- Αυτό το θέμα έχει 12 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
14 Ιουνίου 2016 στις 15:33 #8200
Etien
ΣυμμετέχωνΕχω ενα θεματακι…ισως μακρυγορησω (ως συνηθως!!) , θα προσπαθησω να…αυτοπεριοριστωομως , αλλα και ζητω συγνωμη !!Θα ηθελα τα σχολια σας , αν συμβαινει σε καποιον αλλο αυτο και τι κανει …
Λοιπον…Τρεχω 7 χρονια τωρα.
Πριν δεν ασχολιομουν με καποιο σπορ ιδιαιτερα .
Απο την ηλικια των 20 κ μεχρι τα 30 επινα τις μπυρες μου , τα ουισκακια μου και ολα τα παρεμφερη , σε λογικα πλαισια (ε, καμμια φορα ΄΄ξεφευγα ελεγχομενα ΄΄ λιγο αλλα οχι τιποτα το τρομακτικο…).
Μετα ο κολλητος φιλος μου εφτιαξε αμπελι βιολογικης καλλιεργιας (με σφραγιδες, κλπ κλπ ) και σταματησα να πινω κατι αλλο , παρα μονο απο το κρασι του και το τσιπουρο του.
Καθε βραδυ, στα χρονια πριν αρχισω να τρεχω λοιπον, στην πλατεια του χωριου , συνηθως παρεα με τον φιλο μου αμπελουργο , πιναμε 1-2 ποτηρακια κρασι δικο του η τσιπουρο !
Σε μερικες ιδιαιτερες περιπτωσεις μαλιστα,του διναμε και καταλαβαινε…ειχαμε πιει και απο 2 κιλα (!!!)ο καθενας μας και το πρωι ωρα 6 ξυπνουσα τέλεια καθαρος για εργασια !Ενα απιστευτο πραγμα!!!
Ηταν -και ειναι- το μονο κρασι που εμπιστευομαι απολυτα !!Το πρωι ξυπνας νηφαλιος απολυτα !!Οταν αρχισα το τρεξιμο , στα 2 πρωτα χρονια , δεν εκανα ΄΄περικοπες΄΄ στην διατροφη και στο ΄΄πινειν΄΄ παρα μονο 2-3 μερες πριν απο καποιον αγωνα!!Μετα ομως , οσο εμπαινα στα ΄΄βαθύτερα΄΄ των διαδρομών , και μελετουσα διαφορα , τα πραγματα αλλαξαν.
Επισης ο φιλος μου αμπελουργος -η καθημερινη απολυτη παρεα μου -επρεπε να ΄΄γειρει΄΄ σε αλλες προταιρεοτητες και ετσι δεν τον ειχα καθε βραδυ μαζι μου . Αυτο με εκανε -οντας μονος- να μην πινω τα συνηθη 1-2 ποτηρακια κρασι , αλλα επινα μια σοδα , ενα τσαι,η κατι αλλο ΄΄παιδικο΄΄και αφοσιωνομουν στην μελετη εφημεριδων , περιοδικων κλπ !!
Οταν ανταμωναμε μια φορα στην εβδομαδα , η και παραπανω , το ΄΄τιμουσαμε ΄΄ το κρασι του και το τσιπουρο του υπερ του δεοντος ομως !!
Αλλα πια , το αλκοολ λιγοστευε ποσοτικα,με μαθηματικη ακριβεια, που ερεε στον οργανισμο μου…Μεχρι που πια…ξεχασα να πινω και κρασι και επινα μονο τσαι του βουνου,(εγω το εφερα στο χωριο μου !! Ιστοριες απεριγραπτες… ), επινα χυμους ,σοδα, ανθρακουχο νερακι , αυτα και τιποτα απο αλκοολ.
