Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Αλλαγή ημερομηνίας στόχου

Αλλαγή ημερομηνίας στόχου

• Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη KostasVer.
Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    t0mak
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας,

Ανακοινώθηκε η αναβολή του Μεγ.Αλεξάνδρου για τις 26/09,αμφίβολο το βλέπω και αυτό, αλλά ένας στόχος βοηθάει….

Είμαι στην 11η εβδομάδα της προετοιμασίας (σύνολο 16, με βάση το πρόγραμμα απο εδώ) με ημερομηνία αγώνα 16/05. Με βάση το καινούριο χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να ξεκινήσω την καινούρια προετοιμασία στις 07/06. Τρέχω περίπου 50-60 klm / εβδομάδα

Ο προβλιματισμός μου είναι τι κάνω στο ενδιάμεσο:
    – Να συνεχίσω την υπάρχουσα προπόνηση χωρίς να τρέξω τον αγώνα? (κενό 3 εβδομάδες μέχρι την έναρξη του νέου κύκλου)
    – Να διακόψω την υπάρχουσα προπόνηση και να το πάω πιο χαλαρά μέχρι την έναρξη του επόμενου κύκλου? Εδώ το ερώτημα είναι πόσο πιο χαλαρά..

Θα εκτιμούσα τις απόψεις σας

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@t0mak επειδή έχει να κάνει με τα “γούστα” και τη “διάθεση” του καθενός, για τον ευατό μου, θα συνέχιζα την προετοιμασία με μικροπροσαρμογές π.χ. θα “έκοβα” λίγο απο΄το 3ωρο LR (άν έχει μέσα το πρρόγραμμα) και θα το έκανα 2:30hrs και την ημέρα του αγώνα θα έτρεχα τεστ Ημιμαραθωνίου (δηλαδή προπονηση σε αγωνιστικό ρυθμό) και για ψυχολογικούς λόγους (να νοιώσω ότι η προπόνηση δεν πήγε “χαμένη”), αλλά και για να αποφορτίσει το σώμα. Μετά το τέστ, 2 εβδομάδες αποθεραπείας, με χαλαρά τρεξίματα και μικρότερο όγκο, και μετά την αποθεραπεία θα συνέχιζα με το νέο πλάνο εξ αρχής.

TAKISSS
    Συμμετέχων

Θα συμφωνασω με τον aRiSTiDiS, μεγιστα χλμ σε λονγκ ραν θα έκανα 23-25 το πολυ, αλλα θα έκοβα και χλμ απο διαλειμματικες. Εκει που θα ειχα π.χ. 8Χ1000 θα έκανα 6Χ1000. ή αμα ειχα 3Χ3000 θα εκανα 2Χ3000. Λόγω οτι το προγραμμα σου ειναι πανω στις εβδομαδες που ειναι το ανεβασμα των χιλιομέτρων, δεν θα έκανα αυτό το ανεβασμα. Δεν θα ρίσκαρα γιατι όπως όλοι ξέρουμε είναι και οι επικινδυνες εβδομαδες για τραυματισμό. Βασικό είναι και πόσες προετοιμασίες μαραθωνίου εχεις κάνει. Γιατι χρόνο πας?

t0mak
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Μάλλον θα κυμανθώ σε αυτά που προτείνετε.

@takisss
    Τώρα είμαι στην 3ή…. όσες και οι αλλαγές ημερομηνίας λόγω covid. Με βάση το πίνακα, λίγο κάτω απο 3:30hrs, το οποίο εφόσον έχουμε καινούρια αναβολή θα ήθελα να το κατεβάσω και άλλο.

KostasVer
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
    Αρχικά να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα , με υγεία σε εσάς και τους αγαπημένους σας.
    Έχω το εξής προβληματισμό. Έστω ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας περιόδου προετοιμασίας για μαραθώνιο. Συνήθως τις τελευταίες 2-3 βδομάδες μπαίνουμε σε ένα μικρόκυκλο που ονομάζεται φορμάρισμα (tapering). Αν λόγω των σημερινών καταστάσεων ο αγώνας αναβληθεί για μετά από 1-2 βδομάδες (όχι περισσότερο, βλ. NN Hamburg Marathon) και ο αθλητής βρίσκεται ήδη στη 2η βδομάδα του φορμαρίσματος, τι θα πρέπει να κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση; Θα πρέπει να μπει στο προηγούμενο μικρόκυκλο, το οποίο σημαίνει μεγαλύτερος χιλιομετρικός όγκος, να αυξήσει το φορμάρισμα, να προσαρμόσει στο μικρόκυκλο του φορμαρίσματος με 1-2 βδομάδες ειδικής προπόνησης χωρίς να μειωθεί παραπάνω από το ~20% του όγκου (από τη πρώτη βδομάδα του φορμαρίσματος; ) ή κάτι άλλο;
    Στο μυαλό μου φέρνω τους αθλητές που αγωνίστηκαν στο παραπάνω μαραθώνιο. Τι προσαρμογή έκαναν στη προπόνησή τους;

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.