Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Διαλλειματική προπόνηση και ηλικία

Διαλλειματική προπόνηση και ηλικία

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 16 έως 21 (από 21 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stromer
    Συμμετέχων

@mashine 6-12 επαναλήψεις με 3′ ξεκούραση. Εναλλάξ είχα τη μια βδομάδα μία προπόνηση με πολλές επαναλήψεις και την επόμενη 2 προπονήσεις με λιγότερες. Εκανα την τελευταία μου πριν 3 εβδομάδες οπότε και διέκοψα λόγω εορτών. Το κακό είναι οτι απο τότε αισθάνομαι καταβεβλημένος και σε όσα ελεύθερα έχω κάνει τα πόδια φέρουν την κούραση και το βάρος, όπως στο εικοστό χιλιόμετρο ενος κυριακάτικου long run.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@constantinestromatias Εννοείς 6-12 Χ 1000m, Κωνσταντίνε..?!?!?

mashine
    Συμμετέχων

@constantinestromatias 12×1000@345 ούτε εγώ που είμαι της υπερβολής δεν βαράω !Αν υποθέσω ότι δεν έχεις έχεις 10αρι <41′ είναι too much.Και το διάλειμμα σου είναι μεγάλο στο χ12 γιατί στο 6χ1000 που είναι σωστό δεν είσαι στο 90-95% διαφορετικά δεν θα έκανες άλλα 6.

stromer
    Συμμετέχων

Ναι Νικόλα, όπως το γράφεις…

Φίλε @mashine εχω να τρέξω αγωνιστικό δεκάρι σχεδόν ενάμιση χρόνο. Εχω κάνει σε προπόνηση, ετσι για δική μου ευχαρίστηση 41.40 Πάντως ναι το σώμα μου σε αυτή τη φάση ίσως βιώνει τις συνέπειες μιας υπερβολής.

tazi
    Συντονιστής

Εχω pb σε μετρημενο δεκαρι 3723 το εκανα φετος το φλεβαρη, και μολις ενα μηνα πριν εκανα για πρωτη φορα 10χ1000 με 3 λεπτα διαλειμα μεχρι τοτε το πολυ 6χ σε ρυθμους 340- δε χρειαζεται κοπανημα, αεροβιο αεροβιο αρροβιο και μετα ξεκλειδωμα ταχυτητας, αν δε μπορεις να διατηρησεις ενα πιο αργο ρυθμο τι νοημα εχει να δουλευεις πολυ σε ενα γρηγοροτερο? Μονο κουραση και τραυματισμο θα πετυχεις

DaedraLord
    Συμμετέχων

Διάβασα αυτά που γράφεται, διάβασα και το άρθρο για την αργή βάση και πολύ φοβάμαι ότι πάω ολοταχώς για κάψιμο, εκτός και έχω μπερδέψει το fartlek με το interval 😛 Κλασσικά πράγματα δηαλδή, να μπερδεύω ορισμούς και να λέω ότι τρέχω τέμπο ενώ κάνω ποδήλατο, ναι για τέτοιο μπλέξιμο μιλάμε 😛
    Επειδή ετοιμάζομαι για 10αρι, στα 23 μου, απαιτείται διαλλειματική, ή μπορώ με αργά τρεξίματα και fartleks το βγάλω στα 45′ που θέλω;

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 16 έως 21 (από 21 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.