Πριν 2 χρονια περιπου -ισως και πιο πανω λιγο-σε ενα οικογενειακο τραπεζι του αμπελουργου , παρατηρω οτι με το 1ο(πρωτο!!!) τσιπουρακι (σε μικρο παραδοσιακο ποτηρακι μιλαμε, μικρη ποσοτητα ),ελεγα την ελια…κορομηλια!!!Εντοπιζω αμεσως το ΄΄σφαλμα΄΄ μου αλλα δεν δινω σημασια …Ομως παω σπιτι μετα και κοιμαμαι 6 συνεχεις ωρες !!!Ξυπνω με πονοκεφαλο και απορημενος!!! (Ποτέ τα προιοντα του φιλου μου δεν μου ειχαν δωσει προβλημα στο παρελθον).Του τηλεφωνω και του λεω τα μαντατα , υποστηριζοντας οτι το τσιπουρο του δεν ηταν σωστο !!(Αυτος και οι γυρω του δεν παραπονεθηκαν,ηταν μια χαρα…). Περναει καιρος , ξανα ανταμωνουμε και ξαναπινουμε …Αλλη μια απο τα ιδια για εμενα …Δεν μιλαω…
Τυχαια, αλλη μερα ,πινω μπυρα, οπου και εκει μου συμβαινει το ιδιο :πονοκεφαλος,ζαλισμενος κλπ κλπ …Του αναφερω την ολη φαση …(Ο αμπελουργος ειναι απο γεννησιου φιλος. Μονο η ιδια μανα δεν μας γεννησε…Σχολειο μαζι , στρατο μαζι κλπ κλπ …γνωστης του κρασιου, μορφωμενος φουλ εξτρα κλπ …).
Μου λεει,αφου με ακουσε προσεκτικα , οτι ο οργανισμος μου εχει καθαρισει απο το τρεξιμο τοσο καλα που πια δεν δεχεται αλκοολ καθολου και μαλιστα -μου ειπε- αν καμμια φορα πινω εστω κ λιγο ισως κανω μεγαλη ζημια στο συκωτι!!!!
Δυο χρονια τωρα φιλοι μου , πινω παρα μα παρα πολυ ελαχιστα και ομως κι αυτο το ΄΄παρα μα παρα πολυ ελαχιστα΄΄ το καταλαβαινω δυστυχως !!
Και νιωθω ασχημα οταν βρισκομαι με φιλους, σε γιορτες κλπ και ενω ολοι πινουν την μπυρα τους κλπ , εγω συμβιβαζομαι με την σοδα κλπ κλπ !!!
Σκεφτηκα να παω σε κανεναν γιατρο…σε τι γιατρο ? Και τι να του πω?΄΄Γιατι δεν μπορω να πιω?!΄΄…θα με διωξει με τις κλωτσιες!!
Οι αιματολογικες μου ειναι παντα πολυ καλες,,,απλα το αλκοολ ΄΄με εκανε πέρα ΄΄ πια, δεν με γουσταρει ουτε να το μυρισω !!!
Ευχαριστω .
14 Ιουνίου 2016 στις 16:36 #8201dimitrissss
ΣυμμετέχωνΚάτι τέτοιο, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό συμβαίνει και σε μένα. Σαν φοιτητής έπινα μια θάλασσα. Ουίσκι, βότκα, μπίρες, κρασιά, τσίπουρα και κάπνιζα σαν φουγάρο. Όταν έκοψα το τσιγάρο με το μαχαίρι πριν 13μιση χρόνια περίπου (στις 8/10/2004) ήταν η εκκίνηση όλων. Εν συνεχεία ξεκίνησα διαίτα και έχασα γύρω στα 35 κιλά και ξεκίνησα τσούκου τσούκου το τρέξιμο στο δάσος. Από τότε πότε έτρεχα, πότε πήγαινα γυμναστήριο και έλεγα όλα κόβονται, τσιγάρο, φαγητό αλλό όχι το ποτό. Μέχρι πριν 1-2 χρόνια έπινα κάνα 2 κιλά κρασί για πλάκα. Όταν μαγείρευρα να φάω κάτι καλό, έπινα κρασί ή μπίρα πριν, έπινα μετά, έπινα και κατά τη διάρκεια. Τον τελευταίο χρόνο παρατήρησα όμως μεγάλες αλλαγές. Βγαίνω να πιω με φίλους (σπάνια πια) κάνα ποτό και στο δεύτερο ουίσκι ψιλοζαλίζομαι. Το Μεγάλο Σάββατο με 4 μπύρες ποτήρι την είδα. Τις προάλλες έψησα κρέας για να φάω και ήπια μια μπίρα (τουλάχιστον ήταν Weiss). Πριν έναμιση χρόνο θα είχα πιει 3 την ώρα που έψηνα, 3 όταν θα έτρωγα και άλλες τόσες μετά! Ανοίγω ένα μπουκάλι κρασί (δεν πίνω πια χύμα στο σπίτι) και δε μπορώ να το τελειώσω. Άσε που βγαίνω με φίλους να δω κανά ματς και πίνω περιέ ή σόδα. Το μόνο που δεν αλλάζει τόσο εύκολα είναι ότι όταν πίνω, πίνω σχετικά γρήγορα το ποτό σαν το τότε που έπινα τα πολλά. Τουλάχιστον ότι πίνω τώρα είναι ποιοτικότερο. Όταν πίνεις σπανιότερα και λιγότερο επιλέγεις συνήθως κάτι πιο ποιοτικό.
