση που δεν το έχεις δει.

 7. @george_vichos τα εχω. Έχω τρέξει Παγγαίο (πέτρα, πολύ πέτρα), Χειμωνιάτικο Ενιπέα (επισης αλλα οχι τοσο οσο παγγαιο) , και καμιά 5-6 ακόμη αγώνες από 15-22χλμ. σε διάφορα εδάφη.
  Το παπούτσι πετάει σε όλα, ΕΚΤΟΣ από αυτό που ζητάς!
  Ναι είναι μαλακό αλλά προς τα πίσω. Μπροστά είναι σκληρό, κάτι που όμως εγώ το βρήκα θετικό γιατί θέλω στο βουνό να ξέρω που πάτάω.
  ¨ΟΜΩΣ μερικές φορές νιώθω ΣΟΥΒΛΙΕΣ ακριβώς στο μέσο του παπουτσιού από πέτρες… Δεν έχει rock plate….
  Επισης ειναι παπούτσι έως 25-30 χλμ , μετά (ιδίως εάν εχει downhill στο δεύτερο μισό) ειναι κουραστικό.
  Επικεντρώθηκα στα αρνητικά όμως και το αδικώ μάλλον….

 8. Σ’ ευχαριστώ @sirchrisgr. Η παραγγελία έφυγε… Πρώτη φορά αγοράζω παπούτσι χωρίς φυσική δοκιμή, κοίταξα να πάω με τα cm για να μην υπάρχει κάποιο θέμα. Λογικά θα μου έρθουν Τέταρτη κ θα προλάβω να τα δοκιμασω 1-2 φορές πριν τον 1ο μου αγώνα trail στο ελάφι Βαρυμπόμπης. Αυτό που αν αναφέρεις περί σκληρότητας μπροστά καθόλου δεν με χαλάει. Το rockplate στα άλλα παπούτσια στο μέσο του παπουτσιού τοποθετείται; Όσο για τα χλμ που λες δεν σκοπεύω να κάνω σε αγώνες παραπάνω από 20, οπότε νομίζω ότι θα με ικανοποιήσουν πλήρως! Εύχομαι να δικαιωθω για την επιλογή μου. Καλά χιλιόμετρα σε ολους!

 9. Το νούμερο με cm είναι κανονικό. Δε θα εχεις θέμα.
  Πάτα άφοβα…. Καλορίζικα.

Αφήστε μια απάντηση