Πάντως ώρες ώρες το ζητάει ο οργανισμός, με καμιά καλή ταινία το βράδυ ή για λίγο χαλάρωση. Αλλά το ότι έχω καθαρίσει μου το λένε πια όλοι οι τριγύρω μου.Υ.Γ. Το πάντως σουκού που θα πάω για τον αγώνα στην Αντίπαρομια σουμα παραπάνω θα την πιω!
14 Ιουνίου 2016 στις 17:10 #8204Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΩραίο θέμα!
Κάπως σαν το Δημήτρη κι εγώ.14 Ιουνίου 2016 στις 17:16 #8205tazi
ΣυντονιστήςΠροσωπικα και να μην ειχε εφευρεθει ποτε το αλκοολ δε θα με ειχε πειραξει καθολου, πινω πολυ λιγο εως καθολου αλλα περιεργως οταν πινω δε με ενοχλει, και το ευχαριστιέμαιο .
Το ιδιο και με το τσιγαρο, δε καπνιζω αλλα οταν τυχη μου αρεσει. Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι ο ναργιλες!! Σε σωστο μερος, δηλαδη οταν σου αλλαζουν τα καρβουνακια καθε τρεις και λιγο ειναι αξεπεραστος, μαζι με τσαι η παγωτο!!!, περασμενα μεγαλεια οταν δουλευα στο Ντουμπαι14 Ιουνίου 2016 στις 17:26 #8206tzatzikis90
Συμμετέχωνθεωρώ απόλυτα φυσιολογικό αυτό που αναφέρεις Παναγιώτη. πιστεύω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει όχι μόνο σε δρομείς, αλλά γενικότερα σε άτομα τα οποία αθλούνται συστηματικά και ως εκ τούτου προσέχουν περισσότερο την υγεία τους. θεωρώ δεδομένο πως όταν κανείς ασχολείται ενεργά με κάποια μορφή άσκησης, αντιλαμβάνεται/γνωρίζει/έχει διαβάσει για/έχει βιώσει τους κινδύνους αλλά και τις παρενέργειες της αλκοόλης στο σώμα του και επιχειρεί συνειδητά ή μη μια (μερική τουλάχιστον) απεξάρτηση από αυτήν.
προσωπικά έπινα αρκετά στη φοιτητική μου ζωή, βιώνοντας ωστόσο από πρώτο χέρι της παρενέργειες της επόμενης μέρας, προσπαθούσα να συγκρατηθώ τις μέρες που ακολουθούσε δυνατή προπόνηση στο γυμναστήριο (άλλες εποχές τότε!). όταν κάποια στιγμή ξεκίνησα το συστηματικό τρέξιμο (πάνε 2.5 χρόνια τώρα), δοκίμασα την ίδια τακτική. στη συνέχεια ωστόσο ο οργανισμός μου άρχισε από μόνος του να απορρίπτει το ποτό, αφού μάλλον κατάλαβε-α πως ίσως τελικά είναι καλύτερα χωρίς αυτό. θέλεις τα άρθρα που διάβασα για την επίδρασή του στην υγεία, θέλεις το ότι έχανα την επόμενη μέρα λόγω hangover.. μάλλον ο συνδυασμός όλων αυτών με οδήγησε υποσυνείδητα σε αυτή την άρνηση και πλέον πίνω μόνο μπυρίτσες (2-3 το πολύ, όχι κάσες χαχα!) και το ευχαριστιέμαι όσο δεν πάει (ειδικά τώρα το καλοκαίρι έτσι δροσερές που είναι..!) άντε καλά..και κανένα ποτάκι αραιά και πού, έτσι για το καλό!
βέβαια το τι κράξιμο έχω φάει από φίλους-ες και γνωστούς-ές ακριβώς γι αυτό το λόγο δεν μπορώ να το περιγράψω.. κότα με ανεβάζουν, φλωράκο με κατεβάζουν 😛
ΥΓ. νομίζω πως άλλοι πρέπει να ζητήσουν συμβουλές από εσένα που το έκοψες, παρά να πας σε γιατρό για να το ξαναρχίσεις!
14 Ιουνίου 2016 στις 22:24 #8208Etien
ΣυμμετέχωνΩραια!! Αρα δεν ειναι κατι κακο που μου συμβαινει !!!
Συνηθως επινα 1-2 ποτηρακια ,φυσιολογικα και…αυστηρα μετρημενα …δεν ξεφευγα ποτε !! Και 1 η 2 φορες το χρονο ,ελεγα “αποψε θα ξεφυγω , θα πιω παραπανω ετσι για…αποσυμπιεση ” ,!!!
Αλλα να φτασω στο απεναντι σημειο ,να μην μπορω να…μυρισω αλκοολ δεν το φανταζομουν ποτε !!! (Τωρα διπλα μου δυο φιλοι ,πινουν ο ενας το ουισκι του κ ο αλλος το τσιπουρο του ….και γω ανθρακουχο Ζαγορι χα χα χα )!!!Σας ευχαριστω.
14 Ιουνίου 2016 στις 23:05 #8210ale
ΣυμμετέχωνΜε εμενα συμβαινει αλλο πραγμα.
Οταν βγω εξω και πιω αρκετα δεν με πειραζει ευκολα, οπως και παλιοτερα που επινα συχνα, αλλα την επομενη μερα εχω ενα τρελο πιασιμο στα ποδια μου λες και εχω κανει 2 ωρες βαρη.14 Ιουνίου 2016 στις 23:16 #8211mashine
ΣυμμετέχωνΜια από τα ίδια Ετιεν και λοιποί αλλά σε κανένα ποτηράκι Patron αν προσφερθεί δεν θα αρνηθώ!
15 Ιουνίου 2016 στις 08:17 #8214Etien
Συμμετέχωνxa xa !! Καλημερα !!
Κι εγω οταν βρεθω με καλη παρεα δεν λεω οχι σε ενα ποτηρακι (ποτηρακι ????οχι!!! 1 εκατοστο του ποτηριου εννοω !!! ) , γνωριζοντας οτι θα το πληρωσω ακριβα σε λιγο !!
Ευχαριστω .
15 Ιουνίου 2016 στις 10:38 #8218Nikos Gal
Συμμετέχωνμπυρα και κρασι…τα ποτα των αθλητων…και οχι υπερβολες
15 Ιουνίου 2016 στις 11:42 #8222spy
Συμμετέχων@nikosgal:…και τσικουδια, για εμας τους Κρητικους, ωστε να κυκλοφορει καλυτερα το αιμα στη καρδια!
15 Ιουνίου 2016 στις 12:41 #8227Nikos Gal
Συμμετέχωναν η τσικουδια σου τονωνει την ψυχολογια τοτε ναι! εγω αν και με κρητικο αιμα την τιμω μονο οταν ειμαι κρυολογημενος
15 Ιουνίου 2016 στις 13:54 #8235Etien
Συμμετέχωνxa xa !! Πριν αρκετα χρονια ειχα βρεθει στην Κρητη , στο Ηρακλειο για εργασια !! Και με πηγαν στο χωριο Δαφνες στην ταβερνα Αροδαμός !! Ε και ειπα να δω τι εστι τσικουδια , μετα απο πιεση των οικοδεσποτων !!! Μπροστα στο τσιπουρο το δικο μας, (το οποιο ειναι χωρις γλυκανισο και το χαρακτηριζω με την λεξη ΣΚΛΗΡΟ) , ηταν νερακι !!! 10 ειχα πει τσικουδιες και δεν καταλαβα τιποτα !!! Και οταν επεστρεψα χωριο τους εστειλα απο ενα μπουκαλι τσιπουρο στον καθενα !! Επαθαν την πλακα τους !! Ενας μαλιστα εγινε φανατικος και του στελνω καθε τοσο !!
Ευχαριστω .
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.